De sabotage van Rusland’s Nord Stream-gaspijpleidingen komt de VS ten goede, niet Rusland of de EU, zei Rusland’s permanente vertegenwoordiger bij de VN Vassily Nebenzia vrijdag, bericht RT.

“De belangrijkste vraag is of wat er met Nord Stream is gebeurd gunstig is voor de VS? Absoluut. Amerikaanse leveranciers van vloeibaar aardgas zouden nu een meervoudige toename van LNG-leveringen aan het Europese continent moeten vieren. En vanuit politiek oogpunt – de laatste draad die de onafhankelijkheid van de EU op het gebied van energie verzekerde, is doorgesneden,” zei Nebenzia in de VN-Veiligheidsraad. Hij voegde eraan toe dat terwijl zelfs Europese productie haastig wordt overgeheveld naar de VS in het kader van de energiecrisis, de Europese bevolking nu afstevent op “een zeer donkere, koude en lange winter.”

“Is de vernietiging van Nord Stream gunstig voor de Europese staten? Nauwelijks. Zij zouden dan afhankelijk worden van een duurdere en zeer onbetrouwbare leverancier. Ik verwijs naar het gastland van het VN-hoofdkwartier [de VS]. Afgezien van de Poolse, Tsjechische en Baltische politici, die volledig krankzinnig zijn van russofobie, zelfs met alle anti-Russische hysterie in de EU, kunnen deskundigen niet anders dan het gevaar van een dergelijk scenario en de gevolgen ervan voor de Europese economie begrijpen,” benadrukte de diplomaat.

Bovendien, aldus de diplomaat, “als we denken in termen van gezond verstand, in plaats van in de geest van de morbide fantasie dat de Russen bereid zijn alles te doen om Europa te intimideren,” zou Rusland er ook nauwelijks baat bij hebben zijn eigen pijpleiding in gevaar te brengen.

Verbergen van nederlaag in Bakhmut, Oekraïense militairen vallen Russische grensdorpen aan (Video's)

“Het heeft voor ons geen zin om een project waarin we enorm veel geld hebben geïnvesteerd en waaruit we een aanzienlijk economisch rendement zouden kunnen halen, eigenhandig te ruïneren. U hebt zelf in het Westen gezegd dat wij winst maken op de export van energie en profiteren van stijgende energieprijzen,” aldus Nebenzia.

De Deense autoriteiten maakten maandag melding van lekken in zowel de Nord Stream 1 als de Nord Stream 2 pijpleidingen, nadat een lokale pijpleidingexploitant een drukverlies had vastgesteld na een reeks onderzeese explosies. De VS, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen beschouwden het incident allemaal als sabotage. De Russische president Vladimir Poetin legde de schuld voor de situatie bij de westerse landen en zei dat “sancties niet genoeg zijn voor de Angelsaksen” en dat zij nu “zijn overgegaan tot sabotage,”

Tijdens een nieuwsconferentie op vrijdag ontkende de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat de VS of de NAVO-landen iets te maken hadden met de schade aan de Nord Stream-pijpleidingen. De Amerikaanse president Joe Biden beschuldigde Rusland ondertussen van het verspreiden van desinformatie met beschuldigingen aan het adres van de VS en drong er bij de wereldgemeenschap op aan niet te geloven dat Washington schuld heeft aan het incident.

***

Ontploffingen Nord Stream zijn een ‘enorme kans’ – VS

Washington kan nu optreden als Europa’s belangrijkste leverancier van LNG, aldus de regering-Biden.

De VS zien de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen als een “geweldige kans” om de EU-landen van Russische energie af te helpen, zei minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vrijdag tegen verslaggevers.

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger verbrandt Oekraïens materieel aan het front

Nu de winter nadert, zei Blinken dat de VS willen dat het blok minder brandstof gebruikt.

Washington probeert al jaren de EU-leiders ervan te overtuigen Russisch gas in te ruilen voor zijn LNG.

De ernst van de schade aan de onderzeese leidingen betekent nu dat het blok “voor onbepaalde tijd” verstoken blijft van Russisch gas via deze route, verklaarde de Russische energie-exploitant Gazprom vrijdag.

In een gesprek met verslaggevers in Washington pochte Blinken dat de VS nu “de belangrijkste leverancier van [vloeibaar aardgas] aan Europa” is. Naast het verschepen van zijn eigen brandstof naar Europa, zei Blinken dat de VS samenwerkt met Europese leiders om manieren te vinden om “de vraag te verminderen” en “de overgang naar duurzame energiebronnen te versnellen.”

“Het is een geweldige kans om voor eens en voor altijd de afhankelijkheid van Russische energie weg te nemen en zo [de Russische president] Vladimir Poetin de bewapening van energie als middel tot vooruitgang te ontnemen.”

De VS heeft waarschijnlijk het meeste te winnen bij de vernietiging van de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen, die eerder deze week werden beschadigd door een reeks explosies voor de kust van het Deense eiland Bornholm. Washington probeert al jaren de Europese leiders ervan te overtuigen om Russisch gas in te ruilen voor zijn LNG, en de ernst van de schade aan de onderzeese leidingen betekent nu dat Europa “voor onbepaalde tijd verstoken blijft” van Russisch gas via deze route, verklaarde het Russische energiebedrijf Gazprom vrijdag.

