Rusland heeft als zelfrespecterende staat het recht om op deze door de VS bevolen bedreiging tegen zijn leider te reageren op de manier die het het meest in overeenstemming acht met zijn objectieve nationale belangen. De Russische beleidsmakers, die duidelijk over veel meer informatie beschikken dan het publiek, weten hoe zij dit het beste kunnen bereiken. Wat ze uiteindelijk ook besluiten te doen, het moet worden gezien als een reactie op de laatste ongekende Amerikaanse provocatie, waardoor Amerika er volledig verantwoordelijk voor is, schrijft Andrew Korybko.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zei donderdag het volgende tegen CNN in antwoord op een vraag over vermeende Amerikaanse schuld aan de moordpoging op president Poetin van dinsdagavond:

“Ongetwijfeld. Dergelijke beslissingen, de definitie van doelen, de definitie van middelen – dit alles wordt vanuit Washington aan Kiev gedicteerd. Daar zijn we ons terdege van bewust.

We weten heel goed dat beslissingen over dergelijke acties en terroristische aanvallen niet in Kiev worden genomen, maar in Washington. En Kiev voert al uit wat haar wordt opgedragen. Dergelijke pogingen om dit zowel in Kiev als in Washington te ontkennen zijn natuurlijk volstrekt belachelijk.

We weten dat het vaak niet eens Kiev is die de doelen zelf bepaalt, ze worden bepaald in Washington, en vervolgens worden deze doelen naar Kiev gebracht zodat Kiev die taken uitvoert. Niet elke keer krijgt Kiev het recht om de middelen te kiezen, dit wordt ook vaak bevolen van over de oceaan.

Washington moet duidelijk begrijpen dat wij dit weten.”

Zijn woorden moeten serieus worden genomen, aangezien het geen kleinigheid is dat Rusland zojuist de VS officieel heeft beschuldigd van het beramen van de moord op president Poetin.

  De verschrikkelijke puinhoop die de CIA is

Dit betekent niet dat Rusland op zijn beurt zal proberen Biden te vermoorden via een of andere proxy, maar alleen dat het nu absoluut onmogelijk is dat hun vroegere betrekkingen ooit worden hersteld nadat de VS de spreekwoordelijke Rubicon hebben overschreden door Kiev opdracht te geven de gedurfde drone-aanval van dinsdagavond uit te voeren. Tot dusver leek er een onuitgesproken gedragscode te bestaan tussen alle deelnemers aan de NAVO-Russische proxy-oorlog om niet op elkaars leiders te mikken, vandaar dat Zelensky zo vaak vrij de frontlinies kon bezoeken.

Het blijft onzeker of hij wist wat zijn kant tegen president Poetin aan het beramen was of dat een van de Kievse “deep state” facties dit achter zijn rug om heeft bevolen als onderdeel van een machtsspel tegen hem. Beide scenario’s blijven geloofwaardig, aangezien zijn verrassingsreis naar de EU ten tijde van deze moordaanslag suggereert dat hij ofwel van tevoren op de hoogte was en wilde voorkomen dat hij een doelwit zou worden, ofwel dat iemand zijn agenda kende en Rusland wilde laten denken dat hij van tevoren in veiligheid zou vluchten.

In ieder geval zou de verklaring van het Kremlin dat het zich het recht voorbehoudt om vergeldingsmaatregelen te nemen “waar en wanneer het dat nodig acht”, Zelensky wel eens kunnen doen aarzelen om zichzelf in de waagschaal te stellen, nu Moskou de onuitgesproken gedragscode niet langer erkent omdat het meent dat Kiev en de VS die hebben overtreden. Maar als hij ergens in de nabije toekomst in de frontlinies zou kunnen verschijnen zonder dat er in die tijd een aanslag op zijn leven wordt gepleegd, zouden die twee kunnen denken dat het Kremlin bluft.

  Twee voorbeelden van het gebruik van drone-oorlogsvoering door Rusland

Het kan natuurlijk ook zijn dat Rusland de Oekraïense leider een vals gevoel van veiligheid wil geven, maar soms is het meest waarschijnlijke antwoord het minst ingewikkelde volgens het principe van Occam’s scheermes. Verder zal de ongekende Russische dreigingsperceptie van de VS zich naar verwachting op diplomatiek en militair gebied manifesteren, wat de vorm kan aannemen dat Moskou zich in de meeste crises, op enkele uitzonderingen na, tegenover Washington plaatst en terughoudend is in het coördineren van veiligheidskwesties.

