De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Ryabkov, heeft aangekondigd dat er in de komende dagen tegensancties tegen de Europese Unie zullen worden aangekondigd en uitgevoerd. Volgens waarnemers is Rusland niet meer bang voor een energie-oorlog tegen de EU.

Verscheidene Russische media meldden zaterdag dat de Russische regering massale tegensancties tegen de VS en de Europese Unie had opgesteld en die in de komende dagen zou invoeren, bericht Unser-mitteleuropa.com.

De meeste deskundigen en waarnemers verwachten dat er ook maatregelen gepland zijn die de Europese energiemarkt hard zullen treffen. Een gewoonlijk goed ingelichte journalist, die het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken aanhaalt, schrijft op Telegram:

“Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken: Rusland is klaar voor een harde confrontatie met de EU in de energiesector als dat nodig is.

Dit is een waarschuwing dat wij bereid zijn zo nodig een wereldwijde economische oorlog te beginnen.

Een blokkade van de energietoevoer zou de Europese Unie vernietigen. Hele industrieën zouden worden stilgelegd en miljoenen mensen zouden hun baan verliezen.

Sympathie voor de “ongelofelijke Oekraïners” zal verdampen en binnenlandse instabiliteit zal de politieke systemen van hele landen ten val brengen. In sommige landen zullen fascisten (in de oorspronkelijke betekenis van de politieke term) aan de macht komen, in andere zullen burgeroorlog en binnenlandse terreur uitbreken.

In deze situatie zal niets Rusland ervan weerhouden om wapens te leveren aan opstandelingen van Vilnius tot Madrid. Wie zegt trouwens dat de Basken de tactiek van het gebruik van MANPADS en Javelin anti-tanksystemen nu niet aan het leren zijn?

Het zuiden van de wereld zal door hongersnood worden geteisterd en Rusland zal het enige land zijn dat de hongerenden kan voeden. Deze legers hongerige mensen kunnen omgevormd worden tot een nieuwe golf vluchtelingen, of zij kunnen bewapend worden om in heel Eurazië en Afrika jacht te maken op de vroegere blanke kolonialisten.

Wat zegt u daarvan, Elon Musk?”

Sancties en economische oorlog “onvermijdelijk”

  F-16 gevechtsvliegtuigen vliegen Oekraïne binnen: Hoe Kiev nu een Rusland-NAVO conflict kan uitlokken - Het operationele scenario dat in Moskou wordt bestudeerd

Eveneens op zaterdag kondigde de vice-minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergej Ryabkov, aan dat er in de komende dagen persoonlijke sanctielijsten tegen Westerse politici, zakenlieden en andere beroemdheden zullen worden vrijgegeven. In een toespraak op de Russische televisie zei Ryabkov:

“De lijsten zijn klaar. Wij zijn bezig met de behandeling ervan. Dit maakt voor een groot deel deel uit van ons dagelijks werk. Zich fixeren op hoe en in welke mate op sancties moet worden gereageerd is waarschijnlijk verkeerd.”

De topdiplomaat kondigde aan dat de Russische aanpak van de sanctie-oorlog “koelbloedig” zou zijn.

Hij beoordeelde de gevolgen van de westerse sancties als “beheersbaar”. De sancties en de economische oorlog waren onvermijdelijk en op geen enkele manier afhankelijk van het Russische optreden. Ryabkov woordelijk:

“Wij wisten en weten dat wij op elk moment kwaadwilligheid van de kant van de Amerikanen moeten verwachten. Wij hebben ons voorbereid op deze situatie die wij nu meemaken. De sancties zouden ook zonder de militaire operatie bestaan hebben. Het heeft niets met elkaar te maken. Als er geen speciale operatie was geweest, als de situatie rond de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk tenminste betrekkelijk genormaliseerd was, dan denk ik dat Washington en zijn surrogaten nog steeds een voorwendsel gevonden zouden hebben om dit alles (de sancties) in te voeren.”

Er is geen sprake meer van een vertrouwensrelatie tussen Rusland en de VS. Hij voegde eraan toe dat er op het Ministerie van Buitenlandse Zaken een telling had plaatsgevonden: het aantal sancties van de VS tegen Rusland heeft de 100 allang overschreden.

