Pixabay

Nadat we eerder schreven over de stupide whisky– en wijnsancties van de NAVO tegen Rusland, gaan we nu in op de niet minder stupide bierblokkade van de NAVO.

Ondanks deze idiote sancties regeert het Duitse bier nog steeds in Rusland en is goed voor ongeveer 32%, een indrukwekkende waarde van 96 miljoen dollar, van alle jaarlijkse bierimport in Rusland. De russofobe Litouwers en Letten hebben elk ongeveer 15% van deze levendige markt in handen en de Belgen en Tsjechen elk ongeveer 26,5 miljoen dollar, of 9% per land, schrijft Declan Hayes.

Hoewel de Belgische en Tsjechische verkoop indrukwekkend lijkt, is de verkoop van Litouwen verdubbeld en die van Letland verviervoudigd, en dat is allemaal ten koste gegaan van de Belgen en Tsjechen, evenals van de ongelukkige Nederlanders, die hieronder spottend worden besproken.

Alvorens in te gaan op hoe de bierbaronnen van de NAVO elkaar in de rug steken, is het belangrijk om enkele algemene opmerkingen te maken over Europees bier, de eigen 13.000 jaar oude geschiedenis van bier en hoe kieskeurig de Russen zo snel zijn geworden in hun keuze van deze eeuwenoude dranken.

Niet alleen gaat het beroemde Duitse Reinheitsgebot of de reinheidswetten voor bier een indrukwekkende 500 jaar terug, maar de Duitsers hebben ook zeer onwrikbare ideeën over wat wel en wat geen bier is. Omdat Nederlands bier, althans volgens de Duitsers, hun rang niet haalt, moet je een Beierse boer nooit een Heineken aanbieden, tenzij het is om zijn varkens vet te mesten.

Hoewel de Duitsers zullen toegeven dat de Denen, waar we zo op terug zullen komen, goede bieren maken, net als de Tsjechen en Belgen, hebben de Nederlanders het, volgens de Duitsers althans, te druk met het verkopen van hun varkensdrek aan de vier uiteinden van de wereld om zich op kwaliteit te concentreren.

  Flashback: "Extremisten hebben op handen zijnde plannen om grote bijeenkomsten in Moskou aan te vallen", waarschuwde Amerikaanse ambassade

Of in ieder geval de vier uiteinden van de aarde, minus Rusland, dat de Nederlanders nu hebben overgeleverd aan lokale Russische belangen voor een symbolische $1 aan de meer kieskeurige Duitsers en anderen, waaronder interessant genoeg de Russofobe piepkleine naties Litouwen en Letland, die elk zeer lange tradities en normen op het gebied van bier hebben die ongetwijfeld indruk zouden maken op de bierminnende Duitsers.

Maar het probleem daar is dat de Deense Carslberg Group, die beweert het beste bier ter wereld te maken, deze Baltische naties op grote schaal heeft veroverd en zij zijn het, in plaats van de lokale en langer gevestigde Litouwse en Letse bierbedrijven, die momenteel redden wat ze kunnen van de Russische markt.

Omdat de Litouwse en Letse bieren veredelde ambachtelijke bieren zijn, lijkt dit de zoveelste economische ramp van de charlatans die deze twee punkstaten leiden. Dit is niet om die lokale bieren te kleineren, maar om te stellen dat ze op een andere manier in de markt gezet hadden moeten worden, om bijvoorbeeld de brave burgers van Moskou en Sint-Petersburg massaal op bezoek te krijgen, om hun lokaal geproduceerde bieren naar hartenlust naar binnen te drinken en om geld in Litouwse en Letse zakken te stoppen, in plaats van in Deense.

Dat is natuurlijk achteraf verstandig zijn, de deur intrappen nadat het paard allang is weggedraafd of, in dit geval, nadat Deense conglomeraten banen en buitenlandse investeringen hebben aangeboden ten koste van lokale Litouwse en Letse producenten.

Waar het op neerkomt is dat, hoewel de Litouwers en Letten niet kunnen concurreren met de Duitsers, Nederlanders en Denen, ze zichzelf op een andere manier in de markt hadden moeten zetten, in plaats van als het ware te besluiten te gaan liggen als een Deen. Hoewel de wereld en zijn moeder zich bijvoorbeeld dood vervelen door Duitsers die hun reinheidswetten voor bier oprakelen, gaan soortgelijke regels niet alleen helemaal terug tot de Code van Hammurabi in Babylonië, die De Hymne aan Ninkasi, de Soemerische godin van het bier, bevatte, maar heeft Litouwen zijn eigen indrukwekkende regelgevings- en quasi-religieuze geschiedenis.

  Video's van de grondoorlog in Oekraïne - Oekraïense aanvallen afgeslagen

Hoewel Ninkasi nooit een grote hit was in Litouwen, was de halfgod Rūgutis dat wel, want hij was het die graan leven inblies en het veranderde in zuurdesembrood en bier, en eerbetoon aan hem was een excuus voor een jaarlijks zuipfeest op 21 september, in een feest dat bekend staat als Alutinis, Koštuvės of Ragautuvės, die allemaal lokale Litouwse bieren hebben die naar hen genoemd zijn.

