En wat is er gebeurd waardoor deze komedie is ontstaan?

Al maanden voor de aanval op de gaspijpleidingen waarschuwde de CIA Oekraïne om Nord Stream niet te vernietigen, na een tip te hebben ontvangen van de Nederlandse militaire inlichtingendienst, aldus berichten in de media. De militaire inlichtingendienst van Nederland, MIVD, ontving in juni informatie over een “op handen zijnde aanval” op Nord Stream van een niet nader genoemde bron in Oekraïne, drie maanden voordat een reeks onderwaterexplosies de pijpleidingen in september vorig jaar troffen, zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Nederlandse en Duitse persbureaus dat dinsdag is gepubliceerd. Volgens het plan dat de MIVD heeft ontvangen, had de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny, de leiding over de operatie tegen Nord Stream, waarbij een klein team van duikers op een zeilboot betrokken was en die midden juni 2022 zou plaatsvinden. – Politico

Wie gelooft deze onzin? Zaluzhny? Echt waar? De man die nu op alle manieren dood of volledig arbeidsongeschikt is en daardoor als zondebok kan dienen. Tegelijkertijd is het een merkwaardige ontwikkeling omdat – en ik benadruk het – het opblazen van NS2 een oorlogsmisdaad is en iemand deze terreurdaad heeft goedgekeurd en uitgevoerd. Drie keer raden wie, schrijft Andrei.

In aanverwant nieuws ontmoette Vladimir Poetin in het Kremlin de zogenaamde “voenkors” en vernederde hen volledig. Zijn woordenwisseling met Sladkov was episch en Sladkov werd in feite beschuldigd van het verspreiden van Oekraïense propaganda.

Rusland voelt niet de behoefte om extra mobilisatie uit te voeren en er is geen noodzaak om de staat van beleg in het hele land af te kondigen, zei de Russische president Vladimir Poetin dinsdag tijdens een ontmoeting met militaire correspondenten.

Volgens hem kan Moskou een “sanitaire zone” in Oekraïne creëren als de beschietingen van de grensgebieden doorgaan, en zijn de doelen, hoewel aangepast “in overeenstemming met de huidige situatie”, niet fundamenteel veranderd. In zijn toespraak over het Oekraïense tegenoffensief merkte de president op dat de Oekraïense strijdkrachten (AFU) nog in geen enkel gebied succes hebben geboekt en zware verliezen lijden.

TASS heeft de belangrijkste uitspraken van Poetin samengevat.

Over het tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten.

Het grootschalige tegenoffensief van Kiev, dat op 4 juni begon, gaat door, maar zonder succes: “De vijand heeft in geen enkel gebied succes geboekt. Ze lijden zware verliezen”.
De AFU verliest 10 keer meer dan de Russische troepen, en “de structuur van de verliezen is ongunstig”: “Gewoonlijk zijn de niet-teruggekeerde verliezen 25%, maximaal 30%. Ze hebben bijna 50/50.”
Kiev heeft al meer dan 160 tanks en meer dan 360 pantservoertuigen van verschillende types verloren, “dat is ongeveer 25 procent, misschien 30 procent van de uitrusting die [aan Oekraïne] uit het buitenland werd geleverd.” Rusland heeft 54 tanks verloren, maar sommige daarvan worden herbouwd en gerepareerd.

George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society

Over gemobiliseerd en gecontracteerd personeel

Rusland heeft geen nieuwe mobilisatiegolf nodig: “Het ministerie van Defensie meldt dat er op dit moment zeker geen mobilisatie nodig is.
De gemobiliseerden “zullen op een gegeven moment naar huis moeten terugkeren <…> maar de wet geeft niet aan wanneer: “Het zal voornamelijk gebaseerd moeten zijn op de beschikbaarheid van personeel, op hoe de situatie op de contactlijn zich ontwikkelt, en op hoe de speciale militaire operatie zelf verloopt.”
Sinds januari zijn er in Rusland meer dan 150.000 contractsoldaten gerekruteerd, “en samen met vrijwilligers 156.000.” Alleen al in de afgelopen week hebben 9.500 mensen een contract getekend.
Soldaten van de vrijwillige eenheden moeten contracten tekenen met het Ministerie van Defensie: “Dit is de enige manier om sociale garanties te garanderen. Tegelijkertijd is het nodig om de wetgeving te veranderen om alles “in overeenstemming met het gezond verstand” te brengen.

