"Павел Бедняков, РИА «Новости», CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0, via Wikimedia Commons

Op dinsdag 21 februari hield president Poetin een toespraak waarvan werd verwacht dat hij veelbetekenend zou zijn. Na afloop zeiden de meeste deskundigen echter dat hij niets zei wat we nog niet wisten. De meesten concentreerden zich op zijn aankondiging van de terugtrekking uit het START II-verdrag. Hij zei echter iets veel belangrijkers, schrijft David Sant.

Een existentiële bedreiging

Wat de heer Poetin zei, zou, gelezen door de lens van het internationaal recht, beangstigend moeten zijn voor het Westen.

We mogen niet vergeten dat de heer Poetin is afgestudeerd in internationaal recht. In zijn toespraak maakte hij een juridische zaak tegen de NAVO.

Eerst somde hij, volgens mijn telling, 30 verschillende manieren op waarop de westerse landen Rusland hebben aangevallen. Deze omvatten de uitbreiding van de NAVO tot aan de grenzen van Rusland, steun aan terroristen in Rusland, economische oorlog, sabotage door terroristen van de Nordstream-pijpleiding, financiering van de staatsgreep en de oorlog in Oekraïne, directe hulp aan Oekraïne om doelen in Rusland aan te vallen, waaronder Russische kernbommenwerpers, en een complot om Rusland te vernietigen en in stukken te verdelen.

In het midden hiervan stond een belangrijke verklaring.

“Dit betekent dat ze van plan zijn ons voor eens en altijd af te maken. Met andere woorden, zij zijn van plan een lokaal conflict uit te laten groeien tot een wereldwijde confrontatie. Dit is hoe wij het opvatten en wij zullen dienovereenkomstig reageren, want dit vormt een existentiële bedreiging voor ons land.”

De woordkeuze van Poetin is van grote betekenis in het licht van de Russische nucleaire doctrine, waarin staat dat Rusland kernwapens kan gebruiken “als reactie op het gebruik van nucleaire en andere soorten massavernietigingswapens tegen Rusland of zijn bondgenoten, en ook in geval van agressie tegen Rusland met het gebruik van conventionele wapens, wanneer het voortbestaan van de staat wordt bedreigd.”

Onder de 30 punten van bewijs van de Amerikaanse oorlog tegen Rusland, noemde de heer Poetin verschillende gevallen van Amerikaans gebruik van conventionele wapens tegen Russisch grondgebied via Oekraïne als de dun versluierde proxy, en verklaarde dat dit een “existentiële bedreiging voor [de Russische staat]” vormt.

Wat de heer Poetin ons zojuist heeft verteld is dat het Kremlin nu van mening is dat nucleair gebruik toestand #2 is, vandaag de dag.

Deze verklaring ging gepaard met twee verwante acties. De dag voor de toespraak testte Rusland een Sarmat II ICBM. En aan het eind van de toespraak kondigde Poetin aan dat Rusland zich onmiddellijk zal terugtrekken uit het START II-verdrag, dat het aantal en het bereik van zijn kernraketten beperkt.

  Russische Ministerie van Defensie: "De Kinzhal die het Patriot-raketsysteem raakte, vernietigde de radar en 5 lanceerinrichtingen"!

Deze drie verklaringen en gebeurtenissen samen zouden het collectieve Westen moeten vertellen dat Rusland zojuist heeft gezegd “Ga van mijn portiek af!”, en de .45 kogels in de cilinder heeft gestoken.

Dit betekent niet dat Rusland morgenochtend de VS gaat aanvallen. Maar we balanceren nu wel degelijk op de rand van een kernoorlog.

Nucleaire aanval en verdediging

Poetin heeft eerder gezegd dat niemand een kernoorlog kan winnen, en dat het een oorlog is die nooit gevoerd mag worden. Achter de schermen heeft Rusland zich echter verwoed voorbereid op zo’n oorlog, die het hoopt te vermijden.