Wat het eerste betreft: Rusland steunt misschien niet openlijk de andere kant in welke crisis dan ook, maar het moet voor lief worden genomen dat de meeste grote incidenten in de wereld op zijn minst indirect verband houden met hun concurrentie in de Nieuwe Koude Oorlog. Wat het tweede betreft, suggereerden recente berichten voorafgaand aan de moordaanslag van deze week al dat hun mechanisme voor conflictoplossing in Syrië aan het mislukken is, net als de vredesbesprekingen in Oekraïne vorig jaar en het wereldwijde wapenbeheersingsregime daarvoor.

Wat die laatste veiligheidsgerelateerde kwesties betreft, zou Rusland de betrokkenheid van de VS (direct of indirect) bij een eventuele hervatting van de eerste zeer cynisch beschouwen, terwijl het stilzwijgend gelooft dat er geen vertrouwen meer is waarop een dialoog over de verlenging van het Nieuwe START na afloop ervan kan worden gebouwd. Het gecombineerde effect van deze diplomatieke en militaire gevolgen van Ruslands beschuldiging van medeplichtigheid van de VS aan de poging tot moord op president Poetin deze week zal tot verdere onzekerheid leiden.

Voor alle duidelijkheid: Rusland heeft als zelfrespecterende staat het recht om op deze door de VS bevolen bedreiging van zijn leider te reageren op de manier die het het meest in overeenstemming acht met zijn objectieve nationale belangen. De Russische beleidsmakers, die uiteraard over veel meer informatie beschikken dan het publiek, weten hoe zij dit het beste kunnen bereiken. Wat zij uiteindelijk ook besluiten te doen, het moet worden gezien als een reactie op de laatste ongekende Amerikaanse provocatie, waardoor Amerika er volledig verantwoordelijk voor is.

  Westerse beleidsmakers raken in paniek omdat er geen plan B was als het tegenoffensief zou mislukken

Niemand kan met zekerheid zeggen wat Rusland uiteindelijk zal doen, maar er mag geen twijfel over bestaan dat de moordaanslag op president Poetin deze week een scharnierpunt vormt in de bilaterale betrekkingen met de VS, dat op zijn beurt zal leiden tot een of andere reactie op een door Rusland gekozen tijdstip en plaats, precies zoals het heeft verklaard. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat dit de vorm zal aannemen van een wederkerige moordaanslag op Biden, dus niemand heeft reden tot paniek over de Derde Wereldoorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense nazi’s in tank overrijden gewonde Russische soldaat (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeerdere Amerikaanse functionarissen geconfronteerd met hypocrisie over Assange op Werelddag voor Persvrijheid
Volgend artikelDuizenden gevaccineerde patiënten melden dat hun huid “letterlijk smelt” – artsen verbijsterd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Het is toch duidelijk dat die smerige amerikanen en hun europese nazi-vrienden hier bij betrokken zijn…zoniet zelfs de opdracht hebben gegeven aan de nazi-oekies.
  Kortom…..de russen mogen m.i. een paar kinzahls kroketten op het pentagon en het witte tehuis gooien…..komen er meteen wat extra parkeerplaatsen vrij…..

 2. Ein paar richtig fette russische Bomben auf Ramstein, dann ist erstmal Ruhe mit dem internationalem USrael-Terror.

 3. Jammer dat puting geen revange op biden neemt. Hij houd zich veel te stil.
  Al die zever die wij de afgelopen 50 jaar hebben gehoord dat de russen mensen vergiftigen hier in Europa en de US. Dat was dan een fabeltje dan. Want biden en zijn hoerenloper van een crackpot verslaafde zoon leven nog ondanks zij degene zijn die in 2014 de ellende zijn begonnen in oekraine. Is wel jammer, had graag mogen zien dat daar de zogenaamde Russische methode ook op toegepast was.💊💉of is dat alleen in amerikaanse Russische anti propagandafilms.

