Taurus KEPD-350 / Boevaya mashina / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Voor geïnteresseerden: de toonaangevende Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft op haar website een link geplaatst naar een live verslag van de debatten die deze week in de Bondsdag plaatsvinden over de oorlog in Oekraïne en de Duitse wapenleveranties aan Kiev, schrijft Gilbert Doctorow.

Volgende week wordt een stemming verwacht en sommige waarnemers speculeren dat het parlement zal instemmen met de verzending van de 500 km versie van de Taurus kruisraketten naar Oekraïne, ondanks het verzet van kanselier Olaf Scholz.

Zoals te verwachten was, hebben de Russen de debatten op de voet gevolgd. Op de gisteren uitgezonden editie van de talkshow Avond met Vladimir Solovjov plaatsten ze een vier of vijf minuten durende video van een afgevaardigde van de Bondsdag die eerder op de dag de zaal toesprak. Zijn anti-Russische tirade werd uitgesproken met dezelfde krankzinnige intensiteit als die van Hitler tijdens een van zijn massabijeenkomsten. Hij besloot met de opmerking dat het militair verslaan van Rusland het nationale doel van Duitsland moet worden. Als dit klinkt als een herhaling van de Tweede Wereldoorlog met een einde dat gunstiger is voor Berlijn, dan kun je begrijpen dat Solovyov tijdens de presentatie van de videoclip overschakelde van het Russisch naar zijn spottende nep-Duits.

Deze hele ervaring deed me denken aan de stukjes Europese wijsheid die ik van mijn Italiaanse collega bij ITT Europe te horen kreeg, kort nadat ik in 1980 vanuit New York naar Brussel was verhuisd. Luigi sprak de vooroordelen van Amerikanen en Angelsaksen tegen en benadrukte dat Italianen de meest realistische mensen op het continent zijn, terwijl Duitsers het meest romantisch zijn, oftewel heethoofdig. Hij dacht dat hij dit uit eigen ervaring wist, omdat hij in die tijd getrouwd was met een Duitse vrouw.

  Poging tot kleurenrevolutie verijdeld in Servië

In de editie van de Russische staatstelevisie 60 Minutes van vandaag was een hooggeplaatste militaire expert te zien die vaak als panellid in hun programma de redenen besprak waarom de Duitsers inderdaad klaar zouden kunnen zijn om hun langeafstands-Taurus naar Kiev te verschepen en welk escalerend effect dit zal hebben op de oorlog.

Zoals hij het ziet, is de beslissing ten gunste van de levering van de Taurus dat de regering Biden achter gesloten deuren zegt dat ze klaar is om haar 500 km versie van Himars naar Oekraïne te verschepen. Het verschil tussen de twee raketsystemen is dat Himars vanaf de grond wordt gelanceerd door een artillerieraketsysteem, terwijl Taurus vanuit de lucht wordt gelanceerd. In praktische termen, gezien de verwoestingen die de Russen hebben aangericht op bijna elk militair vliegveld in Oekraïne en gezien de drastisch verminderde vloot van geschikte straaljagers die de Oekraïners vandaag de dag bezitten, moeten de lanceervoertuigen voor Taurus misschien F-16’s of andere vliegtuigen zijn die gestationeerd zijn in Roemenië of een ander NAVO-land, wat een zeer riskant voorstel wordt om redenen die we hieronder zullen bespreken. Maar wat betreft de dreiging die beide langeafstandsraketten voor Rusland vormen, liet de deskundige er geen twijfel over bestaan dat deze reëel en onaanvaardbaar is.

Ja, de Russische luchtverdedigingssystemen zijn zeer effectief. Misschien wordt 90% van de inkomende raketten van deze kwaliteit neergeschoten of op een andere manier onschadelijk gemaakt. Maar dan blijft er nog 10% over die onvermijdelijk hun weg zullen vinden naar doelen in het hart van de Russische Federatie en daar enorme schade zullen aanrichten. Ze kunnen Moskou niet bereiken, maar ze kunnen bijvoorbeeld wel de brug over de Krim vernietigen. Deze dreiging bestaat zelfs als het aantal raketten dat aan Oekraïne wordt geleverd beperkt blijft, bijvoorbeeld 100 stuks.

