Russische troepen hebben dit jaar meer gebied gewonnen in Oekraïne dan aan Oekraïense zijde, ondanks het Oekraïense tegenoffensief dat in juni van start ging, meldde The New York Times op donderdag.

In het rapport staat dat ondanks negen maanden van hevige gevechten in Oekraïne, dit jaar slechts ongeveer 800 vierkante kilometer grondgebied van eigenaar is veranderd. Rusland heeft 532 vierkante mijl gewonnen, terwijl Oekraïne 230 vierkante kilometer heeft gewonnen, een verschil van 302, wat neerkomt op de netto terreinwinst van Rusland tot nu toe dit jaar, schrijft Dave DeCamp.

De meeste gevechten in de eerste helft van het jaar concentreerden zich rond de Donbas-stad Bakhmut, die Rusland in mei volledig veroverde na een brute strijd die in augustus 2022 begon. Het tegenoffensief van Oekraïne concentreerde zich op het zuiden, maar de gevechten gingen door in de buurt van Bakhmut en over het hele oostfront.

Rusland vecht een uitputtingsoorlog

The Times citeerde Marina Miron, een postdoctoraal onderzoeker in oorlogsstudies aan het King’s College in Londen, die zei dat Rusland zich comfortabel lijkt te voelen bij het vasthouden van het gebied dat het momenteel in handen heeft, in plaats van te streven naar snelle overwinningen.

“Het verliest niets door niet vooruit te gaan,” zei Miron. “De hele strategie in Oekraïne is dat de Russen de Oekraïners tegen die verdediging in laten rennen, er zoveel mogelijk doden en zoveel mogelijk westerse uitrusting vernietigen.”

Het rapport zei dat de situatie op het slagveld “enorme risico’s” met zich meebrengt voor Oekraïne, omdat het de steun van het Westen zou kunnen verliezen zonder noemenswaardige winst. “Rusland probeert te wachten tot het Westen zijn rug toekeert,” zei Miron.

Nep oorlogsbeelden? Oekraïense vrouw gefilmd met meerdere grote stukken "beton" na vermeende Russische aanval

In de aanloop naar het Oekraïense tegenoffensief onthulden de Discord-lekken en mediaberichten dat de VS niet geloofden dat Oekraïne veel grondgebied op Rusland zou kunnen herwinnen. Maar de regering Biden drong toch aan op de aanval en verwierp het idee van een staakt-het-vuren.

De Wall Street Journal berichtte in juli dat westerse functionarissen wisten dat de Oekraïense strijdkrachten niet genoeg training of uitrusting hadden voor hun tegenoffensief, maar hoopten dat ze toch zouden kunnen doorbreken.

Het gebrek aan vooruitgang in het tegenoffensief heeft de regering Biden niet afgeschrikt, die vastbesloten is om een open-einde conflict te steunen. Haviken in het Congres proberen de proxy-oorlog als een succes te verkopen omdat Rusland verliezen lijdt en er geen Amerikanen sterven, wat getuigt van een gebrek aan zorg voor Oekraïense levens.

Terwijl het Zelinsky-regime zinloos doorgaat met zijn leger tegen de verharde Russische verdedigingslinie te duwen, is er geen reden voor het Russische leger om op te rukken. De aantallen en de tijd staan aan zijn kant. Oekraïne heeft een mobilisatieprobleem, niet Rusland.

Dit zal dus slecht aflopen voor Oekraïne, met niets te winnen en waarschijnlijk veel meer verliezen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

‘Rusland tot de laatste Oekraïner bestrijden’ is officieel beleid Witte HuisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch leger elimineert Kievse strijdkrachten in Krasny Liman, Donetsk (Video’s)
Volgend artikelVolodymyr Zelensky, tussen het wal en schip
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  1. Er klopt iets niet. Binnen de grenzen van de Oekraine kan er geen land bij komen of verdwijnen. Dus als twee partijen vechten over de grens, is het verlies van de een de winst van de ander. Het is onmogelijk dat ze beiden zouden winnen of verliezen.

    • @ Vince september 30, 2023 Bij 14:17,
      Dat hangt er vanaf uit welk punt begin je te rekenen. De Russen hadden al grote stukken land bevrijdt, waarvan ze weer een deel ervan hebben terug gegeven vanwege slechte verdedigingsopties (zoals bij die dam, die later is opgeblazen door de NAVO) en aan de andere kant heeft Rusland weer andere stukken land bevrijdt. Zo kom je dat beide partijen land hebben gewonnen, maar Oekraïne meer heeft verloren aan de Russen. Onder de totale streep hebben alleen de Russen gewonnen en Oekraïne alleen maar verloren.

      Met jouw stelling ging jij ervan uit het gehele land van Oekraïne voordat de Russen met hun speciale operatie begonnen. Vanuit die stelling klopt het verhaal inderdaad niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in