De provocaties van Oekraïne tegen de burgers van Donbass waren niet alleen niet gestopt, maar waren in feite toegenomen. Foto: Russische VN-missie.

Bijna acht jaar na het begin van de oorlog in Donbass, toen de Oekraïense interim-regering, uit angst voor een herhaling van het scenario dat zich weken eerder op de Krim had afgespeeld, het leger stuurde om een politiek probleem militair op te lossen, is een nieuwe en nog gevaarlijker fase aangebroken.

Destijds hadden Russische vrijwilligers en mogelijk ook soldaten van particuliere bedrijven en militaire hulp (die altijd ontkend is) ervoor gezorgd dat de DPR en LPR in hun huidige vormen konden overleven. Sinds 2014, maar vooral sinds 2015, had Rusland net genoeg gedaan om ervoor te zorgen dat er geen militaire nederlaag van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk zou komen, maar voorzichtig dat er geen serieuze tegenaanval op de Oekraïense stellingen zou komen, schrijft Freewestmedia.com.

Na de door de VS gesteunde staatsgreep is Kiev een oorlog begonnen tegen zijn eigen burgers, die dagelijks flatgebouwen en huizen beschieten om hen op de knieën te krijgen. Foto: Dan Malmqvist/Nya Tider

Het doel was, totdat het geduld van Moskou deze week opraakte, Kiev te dwingen te onderhandelen over een uitweg uit een oorlog die in de loop der jaren en vooral de laatste maanden deel is gaan uitmaken van een groter conflict tussen Rusland en de NAVO. Dit is ook de bedoeling geweest van de Verenigde Staten, die zich op Oekraïne hebben gefocust in de weinige onderhandelingen over de Europese veiligheid die sinds de op tafel liggende Russische voorstellen hebben plaatsgevonden.

De Russische Federatie beschouwt de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donestk en Lugansk als legaal volgens het internationaal recht, gezien de niet-naleving van de akkoorden van Minsk van 5 september 2014.

Nu het Minsk-proces deze week abrupt verlaten is, na zeven jaar hardnekkig aandringen op een onderhandeling tussen Kiev, Donetsk en Luhansk die Oekraïne en zijn westerse partners nooit zouden aanvaarden, probeert Moskou er nu met militair geweld voor te zorgen dat de NAVO zich niet uitbreidt naar Oekraïne en dat het land niet gebruikt kan worden als springplank tegen Rusland.

Nu gaat een kleine oorlog, die tot nu toe beperkt bleef tot een piepklein grondgebied, met slachtoffers die in de verste verte niet in de buurt komen van die van veel bloediger conflicten zoals die in Syrië en Jemen, een nieuwe fase in. In een lange toespraak laat op de avond kondigde de Russische president Vladimir Poetin aan dat hij het bevel had gegeven om een militaire operatie in Oekraïne te beginnen.

In de VN-Veiligheidsraad heeft Rusland het gebruik van geweld verdedigd met een beroep op zelfverdediging. Rusland streeft, zo hebben zij benadrukt, niet naar de bezetting van Oekraïne, maar naar de demilitarisering en denazificatie ervan. Vladimir Poetin heeft opnieuw aangedrongen op zowel de verdediging van de bevolking van Donbass als op de dertig jaar durende pogingen om in Europa een veiligheidsarchitectuur tot stand te brengen die niet tegen Moskou gericht is.

Enkele uren eerder, slechts twee dagen na de Russische erkenning van de DPR en LPR, had het Kremlin het verzoek van Donetsk en Luhansk om Russische militaire bijstand gepubliceerd, dat op dinsdag was ingediend. Sinds het uitroepen van hun onafhankelijkheid na de referenda van 11 mei 2014 hebben de Volksrepublieken steeds een beroep gedaan op Rusland voor erkenning en bijstand, die de laatste jaren vooral de vorm heeft aangenomen van politieke en humanitaire steun, met een mindere militaire component.

  Rusland begint met de serieproductie van onbemande gevechtshelikopters

Hun veiligheid – en misschien de uitbreiding van hun grondgebied tot de grenzen van de voormalige regio’s Donetsk en Lugansk – is nu een van de argumenten om het Russische militaire optreden te rechtvaardigen, dat in deze eerste uren van de interventie vooral gericht is op de vernietiging van de Oekraïense militaire infrastructuur.

