Het Russische leger heeft weer een golf van aanvallen door Kievse troepen afgeslagen, volgens de briefing van 15 september van het Russische Ministerie van Defensie.

In de richting van Donetsk heeft de Russische Jug Group vier Oekraïense aanvallen in de buurt van Klescheevka en Mayorsk afgeslagen, bericht Southfront.

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen 275 manschappen, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen, drie in Amerika gemaakte M777 getrokken houwitsers en één Gvozdika gemotoriseerde houwitser, aldus het ministerie.

Bovendien werd een munitiedepot van de 110e Gemechaniseerde Brigade van de Kievse strijdkrachten doelwit en vernietigd in de buurt van Avdeevka.

In de richting van Zaporozhye werden twee aanvallen van de 47e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne in de buurt van Rabotino afgeslagen. Een verzameling manschappen en uitrusting van de 80ste Luchtaanvalsbrigade werd ook geneutraliseerd nabij Verbovoye.

Tot 145 Oekraïense manschappen en drie motorvoertuigen werden in deze richting geneutraliseerd, zei het ministerie, eraan toevoegend dat zeven getrokken houwitsers, twee M777 van Amerikaanse makelij, één FH-70 van Britse makelij, drie D-30 en één D-20, vernietigd werden.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr Group twee aanvallen af van de 63e Gemechaniseerde Brigade in de buurt van Torskoye.

Volgens het ministerie werden 55 Oekraïense troepen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en een D-20 getrokken houwitser vernietigd.

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok Group een aanval af in de buurt van Novomayorskoye. De lucht- en artillerie van de groep richtte zich ook op posities van de 72ste Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne in de buurt van Vladimirovka.

  Journalist, spion of cyberfrontstrijder?

Kievse troepen verloren 175 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen, twee D-30 getrokken houwitsers en één D-20 getrokken houwitser tijdens de gevechten in deze richting, aldus het ministerie.

En in de richting van Kupyansk kwam de Russische Zapad Group in botsing met Kievse strijdkrachten in de buurt van Sinkova, Berestovoye en Kislovka.

Tijdens de gevechten werden tot 20 Oekraïense manschappen, twee motorvoertuigen, een Amerikaanse M109 gemotoriseerde houwitser, een Gvozdika gemotoriseerde houwitser, een Amerikaanse M777 getrokken houwitser en een Amerikaans AN/TPQ-48 contrabatterij radarstation geneutraliseerd.

Bovendien werd een munitiedepot van de Oekraïense 103e Territoriale Verdedigingsbrigade doelwit en vernietigd in de buurt van Kislovka.

Ondertussen verloren de Kievse strijdkrachten in de richting van Kherson 75 manschappen, vier motorvoertuigen en twee Akatsiya gemotoriseerde houwitsers onder Russisch militair vuur. Een munitiedepot van de 124e Territoriale Verdedigingsbrigade was ook het doelwit in de buurt van Antonovka.

Het Russische ministerie van Defensie gaf tijdens zijn briefing ook de volgende details:

In de afgelopen 24 uur heeft de Zwarte Zeevloot twee onbemande half-onderzeeërs van de AFU ontdekt en vernietigd in het zuidwestelijke deel van de Zwarte Zee.

De operationeel-tactische en legerluchtvaart, rakettroepen en artillerie van de Russische strijdkrachtengroep hebben in de loop van de dag in 137 gebieden mensen en materieel van de AFU aangevallen.

Daarnaast werd een communicatiestation van de 79e luchtaanvalsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten geraakt in de buurt van Novomikhailovka (Volksrepubliek Donetsk).

Een P-18 radar voor het detecteren en volgen van luchtdoelen werd vernietigd nabij Novolozovatovka (regio Dnepropetrovsk).

Russische luchtverdedigingstroepen onderschepten drie HIMARS MLRS projectielen.

  Het voorzienbare einde van Oekraïne

Bovendien werden 41 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in de buurt van Maloryazantsevo, Lisichansk (Volksrepubliek Lugansk), Novoandreevka Artyomovsk, Gorlovka (Volksrepubliek Donetsk), Kamenka-Dneprovskaya, Pologi en Tokmak (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er 467 vliegtuigen en 249 helikopters, 6.800 onbemande luchtvaartuigen, 437 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.865 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.150 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 6.394 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 13.019 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

In een verklaring die later werd vrijgegeven, zei het Russische Ministerie van Defensie dat een aanval op het kleine marineschip Askold van de Zwarte Zeevloot met een kamikaze-drone was verijdeld. De drone werd vernietigd door vuur van de standaard bewapening van het schip, aldus het ministerie.

