Pixabay

China heeft zojuist zijn toch al strenge beperkingen op de export van technologie voor het raffineren van zeldzame aardmetalen uitgebreid, waaronder de productie van zeldzame aardmagneten die worden gebruikt in elektromotoren en generatoren, maar ook in de auto-industrie en consumentenelektronica zoals mobiele telefoons.

De communistische natie, die 90 procent van de markt voor geraffineerde zeldzame aardmetalen in handen heeft, heeft de technologie voor het winnen en scheiden van zeldzame aardmetalen volledig verboden. Volgens freelance schrijver en communicatieadviseur Kurt Cobb maakt deze recente stap deel uit van een bredere handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China over de uitwisseling van technologie, schrijft Belle Carter.

Het ministerie van Handel van president Xi Jinping heeft afgelopen december de publieke opinie gevraagd over de mogelijke stap om de technologie voor de productie van samarium-kobaltmagneten, neodymium-ijzer-boriummagneten en ceriummagneten toe te voegen aan de “Catalogus van verboden en aan exportbeperkingen onderworpen technologieën”. Op de lijst staat ook een ban op technologie om zeldzame-aardcalciumoxidaat te maken en op productietechnologie voor zeldzame-aardmetalen, naast een eerdere ban op de productie van legeringsmaterialen op basis van zeldzame aarden.

Beijing produceert naar verluidt 60 procent van het erts, wat betekent dat de hele wereld driekwart van het erts naar het land stuurt voor verwerking, waardoor het in een leidende positie zit om te beslissen “wie deze metalen krijgt en zelfs of de rest van de wereld überhaupt iets krijgt”, aldus de analist. Toen China in 2010 onverwacht zijn export van zeldzame aardmetalen drastisch terugschroefde, schoten de prijzen omhoog. Volgens Cobb zouden de Chinezen de markt willen monopoliseren en ook al heeft Amerika zich ingespannen om de binnenlandse ontginning van kritieke mineralen te stimuleren, toch blijven er uitdagingen vanwege de marktdominantie van het Oost-Aziatische land. De regering van president Joe Biden heeft een klein budget uitgetrokken voor een bescheiden programma om de Amerikaanse mijnbouw van kritieke mineralen zoals lithium, nikkel, grafiet, kobalt en mangaan te stimuleren. Het lijkt echter te zijn mislukt.

  Kan de V.S. 3 grote oorlogen tegelijk voeren?

“Een particuliere poging om een gesloten mijn voor zeldzame aardmetalen, de grootste in de Verenigde Staten, nieuw leven in te blazen, resulteerde in een kolossaal financieel verlies voor investeerders toen de prijzen voor zeldzame aardmetalen kelderden nadat China zijn eerdere exportniveau hervatte na de verlaging in 2010”, schreef Cobb op zijn blogsite van 24 december. “Dit laat zien hoe China gemakkelijk pogingen kan saboteren om zijn dominante positie op de markt voor zeldzame aardmetalen te betwisten.”

Hij voegde eraan toe dat de enige redelijke manier om de Chinese wurggreep op de markt voor zeldzame aardmetalen te doorbreken, zou zijn dat regeringen de prijs garanderen van zeldzame aardmetalen die door binnenlandse bedrijven worden gedolven, aangezien de CCP en de industrie voor zeldzame aardmetalen nauw met elkaar verbonden zijn. “In een wereld waar de consensus over de vrije uitwisseling van goederen afbrokkelt en geopolitieke belangen op de voorgrond treden, lijkt China zich veel minder druk te maken over het naleven van vrijhandelsregels dan over het beschermen van zijn vermeende nationale belangen,” zei hij. “Als andere grote handelslanden en blokken dezelfde kant op gaan, kan de gemakkelijke beschikbaarheid van goedkope goederen en grondstoffen die op verafgelegen locaties worden geproduceerd steeds problematischer worden.”

Eerste Britse hub voor zeldzame aardmetalen van start

Aan de andere kant van de planeet is een centrum voor zeldzame aardmetalen, opgezet door de Universiteit van Birmingham, HyProMag Ltd en Mkango in Tyseley, midden-Engeland, al begonnen met de productie van gerecyclede zeldzame aardmetalen voor de magneten, een initiatief dat de commerciële productie van gesinterde magneten voor het eerst in meer dan 20 jaar weer terugbrengt in Groot-Brittannië.

