Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Russische leger heeft nieuwe raketaanvallen uitgevoerd op de strijdkrachten van Kiev en meer aanvallen afgeslagen in de regio’s Zaphorohey en Donetsk, kondigde het Russische Ministerie van Defensie aan op 23 juni.

In een verklaring zei het ministerie dat hoge precisie langeafstandsraketten Oekraïense militaire depots hebben getroffen, waaronder depots waar raketten van westerse makelij lagen opgeslagen. Er werden geen verdere details over de aanvallen verstrekt, bericht Pronews.

Het ministerie voegde eraan toe dat de eenheden van de Russische Vostok Group van strijdkrachten, luchtmacht en artillerie, drie aanvallen van Kievse strijdkrachten in de buurt van de Vremevka-salient in de zuidelijke sector van Donetsk hebben afgeslagen.

Ondertussen werden in de richting van Pologi de activiteiten van twee Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen geelimineerd in de buurt van Marfopol.

Kievse troepen verloren 130 manschappen, vijf tanks, drie infanteriegevechtsvoertuigen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vier voertuigen met hoge mobiliteit, twee D-20 houwitsers en één gemotoriseerde Krab houwitser van Poolse makelij in de sector, volgens de verklaring van het ministerie.

In de sector Donetsk sloeg de Russische Yug Group van de strijdkrachten vier Oekraïense aanvallen af in de buurt van Pervomayskoye, Berdychi en Maryinka. De Oekraïense verliezen daar bedroegen 90 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie pick-up trucks, een D-20 en een Msta-B houwitser.

Een munitiedepot van de 118e Territoriale Verdedigingsbrigade van Oekraïne in de buurt van Chasov Yar werd ook vernietigd, zei het ministerie.

De situatie in andere richtingen, volgens de verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

In de richting van Kupyansk heeft de vijand, als gevolg van de aanvallen van de Luchtmacht en artillerie en de actieve operaties van de Zapad Group van de strijdkrachten, tot 30 Oekraïense militairen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 motorvoertuigen en een in Polen geproduceerd Krab gemotoriseerd artilleriesysteem verloren.

  Henry Kissinger, staatsman, honderdjarige, oorlogsmisdadiger

Daarnaast zijn de acties van 2 Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen onderbroken in de buurt van Timkovka (regio Kharkov).

In de richting Krasny Liman hebben gevechtsvliegtuigen en artillerie van de Tsentr Group vijandelijke eenheden geraakt in de buurt van Ploshchanka (Volksrepubliek Lugansk) en Serebryansky bosbouw.

De activiteiten van 2 Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen zijn verstoord in de buurt van Yampolovka (Volksrepubliek Donetsk) en Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk).
De vijandelijke verliezen liepen op tot 90 Oekraïense militairen, 2 infanteriegevechtsvoertuigen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 2 pick-up trucks, 2 Gvozdika gemotoriseerde artilleriesystemen, evenals D-20 en D-30 houwitsers.

In de richting van Kherson waren de vijandelijke verliezen meer dan 40 Oekraïense militairen, 4 motorvoertuigen en 1 in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem.

Operationeel-Tactische en Luchtmacht, Rakettroepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 93 AFU artillerie-eenheden geneutraliseerd op hun vuurposities, mankracht en hardware in 102 gebieden.

Luchtverdedigingssystemen hebben 4 Tochka-U tactische raketten onderschept, evenals 15 HIMARS projectielen van meervoudige raketlanceersystemen en door de VS geproduceerde JDAM geleide luchtbommen.
Daarnaast zijn 11 Oekraïense drones vernietigd in de buurt van Spornoye, Lipovoye, Krasnaya Polyana (Volksrepubliek Donetsk), Akimovka en Kopani (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er 444 vliegtuigen, 240 helikopters, 4.751 onbemande luchtvaartuigen, 426 luchtverdedigingsraketsystemen, 10.297 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.129 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.204 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 11.126 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Het Russische ministerie van Defensie heeft ook videobeelden vrijgegeven van recente aanvallen met FPV kamikaze-drones op versterkte posities van Kievse strijdkrachten langs het front.

Sinds de lancering van hun tegenoffensief op 4 juni hebben de Kievse strijdkrachten slechts een paar kleine dorpen veroverd die zich kilometers van de eerste verdedigingslinie van het Russische leger bevinden. Deze kleine overwinningen kwamen ten koste van zware materiële en menselijke kosten voor de Oekraïners. Ondanks de langzame opmars en de zware verliezen wordt verwacht dat het tegenoffensief nog enkele weken of zelfs maanden zal duren.

  Over de toekomst van Europa: Een voorstel vanaf 1 januari 2023

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plandeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin zegt dat de Hohols hun grote “offensieve” operaties hebben gestaakt, omdat ze zich realiseren dat ze gedoemd zijn om te sterven
Volgend artikelNieuwe studie bevestigt opnieuw dat linksen statistisch gezien lelijker en ongelukkiger zijn dan conservatieven (en meer geestelijk gestoord)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Off Topic:
    WTF is er aan de hand tussen PMC Wagner en de Russische legerleiding???????
    Een op hand zijnde coup?????
    Wagner stiekem in de rug aangevallen in opdracht van de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu???
    Ik hoop dat dit een spelletje is tussen Prigozhin en Poetin om het Westen te misleiden!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in