Ondanks andersluidende overeenkomsten zal geen enkel NAVO-land bereid zijn het leven van zijn eigen burgers op het spel te zetten om een bondgenoot te verdedigen die zichzelf niet kan verdedigen. Dat is de mening van de Hongaarse premier Viktor Orban, die, in tegenstelling tot Rutte, ervoor gekozen heeft zijn land buiten de oorlog in Oekraïne te houden.

“Niemand zal zijn leven riskeren om anderen te verdedigen. De NAVO zal ons verdedigen wanneer wij klaar zijn om ons te verdedigen,” zei hij in een radio-interview.

Hij zegt ook dat Hongarije goed voorbereid is op een militair conflict en op tijd met zijn herbewapening begonnen is.

Toen Orban in 2010 aantrad, was de ontwikkeling van de Hongaarse defensie niet het belangrijkste politieke thema, want het debat werd gedomineerd door de economie. Maar sindsdien is het land bezig met de herbewapening van zijn strijdkrachten, die nu grotendeels compleet zijn.

Desondanks heeft Hongarije, in tegenstelling tot Nederland, geheel afgezien van het zenden van wapens om in Oekraïne tegen Rusland in te zetten of anderszins bij het conflict betrokken te raken. Het heeft ook andere EU-landen verboden hun wapenleveranties aan Oekraïne via Hongaars grondgebied te laten lopen.

De neutraliteitslijn van de regering is echter bekritiseerd door links, dat beweert dat zij de betrekkingen met de VS, de EU en de NAVO zou kunnen schaden.

Volgens Orban zou de Transkarpatische grensregio door de overdracht van wapens een militair doelwit worden. Het gebied heeft een grote Hongaarse bevolking, maar behoort tot Oekraïne, zodat aanvallen daar geen veiligheidsgaranties van de NAVO in werking zouden stellen.

“Dan is het voor onze westerse vrienden niet mogelijk om in te grijpen,” zei Orban.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waanideeën van het Westen over deze oorlog: Poetin is NIET gek en de Russische invasie is NIET misluktVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRusland-Oekraïne 2: De wereldorde is veranderd
Volgend artikelOekraïense strijdkrachten en Azov-bataljon in Donbass staan op het punt van omsingeling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Orban was een WEF global leader for tomorrow, net als vrijmetselaar Putin. Alle lijders zijn twee zijden van dezelfde shekel en spelen hun rol terwijl gentiles worden geofferd aan Moloch, wapendeals worden gesloten en de jew world order steeds meer vorm krijgt.

 2. Twee-deling begint nu globaal te worden. Hongarije deed net zo hard mee aan die smerige gifspuit. Plan verliep niet goed genoeg, dus hoppa oorlogje er boven op. Het lijkt er dus idd op dat de Jew World Order steeds sneller uit de bagger wordt getrokken mbv trekken aan beide kanten van het touw. Weer een sprankje hoop naar de kloten.

 3. Ik vind het trouwens opvallend dat de standaard reaguurders verdwenen zijn. Waar ligt dat aan? Ze ageerden wel fervent tegen de corona-plandemie, maar nu dat de Oekrienedemie het nieuwe abnormaal is, zijn ze nergens meer te bespeuren. Vreemd.

  • Zij zijn ZELF verantwoordelijk voor hun Nazi kampen en Zelensky, en de nodeloze oorlog.
   Ik zou zeggen: sluit grenzen; laat ze naar hun eigen beslissingen handelen–of niet.

   Er komen trouwens nogal wat negers en marokkanen en Tunesiers mee met “vluchtelingen”; maar in Polen wordt er ten minste gefilterd.
   Geen papieren–geen toegang

 4. Het grote hamsteren zal eerdaags wel een massale volkssport worden onder de wakkere. Het over grote deel die gewoonlijk door snurkt heeft (nog) geen flauw idee. Totdat de dagelijkse boodschappen wel erg duur beginnen te worden. Daar de meeste EU lidstaten hun complete defensie al decennia weg bezuinigd hebben, vooral de linkse regeringen. Die ook massaal ingezet hebben op de zogenaamde groene energie, die niet alleen onrendabel en ineffectief is maar ook onbetaalbaar en onbetrouwbaar is. Komen nu met de koude kermis thuis. Daar we nog steeds massale immigratie hebben uit het Midden Oosten en Afrika en nu ook nog Oekraïne erbij, moeten we steeds meer monden gaan voeden. Terwijl de import van voedsel en/of kunstmest om de voedsel productie te verhogen gaan missen. Dan zullen de prijzen eerst de pan uitrijzen en dan zeer schaars worden. Want je kunt nog steeds niet hele volksstammen uit blijven nodigen als we zelf bijna niets meer te eten hebben en geen energie en huisvesting. Dan zal dat uitlopen op een burger oorlog, waar de wet van de sterkste zal heersen. Dan is je lieve buurman helemaal niet te beroerd om jou herenen in te slaan, om jouw voedselvoorraad in te pikken om zijn gezin te kunnen voeden.

