The White House from Washington, DC / Wikimedia / (Public Domain)

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is, ondanks zijn redelijk heldere standpunt over het Oekraïense conflict, een radicale zionist en heeft bij verschillende gelegenheden laten zien dat hij bereid is om Tel Aviv te steunen in haar genocidale oorlog tegen de Palestijnen van Gaza. De strategische fouten van het zionistische regime zijn echter zo ernstig dat ze zelfs Trump dwingen om bezwaar te maken tegen de praktijken van Israël, schrijft Lucas Leiroz.

Onlangs, tijdens een interview met een Israëlische krant, waarschuwde Trump dat Tel Aviv “internationale steun verliest” door zijn oorlog in de Gazastrook. Hij adviseerde de Israëli’s om de militaire campagne zo snel mogelijk “te beëindigen” en zo te voorkomen dat Israël nog meer geïsoleerd raakt in de internationale arena. Meer dan dat, de voormalige Amerikaanse president veroordeelde de Israëlische anti-humanitaire aanvallen, beschreef de vernietiging van woonvoorzieningen in Gaza als een “grote fout”, en uitte zware kritiek op de acties van het zionistische regime.

In zekere zin is de toespraak van Trump hypocriet, omdat hij het expliciete aspect van de Israëlische acties bekritiseert. Hij lijkt zich niet echt zorgen te maken over de misdaden die Israël begaat, maar over het feit dat dergelijke misdaden het internationale imago van het zionistische regime schaden. Dit soort medeplichtigheid met de misdaden van Israël werd echter al verwacht van een zionistische leider als Trump, en daarom is het feit alleen al dat hij de zionistische explicietheid bekritiseert eigenlijk verrassend.

“Het is een heel slecht beeld voor de wereld. De wereld ziet dit… elke nacht zag ik gebouwen op mensen neerkomen (…) Ga en doe wat je moet doen. Maar dat doe je niet (…) En ik denk dat dat een van de redenen is dat er veel terugslag is geweest. Als mensen dat niet zouden zien, zou ik elke avond kijken en elk van die… En ik denk dat Israël wilde laten zien dat het hard is, maar soms moet je dat niet doen,” vertelde hij aan journalisten.

  Op het web zijn beelden verschenen van een duel tussen Russische en Oekraïense tanks tijdens gevechten in de Donbas

Zoals bekend waren Trump en Netanyahu nauwe bondgenoten tijdens de Republikeinse regering in de VS. Sommige analisten beschouwden Trump als de “meest pro-Israël president in de geschiedenis.” De strenge sancties tegen Iran, de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en de bemiddeling van de Abraham-akkoorden zijn enkele voorbeelden van hoe Washington en Tel Aviv nauwe bondgenoten waren tijdens het Trump-tijdperk.

De relaties tussen Trump en Netanyahu raakten echter in een crisis nadat de Israëlische leider de overwinning van Joe Biden erkende en de toen nieuwe Amerikaanse president feliciteerde in 2020. Volgens verschillende analisten voelde Trump zich “verraden” door Netanyahu, waardoor zijn persoonlijke mening over de zionistische politicus veranderde. Het is natuurlijk niet mogelijk om te beoordelen in hoeverre Trump zich echt geraakt voelde door dergelijke acties van Netanyahu, maar het is duidelijk dat de relaties tussen de voormalige Amerikaanse president en de Israëlische premier niet meer zo stabiel zijn als vroeger.

Ondanks dat Trump Israël steunt, heeft hij zich kritisch opgesteld tegenover de zionistische acties in Gaza. Volgens de voormalige Amerikaanse leider was Tel Aviv “niet voorbereid” om Hamas het hoofd te bieden. Hij geeft toe dat Israël tijdens de oorlog verschillende ernstige strategische fouten heeft begaan, waardoor het niet alleen zijn militaire belangen heeft geschaad, maar ook zijn internationale imago, en een steeds meer geïsoleerde staat is geworden.

Het is interessant om te zien dat de kritische opinie over Israël onder Trump en zijn aanhangers groeit. Dit laat zien dat de anti-humanitaire praktijken van het zionistische regime zelfs de meest solide en traditionele bondgenootschappen van Israël beschadigen. Hoe meer Israël burgers aanvalt en niet-militaire infrastructuur vernietigt, hoe meer de publieke opinie kritiek op het regime onderschrijft en het niet langer steunt in de oorlog tegen de Palestijnen in Gaza. Hiermee wordt Israëls isolement in de internationale arena een realiteit.