Over de dienstplichtigen

De dienstplichtigen zullen niet naar de zone van een speciale militaire operatie worden gestuurd, waaronder de nieuwe regio’s van Rusland vallen, “er is geen noodzaak, zoals het ministerie van Defensie meldt, om ze naar deze zone te sturen”. Tegelijkertijd zullen de dienstplichtigen in de grensgebieden gestationeerd blijven.
Over de vernietiging van de waterkrachtcentrale Kakhovskaya
Rusland was niet geïnteresseerd in het bombarderen van de Kakhovskaya HPP vanwege de ernstige gevolgen voor zijn grondgebied: “Het is duidelijk wie schuldig is. De Oekraïense kant heeft dit geprobeerd”.
Moskou registreerde geen “grote explosies” voordat de dam werd vernietigd, maar Kiev had de HPP al vele malen eerder aangevallen: “Misschien hebben ze weer iets onbeduidends toegevoegd en ging de vernietiging door.”
De overstroming, “helaas, <…> verstoorde hun (Oekraïense – TASS noot) tegenoffensief in deze richting”, hoewel “Het zou heel slecht voor hen zijn geweest om daar aan te vallen”.

Over de staat van beleg en grensregio’s

“Het heeft geen zin om een speciaal regime of de staat van beleg in te voeren in het land in het algemeen, die noodzaak is er vandaag niet. We moeten sommige kwesties grondiger aanpakken”.
De aanvallen van Kiev op grensgebieden houden verband met een poging om Russische troepen uit andere richtingen af te leiden. In reactie hierop zal Moskou de grens versterken, en “ook deze taak zal worden opgelost.
Als de beschietingen door Oekraïne doorgaan, zal Rusland moeten overwegen om “een soort sanitaire zone” op Oekraïens grondgebied te creëren, zodat het van buitenaf “onmogelijk is om Russische regio’s te bereiken”.
De Russische autoriteiten zullen “van geval tot geval hulp bieden, aan elk gezin, aan elk huishouden” dat getroffen is door Oekraïense beschietingen: “Fondsen zullen komen en komen al uit het reservefonds van de regering.”

Het "onverklaarbare" vermogen van Rusland om westerse agressie te weerstaan

Over de mogelijkheid van onderhandelingen met Kiev

Rusland heeft de mogelijkheid van onderhandelingen die tot een vreedzame regeling zouden kunnen leiden, nooit opgegeven. Vertegenwoordigers van Moskou en Kiev parafeerden in het voorjaar van 2022 een ontwerpakkoord in Istanboel, maar de Oekraïners “gooiden het daarna gewoon weg, meer niet”.
Als Westerse landen echt willen dat het conflict stopt, hoeven ze alleen maar te stoppen met het leveren van wapens aan Kiev: “De Oekraïners produceren zelf niets, want morgen zullen ze willen onderhandelen. Niet langer op een formele manier, maar inhoudelijk”.

Over granaten met verarmd uranium

Rusland behoudt zich het recht voor om granaten met verarmd uranium te gebruiken als reactie op het gebruik ervan door de AFU: “We hebben veel van zulke munitie, <…> en als zij ze gebruiken, behouden wij ons ook het recht voor om dezelfde munitie te gebruiken.”
“Er is hier niets goeds, maar als het nodig is, zijn we in de positie om dat te doen. We hebben geen behoefte om het te doen.”

Over veteranen in de leiding van de speciale diensten

Veteranen van speciale militaire operaties moeten worden “verplaatst” in de hiërarchie van de strijdkrachten, “maar niet alleen”: “Ze kunnen ook worden “verplaatst” naar wetshandhavingsinstanties, naar speciale diensten.

Over de ontwikkeling van de defensie-industrie

De defensieproductie in Rusland is in een jaar tijd 2,7 keer zo groot geworden en in de meest gevraagde productiesectoren 10 keer zo groot. Op dit moment zijn er “tientallen en honderden particuliere bedrijven bijgekomen die voorheen nooit iets te maken hebben gehad met het militair-industrieel complex”.
De speciale militaire operatie ontdekte dat er “veel dingen ontbraken” – zeer nauwkeurige munitie, communicatieapparatuur, onbemande luchtvaartuigen. Maar als de operatie er niet was geweest, had de leiding van het land “waarschijnlijk nooit begrepen hoe de defensie-industrie moet worden verfijnd <…>” zodat het Russische leger “het beste ter wereld zou zijn”.

