Foto Credit: The Gateway Pundit

Artikel 5, dat het principe van collectieve verdediging van de 31 NAVO-leden weerspiegelt, stelt dat een gewapende aanval tegen een of meer leden wordt beschouwd als een aanval tegen alle leden, bericht RT.

“Als troepen van een NAVO-lidstaat zich bezighouden met collectieve zelfverdediging (artikel 51, VN-Handvest) ten gunste van Oekraïne in een bestaand conflict (tussen Rusland en Oekraïne) en worden aangevallen door de andere partij in het conflict (Rusland) in de loop van de strijd in het conflictgebied, vormt dit geen geval van artikel 5 van het NAVO-verdrag,” schreven de experts zoals geciteerd door dpa op vrijdag.

Volgens het ongepubliceerde document kan artikel 5 van het NAVO-verdrag alleen in werking treden als lidstaten van het door de VS geleide militaire blok op of boven hun eigen grondgebied worden aangevallen.

“Een militaire inzet van Franse grondtroepen ten gunste van Oekraïne zou gebaseerd zijn op het collectieve recht op zelfverdediging onder artikel 51 van het VN-Handvest en zou daarom geoorloofd zijn onder internationaal recht,” aldus het document.

Onderzoekers merkten op dat de inzet van grondtroepen van één NAVO-land in Oekraïne niet automatisch alle andere leden partij in het conflict zou maken. Alleen de staat in kwestie zou partij worden, concludeerden ze.

“Als de NAVO-lidstaat unilateraal optreedt – d.w.z. niet in het kader van een eerder besloten NAVO-operatie en buiten de militaire commandostructuren van de NAVO – worden noch de NAVO als geheel, noch de andere NAVO-partnerstaten partij in het conflict”, aldus het rapport.

Tegelijkertijd geeft het document aan dat het sturen van NAVO-troepen naar Oekraïne acceptabel is onder internationaal recht.

  Nucleaire oorlog tussen VS en Rusland zou 5 miljard mensen wegvagen

De Franse president Emmanuel Macron zei vorige maand dat hij “niet kan uitsluiten” dat er soldaten van NAVO-landen naar het land worden gestuurd. Zijn opmerkingen leidden tot een golf van ontkenningen van de leiders van andere lidstaten, die volhielden dat er geen plannen waren om westerse troepen naar Oekraïne te sturen.

Het rapport benadrukt ook dat een Russische militaire reactie tegen doelen in Frankrijk een “gewapende aanval” zou zijn die de “feitelijke vereisten voor een proclamatie van het NAVO-bondgenootschap” zou vormen.

De Russische president Vladimir Poetin heeft beweringen van Oekraïne en zijn medestanders dat Rusland NAVO-landen als doelwit zal kiezen, als “onzin” bestempeld. In een ander interview benadrukte hij dat Moskou Westerse troepen als “indringers” zou behandelen als ze in Oekraïne zouden worden ingezet, en dienovereenkomstig zou reageren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De verschrikkelijke betekenis van de toespraak van Poetin op 21 februariVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOh kijk, kun je het zien?
Volgend artikelIsraël meer dan ooit geïsoleerd na de recente uitspraken van Trump
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Hahaha ze ziten maar iets te zoeken waardoor ze toch mee mogen doen, de schijtleiers en dat ze zich kunnen vrijpleiten. Ik zeg nou zielepietjes doen ,ga dan in ukraine tegen rusland vechten , en dan moet ome vladimir er gelijk een kernbom opgooien , kijken wat ze dan gaan doen , ze zitten maar te zoeken wat ze kunnen tot de grens ik zeg gewoon bom erop dan , tyfus westen en navo homo.s

 2. Yeah yeah we get it, the ‘ terrifying’ article 5 is dog doodoo and it’s just a good excuse to get more white European males killed in a ‘problem’ that is not ours.
  If soldiers (AND riot stormtrooper cops) in the EU had any form of common sense, decency and 3 working brain cells, they would all just resign from active duty.
  I am not against a military but these unelected morons in the EU and European clown politicians are just not worth listening to, and certainly not worth fighting for.
  Let them enlist and go to Ukrainian ditches, retarded fools.

 3. Na het intypen van frontnieuws.com kwam ik via google uit bij het Vlaamse msm-vod Knack.

  Persoonlijk beschouw ik deze listige omleidingsmanoeuvres als een groot compliment voor Rommel en aangezien de grond onder de voeten van de duistere krachten achter de schermen, de 13 bloedlijnfamilies & hun handlangers steeds warmer wordt en zij in toenemende mate het laatste Oordeel vrezen, is het onvermijdelijke einde van de duizenden jaren onderdrukking slechts een kwestie van tijd.

  Wie weet doen de twee zonsverduisteringen boven de VS op 08.04 een duit in het zakje.

 4. Als de makreel zijn soldaten stuurt is het voor mij bijna zeker dat de wortel (Frankrijk) aangepakt gaat worden.
  Ze denken nog steeds dat Vladimir bluft, ik ben bang dat de maat vol is, misschien een kleine waarschuwing vooraf en dan hebben we Rotterdam 1940 vrees ik.

 5. Van die Fransozen hoeven de Russen niets te vrezen aangezien die bekend staan als een stelletje lafaards dus laat maar komen en dan waarschijnlijk ook nog een paar duizend Polen die zich heel stoer voelen,wel dat Poolse leer stelt ook geen drol voor dus ik zet de popcorn alvast klaar maar ik denk dat het een telleurstelling wordt omdat ze uiteindelijk allemaal te schijterig zijn om echt soldaten te sturen.
  Ik denk dat als Rusland de 4 provincies heeft bevrijdt dat men dan in ene wilt onderhandelen maar ik hoop dat Rusland Kharkiv en Odessa nog toevoegt en absoluut niet meer wilt onderhandelen omdat de EU alleen maar liegt en dat al 10 jaar doet,we hebben gezien wat de Minsk akkoorden hebben opgeleverd,alleen maar leugens dus alleen de harde hand helpt om dat tuig in Kiev kapot te krijgen.

  • Elke oorlog die maar voort blijft kabbelen levert geld op voor een bepaalde kliek. En dat is hier ook het geval, er wordt (weer) grof geld mee verdiend. Rekken en trekken, hoe langer hoe beter. Mooi voorbeeld was Vietnam, te weinig manschappen sturen hebben ervoor gezorgd dat het veel langer duurder dan nodig was. Is nooit anders geweest, het is gewoon maffia, meer niet.

 6. Laat maar de Russen chinezen troepen versturen naar Oekrainie, hoe zullen zij dan de NAVO de regels veranderen? Ook voor bescherming van Russia door aanvallen in zijn eigen grond. Waarom de VS valt niet israel aan, waarom wavchten?? De regels gelden niet voor het westen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in