Maar net als met politiek, geldt dat ook voor bier. De Litouwers hebben besloten hun soevereiniteit en hun lange traditie van boerenbier op te geven aan de doofstomme Denen en anderen verderop in de totempaal van de NAVO en moeten dus leven met de gevolgen van minder geld verdienen in eigen land en in Rusland dan anders het geval zou zijn geweest.

Dit is vooral dom van hun kant omdat, hoewel Ninkasi Litouwen oversloeg, zowel hij als Rūgutis Rusland helemaal oversloegen. Rusland is in 20 jaar tijd uitgegroeid van een land zonder biertraditie tot een van de grootste biermarkten ter wereld. Hoewel Russische merken zoals Baltika No 3, Nevskoe Imperial en Zhigulevskoye nu de markt domineren, zijn meer lokale Russische ambachtelijke bieren zoals Vasileostrovskaya, Victory Art en AF Brew ook tot bloei gekomen in de metropolen Moskou en Sint-Petersburg.

En Litouwen heeft, in plaats van een Russische markt voor zichzelf op te bouwen, dat allemaal weggegooid om de NAVO-schutters te helpen.

Hoewel de grote Napoleon vaak wordt geciteerd als iemand die zei: “Bij een overwinning verdien je bier, bij een nederlaag heb je het nodig,” lijdt het geen twijfel dat de bierbaronnen van de NAVO een grote strategische nederlaag hebben geleden in Rusland. Voor de opkomende Russische bierondernemers ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Ondanks het feit dat Carlsberg nog steeds een belangrijke speler is, is zijn positie aanzienlijk verzwakt, heeft het Amerikaanse Woke Bud Lite bier een klap gekregen, net als ciders als Strongbow en Orchard Thieves, een trieste stand van zaken wanneer, gezien de hogere olie- en grondstofprijzen, de Russische bier- en cidermarkt het verwachte groeipercentage van 7% in de komende vijf jaar waarschijnlijk ver zal overschrijden.

  Russische troepen gebruiken honderden 'Stealth Suits' in Oekraïne (Video)

Gezien het feit dat de Russische belangen van Heineken voor $1 werden verkocht en die van Carlsberg simpelweg werden genationaliseerd, is het moeilijk om te weten of je moet lachen of huilen om de grove onbekwaamheid van de NAVO. Hoewel de Russen zich terecht rot kunnen lachen om dit zoveelste bewijs van de stompzinnigheid van de NAVO, is dit fiasco van de NAVO, die nodeloos nog een Russische markt voor gevestigde Europese merken vernietigt, nog een reden waarom de NAVO en alles waar ze voor staat, vernietigd moeten worden voordat ze de weinige overblijfselen vernietigen van de ooit zo geroemde industriële basis van Europa.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Waarom ZIJ een Derde Wereldoorlog nodig hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Hamas-strijders blazen Israëlische tanks op, beschieten posten en vechten met troepen in Gaza
Volgend artikelChina’s verbod op de export van zeldzame aardmetalen doet de wereldwijde techindustrie beven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Vader Freddy, dochter Charlene & schoonzoon Michael Heineken – Carvalho, voor 50,001% eigenaar van het gelijknamige WEF & 666-bedrijf hebben hun opwachting gemaakt op Jeffrey Epsteins pedo-eiland Little Saint James.
   Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer zijn ontvoerd op 09.11.1983.

  • Sinds hun reclame “Life is for the vaccinated” o.i.d. tijdens corona is Heineken en al hun zuster merken (o.a. Affligem, Amstel, Birra Moretti, Brand etc.) taboe bij mij, koop ik gewoon nooit meer, kwestie van principe. Inbev is nog enigszins te tolereren, b.v. Hertog Jan, maakt goede Weizenen. Verder over het artikel: Bier kan overal gemaakt worden, het is gewoon een recept, dus dat gezever over landen etc. slaat nergens op. Die Russen kunnen zelf ook prima bier brouwen, hebben ze het corrupte Europa helemaal niet voor nodig.

 1. Voor mij ne goeie Heineken, of
  Grosh. Of Orangeboom.
  Nederlandse pils TOP.
  HEERLIJK HELDER HEINEKEN
  (Heineken zonder suiker). enz enz enz 🍺🍺🍺

 2. Water gerstemout hop en tarwe. Met deze ingrediënten kan iedereen bier maken. Al dat gelll. over dit of dat is het beste bier is slechts marketing. Grolsch en Heineken stoppen zelfs suikers in hun bier. Neen, dan liever een eerlijke Gulpener. Iedere Rus kan bier maken. Self Made spiritualien is de Balkan niet vreemd. Neen, ze hebben dat bier van hier niet nodig. Schieten die ezels in Brussel en VN nato consortium zichzelf weer in de voet. Ik zeg proost om 9:15 uur 🍺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in