In deze eerste uren houdt Rusland vol dat het geen aanvallen uitvoert op Oekraïense steden. Zoals ook blijkt uit persberichten, die in real time verslag uitbrengen op de plaats van de explosies, zijn de raketaanvallen, althans tot nu toe, beperkt gebleven tot militaire installaties, bases van het Oekraïense leger, militaire vliegvelden en luchtafweer.

Explosies waren het eerst te horen in oostelijke steden als Charkov en Dnipropetrovsk, maar ook in Borispol en later in westelijke Oekraïense steden als Lutsk en Vinnitsa. Ook in Mariupol, de belangrijkste stad in het door de Oekraïeners gecontroleerde Donbass-gebied, zijn doelwitten getroffen.

Nepnieuwszender CNN kondigt “honderden slachtoffers” aan

Geruchten dat Russische troepen in Odessa zijn geland, de grens naar de regio Charkov zijn overgestoken of zelfs de havenstad Mariupol hebben veroverd, waar in mei 2014 de eerste slachtpartijen plaatsvonden, zijn nog niet bevestigd. Voorlopig beweert het Oekraïense Ministerie van Defensie dat alles onder controle is, ontkent het dat er Russische landingen in Odessa hebben plaatsgevonden en beweert het “een luchtaanval van de indringer af te slaan”. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken beweert, zoals geciteerd door CNN, dat er al “honderden slachtoffers” zijn gevallen. Rusland van zijn kant ontkent de Oekraïense beweringen van verliezen van verscheidene vliegtuigen en helikopters en beweert Oekraïense vliegtuigen geneutraliseerd te hebben.

  Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!

In zijn toespraak waarin hij het begin van de militaire operatie aankondigde, riep Vladimir Poetin de Oekraïense militairen op de wapens neer te leggen en benadrukte hij dat Rusland er niet op uit was zijn wil op te leggen of een bezetting van het land na te streven, maar gaf hij het Oekraïense regime de schuld van elk bloedvergieten, zoals hij ook in zijn toespraak van maandag deed. “Uw loyaliteit ligt bij het Oekraïense volk, niet bij de nazi-elites en machtsgroepen. Leg uw wapens neer, u zult vrij zijn om naar uw families terug te keren. De verantwoordelijkheid voor elk bloedvergieten zal bij het Oekraïense regime liggen,” zei de Russische president.

Oekraïne van zijn kant heeft opgeroepen tot eenheid en verdediging van het land. Het luchtruim is gesloten en er is een staat van beleg afgekondigd. Tijdens zijn toespraak in de Veiligheidsraad richtte de Oekraïense vertegenwoordiger zich rechtstreeks tot zijn Russische ambtgenoot en verklaarde dat “er geen vagevuur is voor oorlogsmisdadigers. Zij gaan regelrecht naar de hel, ambassadeur”.

De komedie-act van de Oekraïense leider Zelenski

“Wij zullen iedereen verslaan, want wij zijn Oekraïne”, zei Zelensky, die een gesprek kon voeren met president Biden, die beloofde meer sancties tegen Moskou op te leggen nu het de Oekraïense grens heeft overschreden en militair geweld heeft gebruikt in het buurland. Zoals Kiev al acht jaar eist, eist de Oekraïense regering dat Rusland onmiddellijk uit het internationale betalingssysteem SWIFT wordt gezet.

Het is nog te vroeg om echt te weten wat de plannen van Rusland met Oekraïne zijn na deze grootschalige aanval op de militaire infrastructuur van Oekraïne, maar het is nu al duidelijk dat het het script volgt van de Russische interventie in Georgië in 2008. Destijds neutraliseerde de Russische interventie de Georgische militaire infrastructuur, veroverde gemakkelijk Georgische vliegbases en stelde het grondgebied van Abchazië en Ossetië veilig. De oorlog leidde niet tot de bezetting van Georgië of de inbeslagneming van steden en had als belangrijkste gevolg de Russische erkenning van de de facto onafhankelijke gebieden.

De vastberadenheid van Poetin weerspiegeld in zijn lichaamstaal

De oorlog die Kiev tegen Donbass voerde, lijkt echter voorbij te zijn. Er is een heel ander proces begonnen, een met nieuwe onzekerheden en gevolgen, die in de komende uren aan het licht zullen komen. De komende dagen zal ook blijken of de Oekraïense regering een strategie had om op deze aanval te reageren en of zij in staat is de macht, de eenheid van de strijdkrachten en de controle over het land te behouden.