  • Oh Qvic, mee eens, het schilletje beschaving van de mensheid is dun, zeer dun. Als het om voedsel gaat is het schilletje zelfs niet aanwezig. Ieder voor zich. Kijk maar ‘ns wat er gebeurd als er 10 voedselpakketten over 50 mensen verdeeld moeten worden in tijden van hongersnood. Of tankjes water bij watergebrek etc.

 5. Tsja. die trutte hé, die moesten ze zijn kop kaal scheren en met zijn WEF tasje rond zijn oren slaan die vuile NSB-er.

 6. Oké, wakkere jongens en meisjes; behalve grote voedsel tekorten komende 4 jaar, wordt ook uitval van electriciteit, water, gas en benzine verwacht. Geen stroom is geen werkend gemaal, riolering, geldautomaat, wateraanvoer, kassa’s, benzinepompen, verlichting, cv, internet, etc!
  Verwacht dus honger, dorst, kou, en ineen storting van medische infrastructuur, politie, brandweer, wegens gebrek aan functionerend materieel, werkend vrachtvervoer, en gebrek aan alles.
  Verder heeft China het land afgesloten voor verdere globalisering, de producenten bevolen een binnenlandse afzetmarkt voor hun producten te vinden, en wil het geen waardeloze Dollars en Euro’s meer. Daarnaast zijn de Chinese aanvoerroutes via land (Rusland) en zee afgesloten. De Dollar én de Euro gaan instorten en zijn feitelijk al waardeloos.
  Haal je geld vd bank nu het nog kan, of zet het om in voedsel, goud, zilver (munten) Crypto, land. Zorg dat je schuldenvrij bent. Verkoop alles wat je niet nodig hebt, en koop zaden, bulk voedsel, (rijst, pasta, meel, linzen, bonen, kruiden, zeewier, blikken vis en vlees, soep, gedroogde groenten, kiemzaden, olijfolie, gee.
  Medicijnen, olielampen, lampenolie, oplaadbare batterijen, zonnepanelen, ev opvouwbaar ivm telefoonopladen ) Honden en kattenvoer, Medicijnen, vitaminen en mineralen… Zeep, tandpasta en tandenborstels. En ja, wcpapier. Kaarsen, lampenolie, petroleum. Fiets, fietskar, fietsbanden en onderhoudspullen. BELANGRIJK: waterzuivering: Sawyer, of Lifestraw, apparaatje, kost 40-100 euro!!! =een MUST! Jerrycan ’s voor schoon en vuilwater. Jerrycan voor benzine.
  Leer een Rocketstove bouwen v steen, leem of staal.
  Verder, warme degelijke kleding, wollen ondergoed, wollen dekens, kruiken,
  Inmaakspullen, legale zelfverdedigingsmiddelen, begin je eigen moestuin, hou kippen, konijnen. Leer het nu! Vraag samen met buren en vrienden of de plaatselijke boer voor jullie gezamenlijk groenten wil verbouwen en betaal hem goed!!
  Werk samen!! Deel kennis!! Alleen samen komen we erdoor. Samen hebben we nog de kennis van bv kruidengeneeskunde, en andere overlevingtechnieken van onze voorouders.
  Let’s do it!

 7. Wie marcheerde de 35.000 joden uit Kiev en wie schoten ze af? Wie vermoordde ook veel Polen?
  Waar wordt fascisme formeel gepromoot? Waar zijn er kindlegers? Wie vervolgen/vermoorden Russische minderheden?

  Oekraine is bepaald niet önschuldig”. Zij–en de NWO wilden deze “oorlog”.
  Als Putin de Oekraine wilde vernietigen was dat al gebeurd–genoeg atoomkopjes; genoeg atoomcentrales om op te blazen.

  Zou Nato interventie plegen, zou dat idd gebeuren.
  Dus Nato zal pushen om interventie te plegen en nazi staat DE olv van Adolfina zal ook pushen met wapenleveranties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in