Het Russische leger heeft zware menselijke en materiële verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten in de richtingen Donetsk en Krasny Liman, meldden Russische militaire bronnen op 30 september.

In de richting Donetsk sloeg de Russische Yug Group twee Oekraïense aanvallen af in de buurt van Maryinka en Avdeyevka. De groep schakelde ook twee sabotage- en verkenningsgroepen uit in de buurt van Andreyevka, bericht Southfront.

“Eenheden van de gevechtsgroep Zuid hebben twee aanvallen van aanvalsgroepen van de 59e gemechaniseerde en 79e luchtaanvalsbrigades in de gebieden Maryinka en Avdeyevka afgeslagen,” vertelde de woordvoerder van de groep, Georgy Minesashvili, aan TASS.

De artillerie van de groep richtte zich op zes bolwerken van Kievse troepen in de buurt van Klesjtsjevka, voegde de woordvoerder eraan toe, en hij merkte op dat TOS-1A meervoudige raketwerpers ook Oekraïense troepen in de buurt van Predtechino als doelwit hadden.

Volgens de woordvoerder voerde de luchtmacht van de groep ook aanvallen uit op Oekraïense troepen en uitrusting in 25 districten.

“De luchtmacht van de gevechtsgroep heeft aanvallen uitgevoerd op manschappen en militaire apparatuur in 25 districten,” zei de militaire functionaris. Volgens hem verloor de tegenstander een infanteriegevechtsvoertuig, twee MLRS gevechtsvoertuigen, een Msta-B houwitser, een AN/TPQ-50 tegenbatterijsysteem, vijf 120mm mortieren, 11 voertuigen en acht drones.”

Ondertussen sloeg de Russische Tsentr Group in de richting van Krasny Liman vier aanvallen af van de 63ste Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne.

De luchtmacht van de groep richtte zich ook op twee tijdelijke inzetpunten van Kievse troepen in de buurt van Torskoye. Daarnaast werden meer dan tien Oekraïense artilleriestukken vernietigd door tegenbatterijvuur.

  Zelensky's drugsdealer gearresteerd 

De Oekraïense verliezen in deze richting bedroegen tot 50 manschappen en één gepantserd gevechtsvoertuig, volgens een persbericht van de groep.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s van recente Oekraïense verliezen bij Verbov in de richting van Zaporozhye, luchtaanvallen op een Oekraïens inzetpunt bij Cherneshchyna in de richting van Kharkov en de vernietiging van een andere brug die gebruikt werd om Kievse troepen te bevoorraden in de richting van Kupyansk.

Om de aandacht af te leiden van het mislukken van zijn tegenoffensief, blijft het regime in Kiev aanvallen uitvoeren op Russisch grondgebied.

In de vroege ochtenduren lanceerden Kievse troepen een salvo BM-27 Uragan 220 mm raketten op de Russische regio Belgorod. Alle raketten werden echter onderschept door de luchtafweer, aldus het Russische ministerie van Defensie.

“In de nacht van 30 september, om ongeveer 3:45 uur Moskouse tijd, werd de poging van het regime in Kiev om een terreuraanval uit te voeren op doelen in de Russische Federatie met negen raketten van Uragan meervoudig gelanceerde raketsystemen verijdeld. De luchtverdedigingssystemen van dienst schakelden alle negen raketten in de lucht uit,” aldus het militaire agentschap.

De gouverneur van de regio Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, zei op het berichtensysteem Telegram dat de mislukte raketaanval geen slachtoffers of materiële verliezen tot gevolg had.

De Kievse strijdkrachten hebben zware menselijke en materiële verliezen geleden sinds het begin van het tegenoffensief meer dan drie maanden geleden. Ze zijn er echter nog niet in geslaagd om in welke richting dan ook door de Russische verdediging heen te breken. Over een paar weken zullen de verslechterende weersomstandigheden het tegenoffensief waarschijnlijk tot stilstand brengen. Dit zal een grote klap zijn voor Kiev.

  Russisch leger voert aanvallen uit op Kievse troepen, slaat aanvallen af in Zaphorohey & Donetsk (Video's)

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nu weten we het: De samenzweerders willen de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCardioloog verwacht dat meer wielrenners vanwege hartproblemen zullen moeten opgeven
Volgend artikelRusland heeft dit jaar meer grondgebied gewonnen dan Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Hoe meer hoe beter ! ….maar de Ukros geven niet op , met de Abrams en de Atacms en last but not least, de F16s zullen ze zegevieren binnenkort , moeten ze denken . The point of no return is in elk geval bereikt, het wordt alles of niks, doorgaan tot het gaatje is de mantra ! t zou zo maar ns een heel warme winter kunnen worden….

 2. Juist ja zó krijgt men op de vroege ochtend op Radio 1 propaganda voorgeschoteld

  Rusland schroeft de militaire uitgaven in 2024 met bijna 70% op ten opzichte van dit jaar. Dat heeft het ministerie van financiën deze week bekendgemaakt. Daarmee komt de defensiebegroting op 106 miljard euro. Het Kremlin deinst dus niet terug voor de hoge kosten van de slepende strijd, maar brengt dat de overwinning ook dichterbij? Rusland-kenner en Russofoob Helga Salemon vertelt.

  https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/3428f345-10c6-4a76-8fdd-38fe32476866/2023-09-30-het-russische-leger-heeft-vanouds-negen-levens-en-dan-nog-een

 3. Ja het word alles of niks
  Voor Rusland moet het gewoon zijn , Los Ukra land maar op met alles wat Rusland heeft .
  Verlos Ukra met alles door een klap en gooi ook wat in Berlijn en London en natuurlijk Parijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in