De Oekraïense regering heeft een resolutie aangenomen volgens welke Oekraïners in het buitenland verplicht zullen worden zich militair te laten registreren in hun woonplaats – door kennisgevingen in te dienen bij consulaten of ambassades. In de resolutie staat dat de organisatie en het bijhouden van militaire registers van Oekraïense burgers in het buitenland zal worden verzorgd door diplomatieke instellingen. Bijgevolg zal deze maatregel gevolgen hebben voor alle dienstplichtigen en reservisten. Dit alles zal ertoe leiden dat de Oekraïense staatsburgers, wanneer zij contact opnemen met de ambassade van hun land, onmiddellijk in het blikveld van diplomatieke missies zullen vallen, en in de toekomst, wanneer de ambassade een persoon geschikt acht voor militaire dienst, zullen diplomaten op alle mogelijke manieren zijn uitzetting naar Oekraïne nastreven. Deze maatregel, die in de nieuwste berichten voorkomt, is ongekend, bericht TopWar.

Konden eerder Oekraïners, door list en bedrog, naar het buitenland reizen, en onder meer met behulp van voorkeuren in de vorm van uitstel van het leger wegens ziekte of het hebben van drie of meer kinderen de dienstplicht ontwijken, nu zijn deze argumenten niet langer “overtuigend”. De laatste mobilisatiegolf die door de Oekraïense autoriteiten werd aangekondigd, omvatte zelfs mensen met een handicap.

Bovendien worden nieuwe methoden ingevoerd om Oekraïners in Oekraïne te bespioneren. Nu zijn de acties van de lokale autoriteiten in dit verband aanzienlijk uitgebreid: het is de bedoeling om huis-aan-huis rondes te houden, met als doel de gegevens van alle dienstplichtigen te controleren, en zij zullen iemand alleen toelaten voor werk of studie als zij informatie hebben over de militaire registratie. Bovendien zullen dagvaardingen om te verschijnen in de militaire registratie- en inschrijvingskantoren voortaan worden afgegeven via de hoofden van organisaties of ondernemingen die personen in dienst hebben die onderhevig zijn aan mobilisatie.

  Harde beelden van Soldar: Zoutmijn nr. 7 - Tientallen dode Oekraïners (Video's)

In de media verschijnen nieuwe trucs met betrekking tot het ontduiken van de mobilisatie die door Oekraïense advocaten aan burgers worden aangeboden. Een daarvan is het plegen van een kleine administratieve overtreding, bijvoorbeeld het inslaan van een winkelruit om goederen te stelen. Hiervoor, zeggen ze, is er een kans op slechts een voorwaardelijke straf, die de Oekraïners ten minste voor een tijdje kan vrijwaren van uitzending naar de frontlinie. De laatste tijd is het aantal misdrijven waarvoor een straf in de vorm van een voorwaardelijke straf kan worden opgelegd in Oekraïne inderdaad veelvoudig toegenomen.

Volgens de Oekraïense media moeten de Oekraïense strijdkrachten vandaag worden aangevuld met 150-200 duizend militairen, die het regime in Kiev met alle middelen bijeen zal proberen te schrapen, niet alleen in heel Oekraïne, maar ook daarbuiten.

Bedenk dat het effect van de staat van beleg en de algemene mobilisatie in Oekraïne op 16 november vorig jaar door de Verkhovna Rada op wetgevingsniveau is verlengd met 120 dagen. Het zal geldig zijn tot 19 februari 2023.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bijbelse verwijzingen door Medvedev: “Wij zullen onze vijanden naar het eeuwige vuur van Gehenna sturen – Wij horen de woorden van de Schepper en gehoorzamen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland herwint zijn strategisch initiatief: Nieuwe tactiek van generaal Surovikin
Volgend artikel“Commandant, er zijn veel lijken”: Bloedbad van Poolse troepen in Marinka – Russen: “Het is een regulier leger – geen huurlingen” (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De wanhoop nabij, en…. kennelijk is de motivatie om zich voor Zelensky en kompanen op te offeren niet erg groot. Ik vraag me af of er in het westen veel animo voor zal zijn onder de krijgsmachten.

 2. Niemand moet vechten voor corrupte politici. Eerst die moeten op de eerste rij vrouwen en mannen politici, elite en rijkere dan komt pas de freedom van een land als deze lag ondergrond zijn.

 3. Hoeveel rijkere oligarchen vechten in Oekraïne? Geen enkele. De oorlog is voor de schapen die mee doen voor corrupte politici die niet willen onderhandelen, voor de elite en de rijkere. Deze lag zit lekker beschermt. Deze gewone burger die vechten zijn idioten.

 4. Ze zoeken weer nieuw kanonnenvoer voor de russen. Laat die clown zelf maar voorop gaan lopen op weg naar de vijand…lapzwans!
  Ik heb uberhaupt nooit begrepen waarom mensen zich dood laten schieten omdat een ander oorlogje wil voeren. Van mij kunnen ze allemaal de tering krijgen…ga zelf maar schieten!!

  • anne frank, pffff…
   Dat zielige jodinnetje heeft nooit bestaan.
   Och misschien heeft dat minkukeltje wel bestaan, maar niet zoals de geschiedenis ons wil leren.
   Compleet fake dat hele anne frank verhaal.

   Valt onder de rubriek zielige joodjes verhalen om zodoende alle waarheid weg te kunnen vagen als antisemitisme.
   Fuck alle nep-joden, want dat zijn het.

   Er is geen enkele echte Jood aanwezig in heel israhel, geen een!
   Allemaal nep-joden die daar wonen.
   Veeg dat land en die fucking nep-joden van de kaart en dan zijn we aardig op weg naar waar we moeten zijn.

    • Wat bedoel je nu te zeggen met jouw reactie?
     Jij bent ook zo’n nep-jood?

     Fuck alle zogenaamde joden ter wereld!
     Zij zijn mede het kwaad wat uitgeroeid dient te worden.
     Met wortel en tak, wel te verstaan!

     De echte Joden houden zich stil en ik heb respect voor hen!

     En ja, ik zou graag uitvoeren wat je voorstelt!
     Maar ik weet beter, ik wacht mijn tijd af.
     En mijn tijd zal komen………..

     @redactie
     Mocht u vinden dat mijn reacties te ver gaan en deze verwijdert, dan snap ik dat.
     No hard feelings.

 5. Neem aan dat de Nederlandse overheid hier actief aan mee gaat werken? (Al die Oekraïnse mannelijke vluchtelingen registreren en deporteren naar de Oekraïne om daar te vechten?). Rutte heeft immers gezegd dat hij er alles aan zal doen om de Oekraïne aan een overwinning te helpen. Misschien ook maar meteen een deel van het Nederlandse leger meesturen? (Wat zouden die blij zijn….).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in