In een toespraak op vrijdag gaf president Vladimir Poetin de schuld van de explosies aan “de Angelsaksen”, een Russische uitdrukking voor de trans-Atlantische alliantie tussen de VS en het VK.

Bakhmut: Oekraïners verloren 385 man op één dag - spervuur ​​van aanvallen van TOS-1A op de "weg des doods"

“Het is voor iedereen duidelijk wie ervan profiteert,” verklaarde Poetin. “Degenen die ervan profiteren zijn degenen die het hebben gedaan.”

Hoewel de weg nu vrij is voor de VS om hun duurdere LNG aan Europa te verkopen, kan het tekort niet van vandaag op morgen worden gedekt. Amerikaanse exporteurs hebben de hele zomer lang gewaarschuwd dat zij niet genoeg gas zullen kunnen verschepen om aan de vraag op het continent te voldoen, en veel van Europa’s importterminals zijn nog in aanbouw of in planning.

Ondertussen rijzen de energierekeningen in heel Europa de pan uit. In Duitsland, dat geconfronteerd wordt met een snelle “deïndustrialisatie”, gingen demonstranten slechts enkele dagen voor de explosies de straat op om de heropening van Nord Stream 2 te eisen. In Duitsland zijn voedseltekorten voorspeld en in het hele continent is er veel vraag naar brandhout omdat de burgers hun huizen moeten verwarmen.

“Er moet hard worden gewerkt om ervoor te zorgen dat landen en partners de winter doorkomen”, aldus Blinken, die, zoals de EU-leiders ook hebben gedaan, voorstelde dat Europa de vraag naar gas vermindert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische parlementariër waarschuwt voor vernietiging Rotterdamse haven – Europa zal “helemaal ten onder gaan” Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Globalisten marcheren ons meedogenloos in de richting van een nucleaire Armageddon,” waarschuwt voormalig senator
Volgend artikelNederland probeert asielcrisis af te wenden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Staatsterrorisme van de VS en de rest zwijgt en doet net alsof zij niets weten of iets gezien of gemerkt hebben, zijn natuurlijke enorme explosies geweest, dit is letterlijk een enorme negatieve slag voor andersdenkenden dan de VS vrienden, wat Rusland hieraan doen, dit gaat in principe alle perken te buiten !

  • De VS regimes bestaan uit joden op belangrijke posten die de belangen van Israël behartigen, in dit geval het vernietigen van de VS en Europa. Putin weet dat (en frontnieuws) maar zegt daar niets over, wat veelzeggend is.

   • Klopt Jerome. Dat over de schaduwregering door “Joden” wisten we in de VS jaren geleden al, vele jaren geleden. Er werd nog over gefluisterd want er stond gevangenis op. En als je mensen de bek snoert, kun je blijven uitrollen. Ondertussen zit de VS vol met de Ziomafia. Ik weet niet zeker of mensen wel begrijpen hoe het in elkaar zit met de VS; dat het de loopjongen is voor de Ziomafia. Daarom moordt de Ziomafia de Amerikaanse bevolking ook lustig uit met de mRNA gifspuit, om ze te vervangen door allerlei gespuis uit de 3e wereld landen (krijgen de democraten meer stemmen). De Ziomafia hebben het kanonnenvlees niet nodig, want ze laten Rusland de vernietiging van EU doen. Handig bekeken, niet? De Ziomafia is verdomde doortrapt. En mensen zien het niet, ze geloven alles wat NPO ze voorkauwt.

    Sen Daniel Inouye had het in 2007 al over deze schaduwregering in de VS:
    https://www.youtube.com/watch?v=EbFphX5zb8w

    En inderdaad, Putin weet dit. En FN weet dit ook. Vertel eens waarom het veelzeggend is dat ze daar niks over zeggen?

    EU gaat langzaam maar gestaag naar de kloten. En dan? Waar gaat het dan heen? Weet Putin dat ook? Weet FN dat ook?

    Mensen moeten eens goed wakker geschud worden. Ik vrees echter dat ze niet wakker willen worden. Laat ze dus maar lekker boosters halen, en een paar “vluchtelingen” in huis nemen. Twee vliegen in 1 klap. En laat mij met rust.

    • Immortal., u lijkt me goed op de hoogte, waarschijnlijk al vele jaren wakker toen het internet nog iets voorstelde en open te staan voor wellicht nieuwe informatie.
     Ik wil u vragen tijd te steken in het luisteren naar videos van truth hertz radio op odysee.com.
     Hij baseert zich louter op harde feiten uit veelal gesencureerde boeken.
     – Hitler supporters, met name vanaf part 3.
     – nazi jews part 1, 2, 3.
     – Hitler helped Israel part 1,2,3.
     Hierna zult u inzien dat beide partijen van de ziobankersoorlogen door hen werden en worden gecontroleerd. Wat frontnieuws betreft, ik nam hem als voorbeeld voor de alternatieve onderzoekers het ((( beestje))) niet bij de naam ( durven) noemen. Als mensen de werkelijke vijand niet kennen, hoe er dan tegen in opstand te komen ?
     Ik ben benieuwd wat u van de videos vindt, geef eventueel een reactie als u mijn naam een keer ziet verschijnen.