Rusland heeft de S-500 en S-550 luchtafweer ontwikkeld en ingezet, die in de eerste plaats zijn ontworpen om intercontinentale ballistische raketten in de ruimte neer te schieten voordat deze hun meervoudige kernkoppen bij hun terugkeer in de dampkring kunnen loslaten. Elke S-500-batterij kan tegelijkertijd 10 ICBM’s in de vroege tot middenvluchtfase opsporen en vernietigen.

De S-300 en S-400 batterijen gewapend met de nieuwe 77N6-N en 77N6-N1 anti-ballistische raketten zijn ook in staat om ICBM-koppen neer te schieten na hun terugkeer op kortere afstand dan de S-500.

Deze systemen creëren een reeks defensieve ringen rond belangrijke Russische steden en militaire bases. In het geval van een nucleaire uitwisseling zou de S-500 de inkomende ICBM’s beschieten terwijl ze zich nog in de lucht bevinden op een afstand van 600 kilometer, en buiten de grenzen van Rusland; en de S-400 en S-300 batterijen zouden alle ontplooide kernkoppen beschieten die erin slagen door te dringen. Uiteraard zou het voorkomen van de lancering van zoveel mogelijk vijandelijke raketten de kans op een succesvolle verdediging vergroten.

De S-500 werd in 2021 ingezet om Moskou te beschermen en ging in 2022 in massaproductie. Het is dus goed mogelijk dat Rusland stilletjes een uitgebreid raketafweerschild heeft geïnstalleerd. We hebben echter niet genoeg informatie om te weten of het perfect effectief kan zijn tegen honderden ICBM’s tegelijk. Gezien de maximale lancering van 640 ICBM’s door de NAVO, zouden er in totaal vierenzestig S-500 batterijen nodig zijn om ze allemaal te onderscheppen.

Als gevolg van raketreductieverdragen sinds 1990 bestaat de nucleaire triade van de NAVO uit ongeveer 400 Minuteman III ICBM’s, 240 onderzees gelanceerde Trident II ICBM’s, plus een paar honderd B61-kernbommen die door de zestig B1 en B2 zware bommenwerpers van de NAVO-luchtmacht worden gedragen.

  Zelensky: Nederlaag in Bakhmut zou ons dwingen tot een compromis met Rusland

Als Ruslands ICBM-verdediging 90% van de 640 inkomende raketten kan uitschakelen, kan het een nucleaire uitwisseling overleven ten koste van de treffers van ongeveer 50 kernkoppen die doorkomen. Gezien de kleinere moderne kernkoppen in de NAVO-raketten, zou dit vreselijke maar plaatselijke schade aanrichten. Moskou zou waarschijnlijk enorme schade oplopen, maar de rest van het Russische grondgebied zou in orde zijn.

De nucleaire aanvalstroepen van de NAVO vertrouwen op verouderde Trident II en Minuteman III ICBMs. De meeste van deze systemen zijn meer dan dertig jaar oud. Dit betekent dat ze waarschijnlijk alleen al bij de lancering een aanzienlijk storingspercentage hebben. De moderne Russische luchtverdediging en ECM zijn ontworpen om deze oude technologieën te verslaan.

In evenwicht met de inspanningen om de verdediging tegen ICBM’s te perfectioneren, kondigde de heer Poetin aan dat de Russische nucleaire strijdkrachten voor 91% zijn gemoderniseerd. Dat betekent dat de ICBM’s die Rusland zou afvuren allemaal manoeuvreerbare hypersonische kernkoppen hebben. De Amerikaanse luchtverdediging kan zich daar momenteel niet tegen verdedigen.

De afstand tussen de Amerikaanse Minuteman-silo’s is zo ontworpen dat de meeste een eerste aanval kunnen overleven en vergeldingsmaatregelen kunnen lanceren. Russische manoeuvreerbare hypersonische meervoudige terugkeervoertuigen doen deze verdediging echter teniet als de richtgegevens nauwkeurig zijn. Rusland moet bij de eerste aanval nauwkeurig 400 gronddoelen raken om een reactie teniet te doen.