  Europa kookt - Wacht maar tot wij bevriezen

Om deze redenen gelooft de deskundige dat als de Verenigde Staten en Duitsland er inderdaad voor kiezen om dergelijke langeafstandsraketten naar Oekraïne te sturen, Rusland zijn tot nu toe ‘humane’ oorlogsvoering zal moeten opgeven en op vergelijkbare wijze wreed zal moeten worden. Concreet beveelt hij Russische raketten aan die gericht zijn op de Rada (het parlement) in Kiev, die met de grond gelijk wordt gemaakt, de Oekraïense centrale bank en andere besluitvormingscentra. Dit zou de eerste reactie zijn, maar we kunnen ons gemakkelijk voorstellen dat de Russen overgaan tot de escalatie die de afgelopen weken publiekelijk is genoemd, namelijk het aanvallen van de fabrieken die Taurus en misschien zelfs de Himars produceren, waar ze zich ook bevinden. Militaire doelen van de NAVO zouden niet langer buiten schot blijven.

Zou dit ons dichter bij WO III brengen? Uiteraard. Maar let wel op welke kant, Rusland of de NAVO, ons over de rivier de Styx naar de hel zal brengen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Russische economie groeit drie keer sneller dan die van de eurozone – GuardianVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland verwelkomt buitenlanders met ’traditionele opvattingen’: Wat we tot nu toe weten
Volgend artikel1 op de 10 Europeanen denkt dat Oekraïne de oorlog kan winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Hopelijk, als ze dan toch blijven volharden in de misdadige boosheid , krijgt Berlijn binnenkort ns een ‘serieuze raket’ op zijn kloten…of is het ‘haar’ kloten ? Fck , men moet opletten wat men zegt in deze toenemend krankzinnige woke maatschappij…

   • Pentagon/Washington DC, Vatican, London City, Zwitserland Octagon e.d., en meer die ik ff vergeten ben, er gebeurd ook zoveel, de VN is ook onze vijand net als de WHO en het WEF en haar partners (waaronder onze banken en of Unilever en Heineken enz enz in NL alleen al) alle Amerikaanse/NATO basessen 800 in elk geval alleen al buiten de JewSA om, en de biolabs zullen alle moeten verdwijnen, but hey, dat ga ik van de meesten niet meer meemaken, magoed rond 2030 schijnt er toch al zoiets gebeuren dat velen daarna niet meer meemaken, so, that or this? who knows.

 2. Wat mut, dat mut.
  Net als toen met de corona waanzin kon je zeggen wat je wou en het gebeurde toch.
  Europa plat en dan gooit sleepy Joe het op een akkoordje met Vladimir.
  Dus de komende weken nog even een paar leuke dingen gaan doen

  • maar eerst. Brussel Platgooien…ben niet bang om mijn mening te zeggen… klinkt het niet dan botst het maar…♥️🇷🇺🌹♥️🇷🇺🌹

 3. Het klinkt allemaal als waanzin. Er wordt zelfs geen poging gedaan om te praten. Hoeveel mensen moeten er sterven voor de grootste geldmachines? Waarom staan wij niet op? Genoeg is genoeg. In de jaren 80 hadden we nog ballen. Zelfs militairen schoven hun mening niet onder tafel en lieten zich in Den Haag zien.

 4. Het enige wat ze (Duitsland) bereiken is dat UKReich die raketten gaat inzetten tegen Russische steden! Dit verlaagt de drempel naar verdere escalatie (maar dat wil NATO zo graag!) en dat Rusland wellicht doelen zal aanvallen die voorheen nooit op een lijst stonden.
  En Kiev zal branden!!!

 5. Wat een viespeuken in de VS, de Navodebielen, straks ook nog met Rutte als stropop, DOUBLE DUTCH heette dat Engelse scheldwoord toch vroeger als ik het goed heb!
  Rusland is op zijn hoede natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in