  Dr. Coleman: Dezelfde mensen die nu over Rusland schreeuwen, zijn dezelfde zelfingenomen idioten die kleine kinderen dwongen met gif ingespoten te worden

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde schokgolf: Rusland kondigt na westerse sancties exportverbod op grondstoffen aan Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe westerse wereld is aan het desintegreren in corruptie en losbandigheid
Volgend artikelUiterst belangrijke verklaringen van Poetin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ursela von der Leyen verteld ons dat de Amerikanen ons komen redden met hun LNG Scheepjes. Nou Poetin stuurt u mij maar een GM6 lynx . Hiermee kun je voor de dag komen. Heb er altijd al 1 willen hebben. 2 is natuurlijk ook prima.

  • Als die teef (excusez le mot, maar niet heus) dat gezegd heeft, dan is dat eens te meer een bewijs van de gigantische kloof tussen de ideologie van misbaksels zoals dat ding en de realiteit.

   • Minder dan een teef nog. Het snapt totaal niet, waarmee het bezig is. Maak vrouwen minister van maatschappelijk werk, maar zet dit niet op zulke posities.

 2. Russia gaat geen metalen exporteren dus geen nieuwe chips kunnen gemaakt worden dus de industrie, telecom, vervoer enz… ligt plat tenzij de chips in Russia worden gemaakt, de beste economie spel.

  • tuurlijk klinkt logisch,maar als de gehele wereld Rusland compleet blokkeerd dan is het erg moeilijk in deze tijd met al die open media om redelijk te bestaan> dus gaat het volk intern muiten en krijgt Poetin het echt zwaar.zoniet uit zijn ambt geduwd…

   • Acht rot toch op troll🤬🎇
    Er gaat niemand muiten. Op soros zijn hoofd staat de doodstraf in rusland als er op dit moment opruiingen ontstaan isdat omdat soros dat geregeld heeft. En dat word tot in de kiem gesmoord…..putin kan je NOOIT ten val brengen.
    Of denk je dat ze hem de afgelopen 20 jaar nog geen 10.000 x hebben willen vermoorden. Wake up laffe trol.

 3. “Nee, energie mogen jullie blijven leveren,” zeggen die Westerse naïeve politicisukkels dan tegen Poetin. Ze zouden nog verbaasd zijn, als hij de energie daadwerkelijk afsluit.

 4. Tja, wat verwachten Westerse(VS) landen nou dat ze ongestraft hun gang kunnen gaan? Europa wordt hard getroffen als Rusland dit toepast. De burgerbevolking moet het weer voor de kiezen krijgen. Dus wat de covid niet voor mekaar krijgt moet een oorlog dat wel zien te bereiken!

  • Euh en dan slaan wij toe, als het land in repen roer is , is de politiek zwak en uitschakelbaar, simpel genoeg. Ze staan toch niet met een wapen op je hoofd af te dwingen dat je een laffe land ewoner moet zijn. Als het land gaat wankelen zullen sterke partijen doorzetten en rutte afzetten, en al de andere rest van die psychopaten.

 5. De EU met boter op z’n hoofd denkt met wat sancties Rusland op de knieën te kunnen brengen. Laat me niet lachten, wat een arrogantie. Binnenkort worden wij arrogante Europeanen weer ‘ns eventjes op onze plaats gezet. Weg economie, in 1 klap, met dank aan de houding van de EU en ze komen er waarschijnlijk nog gewoon mee weg ook want de main stream media heult gewoon mee.

 6. Ach ja, je oogst wat je zaait. Maar dat hebben die sukkels niet door. Maar wat wil je met een IQ van 60! Dat is het grote gevaar. Domme krankzinnigen aan het roer van de wereld

 7. Een ding is leuk.
  Ik heb altijd de pest gehad aan die mest quota’s; bij te dure of ontbrekende kunstmest moet het stront op het land.

  Wat zullen die linkse millieufreaks de pest in hebben……
  —————————————————————-
  Vergeet een enkel ding niet: Russen kunnen overleven op 2 dollar per dag.
  Daarnaast zijn ze patriottisch en hebben een ECHTE leider.

  Wat heeft het westen? gedegenereerde linkse landverraders als leider–lijders dus; kolere lijders.

  Op Hongarije en Servie na; die hebben niet alleen hersens, maar zien ook feiten onder ogen.

 8. Ik zou zeggen: zorg voor een houtkachel en een bijl en kettingzaag.
  Doe hetzelfde als de staat; kap bomen.

 9. Israël heeft een gigantische hoeveelheid olie en gas om op te boren. Nog even en dan kan alles uit Israël gehaald worden. Mja, dat wil het WEF nu nog niet, eerst moet onze economie nog verder naar de knoppen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in