Nederland heeft al maanden te maken met een stortvloed van asielzoekers. In Amsterdam weet niemand wat te doen met de nieuwkomers, en gemeenten verzetten zich, weigeren de dupe te worden van het falende asielbeleid van premier Mark Rutte, maar zijn wettelijk verplicht deze mensen op te nemen, schrijft Freewestmedia.com.

Zelfs Amsterdammers hebben huisvestingsproblemen en daarom worden asielzoekers nu ondergebracht op cruiseschepen, die in de havens van de hoofdstad “parkeren” totdat de aanvragen zijn verwerkt. Dat kan maanden duren en sociale conflicten zijn onvermijdelijk.

Tot 3.000 ‘scheepsbewoners’

Afgelopen maandag voer het MS Galaxy de Amsterdamse Westhaven binnen. Duizend migranten moeten daar vanaf oktober minstens 6 maanden verblijven. Het cruiseschip Silja Europa meerde een week geleden aan in Velsen-Noord en ook daar kunnen tot februari 1000 asielzoekers worden gehuisvest.

De capaciteit van de MS Galaxy kan worden uitgebreid met 500 bedden en de opvang kan langer dan 6 maanden duren. Men kan slechts uitgaan van de astronomische kosten en sociale conflicten die hiermee gepaard gaan.

De Nederlandse immigratiedienst (IND) kan de stroom aanvragen niet meer aan. Bijna 30.000 onverwerkte gevallen wachten op behandeling, slechts 180 minder dan na het hoogtepunt van de migratiecrisis in 2015, blijkt uit gegevens van Eurostat. In 2015 ontving het land gemiddeld 10.000 aanvragen per maand, veel meer dan nu.

Hoe langer mensen moeten wachten op de behandeling van hun asielaanvraag, hoe meer opvang er nodig is, zei woordvoerder Martijn van der Linden van Vluchtelingenwerk Nederland. Het land hobbelt momenteel van de ene crisis in de andere.

De schaamteloosheid van premier Rutte

In augustus waren de omstandigheden heftig in het centrum Ter Apel in Amsterdam. Honderden asielzoekers woonden daar in noodopvangcentra. Een team van Artsen zonder Grenzen (AZG) moest met spoed te hulp schieten om medische zorg te garanderen. Premier Mark Rutte reageerde als een “doorgewinterde politicus” en deed alsof hij niets te maken had met de deplorabele “beschamende” omstandigheden. Het probleem dat hij mede heeft gecreëerd, kan echter niet in een paar weken of maanden worden opgelost.

Waarnemers hebben geen begrip voor de houding van Rutte. Het zou beter zijn als hij zich zou schamen voor zijn verkeerde toelatingsbeleid, dat zowel voor asielzoekers als voor Nederlanders problemen heeft veroorzaakt, zo stellen zij.

De kiezers van de regeringspartij (de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie of VVD, waartoe Rutte behoort) tonen steeds meer wrevel vanwege het opengrenzenbeleid. Zodra de “vluchtelingen” aankomen, weet de VVD niet wat te doen en worden de gemeenten opgezadeld met de last van de opvang van asielzoekers.

Op 22 augustus van dit jaar schreven bijna 25 VVD lokale politici aan Rutte en staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid, waarin zij opriepen tot “afschaffing van het nieuwe toelatingsbeleid”, dat de gemeenten dwingt om migranten op te nemen. Mede hierdoor worden nu cruiseschepen omgebouwd tot asielopvang.

Het ministerie van Defensie heeft in ieder geval een tweede registratiekamp op een militaire basis moeten inrichten. Het kabinet-Rutte kondigde ook tijdelijke maatregelen aan om de migrantenstroom te beperken, waaronder het stopzetten van de jaarlijkse opvang van 1000 asielzoekers, afgesproken in een deal uit 2016 tussen de EU en Turkije. Ook visa voor gezinsleden van mensen die geen huis in Nederland hebben, zijn stopgezet. In het land – vooral in de steden – is er een algemene woningnood.

De woningnood is reëel

FWM nam contact op met een alleenstaande inwoonster van Amsterdam die in een ruime tweekamerwoning woont en wilde weten hoe de leefomstandigheden in het algemeen zijn in een van de dichtstbevolkte landen van Europa.