 4. oppassen in de EU iedereen is de sjaak ook presidenten en konings huizen zij wisten hier ook van zijn usa hoeren en pedofielen

 5. Ik heb altijd bewondering gehad voor de grondigheid van info die de Russen/KGB hadden.

  Ik weet nog, dat Hamas de fout maakte om 4 russen te kidnappen voor losgeld.
  Binnen een dag waren er 4 topleiders van Hamas ontvoerd; eentje gecastreerd, en zijn ballen werden opgestuurd naar de topleider van Hamas.
  Binnen 12 uur Russen vrij, of deze 4 komen in delen terug.

  Binnen 12 uur waren die Russen vrij; later hebben ze nog wat wraak genomen.

  Maar dat de KGB voorbereid was, en gelijk succesvolle actie ondernam: uit de Kunnen de amerikanen heel, heel veel van leren.
  ===============================================
  Als de Russen zeggen dat de Amerikanen erachter zitten, geloof ik dat.
  Zij hebben de reputatie super goede info te hebben.
  En–mbt tot Banderastan oorlog–zij liegen niet.
  Dat waardeer ik zeer en dat is een demonstratie van ECHTE macht en cultuur.

  Maarre….wel typisch…waar Rutte verschijnt (in opdracht van Biden?) vallen er dingen uit de lucht; MH17…..

 6. De Russen zijn natuurlijk des duivels door deze drones, begrijpelijk, de geschiedenis heeft toch inmiddels wel laten zien, wie de echte verdedigers zijn van vrijheid als het er echt op aan komt, ondertussen wachten we af en drink nog effe mijn bakkie thee op, alleen de 2 minuten stilte gehouden trouwens zoals altijd maar de rest van de show wil ik even niet meer zien, vind het schandalig wat men allemaal roept nu in de media.

 7. Ik denk weer aan een paar woorden, over Osama bin Laden.

  2011 Share International

  Vraag. De moord op Osama bin Laden door een Amerikaanse speciale aanvalsmacht in Pakistan is zojuist aangekondigd. Er wordt gezegd dat hij in het oog is geschoten en gedood (hoewel ongewapend) en dat het lichaam op zee is begraven, dat wil zeggen dat het niet kan worden opgehaald voor inspectie. Kunt u zeggen of dit inderdaad het einde van Bin Laden is?

  Antwoord. Ik geloof dat Osama bin Laden niet meer leeft, maar dit rapport van de Amerikaanse regering komt niet overeen met mijn informatie, namelijk dat Osama bin Laden vredig stierf, na een lange strijd tegen ziekte, in 2006. Voordat hij stierf, wenste hij om zijn roep om ‘gerechtigheid’ (zoals hij de term begreep) te handhaven en zorgde ervoor dat een van zijn vele jongere broers de mythe van zijn aanwezigheid in stand hield.

  • Toen ik een paar Amerikanen ervan vertelde zijn ze wat Biden betreft omgeturnd. Joe Biden was toen vicepresident.

 8. Als het werkelijk een poging van de VS is geweest om Poetin uit te schakelen is het wel heel erg knullig amateuristisch gedaan!;-) Een explosie van niks met een ‘scud’raket uit’t Desert Storm tijdperk, leek wel. Heel wat anders dan de Thermobaric bommen die Rusland gebruikt op het slagveld. En zelfs dat zijn nog maar ‘de kleintjes’…

  Ik geloof er geen reet van en voor mij is dit een psy-op van de ‘hidden hand’ brigade.

 9. In plaats van President Putin te onttronen zullen de Amerikanen het de-dollarisatie proces alleen versnellen. Dit is de beste remedie tegen de ziekte van exceptioneel gedrag waarbij arrogantie en bedrog hand in hand gaan.

