Het Russische leger heeft opnieuw een golf van Oekraïense aanvallen afgeslagen en in verschillende gebieden zware verliezen toegebracht aan de troepen van Kiev, aldus de briefing van het Russische Ministerie van Defensie op 16 augustus, bericht Southfront.

In de omgeving van Kupyansk voerde de Russische Zapad Group offensieve acties uit en verbeterde de situatie langs de frontlinie. De groep sloeg ook negen aanvallen af van de 14e, 32e, 44e gemechaniseerde en 95e luchtaanvalsbrigades van de Kievse strijdkrachten in de buurt van Novoselovskoye, Stelmakhovka, Olshana en Sinkovka.

Het ministerie zei dat de Oekraïense verliezen in deze richting 85 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vier pick-up trucks en twee zelfrijdende houwitsers bedroegen: een M109 Paladin van Amerikaanse makelij en een Krab van Poolse makelij.

Ondertussen sloeg de Russische Yug Groupin de richting van Donetsk vijf Oekraïense aanvallen af in de buurt van Krasnogorovka en Nevelskoye. De groep vernietigde ook een munitiedepot van de 24e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne bij Toretsk.

250 Oekraïense manschappen, drie infanteriegevechtsvoertuigen, vier voertuigen, een getrokken M777 van Amerikaanse makelij, twee getrokken D-20 houwitsers en een AN/TPQ-50 tegenbatterijradar van Amerikaanse makelij werden in deze richting vernietigd, aldus de briefing van het ministerie.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr Group een aanval af van de 67e Gemechaniseerde Brigade van Kievse troepen in de buurt van Koezmino. Tot 55 Oekraïense troepen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en een getrokken D-30 houwitser werden vernietigd.

En in de richting van Zuid-Donetsk voerde de Russische Vostok Group een reeks artillerie- en raketaanvallen uit op Kievse strijdkrachten in de buurt van Staromayorskoye.

  Meer bewijs van een bloedbad onder valse vlag op een begrafenis in een dorp door het Kievse regime

Volgens het ministerie werden tijdens de gevechten in deze richting 140 Oekraïense manschappen, twee tanks, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en een M109 gemotoriseerde houwitser van Amerikaanse makelij geneutraliseerd.

In de richting van Zaporozhye werden twee aanvallen van de 82e Luchtaanvalsbrigade van Oekraïne afgeslagen in de buurt van Rabotino en Verbovoye. Bovendien werden twee munitiedepots van de 117e Gemechaniseerde Brigade vernietigd in de buurt van Kirovo.

Kievse troepen verloren tot 170 manschappen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een in Amerika gemaakte M777 getrokken houwitser in deze richting, zei het ministerie.

Daarnaast werden 35 Oekraïense manschappen en vijf motorvoertuigen geneutraliseerd als gevolg van vuur van het Russische leger in de richting van Kherson.

Het Russische ministerie van Defensie gaf tijdens zijn briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Luchtmacht, Rakettroepen en Artillerie van de Russische Strijdkrachten hebben gedurende de dag AFU manschappen en hardware in 143 gebieden aangevallen.

Daarnaast werd een ST-68 radarstation voor de detectie, identificatie en het volgen van luchtdoelen vernietigd in de buurt van Pervomaiskoye (regio Nikolajev).

Een commandopost van de AFU 72e Gemechaniseerde Brigade werd uitgeschakeld in de buurt van Paraskoveyevka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingssystemen hebben een Su-25 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten nabij Novotroitskoye (Volksrepubliek Donetsk).

Daarnaast zijn er in de loop van de dag vier HIMARS- en twee Uragan-projectielen onderschept.

Bovendien zijn 26 Oekraïense onbemande vliegtuigen neergehaald in de buurt van Tavolzhanka, Tokarevka (regio Charkov), Severodonetsk, Lisichansk, Svatovo (Volksrepubliek Lugansk), Spornoye, Volnovakha, Gorlovka en Makeyevka (Volksrepubliek Donetsk).

In totaal zijn er 459 vliegtuigen en 246 helikopters, 5.787 onbemande luchtvaartuigen, 431 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.330 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.901 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.267 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

  In Kosovo als in Oekraïne wakkert dezelfde Westerse "onzichtbare hand" het conflict aan

Ondertussen deelden Russische nieuwsbronnen video’s van tientallen Oekraïense militaire voertuigen die vernietigd of beschadigd waren tijdens recente gevechten in Donetsk, Zaporozhye en verschillende andere richtingen. Onder de verliezen bevonden zich twee Strela-10 korteafstandsluchtverdedigingssystemen, drie Leopard 2 tanks van Duitse makelij, een Amerikaans Bradley infanteriegevechtsvoertuig en twee Amerikaanse Stryker gepantserde gevechtsvoertuigen.

In een verwante ontwikkeling verijdelde de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB), ondersteund door militaire eenheden, een poging van een Oekraïense sabotagegroep om te infiltreren in de regio Bryansk.

“De FSB en verbonden strijdkrachten van het Russische Ministerie van Defensie verijdelden een poging van een Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep om het grondgebied van de Russische Federatie te infiltreren in het Starodubsky District van de regio Bryansk, dat dicht bij de grens ligt,” zei het agentschap in een verklaring, eraan toevoegend dat vier Oekraïense sabotagegroepen gedood werden.

De FSB zei dat “naast in het buitenland gemaakte wapens, explosieven, communicatie- en navigatieapparatuur, op de plaats van het gevecht FPV-drones werden gevonden met ‘Eigendom van de FSB van Rusland’-stickers en andere Russische symbolen, wat suggereert dat er een complot is om provocaties en sabotage op Russisch grondgebied te plegen”.

Ondanks de recente zware verliezen zal het regime in Kiev het tegenoffensief waarschijnlijk niet staken. De komende dagen zullen de Kievse strijdkrachten waarschijnlijk grotere aanvallen uitvoeren, vooral in de richting van Zaporozhye.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Rusland aan het winnen is… (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

  Russische militaire industrie verveelvoudigt productie van tanks: Verslag

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO suggereert voor het eerst dat Oekraïne grondgebied kan afstaan
Volgend artikelPrigozhin is weg, maar Wagner is overal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. …..als Hoerkraiene al 457 vliegtuigen is kwijtgeraakt , wat gaan ze dan aanvangen met de 20 of wat F16 s die ze, misschien, volgend jaar krijgen en waar ze zo op roepen en om schreeuwen, omdat volgens hun F16s dé game changer zou zijn….

    • Zolang ons volk niet inziet dat wij belasting zijn aan het betalen om het doden van jongen manen wat zij wij toch helden maar niet meer lang dan zullen jullie kinderen aan de buurt komen want de genocide van de corona giftspuit werp niet die vruchten wat zij hadden verwacht maar niet getreurd er is weer een nieuw virus opgedoken het killer virus die Bill Gates met die moordenaars van het WEF even geduld schaapje even wachten ,,,,, spuiten maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in