De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

Hoewel de inzet waarschijnlijk werd uitgevoerd met het oog op doelen in Oekraïne, heeft het Britse ministerie van Defensie gewaarschuwd dat het alle mogelijke doelen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zelfs de zwaarst verdedigde, in gevaar brengt.

De Russische inzet van MiG-31K gewapend met Kinzhal (NAVO-nomenclatuur: AS-24 KILLJOY) raketten in Wit-Rusland trekt de aandacht van het Westen, aldus een Twitterdraad die vanmorgen door het Britse Ministerie van Defensie (MoD) is geplaatst, schrijft Vijainder K Thakur.

Meer nog dan de aanwezigheid van de raketten lijkt het Westen geschokt te zijn door het gebrek aan geheimhouding van Russische zijde over de escalerende inzet.

De combinatie van MiG-31K en Kinzhal-raket is het krachtigste conventionele wapensysteem in het Russische arsenaal. De inzet brengt alle mogelijke doelen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zelfs de zwaarst verdedigde, in gevaar.

Door geheimhouding te vermijden, zorgt Rusland ervoor dat het Westen zijn aandacht erop richt. Rusland’s afschrikwekkende berichtgeving omvat het vliegen van MiG-31K’s, elk bewapend met een Kinzhal-raket, boven steden op klaarlichte dag en laat westerse satellieten goed kijken naar wat wel eens de volgende Russische stap op de escalatieladder zou kunnen zijn.

Op 16 oktober 2022 werden zes Russische MiG-31K gevechtsvliegtuigen met Kinzhal raketten boven de Wit-Russische hoofdstad Minsk gezien.

Volgens het Oekraïense National Resistance Center zijn “drie IL-76 militaire transportvliegtuigen van de Russische luchtmacht vanuit de Russische Federatie naar het vliegveld ‘Machulyshchi’ gevlogen” om de Russische inzet in Wit-Rusland te ondersteunen.

Op 20 oktober 2022 zou één MiG-31K bewapend met Kinzhal zijn opgestegen van de luchtmachtbasis Machulyshchi in Wit-Rusland.

Op 1 november 2022 tweette het Britse ministerie van Defensie (MoD): “Uit beelden bleek dat twee MiG-31K FOXHOUND onderscheppingsjets op 17 oktober vrijwel zeker geparkeerd stonden op het Wit-Russische vliegveld Machulishchi, met een grote container in de buurt opgeslagen in een beschermende aarden berm..

“Het is waarschijnlijk dat de container verband houdt met de AS-24 KILLJOY ballistische raket, een zware raket die de MiG-31K variant kan dragen.”

Kenmerken Kinzhal

De Kinzhal is een aeroballistische raket met een bereik van meer dan 2000 kilometer bij lancering vanaf een MiG-31K. De hypersonische raket kan niet nauwkeurig worden gevolgd met behulp van radar omdat bij hypersonische snelheden de luchtdruk vóór de raket een plasmawolk vormt die radiogolven absorbeert.
De raket is in staat tot geavanceerde manoeuvres, waardoor geen enkel bestaand verdedigingssysteem tegen ballistische raketten (ABM) kan worden ingezet.

  Duits parlementslid wil dat Oekraïne regeringsgebouwen in Moskou aanvalt
Lancering van een Kinzhal-raket, YouTube

De raket van 2.000 kilo met een snelheid van Mach 12 kan een doelwit met uiterste precisie raken. Vanwege zijn hoge impactsnelheid heeft de 500 kg zware granaatkop een vernietigende kinetische energie van 16,9 gigajoule, het equivalent van 4000 kg TNT.

De Kinzhal is in wezen de 9K720 Iskander-raket, aangepast voor lancering door hogesnelheidsvliegtuigen. Hij kan statische en mobiele doelen raken, zoals vliegdekschepen.

Gebruik van de Kinzhal tijdens Russische militaire operaties

De Kinzhal werd voor het eerst gebruikt tijdens de lopende Russische speciale militaire operatie (SMO) in maart 2022, toen het een militair brandstofdepot bij de Zuid-Oekraïense stad Mykolaiv trof.