 10. Niets is wat het lijkt of is of hoort of leest…m.a.w. denk altijd zelf na…en liefst met vertrouwde meerderen…alleen dan kan je tot een gegronde en heldere conclusie komen.
  Helaas…. schort het daaraan…immers is er een gigantische verdeeldheid op vele fronten/inzichten/emoties/gevoelens//verwachtingen opgeworpen om de bevolking/de normaal denkenden tegen elkaar uit te spelen… en gvd het is gelukt.
  Zou ik hier een russische vlag ophangen….doe het zo…no problem…..vandaag 2 hoernalisten van rtv? drenthe? op het erf…
  De dikke en de dunne…echt waar…vroege waarom ik de vlag nog(steeds) op zunne kop had?…en eronder hangt al maanden de FDF vlag(die is iets kleiner maar wel fijner)…
  Maar goud(hek nog nooit mikmaakt) zo isse et en neit goud.
  Die 2 waren m.i. dus HOERNALISTEN…van het msm gedrocht.
  Moet toegeven en da doe ik oug waren nette mensen…da wel.
  vroegen mij waarom ik de vlag op zijn reet hat hangen…. duidelijk antwoord….zolang die teringnazi,s in den haag …die rat rutte…die kankerhekskaag daar zit….is er geen vrijheid.
  Die mannen van de tv/radio vroegen …. waarom doe jij die vlag niet gewoon op zijn r/w/b/?
  dat is een oproep landelijk en wij zijn benieuwd naar de reacties van de mensen die het neit doen.
  Ik was aan het werk en het overviel me wel een beetje..maar toch kon ik die 2 wel plaatsen.Den dikke en den dunne….2 goeie gasten op het oog!
  Normaal liet ik die gasten in huis, maar de vrouw had op dat moment last van het gebit…neit het ge bint…maar gewoon aan de kiezen enzo.
  Dat is voor de man buiten al lastig met een kruiwagen tuinaarde e.d.komen we op de reden waarom neit?
  Duidelijk.ik…zei… zolang die rat rutte en de heks kaag zitten…we geen bevrijding/herdenking meer hebben.
  Hun reactie was m.i. vrij redelijk.oke, maar de landelijke oproep om respect te tonen naar de gevallenen….
  Oeps….Mijn vader opgepakt tijdens een nazi-razzia in rotterdam in 1943 en in een arbeitslager te werkgesteld tot het einde van de oorlog.
  Ben zelf beroepsmilitair geweest/ook in het us gedicteerde latere bezettingsmacht(!) nato troep.
  hetgeen wij….als nederlandse debieltjes braafjes achteraan likken.tot niets heeft gebracht.
  Ergo… de leugens wat de bevolking en vooral de economie word geleverd door die corrupte politiek is inmens schadelijk voor de bevolking.
  terugkomend op deze 2 (hoer) nalisten…of toch 2 eerlijke journalisten…die nog willen gaan voor de echte waarheden,zonder de betaalden hoernalistische inbreng van het WEF.
  Te weten de betaalde coruppte hoofdredacties…. de betaalde staatssletten bij uitstek,.
  Terug op de confrontatie met de 2 heren..
  Kan niet anders stellen zeer vriendelijk en open…verdere reactie op hun item….. vlaggen weer rechtop(!) inzake respect voor de gevallenen etc…
  Mijn reactie was… zolang rat rutte en die rat kaag daar zit… no way..MAAR VERDER…. in de politiek kamers komt een NEONAZI AAN HET WOORD…EN GODVERDOMME. TIJDENS ONZE ZOGENAAMDE NAZI-SLACHTOFFERSMENSEN…??
  Nazi,s…rutte kaag alle likkers/genders/ homo,strontslurpers in de politiek..de beffertjes van kausje de pedofiel in davos….
  ojee komt prinske pilske en zijn sletteke erook bij.. tja…de kliek van satanistisch kindermisbruik weet zichzelf wel te vinden… totdat de mensch zich hervind en het euvel teniet gaat doen..
  Die 2 gasten op het erf….Maar het respect opgeroept door …de msm…om de doden te respecteren… tja.
  Deze 2 jeugdigden mag/kan/ ik niet echt verantwoordelijkheden opgelegd geven…ze weten/kunnen/ ervaren het niet meer niet zoals onze generaties…ze VOLGEN EEN VERKEERD NARRIETIEF.
  Betaald/verzekerd/met premies/dogma s ,leugens.
  Mijn reactie vervolgens,.. zolang deze kliek landverraders blijft zitten geen vlag normaal…en verder de reactie de neo nasi SS selenski zebrensky of hoe die STIK NAZI HOND genoemd wilt worden,.. in en in tiriest hoe onze hoeren /transgender en homo politiek deze cocaineclown een podium geven?
  Duidelijk gaven deze 2 heren toe…..verder gaf ik aan… deze nazi-clown uit oekristan is een zaadslupper van klaus de ss swabber en rat rutte… die zuigt dus alles… de zuigert!
  Vervolgend …de 2 journalisten…. van rtl1 drenthe1….. op het erf..Als deze 2 echte journalisten willenzijn, iets willen betekenen in de nieuwsvergaring. …altijd welkom…maar het narrartief/msm geneuzel….nee bedankt.

