Nu zamelen vrienden donaties in voor zijn terugkeer uit Oekraïne: De Brit Shareef Amin (40) raakte zwaargewond bij een Russische artillerieaanval. “Rambo”, zoals zijn kameraden hem noemden, heeft genoeg van de oorlog – net als vele andere vrijwilligers, bericht Exxpress.at.

7.300 vrijwilligers uit tientallen landen over de hele wereld zijn eveneens naar de oorlog in Oekraïne gegaan om tegen de Russische troepen te vechten, 2.700 zijn vermoedelijk al gedood, veel van de nog levende huurlingen willen terug naar huis – zij hadden zich de oorlog kennelijk anders voorgesteld, niet zo wreed en met al die dagelijkse artillerieaanvallen.

Shareef Amin (40) wil nu ook naar huis, naar Groot-Brittannië: de Afghanistan-veteraan, die diende in het Britse 1e bataljon “The Rifles”, ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Oekraïne. Vrienden en kennissen zamelen nu geld in voor een medische noodvlucht om Shareef Amin terug naar huis te brengen. Om dit mogelijk te maken, beschreef de huurling zijn laatste en uiterst dramatische missie aan de Britse media.

Gruwelijke scènes tijdens artillerieaanval

De Brit geeft openlijk toe dat hij “diep achter de Russische linies” werd ingezet. Plotseling, zegt hij, kwamen hij en zijn Oekraïense kameraden onder vuur te liggen, waarna artillerievuur op hen werd geopend – ze lagen dicht bij elkaar in een kleine loopgraaf.

Shareef Amin, die door zijn kameraden “Rambo” wordt genoemd, zegt: “Plotseling was er een inslag, ik zag alleen maar rood, een stervende kameraad werd als een pop op me geworpen, ik kon me niet meer bewegen. Ik dacht: nu ga ik dus dood.”

Overleefde de ernstigste verwondingen

Op de een of andere manier wist de Brit een andere overlevende kameraad zover te krijgen om de dode man van zich af te trekken en hem te helpen. Sahreef Amin zag en voelde toen zijn enorme verwondingen: zijn rechterhand hing alleen nog aan stukjes huid van zijn arm, granaatscherven zaten diep in zijn rechterbeen, verschillende granaatscherven hadden zich in zijn rug geboord en staken in zijn longen.

  Als PR telde dan zijn Rusland en Poetin er geweest

Na een avontuurlijk transport naar een ziekenhuis hoorde de huurling de artsen fluisteren dat hij “meer kans had het niet te overleven.” Enkele weken later is de soldaat tenminste geschikt voor transport. Shareef Amin wil nu naar het Verenigd Koninkrijk, samen met zijn Oekraïense vriendin Helen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

18 euro voor 1 liter benzine?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe uitvaartbranche is booming. En niet vanwege Covid
Volgend artikelWanneer een BREAKING nieuwsverhaal verschijnt, vraag dan altijd: Waarom nu?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Het was beter geweest dat deze man aan zijn verwondingen zou zijn bezweken . Dit zijn alles huurmoordenaars dewelke geen medelijden verdienen . Eerst in Afghanistan, en nu in Ukraine . En noch steeds zijn er gekken dewelke deze moordenaar naar “huis” willen halen en er zelfs voor willen betalen .

  • Dominique je hebt gelijk het zijn HUUR MOORDENAARS en blijven dat hebben bloed aan hun handen ik heb ook totaal geen medelijden voor hem hij deed het met bewust verstand (of geen)

  • We hebben altijd hier in het westen gehoord dat Rusland oud en versleten oorlogs materiaal had waar ze geen deuk in een pak boter mee konden maken. Dat is waarom heel veel huurlingen wilden vechten…. totdat ze daar waren en zagen dat Rusland beter oorlogs materiaal heeft dan het westen. Wat ikzelf het mooie vind is dat Oekraïne en het westen al hadden verloren voordat Rusland hun SMO begon.
   LANG LEVE RUSLAND! 🇷🇺

 2. Dus die gaat nu een uitkering krijgen in engeland. Als jij gaat extreme biken en je pleurt op je bek. zegt de verzekering je krijgt niks je hebt t zelf opgezocht

 3. Bijna gestorven in zijn harnas was mooie dood geweest Nu zijn verdere leven als kreupele. Nu nog een held voor zijn vrienden over een paar jaar een lastig te missen nutteloos stuk.

 4. Doorboord met granaatscherven in zijn longen maar geen schrammetje op zijn borst, hoort zwaargewond nog artsen in het Oekraiens fluisteren dat hij doodgaat, om nu lachend op de foto te gaan.
  Crisis acteur iemand?

  • Vond het er ook een beetje nep uitzien. Al dat bloed zichtbaar onder het verband terwijl hij al is behandeld. Je kan natuurlijk ook een granaatscherf in je longen krijg door je rug heen, maar toch.
   Als het wel waar is dan heeft hij tenminste gekregen waarom hij vroeg.

 5. Ze zijn natuurlijk helemaal gehersenspoeld door de westerse propaganda en velen hebben daar de zwaarste prijs voor moeten betalen.

 6. Nekschotje volgend jaar gratis fertelizer…als even mee zit spontaan papaver veldje op die plek van die Afghani…Kunnen ze morfine maken voor de rest nieuwe aanwas van het buitenlandse kanonnevoer.

 7. Tuig is het, een huurmoorenaar. Net als veel militairtjes in EU en USA legers… Jammer dat hij zijn avontuur kan navertellen…

 8. Excuse me? Heb je wel eens iemand die net zoiets mee heeft gemaakt en geopereerd is op bed zien liggen? Bond en blauw met ontsmettingsmiddelen overal en niet zo’n gezonde, glimmende huid als deze man.

  Echt supernep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in