Als Rusland dus als eerste aanvalt, kan het de meeste inkomende raketten uitschakelen door ze op de grond te vernietigen. De 240 onderzees gelanceerde Trident-raketten zouden de voornaamste bedreiging vormen om zich tegen te verdedigen. Een eerste aanval zou het aantal verwachte vergeldingsraketten met 62% kunnen verminderen.

De verouderde vloot zware bommenwerpers van de NAVO kan waarschijnlijk niet door de Russische luchtverdediging dringen. Terwijl deze bommenwerpers op het hoogtepunt van de koude oorlog voortdurend in de lucht werden gehouden, is dat nu niet meer het geval.

Bij een eerste aanval is het onwaarschijnlijk dat de bommenwerpers en bijtankers op tijd van de grond kunnen komen om effectief te reageren.

Rusland heeft momenteel een overwicht in zowel nucleaire aanval als verdediging dat de NAVO snel probeert te dichten. Het is niet in het belang van Rusland dat de NAVO de technologische kloof in luchtverdediging en ICBM-aanvallen dicht.

De wereld staat nu op de drempel van een kernoorlog. Rusland blijft het Westen waarschuwen. Het Westen blijft de waarschuwingen negeren en verdubbelt. Het onbeweeglijke object ontmoet de onstuitbare kracht.

  Bakhmut valt in handen van Rusland, Joe Biden escaleert richting kernoorlog terwijl Amerika brandt

Sinds de Koude Oorlog zijn er drie belangrijke dingen veranderd die de kans op een nucleaire uitwisseling hebben veranderd.

 • Nucleaire proliferatie betekent dat MAD kan worden omzeild als de identiteit van de eerste aanvaller onzeker is voor het doelwit. Een raket die uit een onverwachte richting verschijnt, is misschien niet gelanceerd door de meest voor de hand liggende verdachte.
 • MAD veronderstelt dat beide partijen rationele actoren zijn. Het Westen was niet langer rationeel toen het Nordstream vernietigde.
 • Rusland heeft nu misschien een effectief raketafweerschild, terwijl de NAVO dat niet heeft.

De Russische methode geprojecteerd op de toekomst

Net als in december 2021, toen Rusland de NAVO om veiligheidsgaranties vroeg, volgt Rusland de letter van de wet en de procedure. Het gaf de NAVO de kans om terug te trekken of te onderhandelen. Toen ze werden afgewezen, greep Rusland militair in in Oekraïne, ongeveer 70 dagen na de aanvankelijke vraag om onderhandelingen met de NAVO.

Volgens dezelfde methode heeft Rusland in 2023 zojuist juridisch aangetoond dat de VS en de NAVO in oorlog zijn met Rusland en een existentiële bedreiging vormen voor het bestaan van Rusland.

Het lijkt mij waarschijnlijk dat de bondgenoot van Rusland, China, in de komende weken een vredesakkoord zal aanbieden dat het Oekraïne-conflict bevriest binnen de huidige contactlijnen, d.w.z. dat Oekraïne verloren grondgebied aan Rusland afstaat.

Als het Westen de aangeboden vrede afwijst, wat vrij waarschijnlijk lijkt, zijn alle voorwaarden voor een kernoorlog vervuld. Er is alleen een nieuwe provocatie van de NAVO nodig om een eerste Russische aanval uit te lokken. Of erger nog, als beide partijen zich realiseren dat dit het geval is, zullen beide partijen de prikkel hebben om als eerste toe te slaan.

In de komende 360 dagen is het gevaar voor een nucleaire uitwisseling tussen Rusland en de NAVO groter dan ooit tevoren. Er rest ons nog 60 tot 90 dagen om deze uitkomst te voorkomen. Laten we bidden dat God de harten van de westerse leiders zal afkeren van de suïcidale dwaasheid die ze hebben omarmd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Apocalyps later?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse wereld in noodtoestand – Emigreren of standhouden? Politieke ballingschap of verzet?
Volgend artikelOngelukkige vrouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

  • Hahaha… wat een tijdperk. Het wordt idd moeilijker om voor te stellen dat de mensheid hier nog uitkomt. Zonde… het leven had een feestje kunnen zijn, maar we lieten de psychopaten/de duivel alles organiseren.