     • Jerome: ik zag nu pas je antwoord (heb geen meldingen, maar kijk af en toe nog door vorige FN artikelen om het verleden met het heden te vergelijken). Bedankt voor de uitstekende tip. Wat een uitmuntende verzameling informatie… Inderdaad, wat Inouye destijds zei deed mijn oren spitsen en begon ik me een aantal zaken af te vragen. Toen zag ik dat er veel niet klopte in die VS, en ben zelf ook gaan spitten naar de kern. Wat ik al heel lang aan de aandacht probeer te brengen is de geoengineering waarbij de verbinding met de ‘creator’ wordt vernield – dit is vanouds een doelstelling van de ziomafia, de breuk van de mens met ‘God’ (of wat je het ook wilt noemen). Daarom maak ik me ook veel zorgen over die shit van Gates of Hell en zijn zonsverduistering, omdat ik weet dat ‘ze’ de ionosfeer aan het vernielen zijn, de zenuwbaan van de Aarde. Er valt nog meer te vertellen.

     • Ron: dank voor de correctie. Klopt. Ik had alleen de datum van de video plaatsing genoteerd. Ik was nog niet zo lang in de VS toen Inouye dit zei, en ik vroeg me af waarom hij dit zei. Toen begon er heel wat duidelijk te worden. Begin jaren 80 zei mijn schoonvader ook altijd dat er iets niet klopte met het weer, en ook dat was waar.

   • P.s. de “belangen van Israel” zijn wereldmacht. Al eeuwen. Vergeet dat niet, schapen. Het lukt ze aardig nu, met globale technologie en pionnen op de juiste plekken.

   • Israël, vroeger Palestina, een land in Azië, werd in mei 1948 onafhankelijk verklaard en in 1949 lid van de Verenigde Naties (VN)

 2. Kan eventueel China achter deze sabotage zitten ?
  Daar heb ik nog niks over gehoord,al denk ook ik dat het Amerika is.

  Ook raar he de leidingen werden zogenaamd niet gebruikt voor gastransport en toch staat hij op 107 bar druk en loopt terug naar 10 bar,volgens mij werd er nog stiekem geleverd aan Duitsland op dat moment.
  Wat denken de geleerden ervan
  We worden bedonderd waar we bijstaan,
  In wat een belachelijke situatie hebben de rotzakken ons laten belanden.

 3. De vraag is wie heeft er het meeste baat bij, ken je het verhaal nog van hunter biden,met zijn uitspraak 20% for the big chief. Hunter heeft gelobbyd als een echte crackhoer bij grote oligards 10% for me en 20% for the big guy…..hij gebruikte china die hij beloofde als de gasleidingen kapot zouden zijn dat china (let wel chinese oligards)gas of olie mocht leveren. Daarom heeft china of die oligards ervoor gezorgd dat biden de verkiezingen won met valse stembiljetten en weet ik wat nog allemaal. Die crackverslaafde zoon hunter heeft dit allemaal alleen geregeld, terwijl anderen het hem influisterden. Wie heeft hem dit alles ingefluisterd, waar zou de gas vandaan komen die wij europa dan zouden moeten kopen straks……en dat zijn de echte daders die crackpot en pedo hunter en de ouwe pedo chief gebruikten voor hun doelen, net zoals ze afghanistan irak iran jemen syrie etc binnen vielen voor dezelfde reden, de pijleiding stukmaken en ze afhankelijk maken van hun gas.

  Er gaat een verhaal van en man met respectievelijke integere waardering door gelovigen hooggeplaatsten die een bde had en zag hoe amerika op een nacht werd aangevallen uit het niets, de kustlijnen vooral, werden door honderden onderzeers aangevallen met grove wapens van massa destructie en het bleek een stiekemen voorbereiding te zijn van enkele landen, china rusland noordkorea pakistan……i
  Hij zag dat in 24 uur alle legerbasissen waren vernietigd het pentagon, amerika was aan de kust plaatsen plat gebombardeerd miljoenen doden. En geen leger meer om in te grijpen.

  Tja 🤞🤞🤞🤞🤞

 4. Ja die Blinken heeft zich zelf verraden de oetlul ,stommer als dat te zeggen zegt genoeg .
  Nou moet Rusland maar die tankers maar eens pakken , ook leuk

 5. Het lijkt er op dat staatsterrorisme in internationale wateren gericht op infrastructuur nu prima en helemaal ok is. Ik vraag me af wat het volgende doelwit zal zijn. Zijn LNG tankers in internationale wateren een legitiem doelwit? Een satelietje of twee ook? Wat te denken van elektra kabels? Internet kabels? De mogelijkheden zijn enorm!

  Groeten,
  Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in