Ondertussen deelden Russische nieuwsbronnen beelden van recente aanvallen met Lancet zweefmunitie. De aanvallen vernietigden verschillende militaire uitrustingen van de Kievse strijdkrachten, waaronder drie M777 houwitsers met trekkoord van Amerikaanse makelij en een AN/TPQ-36 antibatterijradarstation van Amerikaanse makelij.

Ondanks het opvoeren van hun aanvallen en het lijden van zware verliezen in de afgelopen dagen, boekten de Kievse strijdkrachten zeer minimale winst in een paar richtingen. Het Russische leger blijft de situatie langs het hele front controleren. Het Oekraïense tegenoffensief lijkt op een complete mislukking af te stevenen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

  Kiev's "vreemdelingenlegioen" commandanten "gedragen zich als maffiabazen": Door het Westen geleverde wapens worden gestolen en ex-gangsters dreigen vrijwilligers die geen "belasting" betalen dood te schieten

Lees meer over:

Vorig artikelGekke, onrealistische mensen versus rationele, realistische mensen
Volgend artikelONDERDRUKT: Sinds 1993 hebben tientallen overheidsinstanties en organisaties gewaarschuwd tegen, of opgeroepen tot een verbod op, draadloze technologie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Ik dacht dat ik gisteren ochtend een soort van storing had.
   Vrij veel artikelen waren weer verdwenen en dacht even dat we weer terug gingen in de tijd.
   Even later stond alles er weer.

 1. Waar die Oekraïners mee bezig zijn is complete waanzin, met een paar tanks en manschappen iedere keer een superieur leger aanvallen, en iedere keer diezelfde stomme fout maken, het is voor Rusland gewoon of ze een mug doodslaan, wat voor gekken nemen zulke beslissingen om die arme donders een zekere dood in te jagen?
  Wanneer worden deze krankzinnige zogenaamde leiders opgepakt wegens misdaad tegen de menselijkheid?
  Maar dat zal niet gebeuren, het internationaal strafhof pakt alleen lieden op die de WEF agenda niet helpen uit te voeren, en heeft daarmee zijn geloofwaardigheid reeds lang verloren.

  • Waarom gaan die oekies gewoon door met aanvallen en liggen ze niet massaal de wapens neer.
   Ze kunnen toch niet het halve leger opsluiten omdat ze weigeren.
   Ik denk dat ik allang gezegd zou hebben, als jullie oorlog willen, dan vecht je die zelf maar uit.
   Waar zijn ze bang voor, waarom blijven ze maar door gaan als ze weten dat de kans p[ overleven zo goed als nul is.

   • Bert september 16, 2023 at 11:05

    Hoofdzakelijk oude mannen die dienen en recrutering van de Oekraïense vrouwen is reeds begonnen, de hoofdmoot zijn buitenlandse huurlingen, waarvan 10.000 gesneuvelde Polen, hun familie leden krijgen nul vergoeding.

 2. Die soldaten moeten i.p.v. de Russen hun zogenaamde leiders afknallen, dat zijn hun ware vijanden, deze smeerlappen jagen het voetvolk een wisse dood in zonder enige scrupules.

 3. Westerse landen ‘dromen’ ervan troepen naar Oekraïne – Loekasjenko – te sturen

  Polen heeft al troepen klaar staan ​​om de grens over te steken, heeft de Wit-Russische president beweerd

  De NAVO is misschien nog maar één stap verwijderd van de inzet van haar troepen in Oekraïne, zei president van Wit-Rusland Alexander Loekasjenko vrijdag tijdens een ontmoeting met de Russische leider Vladimir Poetin in Sotsji. Vooral Polen heeft strijdkrachten gevormd die elk moment het Oekraïense grondgebied kunnen binnendringen, voegde de bezoekende president eraan toe. >>>

  https://swentr.site/russia/583026-west-dream-troops-ukraine-lukashenko/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in