Afschrikwekkende boodschap

De inzet van MiG-31K met Kinzhal-raketten is belangrijk omdat het wapensysteem tot nu toe niet operationeel is ingezet buiten Rusland. Dat was ook niet nodig omdat Rusland elk doelwit in Oekraïne vanuit Rusland kan aanvallen.

Met de stationering in Wit-Rusland kan Rusland elk Europees doelwit aanvallen, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Er is een boodschap. Deze boodschap wordt versterkt door het gebrek aan geheimzinnigheid van Rusland rond de inzet.

Het Britse ministerie van Defensie erkent de Russische boodschap met de laatste tweet in de hierboven gelinkte Twitterdraad, met de woorden: “Het (Rusland) heeft de inzet waarschijnlijk vooral uitgevoerd om een boodschap aan het Westen over te brengen …”.

Wat is de Russische boodschap?

Rusland’s  inzet van de MiG-31-Kinzhal combinatie in Wit-Rusland volgt op de massale Russische aanvallen op de Oekraïense infrastructuur voor stroomopwekking op 10 en 11 oktober.

De Russische aanvallen, die een vergelding waren voor de door de Oekraïense inlichtingendienst bedachte terreuraanslag op de Krimbrug, vernietigden 30% van de Oekraïense stroomopwekkingscapaciteit.

  Hongarije verduidelijkt de "enorme" impact van "totaal mislukte" anti-Russische sancties op Europeanen

De aanval bracht de Oekraïense leiders ertoe het Westen te vragen een vliegverbod boven Oekraïne in te stellen.

Op 31 oktober 2022 sloeg Rusland opnieuw toe op de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur, met name op de infrastructuur voor energiedistributie. Deze keer was de reden de provocatie van de massale aanval met drones op de Russische Zwarte Zeevloot, gecontroleerd en gecoördineerd door Oekraïense, Amerikaanse en Britse strijdkrachten.

Als Rusland de Oekraïense infrastructuur voor stroomopwekking en -distributie blijft aanvallen, zal de Oekraïense economie waarschijnlijk instorten, ondanks het infuus van westerse economische hulp. Een Oekraïense nederlaag is dan onvermijdelijk. De vraag is of die nederlaag aanvaardbaar zou zijn voor de VS en de NAVO.

Overschrijdingen van de Russische rode lijn

De VS en hun westerse bondgenoten zouden de Russische rode lijnen kunnen overschrijden om een Oekraïense nederlaag af te wenden.

De deelname van Amerikaanse en Britse troepen aan de drone-aanval op de Russische Zwarte Zeevloot zou wel eens een overschrijding kunnen zijn vanuit Russisch oogpunt.

Het is mogelijk dat dergelijke westerse overschrijdingen zullen toenemen. Andere westerse acties die Rusland als een overschrijding zou kunnen opvatten, zijn de levering van offensieve wapens, zoals gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten, of het uitroepen van een vliegverbod.

MiG-31

Waarschijnlijk Russisch gebruik van Kinzhals

Kinzhals zijn waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van de Russische reactie op westerse overschrijding van de Russische rode lijnen.

De opties die Rusland ter beschikking staan zijn onder meer

 1. Aanvallen op vliegvelden in Europa, waaronder de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein, die fungeert als logistieke knooppunten voor de levering van Amerikaanse wapens aan Oekraïne.
 2. Aanvallen op besluitvormingscentra in Oekraïne
 3. Aanvallen op kritieke spoor- en wegversperringen langs de Oekraïense grens met Polen en Roemenië.
  “De Russen liepen gewoon binnen”: Oekraïens grensverdedigingsgeld doorgesluisd naar nepbedrijven in massaal “verraad”

Rusland stuurt een sterk signaal naar het Westen door MiG-31K’s gewapend met Kinzhal-raketten in te zetten. De wapencombinatie kan hard en nauwkeurig toeslaan. Belangrijker is dat de tegenstander geen verweer heeft tegen Kinzhal.