Met name de toespraak van president Vladimir Poetin over de Donbass is niets minder dan verbazingwekkend geweest. Hij legde het mercantiele karakter van het Amerikaanse buitenlands beleid bloot: waardeloze beloften, intimidatie, afpersing, chantage. En hij deed dat met de grootst mogelijke vastberadenheid. Poetins “verstilde lichaamstaal, de pauzes om adem te halen, de toonhoogte, het tempo en de modulatie van de spraak – die betekenen voor alle Russen: Doen of sterven…” zoals pundit John Helmer opmerkte.

  Je weet dat het slecht wordt voor Oekraïne wanneer MSM de propaganda betwist

De Russische leider sprak bijna een uur lang met buitengewone vastberadenheid.

“Het Pentagon gebruikt al jaren technieken van lichaamstaal en stem om Poetin te bespioneren,” aldus Helmer. “Bewegingspsychologen stellen de diagnose dat deze kenmerken enerzijds wijzen op een combinatie van interne controle en vertrouwen in wat er gezegd wordt; anderzijds op de inzet om de luisteraar gerust te stellen.

Poetin struikelt niet in zijn toespraak, spreekt zijn tekst niet verkeerd uit of leest zijn regels van de teleprompter verkeerd. Sprekend zonder een glas water gedurende een uur, schraapt hij zeer zelden zijn keel. Zijn ademhalingen zijn kort, regelmatig, en zonder de diafragmatische discipline van de Stanislavsky toneelmethode; kortom, natuurlijk. De toonhoogte en de modulatie van zijn stem blijven gelijkmatig, zonder veel pieken van nadruk of emotie. Maar de president doet iets wat hij nog maar zelden vertoond heeft – hij ademt in hoorbare zuchten uit. Dit is een uiting van spijt, van droefheid. Voor het Russische publiek is dit aantrekkelijk, omdat het menselijk is.”

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehad.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Beelden! Poetin lanceert “speciale militaire operatie” in Oekraïne, Kiev noemt het “grootschalige invasie”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMensen worden de plaag: Bill Gates ontwikkelt naaldloos vaccin dat zich als een virus onder de ongevaccineerden verspreidt
Volgend artikelBaas van Roemeense beroemdste voetbalploeg kondigt verbod aan op gevaccineerde spelers, omdat zij hun “kracht” verloren hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. De arrogantie grenzende aan achterlijkheid waarme “onze” politici uitspraken doen in deze aanloop naar een derde wereldoorlog is hemeltergend. Op een of andere manier doet me hun gedrag denken aan de Marrokaan.

  Een Marrokaan kijkt hoe ver hij kan gaan iemand te domineren, angstig te krijgen en te vernederen. Omdat ze vaak in groepjes werken, net als onze politici, denken ze dat hun gedrag gerechtvaardigd is en ze met alles kunnen wegkomen. Dit soort lui ben ik vaker tegen gekomen, vaak met wat ernstigere gevolgen voor de irritante klootzakjes. Nu ik ouder ben sla ik niet meer, ik ga direct voor de volle 100 punten ongeacht de gevolgen, doodgaan doen we ten slotte toch wel dus waarom angstig? En de gevangenis, wel, je moet niet blijven staan als een klootzak ligt te bloeden. En ook niet schudig gaan voelen en jezelf aangeven. Je was er niet, niks gezien en herkend jezelf niet in de beschrijving van eventuele getuigen….
  Zowel een Marrokaan als een stront VVDer gaan dan liggen en bloeden…..er is gewoon nog geen gepast geweld gebruikt om dit parisiterend tuig op juiste wijze te corrigeren…

  Putin heeft zojuist laten zien aan onze weekdieren van gluiperige politici dat je ook tever kunt gaan. En nu gaan de idioten allerlei “sancties ” en maatregelen uitroepen…hebben ze dan nog niet begrepen dat er een tijd is van praten en een tijd dat praten niet meer werkt.
  Wat gaat komen is een doorstoot tot aan de Djnepr, wat een tankaanval over ruim de helft van het westfront( voor de Russen dan ) met een natuurlijke grens afsluit. De tnks die vrijkomen gaan naar de Poolse grens.
  Bij de Baltische staten komt een stoomwals langs en de EU krijgt op korte termijn enkele kernraketten op plekken zoals Rotterdam , Toulon en Porthsmouth. Dan komt de boodschap of we tot het gaatje willen gaan of graag zwijgen en bek houden. De VS krijgt een simpel voorstel: stil zitten of het word een nucliare winter in het voorjaar, New York en zo nog wat steden en wat dammen zijn zo weg, de gevolgen zijn onherstelbaar….

