MediaPhoto.Org / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Het idee werd geopperd op een forum in Moskou door een Italiaanse studente van wat zij “impatriëring” noemt, en wordt gesteund door president Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft een voorstel gesteund om het proces van verhuizen naar Rusland te vereenvoudigen voor immigranten die de traditionele waarden delen die in het land worden gekoesterd en beschermd, bericht RT.

   1. Wat zei Poetin?

“Het is een goed idee om ons te richten op traditionele morele waarden bij het verwelkomen van mensen die hier willen wonen,” zei Poetin dinsdag tijdens zijn optreden op het forum ‘Sterke ideeën voor een nieuwe tijd’ in Moskou. Hij vroeg zich echter af of er een manier is om correct vast te stellen welke morele code iemand werkelijk volgt.

De president benadrukte dat Rusland de laatste tijd wereldwijd “steeds meer aanhangers” krijgt, onder andere vanwege zijn beleid om traditionele waarden te beschermen. Het is gebleken dat dergelijke waarden niet alleen de Russen dierbaar zijn, maar “gezonde mensen” overal, ook in het Westen, merkte hij op.

    1. Wie heeft het idee geopperd?

Het voorstel om het naturalisatieproces te stroomlijnen voor aanvragers die de Russische traditionele waarden delen, om naar Rusland te verhuizen en het staatsburgerschap te verkrijgen, kwam van Irene Cecchini, een Italiaanse studente aan het Moscow State Institute of International Relations (MGIMO). “Dit zou goed zijn voor Rusland, want deze mensen zouden nieuwe vaardigheden meebrengen, ze zouden ondernemers zijn,” wiens inbreng ook zou helpen om de bevolking te vergroten en de economie te stimuleren, redeneerde de studente, terwijl ze zich in het Russisch tot Poetin richtte.

  Rusland lanceert 'grootste' Shahed-136 droneaanval ooit op Kiev; Oekraïne krijgt voorproefje van winteroffensief

Cecchini stelde voor om een nieuwe term te introduceren, “impatriëring”, om “het verhuizen naar een permanente woonplaats in Rusland op basis van culturele, traditionele en familiewaarden” aan te duiden. De Italiaanse, die al vier jaar aan de MGIMO studeert en vanaf nul Russisch heeft geleerd, klaagde bij de president dat haar pogingen om een Russisch paspoort te krijgen tot nu toe tevergeefs zijn geweest.

    1. Wat is haar voorstel?

Cecchini zei dat, naast het verbeteren van het feitelijke proces van het verkrijgen van het staatsburgerschap voor deze “impatrianten”, een speciaal bureau moet worden opgericht om individuele hulp en diensten te verlenen aan niet-onderdanen die in Rusland willen komen wonen. Er moet ook een online campagne worden gelanceerd om mensen wereldwijd te informeren over de mogelijkheid om naar Rusland te verhuizen, voegde ze eraan toe.

    1. Wat zijn Russische traditionele waarden?

Het staatsbeleid “om traditionele Russische spirituele en morele waarden te behouden en te versterken” werd in november 2022 door Poetin goedgekeurd. Volgens het document omvatten die waarden onder andere leven, waardigheid, mensenrechten en vrijheden, patriottisme, een sterke familie, de prioriteit van het spirituele boven het materiële, het historisch geheugen en de eenheid van de Russische volkeren.

“De vernietiging van het traditionele gezin door de bevordering van niet-traditionele seksuele relaties” werd in dat beleidsdocument genoemd als een van de bedreigingen voor de Russische manier van leven.
In amendementen op de Russische grondwet die in 2020 zijn ingevoerd, wordt het huwelijk gedefinieerd als een verbintenis tussen een man en een vrouw.

    1. Russische wet tegen LGBTQ-propaganda
  Oorlogsmisdaad 18+: Oekraïense nazi's martelden nog een Russische krijgsgevangene

Rusland beperkt de promotie van niet-traditionele seksuele relaties op zijn grondgebied sinds 2013, toen een verbod op de verspreiding van LGBTQ-materiaal onder jongeren onder de 18 jaar werd ingevoerd.

In 2022 werd deze wetgeving uitgebreid naar zowel minderjarigen als volwassenen. De wet op de “bescherming van traditionele waarden” maakte het illegaal om LGBTQ-, pedofilie- en geslachtsveranderthema’s te promoten in advertenties, boeken, films en media. Vorig jaar verbood het Russische hooggerechtshof de “internationale publieke LGBTQ-beweging” en bestempelde deze als een extremistische organisatie.