Over de graanovereenkomst

Rusland “denkt erover om zich terug te trekken uit de graanovereenkomst” omdat het “opnieuw bedrogen is”: hoewel Moskou beloofd was om de belemmeringen voor zijn export weg te nemen, “is er niets gedaan om de leveringsvoorwaarden te liberaliseren”. Tegelijkertijd is de voedselexport nu de belangrijkste bron van deviezeninkomsten voor Kiev.
Moskou neemt deel aan de graanhandel omwille van bevriende landen in Afrika en Latijns-Amerika en is bereid om hen te voorzien van de hoeveelheid graan die zij gratis hebben ontvangen.
Over de doelen van de SSR
De doelen van de speciale militaire operatie worden aangepast “in overeenstemming met de huidige situatie”, maar worden in het algemeen niet veranderd: “In het algemeen zullen we natuurlijk niets veranderen. Ze zijn fundamenteel belangrijk voor ons”. – Tass

Maar nu moet men de vraag stellen (wink, wink, wink, wink)) waarom Macron dit wil doen:

Het Russische leger aan de poort van Soledar: Veroverde Jakovlevka na maandenlange gevechten! - Oekraïne crasht met 200 doden en 600 gewonden (Video's)

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa gevraagd om een uitnodiging voor de komende BRICS-top in Pretoria, meldde de Franse krant L’Opinion maandag. Macrons recente pogingen om zijn Afrikaanse tegenhangers voor zich te winnen zijn op niets uitgelopen. Hij opperde de mogelijkheid om de top bij te wonen tijdens een telefoongesprek met Ramaphosa eerder deze maand, aldus L’Opinion, zich beroepend op bronnen in het Elysee paleis. Volgens een “goed geïnformeerde” bron was Ramaphosa echter niet erg geëngageerd. “Aanwezigheid op deze top werd genoemd tijdens het gesprek tussen de twee leiders, maar Pretoria gaf geen indicatie over het al dan niet uitbreiden van deze ontmoeting met andere internationale leiders,” zei de bron.

Als Macron de top zou bijwonen, zou hij de eerste leider van een G7-land zijn die dat doet. De BRICS-leiders en Macron delen blijkbaar de wens om de wereldwijde financiële en geopolitieke orde te herzien, en Macron organiseert volgende week een conferentie in Parijs om het financiële systeem te herzien ten gunste van de ontwikkelingslanden. Ramaphosa zal de conferentie bijwonen, en een hartelijke ontmoeting tussen hem en Macron zou voor de Franse president de weg kunnen vrijmaken om geschiedenis te schrijven in Pretoria. – RT

Leuk geprobeerd natuurlijk, maar Frankrijk is het schoothondje van de VS en economisch onbeduidend, met uitzondering van wat lucht- en ruimtevaart en een paar andere dingen, en wordt economisch in de schaduw gesteld door Rusland, India, laat staan China. De pogingen van Frankrijk om aanwezig te blijven in Afrika zullen ook zeker mislukken, omdat Frankrijk niet in staat is om Rusland en China economische en militaire hulp te bieden. Niet eens in de buurt. Hé, de Fransen hebben hun keuze gemaakt en Frankrijk zal nu beperkt blijven tot West-Europa, terwijl het afglijdt naar een economische depressie en chaos. Rusland en China kunnen “de wereldwijde financiële en geopolitieke orde herzien”, Frankrijk kan dat niet, hoe het ook probeert. Gewoon niet genoeg… omvang. Bovendien steunt Macron nog steeds het criminele regime in Kiev en is hij helemaal medeplichtig aan terroristische activiteiten van nazi’s uit Oekraine. Rusland praat niet met nazi’s, ze vernietigt ze. Laat Frankrijk drie keer raden wie de militaire spil is in BRICS? Ik heb een hint: het is niet India of China, laat staan Brazilië en SAR.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijders confisqueren krijgsbuit uit vernietigde Leopards 2A6 en Bradleys & Poetin geeft updates over Oekraïense verliezen tijdens het ’tegenoffensief’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalig bondgenoot VS Saoedi-Arabië omarmt China terwijl kroonprins MBS Washington dreigt met “harde economische gevolgen”
Volgend artikelIs Europa te dom om in de dodelijke omhelzing van de VS te blijven?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