  Wij zijn NAVO. En we komen je halen

Partners van het bedrijf legden via een persbericht uit dat Tyseley Energy Park gebruikmaakt van een mechanisme met de naam Hydrogen Processing of Magnet Scrap (HPMS), een kortlopende recyclingmethode die materialen levert die slechts een paar processtappen nodig hebben om gerecyclede ‘gesinterde’ permanente magneten van zeldzame aarde te produceren die worden gemaakt volgens erkende industriële kwaliteiten. Het proces bespaart naar verluidt 88 procent energie en 98 procent menselijke toxiciteit in vergelijking met de primaire productie en wordt beschouwd als een “schoner en energiezuiniger proces dan de traditionele ontmanteling, thermische demagnetisatie en reinigingsprocessen en leent zich voor geautomatiseerde en efficiënte verwerking.”

Op dit moment is dit naar verluidt de enige lokale bron van gerecyclede permanente zeldzame aardmagneten in het Verenigd Koninkrijk en het is de bedoeling dat er nog meer monsters van klanten en projectpartners komen. De commerciële productie is gepland voor 2024, met een initiële productie van 20 ton zeldzame aardmagneten en legeringen per jaar, op te schalen naar minimaal 100 tpa in de daaropvolgende maanden.

Analisten houden nauwlettend in de gaten of China ook een manier vindt om zijn activiteiten te belemmeren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussen huilen tranen van het lachen in hun gesanctioneerde Duitse bier
Volgend artikelIsraël wordt nu aangeklaagd bij het Internationaal Gerechtshof wegens genocide – De feiten in de beschuldiging zijn gruwelijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De Britse ‘koninklijke’ familie ligt steeds meer onder vuur, nadat Harry of Wales (1984) Legend of the aviation is geworden. Hij kan zich dan meten met o.a. medelaureaatwinnaar & vrijmetselaar Neil Armstrong (1930 – 2012).
  Scientology-aanhanger & piloot John Travolta (1953) gaat de award t.z.t. uitreiken.

 2. Dezelfde tech industrie die ons digitaal gevangen houdt in een ego matrix? Mooi… laat ze maar tenonder gaan.

  Beeld je eens in wat voor wereld we zouden leven als alle middelen en technieken voor de mensheid zouden werken. Nu zitten er wat psychopaten aan de knoppen die ALLES tegen ons gebruiken. Hun ondergang maakt even wat armoede, maar het is ook een kans op bevrijding. Ze moeten instorten en WIJ moeten de pijn, armoede en chaos dragen die dat gaat veroorzaken. Beeld je in hoe snel wij alles herstellen als we niet meer worden tegengewerkt. The best is yet to come… maar eerst stort alles in.

 3. Was te verwachten en heeft te maken met het dwarsbomen en verbieden van export van o a geavanceerde chiptechnologie naar China door de Amerikanen (en braaf schoothondje Nl) iets wat Cobb in zijn paragraaf over vrijhandel vergeet te vermelden.

  • Ruttekaagistan, is de allergrootse schandvlek in onze landelijke geschiedenis, de kinderen van mijn kinderen zullen later met open bakkies de gehele gang van linkse communistische huidige zaken op school aanhoren tot het rood hen op de kaken zal staan…!!! Wat een diep trieste periode

  • Nederland meld zich bij de BRICS.
   De BRICS geeft Nederland huiswerk mee.
   Nederland moet eerst “SOEVEREIN c.q. AUTONOOM, ONAFHANKELIJK en VRIJ zijn…!!!
   Nederland moet schulden vrij zijn.
   Nederland moet een GOUD gedekte valuta introduceren.
   Ziet U dit gebeuren?
   Ziet U Nederland uit de EU stappen?
   Ziet U Nederland uit de VAVO stappen?
   Zie U de EU hiervoor toestemming geven?
   Ziet U de Amerikanen, hiervoor toestemming geven?
   Wat is de meerwaarde voor de BRICS als Nederland lid zou zijn?
   Een hoop vraagtekens.
   Vult U ze maar in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in