  • Weet je Politiek profeet,
   Soms is mijn woede zo groot om ook een Russische vlag op te hangen, moet ik hem eerst kopen want die heb ik helemaal niet, het is slechts symbolisch bedoeld natuurlijk maar ik begin er niet aan, tijdje geleden in het betaalde voetbal hingen er in alle stadions ineens geelblauwe vlaggen en moesten we een minuutstilte houden geloof ik en mensen droegen geelblauwe vlaggen naar binnen, ik zei tegen zoons, wat denk je dat er met mij gebeurd als ik een Russische vlag mee zou nemen nu, gewoon als tegengewicht, ik weet het wel hoe men zou reageren hoor, misschien wel ME op mijn dak, de hymne zal hier in huis hard gespeelt gaan worden op 9 mei en niemand zal mee tegenhouden via youtube, wees voorzichtig want de bevolking is helemaal opgehitst en onderschat dat niet, zelfs de dodenherdenking gebruikte de overheid, misbruikte zij zelfs en toen haakte ik af en hield alleen maar de 2 minutensilte bij en de rest daarvoor en daarachter hoefde ik niet meer te zien, afwijkende meningen ja daar is geen enkele ruimte meer voor, vrijheid slechts voor 1 geluid, nou voor mij niet hoor, groet aan U van mij.

  • Do ALL cheese heads concoct this kind of unmitigated, nonsensical, mindless garbage or is it confined to just a few mentally disturbed individuals like you?!

 11. “Het is echter uiterst onwaarschijnlijk dat dit de vorm zal aannemen van een wederkerige moordaanslag op Biden, dus niemand heeft reden tot paniek over de Derde Wereldoorlog.”

  De schrijver zal daar zeker gelijk in hebben, gezien de Russen zeer beschaafd zijn. Godzijdank. En wie dat ontkent, moet beginnen met kijken naar de plastic oppen die neergelegd waren een jaar geleden om de Russen te beschuldigen van moord. Plastic poppen. Zijn we het al vergeten? FN had hier een aantal sessies over, bekijk ze maar eens voordat je weer een oordeel velt over Rusland.

  Of we we worden gigantisch in de maling genomen, nog erger dan we dachten, door het WEF. (Niet).

 12. p.s. en de rest is b.s. Weet je nog die rare ontploffing op dat festival van die kiddies, met de achtergrond van de Gotthard tunnel, en daar liepen ook twee schimmige figuren de Gotthard berg op, hoog boven op die berg omhoog te klimmen, als de achtergrond van het concert? Net zoals op dat Kremlin dak. Wie kan dat tegenwoordig niet met CGI’s bekokstoven, dat mensen denken dat er twee gastjes over het kremlin dak liepen tijdens de explosie? Hallllllloooooo…Het is zo makkelijk om daar in te tuinen. Ik bel Medvedev straks.

  • Loes,
   ‘Het’, is een (tragische horror) komiek en W.A. van 🍊 is een puppy. Wat te verwachten van dit soort?

 13. Maar mijn mening blijft de onaangename vraag bestaan hoe de drone(s) onopgemerkt door de veiligheids paraplu konden vliegen en zo betrekkelijk weinig schade doen kunnen brengen, enfin wanneer een hond onaangelijnd iemand bijt dan wordt door justitie bevolen om de hond te doden.

  • De Duitser Mathias Rust landde in 1987 in de buurt van het Rode Plein met een Cessna, wel opgemerkt door de luchtverdediging, maar die lieten hem ongemoeid.

   • Ron Swart mei 5, 2023 at 09:37

    Totaal ander tijdgewricht Frans, niet te vergelijken met de huidige situatie, n.m.m. is het een false flag operation om ander beleid te implementeren tegen de Kabbalistische georganiseerd jodendom waar Zelensky en 2/3 van de Biden adminstration deel vanuit maken..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in