  VS viersterrengeneraal "militair analist" twittert videospel als echte oorlogsstrijd in Oekraïne

Ondanks het feit dat Trump een zionist is, is hij bovenal een “politieke zakenman”. De voormalige Amerikaanse president staat bekend om zijn pragmatisme, het sluiten van allianties of het verbreken van overeenkomsten in overeenstemming met de belangen van de VS. Trump lijkt zich steeds meer te realiseren dat het onvoorwaardelijk blijven steunen van Israël geen goede zet lijkt, omdat dit de internationale betrekkingen van Washington met belangrijke landen die de Israëlische misdaden veroordelen, zou schaden.

Nu de Amerikaanse verkiezingen naderen en een overwinning van Trump steeds meer tot de mogelijkheden gaat behoren, is Netanyahu op dit moment zeker behoorlijk geïsoleerd. Israël heeft zelfs wrijvingen in zijn traditionele banden met de VS en de EU, omdat de expliciete misdaden van zijn regering over de hele wereld worden veroordeeld. Trump lijkt zich dit te realiseren en probeert zijn eigen politieke imago te redden van de gebruikelijke associatie met Netanyahu.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nazi wortels van EU Führer Ursula von der LeyenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische aanval op NAVO-troepen in Oekraïne zou artikel 5 niet activeren – Duitsland
Volgend artikelVideo: Oekraïens nieuwe “soldaten” – zo jong dat ze nog niet SCHEREN!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Rommel sterkte met alles! wat er speelt. T ‘is even anders maar kan je gelukkig nog vinden 🙂
  Dank je wel voor alle info die je toch nog aan ons kunt presenteren en die ik zeer waardeer!!! met alle opmerkingen van anderen!!!

 2. “De VS sturen meer bommen en straaljagers naar Israël voor oorlog in Gaza”.
  De barbaarse moord- & slachtpartij kan worden verder gezet.
  Vrolijk Pasen ? Om diep diep diep in de grond te zakken van schaamte !!
  https://www.washingtonpost.com/national-security/2024/03/29/us-weapons-israel-gaza-war/
  https://www.presstv.ir/Detail/2024/03/30/722743/White-House-approves-more-bombs,-warplane-supplies-to-Israel
  https://www.aljazeera.com/news/2024/3/30/complicity-leaders-activists-slam-us-for-sending-more-arms-to-israel

  • Na de (zelf?)moord van/op Washington Post-uitgever Philip Graham in 1963 nam zijn vrouw Katherine (1917 – 2001) zijn taak over en behield deze functie t/m 1979. Wat zei deze Bilderbergconferentie-bezoekster in 1988 Katherine Graham ooit: ‘We leven in een smerige en gevaarlijke wereld. Er zijn dingen die het grote publiek niet hoeft te kennen en niet zou moeten weten. Ik ben van mening dat de democratie gedijt als de regering legitieme acties kan ondernemen om deze geheimen te bewaren en als de pers kan besluiten al datgene dat ze weet, al dan niet te publiceren.’
   Het mag dan geen verbazing heten dat de ultieme Deep State-dienaar Henry Kissinger bij haar uitvaart in the national cathedral in uiteraard Washington D.C. uitgebreid de loftrompet over haar stak.

   • Ron Swart,
    Geniet van jouw dagen, ga straks weer lezen in dat grote zware boek over de geheime geschiedenis van de wereld, Trump of Biden, je zal maar Amerikaan zijn he, de dove of de blinde, hopelijk beledig ik hen hier niet mee, wat een tijden!

    • Dank je wel flardinga. Een van de boeken die ik momenteel lees is het meest recente boek van Marcel Messing (1945) ‘De grootste Omwenteling aller tijden’.
     Momenteel worden wij als mensheid flink op de proef gesteld, maar daar hebben wij voor gekozen alvorens we incarneerden op aarde/ Gaia/ Terra. We bevinden ons momenteel in het smalle stuk van de zandloper en de nieuwe dageraad staat voor de deur.

 3. Dit is de echte reden waarom ze hoe dan ook Julian Assange willen uitleveren

  Formeel wordt Assange verdacht van van het lekken van geheime informatie over de oorlogen in Irak en Afghanistan.

  In werkelijkheid is er een heel andere reden dat hij al jaren vastzit en straks waarschijnlijk toch wordt uitgeleverd.

  Velen hebben zich afgevraagd waarom Amerika zo fanatiek bezig is om Julian Assange in handen te krijgen.

  Het antwoord daarop is niet het lekken van geheime informatie, maar wel omdat hij voor bepaalde partijen levensgevaarlijk is. En hoewel formeel Amerika hem hoe dan ook in handen wil krijgen, doet Amerika dit ‘voor een ander’.

  Om erachter te komen wie ‘die ander’ is wordt duidelijk door het volgende:

  In 2016 gaf Julian Assange een toespraak voor de Duitse pers waarin hij onthulde waar het werkelijke gevaar van de wereld vandaan komt.