    1. Poetin over homoseksuele burgers

Tijdens het forum op dinsdag zei Poetin dat Rusland “heel tolerant is tegenover mensen met een niet-traditionele seksuele geaardheid. We lopen er alleen niet mee te koop en we geloven niet dat het juist is om ermee te koop te lopen.” Volwassenen in Rusland mogen doen wat ze willen, benadrukte hij, en hij voegde eraan toe dat er slechts een handvol regels in het land zijn die de LGBTQ-gemeenschap beperken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

‘Blijf van de kinderen af,’ zegt Poetin tegen homo’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVERKLARING: Alexei Navalny “vermoord via vaccin” in Russische gevangenis
Volgend artikelDuits parlement stemt over levering van langeafstandsraketten aan Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

   • De vraag is helaas of ze bereid zijn jouw pensioen ginder te betalen. Aangezien de EU een echte dictatuur geworden is, zijn ze bekwaam om je ook dat nog af te nemen, wegens verraad. Er is een verhaal van een Duitse bejaarde dame die dit overkomen is. haar dochter werkt als journaliste in Rusland als ik mij niet vergis. In Rusland werd ze met open armen ontvangen.

   • Ik ben op pensioen en vanuit de regering hun nieuwe wetgeving mag ik maar amper 4 weken naar het buitenland gaan anders verlies ik alles…snap je het nog zogezegd ben je vrij om te gaan en staan in de eu.

   • Welk pensioen? Zodra je daar bent word je losgekoppeld van het EU-4e reich…Geen Swift daarzo…De EU en blackrock bedanken u slechts voor het vrijwillig afstand doen van opgebouwd pensioen.

 1. Er zijn op youtube een flink aantal immigranten naar Rusland actief. Sommige sinds kort verhuisd, anderen al (veel) langer daar.
  Zoals mensen met Russische echtgenoten, maar ook hele gezinnen met kinderen 👏👏, boeren, burgers, buitenlui.
  Interviews, reisverhalen, ervaringen.
  Erg interessant 🤔🧐

 2. Wij, een gezin met 3 kinderen zijn in 1990 naar NZ verhuist, we hebben het hier goed.
  Vandaag de dag denk ik wel eens, als we toen naar Rusland waren gegaan, dan had ik me nu veiliger gevoeld.

 3. Een gratis hectare grond in het verre oosten van Rusland als je er 5 jaar blijft wonen:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Law_on_the_Far_Eastern_Hectare
  Ik ken een Italiaan die daar al gebruik van heeft gemaakt die is daar heel gelukkig.
  Al jaren is bekend dat Rusland het vrije wereld stokje overneemt van de rest van de wereld, dit is zo gepland door dezelfde mensen achter het WEF en de rijkste der aarde, ook Poetin zit in dat team…
  Back inde USSR: https://www.youtube.com/watch?v=_JbLsYoL3ug (Zij van de elite laten je echt optijd weten waar je naar toe moet verhuizen) Ook de Beatels hoorde bij dat elite clubje…
  https://www.youtube.com/watch?v=9rAOTwJ77CU

  • Jij hebt een beetje te veel fantasie. Voor WEF plannen heb je een schaapachtige bevolking nodig. Reken daar de Russen maar niet toe, want dat laten ze niet gebeuren.

 4. ”Russische traditionele waarden”

  Moet je dan ook meegaan in de Russische orthodoxe kerk?
  Want die is erg aanwezig in de Russische tradities.

 5. Mooi idee.

  Maar : we zullen het hier, zelf, moeten doen.
  Anders verandert er niets.
  En : ik laat me niet verjagen <— dat zouden die globalisten wel willen …