Ze legde uit dat ze te bang was geworden om de deur te openen voor bezorgers, omdat die haar verwijten dat ze in een ruimte woont die “te groot is voor één persoon”. Ze werd ook regelmatig bedreigd, vooral door immigranten, omdat ze haar woonruimte niet “deelde”.

Ze voegde eraan toe dat ze vrienden en collega’s van haar werk niet meer bij haar thuis uitnodigde, omdat die steevast hatelijke en vernederende opmerkingen maakten over haar ruime leefomstandigheden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Turbofase omvolking: Nederland kan burgers dwingen migranten in hun huis op te nemen!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland noemt VS de enige begunstigde van Nord Stream-sabotage, terwijl regering-Biden verklaart dat de explosies een “een enorme kans” zijn
Volgend artikelHet is niet oké dat volwassen mensen zeggen dat de invasie in Oekraïne “niet-uitgelokt” was
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

33 REACTIES

  • Hij kan ze gewoon weigeren maar dat is niet de bedoeling hij wilt ons land verkopen aan de taliban waar Kaag banden mee heeft om eerlijk te zijn Rutte interesseert NL helemaal niets hij gebruikt ons land als opstapje naar een functie elders buiten Europa , en ik zal jullie eerlijk zeggen wij rechts en wappies roepen dat al vele jaren grenzen dicht geen twee paspoorten heb je als buitenlander, criminelen die misdaden plegen meteen naar hun straf land uit en geen uitkeringen meer geven en zeker niet onze huizen geven die hebben wij gebouwd voor onze kinderen,

 1. Kampen. Daarvoor deinzen Europese politici terug. Vandaar de verwaarlozing. In Frankrijk denkt men zelfs dat een bidonville een vluchtelingenkamp is, en onze media doen daar aan mee door steevast te spreken over het “vluchtelingenkamp” in Calais dat ook wel de jungle genoemde werd. Dat is geen vluchtelingenkamp maar wel een bidonville.
  Vluchtelingenkampen vinden we in Turkije, Libanon en Jordanië tegen de Syrische grens. Die zijn niet gesloten, daar is de opvang; onderdak, voedsel, drinkwater en een medische post. Omdat het zo lang duurt wordt er zelfs onderwijs voor de kinderen georganiseerd.
  In Europa laten we de vluchtelingen gewoon op straat slapen en dan worden ze vanzelf straatschuimers. Wie geen onderdak heeft en kan terugkeren naar het kamp weet wel wat beter is dan op straat slapen of inwoners gaan intimideren.
  Vandaar: kampen.
  Het is een grove nalatigheid van de overheden geen kampen in te richten en zodoende niet enkel de vluchtelingen maar eerst en vooral de eigen burgers aan hun lot over te laten.

  • Rutte met zijn links tuig heeft deze criminelen nodig om ons land te vernietigen en financieel ons land kapot te maken vluchtelingen zijn gewoon mee vreters en hebben geen toegevoegde waarden en geloof mij nou maar de meesten van die zogenaamde vluchtelingen ontvluchten hun land omdat zij misdaden in land van herkomst hebben gepleegd.

 2. Heel simpel ,do der er n paar honderd bij Rutte thuis af bij de jonge 300 ,kuipers 444 ,kaag 3333 .eens kijken hoe lang dat goed gaat ,van mij mogen ze ze oppakken d66 vvd en ophangen.maken alles kapot .en dit alleen om die fck Amerikanen te helpen,die alles kapot maken .drie grote atoombommen op Amerika .want door die lui laten wij ons (Europa) naaien.

 3. Laat de Ingespotenen nog een paar boosters halen, met gratis een paar “vluchtelingen” er bij voor in huis.
  Ik zag gisteren nog een lange, blonde Oekri chick in de Plus. Ze vroeg hoeveel een pompoen kostte (in haar eigen taal) en bedankte me vriendelijk toen ik meekeek. Ze lopen tegenwoordig overal. Maar als ik deze Oekrie jongedame zo eens bekijk, dan zouden het toch wel gewilde gastjes zijn hier en daar? Er zijn vast nog wel veel mannen die zo’n paar Oekries in huis willen halen. Boosters en Oekries. En bier. Uiteraard. Rutte? Heb je nog ruimte in moeke d’r huis? Vast wel he.