  Zo zei hij dat Rusland geen bedreiging is voor de Amerikanen en dat de echte bedreiging komt van Israël en de machtige Israëlische lobby…

  Julian Assange maakte verder nog deze opmerkingen…

  “Israël heeft zich bemoeid met Amerikaanse verkiezingen”.

  “Het heeft de wetgevende en uitvoerende macht van Amerika gecorrumpeerd”.

  “Het heeft onnodige en onwinbare oorlogen bevorderd”.

  “Het beheert de mainstream media die propaganda levert om Israëls acties te dekken”.

  “Het heeft wetsvoorstellen gemaakt om van elke kritiek op Israël een haatmisdaad te maken”.

  “Dit alles is gecreëerd door een machtige lobby die Amerikaanse politici koopt”.

  https://niburu.co/buitenland/19561-dit-is-de-echte-reden-waarom-ze-hoe-dan-ook-julian-assange-willen

  • Adriaan,
   Julian Assange heeft zoveel bewijzen gegeven aan de Internationale wereld waar de honden geen brood van lusten, het zijn er zoveel, als je dit dan terecht met allen op deze aardkloot deelt dan moet je kop eraf, ze zouden hem het liefste afschieten maar nu maken zij hem helemaal gek in de gevangenis, een langzame dood, er zijn geen woorden voor maar we weten het, op de gewone media hoor je de naam van Assange niet meer, hier wel, ik zal altijd sympathie houden voor hem, net als voor Snowden en die soldaat die nu een vrouw is, geen idee hoe dit nu heet, zij nemen zulke grote risico’s en hun prijs is groot maar zij doen het wel, geniet van jouw dagen trouwens, ik kan helaas toch niet naar de vredesdemonstratie, het is nog te zwaar voor mij, maar in gedachten ben ik er wel, ook dit negeren de gewone media compleet he, zelfs praten over vrede is hen te extreem, wat een tijden, groet aan jou!

   • Een essentieel land ontbreekt in de door Julian Assange naar buiten gebrachte info: Israël aka de zionistische entiteit.
    De door jou bedoelde transvrouw Chelsea Manning, voorheen Bradley Manning (1987) heeft allerlei door Amerikanen begane misstanden in Irak naar buiten gebracht.

    • Manning, ja dank voor de aanvulling, een transpersoon nu met de naam Manning, hoe grappig is dat Ron Swart?
     Ik hoop dat Assange een vrij man zal worden maar ik vermoed dat ze hem gek maken en wie weet is die dat al bijna!

 4. De mannen die denken dat zij tegenwoordig de wereld regeren, regeren met de macht van hun legers. Het is alles begoocheling, een volkomen gebrek aan zelfkennis. Ze zijn allemaal ‘slim’, maar niet echt snugger; ze zijn goed in het verdraaien van feiten. Hun denken is zo verwrongen dat ze elke waarheid in het tegendeel kunnen verdraaien, maar dat is niet echt slim, niet echt heel erg intelligent en het is evenmin nuttig voor de wereld.

  • Alvorens je kandidaat stelt voor een plaats in het Amerikaanse Congres word je benaderd door de ultieme zionistische belangenorganisatie B’nai B’rith (1843). Als je niet pro-zionistische entiteit bent, maak je geen enkele kans in het Congres te geraken.
   Cynthia McKinney (1955) zat 12 jaar namens Georgia in het huis van afgevaardigden en haar politieke carrière kwam tot een einde toen ze het ging opnemen voor de Palestijnen.
   Het Nederlandse CIDI (veni, vidi, cidi) is de Nederlandse afdeling van B’nai B’rith en de Weense psychiater Sigmund Freud (1856 – 1939) stond ook op de ledenlijst.

 5. Een verdunde oplossing van deze enge heks Mevr, Baarsma

  WEF-mevrouw Barbara Baarsma laat weer van zich horen

  Econome Barbara Baarsma, die eerder tot woede van velen een CO2-budget bepleitte, denkt dat Nederland meer migranten nodig heeft. Zij kunnen volgens haar de welvaartsstaat in stand houden.

  “Europa vergrijst als geheel, dus we moeten ook buiten dit continent kijken,” zegt ze.

  Baarsma – Rabobank, Universiteit van Amsterdam, WEF – krijgt opnieuw veel kritiek. “Of u wel wilt geloven dat migranten hun hele leven 25 jaar oud blijven – en dus anders dan Nederlanders nooit grijs worden en nooit AOW hoeven,” reageert historicus en publicist Roelof Bouwman.
  https://www.ninefornews.nl/wef-mevrouw-barbara-baarsma-laat-weer-van-zich-horen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in