 1. Een van de dingen die afgelopen jaar bij me opkwam was hoe de atoombom is ontdekt volgens Benjamin Creme, namelijk dat de kennis telepathisch doorgegeven werd aan de Amerikanen toen er een nek-aan-nekrace was met de Duitsers om wie er het eerste bij zou zijn. Onwaarschijnlijk. Ik ontmoette in die context via een kennis onder anderen Kistemaker, die directeur was van FOM (Fundamenteel Onderzoek Materie, in Amsterdam) en een pionier op het gebied uraniumverrijking, die aan de basis stond van de Nederlandse kerncentrale, maar over wie ook geschreven is als medewerker aan de Duitse atoombom in Parijs. Benjamin Creme (die ik ook met hen besprak, we hebben het niet over zwevers) beweerde met de ‘Meesters’, de ‘Mahatma’s’, in contact te staan die de kennis aan de geallieerden zouden hebben doorgespeeld, en dat er een besluit bij betrokken was van Sanat Kumara, de Heer van de wereld (zeg de vertegenwoordiger van ‘God’, de Logos). Diezelfde meesters zeiden via hem dat kernenergie, gebaseerd op de atoombom, niet veilig is en dat de apparatuur niet onvoldoende ontwikkeld is om de fijnere lagen van straling (die etherisch is en het meest schadelijk) te kunnen meten. Ufo’s die zelf van etherische materie zijn zouden het grootste deel binnen de wet van karma vooralsnog voor ons opruimen.

  • DUS VANDAAR STEEDS MEER KANKERGEVALLEN IN DE WESTERSE WERELD<<<<<,, ook atoomoorlogen van landen onderling die er niet meer uitkomen om zelfvedediging te waarborgen grijpen nu naar de totale vernietiging van de mensheid op deze aardkloot die zich onderling al vele duizenden eeuwen zich onder elkaar hebben afgeslacht door in zet van de man tegen man gevechten Maar dat is nu niet meer mogelijk en gaan ze de digitale oorlog te lijf met toale vernietigings aanvallen wederzijds met de dr.prof. Einstein die dat niet zo bedoeld had Helaas was hij een Duits gezinde!!!!!!!!!!!!!

 2. Amerika is zo stom dat ze hierover nog moeten nadenken.
  Ze begrijpen Putin waarschijnlijk niet eens.
  Dat is te moeilijk voor hen laat staan dat ze erover nadenken dat zij wel eens het onderwerp / veroorzaker van deze komende catastrofe kunnen zijn.
  Ze voelen zich nog steeds SUPERIEUR OVER DE HELE WERELD ……. WAT EEN WAANZIN…….❗️
  Maar de wereld kan ook lezen…… en vele landen sluiten zich al aan bij de “ Putin. Alliantie “

  • USA is zwaar inferieur aan b.v. Europa.
   20% van bevolking leeft onder armoede grens, en nog eens 20% is analfabeet; dat maakt USA een derde wereld land.
   Economisch: bankroet. hun inkomen moet komen uit schaliegas en militaire productie.
   Verkoop van LPG is succesvol, na de aanval op Nordstream 2.
   De militaire productie is meestal obsolete.

   De positie is met glans overgenomen door brigs, en ik verwacht dat het niet lang duurt, voordat er een goudgdekte nieuwe munt eenheid komt.

   USA heeft ruimschoots de kans gehad; maar alles wat zij exporteren: haat, oorlog en vernietiging.
   Wordttijd dat ze een koekje van eigen deeg krijgen; en als ze zo pushen, krijgen ze dat, en worden ze teruggetrapt naar de middeleeuwen.

 3. Westerse atoombommen zijn meer als 30 jaar oud. Durft toch niemand op de knop te drukken, die dingen ploffen waar je bijstaat. Laat Rutte op die knop duwen.

 4. Ik vrees dat we hier niet te licht dienen mee om te gaan!
  https://t.me/Belarus_VPO/34115
  Ik heb naar bronnen verzocht maar die werden niet gegeven.