Vijainder K Thakur is een gepensioneerde IAF Jaguar piloot. Hij is ook auteur, softwarearchitect, ondernemer en militair analist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOntmaskerd! Covid-vaccins onderdeel van ontvolkingsagenda, documentaire “Died Suddenly” onderzoekt bizarre golf van mensen die onverwachts sterven na uitrol van Covid-19 ‘vaccin’
Volgend artikelRusland spreekt voor het eerst over het activeren van artikel 19: “Er zal een wereldwijde kernoorlog uitbreken als we niet in Oekraïne winnen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De boodschap van Rusland is: mochten jullie westerse satanische globalisten, wef-beffers en soros-adepten het in je stomme bolle kop halen moedertje Rusland aan te vallen, dan krijg je, voordat je het goed en wel in de gaten hebt, een hypersonische kernraket in je verraderlijke hol geduwd.

 2. Neem nou ons eigen land.
  Als je een leuke meid een klap voor de kont geeft, kom je voor de rechter.
  ildders werd veroordeeld voor iets wat onzinnig was en gewoon onder de vrijheid van meningsuiting viel.
  Janmaat werd veroordeeld voor wat de rechter DACHT dat Janmaat DACHT. Zal wel een D66 rechter zijn geweest.

  Dat er 14.000 mensen systematisch vermoordwerden door een nazi regiem: ouwe jongens krente brood; maar als er een paar nazi’s vallen: tranen met tuiten.

  Als Kiev in het donker en in de kou zit: v r e s e lijk…….maar dat de Donbass regio en andere russen daar zo al 8 jaar mee getreiterd worden; moet kunnen toch?

  Boetsa is een van de “voorbeelden”; waarom zouden Russen hun eigen landgenoten verslepen naar de meest opvallende plek om ze daar zonder bloeddood te schieten????
  Degenen die geloven dat de Russen dat deden hebben het IQ van een dood konijn.

  Dat er een oorlog is is volledig te wijten aan Kiev.
  na het jarenlang treiteren en vermoorden van Russen, daarna provoceren met de Nato,barstte de kruik.

  Willen ze een einde aan de misere? moeten ze hun regiem eruit trappen. Simpel.

 3. In de jaren 60 werd de sociale wetgeving, bijstand en AOW ingevoerd.
  Op de werkvloer (met 10 uur werken per dag hadden we het nog steeds krap) waren we het allemaal eens; niemand zou moeten bedelen bij stadhuis of kerk.
  Dat wij daar zelf voor betaalden was niet relevant, dat was geen punt.

  Nu zijn we öntwikkelder” en links.
  Nu hebben we superdrukke voedselbanken, gebedel op straat, mensen die op straat leven (veel meer dan dat onze “dierbare overheid”zegt; maar “vluchtelingen”worden vertroeteld als helden.

  Zoals het nu is: er is maar een klein wetje voor nodig, om mensen zonder documenten niet binnen te laten, aanvragen van criminelen uit veilige landen niet in behandeling te nemen, en ongewensten dwangmatig uit te zetten naar “wir schaffen das”land.

  Ook om de “vluchtelingen”uit landen waar de oorlog is afgelopen terug te sturen; simpelweg door hun uitkering te stoppen; dat start de automaat.

  Islam moet verboden worden, en moslims geweigerd, uitgezet. Immers integratie is een voorwaarde; en dat weigeren ze;sharia is hoger dan de soos, vinden ze.
  Bovendien: de islam is geen religie maar een politieke terroristische cult.
  ———————
  Als je met een gezin bent, zorg je eerst voor het gezin, daarna voor buitenstaanders.
  NL moet eerst voor de nederlanders zijn, met name voor degenen die het hebben opgebouwd.
  Buitenlanders: niet meerdan 2%.

  Dan kan eenieder in relatieve welvaart en vrede leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in