  • Toch schandalig dat de 2 kamerbewonende dame ook maar iets verweten word.

   2 kamers, kom nou, wat kun je in zo’n kleine woning?

   Dan vraag ik me af, hoe groot de woonruimte is v.diegenen die haar verwijten dat ze geen buitenlanders in huis neemt.

   Hoe veilig voelt men zich met vreemden in huis?
   Op straat kan het gevaarlijk zjn, als je dan vreemden in huis hebt, ben je nergens meer veilig.

   Laat vak k in de 2e kamer met hun rijkeluis huizen ze opnemen.
   Daar zit het geld voor hun afdwing methodes, dankzij hun door de btw betalende bevolking, die ze in het nauw drijven.

   Allemaal om bij bepaalde groepen omhooggevallene te mogen horen

   Het hele leven lijkt van chantage aan elkaar te hangen.

   • Stel je nou eens voor je krijg twee van die Syriërs mannen in je huis die met een over volle zaad zak rondlopen en je heb een of meerdere dochters dan kan je op je vingers tellen dat deze meiden verkracht worden .

 4. Ik HOOP echt van harte dat al die deugers van asielimport en ‘verrijking’ schreeuwers straks massaal zelf slachtoffer gaan worden van al dit asieltuig.

  • @ Steven oktober 2, 2022 at 13:13,
   Weet je waarom de regering die asielzoekers verrijking noemen? Dat komt omdat het CBS een vreemde rekenmethode hanteert. Door alle uitgave die in het land plaats vinden, om dat totale bedrag als graadmeter te gebruiken voor het nationaal bruto product. Ze rekenen alleen de uitgave, maar kijken vervolgens niet waar het vandaan komt of naar de kosten/schulden. Dus hoe meer de overheid uitgeeft aan de asielpolitiek, hoe hoger het N.B.P. het wordt. Net zo met de inflatie nu, beweren ze dat de economie is gegroeid. Want er is meer uitgegeven in de zelfde periode ten opzichte van vorig jaar. Hoe krom moet je denken, om zo de economie te meten.

 5. gisteren ochtend heeft De Jonge, een strontzak minister, verklaard dat in tegenstelling tot het besluit in juli de huurtoeslaggrens naar 520 euro gaat, dus huur je duurder weg toeslag….dat is , nee, dat staat gelijk als het einde van een dak boven het hoofd voor honderdduizenden Nederlanders, de ellende volgt een aantal maanden later, als de deurwaarder brieven zijn gekomen….ik voorzie een enorme chaos op alle vlakken, en het niet meer functioneren van gemeentes etc.

  Een dusdanige uitspraak, c.q. besluit van een minister is letterlijk mensen dakloos maken. Gaat onze asiel eiser hier last van hebben? NEE, die krijgt de woning die een Nederlander niet meer kan betalen, voor hun gelden andere regels. De bekendmaking dat gemeenten de helft van de huurwoningen mogen toe4wijzen aan eigen burgers en de rest aan asieleisers is hierbij officieel een dode mus, sigaar uit eigen doos ofwel discriminatie en openlijk verdrijven van eigen volk.

  Moet je de asieleiser de schuld geven? Nee, ieder wezen op deze planeet behalve de mier gaat voor eigen gewin, gratis geld en Miele met hoer. Maar wat die je als een van je kinderen jou spaargeld op straat gaat uitdelen? geef je dan de rest ook of mep je de onbenul voor de kop en laat je alles terug betalen?

  Hier word onze gezamenlijke spaarpot totaal “geransacked’* door enkele sekteleden van het WEF, en ze kunnen zonder klap voor de kanus doorgaan….!!!
  De tafel is leeg aan het raken, en de enige verklaring die er nog voor dit gedrag van Rutte en zijn tuig is dat ze ons op bevel zo kapot en boos willen dat we geweld gaan gebruiken, wat hun dan de mogelijkheid bied totaal alles te onderwerpen en de nutteloze monden af te maken, te ruimen, te doden.

  Een andere uitleg voor het beleid is er niet, er is geen logica voor wat men doet, enkel als het doel vernietiging is van eigen land en volk.

  * dit woord geeft beter aan wat er gebeurd dan welk Nederlands woord dan ook, incluis de vertaling.