  Alles wat nodig is om te escaleren is wat stomme opmetkingen van Jens Stoltenberg en onze leiders in de EU. De volgevreten WEF adepten zijn onze ondergang met hun arrogantie en onvermogen tot logica en redelijkheid. Ga er maar vanuit dat de meesten zichzelf in veiligheid brengen of al een vliegtuig startklaat hebben naar andere oorden. Onze leiders zijn geen leiders maar weekdieren, en nu komt er dus een presentatie van de rekening.

  Wij burgers zullen zowel schuldenaren zijn als schuldeisers….

 2. Misschien ga nu de EU uit elkaar met interne ruzie’s tussen de landen. Een land ga meer lijden dan de andere. De landen dichtbij Russia die afhankelijk zijn van gas willen geen russie met Rusland er komt meer ontrust in de EU. De landen die afhankelijk zijn van Rusia zoals Polen, Slovenia, Deutsland willen niet te bemoeien met Russia laat deze 2 gebieden onafhankelijk worden, misschien ga nu de EU in de prullebak.

  • precies in de prullenbak want de EU kost geld en levert niks bijzonders op allemaal salarissen die aan debielen zoals Frans Timmermans betaald moeten worden.. en nog steesd geen biljard bomen geplant om het milieu te redden>> hij doet niks en zegt ook helemaal gebakken lucht!!
   dus gewoon weer alle landen apart en terug naar de Nederlandse gulden…alles is er duurder op geworden en de EU doet echt bitter weinig voor citizens

  • Amai onder welke steen kwam jij vandaan kruipen. Die van hitler klaas schwaab?niemand wint van rusland. Alzeker die zieke psychopaten die zich deep state noemt niet. En nee china komt nooit aan bod. Waar putin staat volgt china hen op de voet als het moet. De deep state zijn stelletje pedofielen en satanisten die hebben geen macht, dat zijn geboren loosers ja en nu zwijgen.

   • ja hoor de hele wereld wint van Rusland > het land van de imbecielen 99,95% ziekte van downsyndroom zwaar aan wodka en bijna totaal afgesloten van de westerse wereld en dat wil niemand meer….hoe communistisch dan ook.. zelfs Iraniers lopen weg uit land…er is extreem veel media en sociaal media en dat gaat hele wereld rond dat houd Poetin niet tegen met zijn mongolen hoofd

  • Klopt Daniël, Poetin zal iedereen tegen zich krijgen, ook zijn eigen volk, mensen hebben er gewoon genoeg van, ze kotsen op Poetin, ze durven hun mond niet opendoen, idem met China, Noord-Korea, en er zijn er nog een heleboel, die gewoon lak hebben aan het volk, presidenten, regeringsleiders staan nooit ten dienste van hun volk, enkel hun eigen belang telt, dus fuck you Poetin, deze keer zal hij er niet meer mee wegkomen, zulke mensen denken altijd dat er hun ,niks kan gedaan worden, nou let maar op, hij heeft de boemerang gegooid ………

  • Daar zullen Ursula von der Leyen, Frans Timemrmans en Guy Verhofstadt niet heel blij mee zijn. Hans van Baalen draait zich om in zijn graf. Da’s Balen.

   • Ursula was toch een ex nazi…met haar terreur uitspraken… !!!
    Ook weer zo iemand aan de macht en dan van alles proberen erdoor te drukken…dat doen fascisten ook

 3. Dit zal wel eens een grote streep zijn voor de vooraanstaande Greet Reset, de WEF loopjongens zijn nog te arrogant en denken nog steeds dat ze Rusland op de knieën kunnen dwingen met sancties. Maar hun lichaamstaal spreekt het tegenovergestelde. Hun zelfverzekerde macht is in 1 keer in twijfel gebracht, door Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in