  • Niets van geloven..het is aangekondigd door Pedo-president Biden, en uitgevoerd, punt andere lijn, Oekraïne kan dat niet en Holland al evenmin…die keeskoppen hebben een grote bakkes met rotte-rutte maar schwab en co kennen geen geheime militaire plannen van de us daar zijn ze te klein en onbeduidend voor, praatjes vullen geen gaatjes

   • Zo is het Raphael die kuttekoppen uit US hadden er allang mee gedreigd .
    Dus de Puntneus waardeloze HOND Rutte met een Kutten hebben zich opgeofferd voor deze zoveelste leugen .

  • Niet druk maken, de Duitsers zijn al veel verder, gisteren op het nieuws: “nadat Poetin de gaskraan dichtdraaide” , er was geen Nordstream, geen Polen die de leiding afsloot, geen Siemens turbines of sancties die het gas niet meer lieten vloeien .
   Gewoon naar het nieuws luisteren, ben benieuwd wanneer de hittegolf ook zijn schuld is.

 1. iemand enig idee waar we de rekening ter compensatie naartoe kunnen sturen ??

  Lijkt me een logisch vervolg van Actie /Reactie.

 2. Terzijde, ik kreeg wat interessante informatie van een Turkse vriend gisteren. Hij zit in de restaurant business. Hij verbleef recentelijk een tijdje in zijn stad van herkomst Antalya, en vertelde me hoe duur het was geworden. De huur van een woning van 300 euro is nu meer dan 1000 euro. Dit is vanwege de 100,000en Russen die er binnenstroomden, voor vakantie, en vast verblijf. Meer dan 200,000 Russen, die overal huizen kochten en bedrijven startten, o.m. restauranten. Hij was bij sommige op bezoek en kreeg te weten dat ze met 4 of 5 miljoen dollar gearriveerd waren. Ja, dollars. Kennelijk, na de val van het communisme stroomden er veel dollars binnen. Hij zei dat er meer aan dollar reserve in Rusland ligt dan in de VS zelve, dankzij die zgn oligarchen die destijds ontstonden. Ook als je nu een huis koopt in Turkije voor 200,000 euro, krijg je automatisch staatsburgerschap. Veel Russen doen dit nu (dubbel staatsburgerschap), ook hebben de Russen die hij sprak binnen 3 maanden de Turkse taal geleerd! De restaurant business is uitstekend, zei hij. Ze geloven verder niet dat de HAARPbeving door HAARP was gemaakt, maar van natuurlijke oorzaak was. Zijn moeder had zware tandschade toen ze lag te knarsetanden in haar slaap over Erdogan, zo erg vond ze het. Maar met de binnenkomst van de Russen is er veel verandering daar; het lijkt een behoorlijke economische opleving te zijn met die ondernemers, mogelijk op weg naar een toekomst zonder inmenging/betrokkenheid met EU. Dat gezegd, hij vertelde me ook dat ons gas (in NL) nu dus via Turkeije binnenkomt, dankzij die Nordstream oplichterij door de VS en de NAVO. (Ik heb me wel eens afgevraagd of Ziomerica niet een soort van 2e Marshall plan had trachten uit te voeren met Rusland, toen het ijzeren gordijn viel. En dat is goed mislukt. Ik weet het niet zeker, maar wel apart dat er zoveel dollars in Rusland zitten.

 3. MH 17 het vliegtuig van Poetin en de MH 17 waren in bijna dezelfde kleurstelling en vlogen op hetzelfde tijdstip zelfde koers het toestel van poetin vloog ineens een andere koers en MH17 werd neergehaald misch wilde ze Poetin pakken. Filmpjes etc stonden op internet maar zijn verdwenen verdacht allemaal.

 4. Als de westerse inlichtingendiensten hun verhaaltjes zelf geloven rest art. 5 van de nato: gezamelijk oekraïne aanvallen voor deze oorlogsdaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in