  Wanneer begint de revolutie?

  • Duchesne oktober 2, 2022 at 13:24

   Regeren is vooruitzien, deze plannen lagen dus al klaar, wanneer daar heb ik geen kijk op, wel dat Nederland omvolkt wordt via de beleidslijnen die je zelf al aangaf Duchenese, de helpers helpers de groenen en bloedrode Marxisten, cryptocommunisten waar alle zwakzinnige idioten van het globalisme tegen opkijken en erop gestemd hadden, hoe zullen deze zich gaan voelen wanneer hun bestaan als een tapijt onder hun voeten weggetrokken wordt?

   Guusje ten Horst (PvdA) wilde zelfs een ander volk, nou het is inderdaad gelukt en zij maakt onbespied een pirouette van geluk door het beleid van dik 10 jaar Rutte en henchmen,

   ‘Zou het niet eenvoudiger zijn wanneer de regering het volk zou ontbinden en een ander volk zou kiezen?’ Zo reageerde de Oostduitse toneelschrijver Bertolt Brecht in zijn gedicht Die Lösung, toen er na het neerslaan van de Oost-Berlijnse opstand in 1953 pamfletten werden verspreid met de boodschap dat het volk het vertrouwen van de regering verspeeld had en dat moest terugwinnen door tweemaal zo hard te werken.

   https://www.paulbordewijk.nl/artikelen/453

 6. “Nederland probeert asielcrisis af te wenden”O ja, hoe dan? Voorlopig signaleer ik alleen maar uitnodigingen om naar Nederland te komen en van alle geneugten, dat het gros van de Nederlanders niet kent, vooral gratis te genieten.

 7. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd. Moord- of geweldoproepen worden niet getolereerd.
  Schreeuw uw bedreiging in het gezicht van uw lokale politicus.

 8. Tja klopt,en als jij je stembiljet inleverd,word er dus automatisch op die fck ruttu gezet.ennn je geeft bij inlevering dus ook toestemming om de staatsschuld verder op te laten lopen ,door t kabinet er.en dan kunnen ze op een gegeven moment je uit je woning zetten,omdat de staatsschuld terug moet zakken.

 9. De enige manier om een ramp te voorkomen: linkse kabinet eruit trappen en vervangen door een rechts zakenkabinet.
  Parlement tijdelijk op non actief stellen.

 10. Nadat ik Marx eerder de les had gelezen tijdens een debat in de kamer,deed Geert het daags erna weer doen opborrelen door aan Marx kamervragen te stellen.
  Ik deed intussen maar de bestellingen maken van de uniformen voor het WEF en deed of ik niets hoorde.
  Marx doet alles voor Nederland zoals hij aangaf,daarom wil hij niet uit het torentje.

  Ik heb er een filmpje van
  https://youtu.be/pKRx3KJVacI

 11. nederlanders zijn te volgszaam. Zij stemmen opchristelijke partijen, omdat ze lid zijn van een kerk, ze volgen links en zedenken dat alles wel goed gaat.

  Kijk eens naar de grote revoluties, die begonnen met maar een paar man–zie 1917….wel op het juiste moment.

  Laat de misere maar doorgaan en verder ontwikkelen; koude, armoede, honger.

  Wellicht wordt een deel van de nederlanders wakker, en komen er ECHTE veranderingen

  • Christenen en (vooral linkse) politiek gaan niet samen. Dat is op zich al een conflict. Dat er uberhaupt christelijke partijen zijn is me een raadsel. Maar dat er ook nog eens christenen zijn die daar dan op stemmen is toch wel het uiterste.

   Christenen die zich richten op politiek hebben het leven van Jezus niet begrepen, passen het principe niet toe en denken op menselijke manieren goddelijke doelen te kunnen bereiken. Dat maakt hun geloof behoorlijk leeg denk ik zo.

   In de hele bijbel is er niets dat wijst op het oprichten, lid zijn van of resultaten van politieke bewegingen. M.a.w. als het zo belangrijk was voor de christen, dan had het daar wel in gestaan.

 12. Rutte en holmaats erbij zetten.wegvaren en net als pijpline,ontploffen en zinken.geweldig scanario,kan de vlag weer normaal gehangen worden.vuile vieze tering leiers z’n t .doodstraf zou terecht zn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in