  • addendum:
   De reden van de vraag is heel simpel.
   Je weet niet wat de toekomst brengt.
   Rusland heeft al eens 70 jaar onder een totalitair bewind geleefd.
   Er is geen garantie dat dat niet kan terugkomen.
   (vergelijk met hoe geweldig het na-oorlogse West-Europa was tot pakweg de eeuwwisseling)
   Het hebben van een 2e paspoort betekent niet dat je niet ten volle gecommiteerd bent aan het land waar waar je bewust voor koos om je er te vestigen. Het betekent alleen dat je een plan B in de schuif wil hebben liggen voor het geval dat dat land plots verandert in een hel.
   Net zoals je evenmin pyromaan bent omdat je een brandverzekering afsluit op je huis.
   Het punt is dat je zonder 2e paspoort slechts kan emigreren als er elders een land is waar je aan allerlei vorwaarden voldoet EN dit kan documenteren met o.a. documenten van het land wat je wenst te verlaten. Nou veel geluk om van een regime wat je wil ontvluchten een bewijs van goed gedrag en zeden (cq. blanco strafblad) te verkrijgen, wanneer alleen al het hebben van een afwijkende mening gecriminaliseerd wordt.
   Maar een land waarvan je de nationaliteit (ook) hebt, stelt geen voorwaarden aan zijn terugkerende “onderdanen”: daar kan je i.g.v. hoogdringendheid hals over kop terecht als het moet. En zelfs al is dat niet het ideale land, dan is het mogelijk als tijdelijk toevluchtsoord beter dan datgene wat je wil ontvluchten en kan dan dienen als tussenstation om van daaruit je definitieve emigratie naar elders in alle rust en kalmte voor te bereiden.

   Punt is dus dat ook al meen je dat Rusland op dit moment erg aantrekkelijk is, je nooit weet hoe een dubbeltje kan rollen: een 2e paspoort is als een soort ticket naar een beter cq. minder slecht toevluchtsoord, een plan B in je la. Dus als Rus worden impliceert dat je van je andere/eerdere nationaliteit(en) afstand moet doen, dan is het m.i. een onverantwoordde gok.

   • Jouw m.i. is m.i. dufkutterij van wat ze in N-H voorheen een schijthok noemden.

    Je weet toch wel wie indertijd dat ‘enge’ “totalitaire” bewind naar Rusland brachten, Scruti? Dat was jouw geweldige westen. Lenin, noch Trotski, noch Stalin of de beulenbaas Beria waren Russen, en de voorloper van de KGB, de Cheka, was voor meer dan 80% bemand en werd geheel gerund door griezelige lieden van een zekere godsdienst die nu de dienst uitmaakt in de VS, west-Europa, nog heel wat andere regeringen, hun eigen landje in Palestina en nog wat illegaal ingenomen grondgebieden.

    Dus kweek ballen en doe wat je goed dunkt, dat op 2 paarden wedden of achter 2 hazen aanrennen werkt niet, en zal dat ook nooit doen.

    • BTW, ik ken heel wat aardige luitjes die jarenlang onder dat “totalitaire bewind” geleefd hebben en nu in de E.U wonen en die me vertellen dat het nu al zover gekomen is dat ze hier minder vrijheden genieten dan toen achter het ijzeren gordijn. Goed zo doorgaan met plan A, B, of C, of toch maar naar……., België, België, België… Het land van de man (?) met de uitstraling van een natte krant, Rompuy.

    • Uiteraard ken ik de ware geschiedenis wel maar, so what.
     Het is voor het individu volstrekt irrelevant WIE er ooit voor ellende zorgt.
     Als het zover is, moet je gewoon zien de dans te ontspringen.
     En vooral niet zo naief zijn te denken dat je dat maar 1x in je leven kan/mag/moet doen.
     Dus net zoals sommige Russen ooit hun totalitair regime ontvluchtten en beter af waren in het Westen maar vandaag, enkele decennia later, inderdaad beter weer zouden vertrekken, zo geldt omgekeerd mogelijk hetzelfde, nl. dat ook al is het huidige Rusland prima, dan zou het best kunnen dat dit ooit (opnieuw) niet meer zo is en dan wil je dan dus weg en liefst z.s.m. zonder aan allerlei voorwaarden te moeten voldoen EN dit te moeten kunnen documenteren met documenten zoals een strafblad van het land wat je nou net wil ontvluchten (o, de ironie!).
     DUS is het niet verstandig om je andere (oorspronkelijke) nationaliteit op te geven. Vandaar dus de vraag of Rusland dit vereist.
     Juist OMDAT ik maar al te goed besef dat wat vandaag een goed land is, dat niet noodzakelijkerwijze voor altijd hoeft te zijn, ben ik voortdurend op uitkijk naar alternatieven.

     Zomerse groeten uit Uruguay,
     S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in