  Vertaling:
  Op een Russisch talig kanaal werd gemeld dat het START-3-verdrag is gepauzeerd en daardoor staat het Kremlin klaar om wijzigingen aan te brengen in de nucleaire doctrine, waarin de preventieve aanval van de nucleaire triade voorop staat.

  Direct na de opzegging van START wordt de nieuwe doctrine overgenomen en goedgekeurd. De belangrijkste doelstellingen van een preventieve aanval zouden zijn:

  1. Polen.
  2. Amerikaanse militaire bases in Duitsland.
  3. Franse bases voor kernwapens en tactische kernwapens plus twee kerncentrales.
  4.VK.
  5. België.
  6. Turkije.
  7. Spanje.
  8. Roemenië.
  9. Tsjechië.
  10. Vliegdekschepen en militaire marinebases in de Middellandse Zee.

  Voor een massale nucleaire aanval (naast de bommen die zijn verlopen in publicaties van de westerse media) zijn er al meer dan 250 hypersonische raketten met TNW-dragers, meer dan 45 Sarmat-raketsystemen, tot 350 Avangard- en Zircon-raketten klaar. TNW was voorbereid op de Iskander K-complexen, MiG-31K-vliegtuigen.

  Bovendien zullen tegen eind maart S-400-complexen en een aantal raketverdedigings- en luchtverdedigingssystemen worden ingezet in Minsk en de grensregio’s, evenals het aantal Iskander K-radars en -complexen zal worden verhoogd, aangezien Wit-Rusland wordt geviseerd door de NAVO.”

  Ja, het zal hier blijkbaar erg warm worden bij escalatie.

  5. België
  4. VK
  3. Frankrijk
  2. Duitsland

  Laat ons hopen dat het nooit zover komt.

 5. Op het moment dat de USA een Russische raket opmerkt, hebben ze nog 90 seconden om hem neer te halen inclusief de “vliegtijd”van hun afweer raket.
  Redden ze dus niet.

  Maar ik denk dat de boodschap is overgekomen.
  Immers: de amerikanen kunnen plotseling de eerste 2 jaar geen tanks meersturen; in Mofrikana zijn grote demo’s tegen wapen leverancies.
  In feite is in Europa GB de enige fanatiekeling.

  Toch: in de schoenen van Poetin: komt er een transport met tanks, ik zou het aanvallen VOOR het in de Oekraine komt
  Dat mag dus. Precisie raketjes ofdrones ideaal wapen

 6. ‘We’ hadden er ons buiten moeten houden en misschien was het beter geweest als onderhandelaar te functioneren ipv meehelpen meer bloed te vergieten. Het kost(te) geld en onschuldige levens, ik vind Poetin al heel veel geduld hebben, ben geen fan van hem en ook niet van Zelenski en andere bemoeials, maar omdat Zelensky sterk staat met Europa en Amerika achter zich, durft hij veel meer dan dat dit niet het geval was. Hij eist ook nogal wat…
  Maar ik ben vóór onderhandelingen. “Make love not War”.

 7. laten we eerlijk zijn;;;;; Als poetin op de rode knop drukt dan is het gedaan met de hele wereld en vernietigd de een de ander en blijft er niets meer over van het leven op aarde Dat weet hij dus ook vandaar dat hij twijfelt aan zijn voornemens die hij al lange tijd koesterd maar er zijn verstandige generaals rondom hem die hun hersens nog bij elkaar hebben Bovendien druk hij niet zomaar op de knop want dan moet hij vele hindernissen om daar naar toe te gaan overleggen met wel honderd controles voordat hij die bereikt Ook dat geldt voor alle atoombom landen zo Zodat ze met elkaar moeten praten en dus niet vechten met atoombommen

 8. Maar ik heb begrepen dat de nucleaire codes om af te vuren helemaal niet in het bezit zijn vd huidige nep pres. Biden maar veilig in de Cheyenne Mountains bij de White Hats!
  En de buiten/binnen aardsen zullen een kern oorlog niet toestaan omdat zij er ook last van zullen hebben, getuige de regelmatige onklaar making van zulke raketsilo’s en waarnemingen van UFO’s in die gebieden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in