De angst voor een kernoorlog neemt in het Westen toe nu Rusland honderdduizenden troepen mobiliseert en de annexatie van delen van Oekraïne heeft afgekondigd. Ondertussen heeft president Volodymyr Zelensky aangekondigd dat Oekraïne het lidmaatschap van de NAVO aanvraagt. Deze twee ontwikkelingen kunnen de belangrijkste escalatie zijn sinds het begin van de oorlog, bericht Tyler Durden.

De ontwikkelingen van vandaag zijn een ontnuchterende herinnering dat de dreiging van een kernoorlog toeneemt. De gepensioneerde senator van de staat Virginia en gepensioneerd kolonel van de mariniers Richard Black richtte zich dinsdag in een open brief tot de leden van het Amerikaanse Congres over “globalisten die ons meedogenloos naar dit nucleaire Armageddon marcheren”.

Black wees erop:

Er zou geen oorlog zijn geweest als we de democratisch gekozen regering van Oekraïne niet omver hadden geworpen door president Janoekovitsj in 2014 met geweld af te zetten. We hebben de oorlog bevorderd door Oekraïne daarna te overspoelen met massale wapenzendingen.

De voormalige senator zei: “De VS hadden vrede kunnen bereiken door eenvoudigweg druk uit te oefenen op Oekraïne om de vredesakkoorden van Minsk uit 2014 uit te voeren, die het land had ondertekend en die een duidelijk kader vormen voor het vreedzaam oplossen van openstaande kwesties. Oekraïne beloofde de Minsk-akkoorden uit te voeren, maar koos er in plaats daarvan voor om de komende zeven jaar oorlog te voeren in de Donbass.”

Hij zei dat de NAVO naar vrede had kunnen streven, maar in plaats daarvan voor oorlog koos.

De NAVO had ruime mogelijkheden voor vrede, maar koos bewust voor oorlog. De VS beseften dat, met Rusland met de rug tegen de muur, het geen andere keuze had dan aan te vallen. In 2007 waarschuwde de Amerikaanse ambassadeur in Rusland, William Burns, dat de opname van Oekraïne in de NAVO wel eens tot een oorlog tussen Oekraïne en Rusland zou kunnen leiden. Desondanks heeft de regering-Obama de Oekraïense president ten val gebracht en wapens binnengebracht, wetende dat dit een oorlog zou uitlokken.

Black zei dat miljardair-elites die belang hebben bij de regio oorlogswinsten maken, zelfs als dat betekent dat ze de levens van honderden miljoenen mensen over de hele wereld op het spel zetten”.

“Moeten we de wereldbevolking vernietigen om te interveniëren in een grensoorlog waarbij de VS geen vitaal nationaal belang heeft?” vroeg de voormalige senator.

Black riep op tot een onmiddellijke beëindiging van deze oorlog door van Oekraïne een neutrale, niet-gebonden staat te maken, “net zoals we tijdens de Koude Oorlog met Oostenrijk deden in 1955.”

Maar het lijkt erop dat het pleidooi van de voormalige senator om een verder conflict te vermijden niet werd gehoord nadat Zelensky verklaarde voornemens te zijn om versneld het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen terwijl president Poetin de annexatie van 15% van Oekraïne afkondigde.

Vervallen Groot-Brittannië... Scholen storten in en Challenger-tanks worden aan diggelen geblazen

Op grond van artikel 5 zou elke aanvaarding van Oekraïne in de NAVO automatisch een wereldoorlog tussen Rusland en het Westen (WWIII) ontketenen.

In een toespraak vrijdag zei Poetin dat de VS een “precedent” hebben geschapen door tijdens WO2 kernwapens te gebruiken tegen Japan.

Vorige week waarschuwde marine-admiraal Charles A. Richard – momenteel het hoofd van het US Strategic Command – dat er een “mogelijk direct gewapend conflict met een nucleair capabele soortgenoot” in het verschiet ligt.

Dit is de open brief van de voormalige senator aan de wetgevers op Capitol Hill:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne, Vladimir Poetin, en de Globale CultuuroorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNa de valse bewering dat hij zijn eigen infrastructuur niet opblaast, blijft Poetin liegen
Volgend artikelRusland noemt VS de enige begunstigde van Nord Stream-sabotage, terwijl regering-Biden verklaart dat de explosies een “een enorme kans” zijn
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

  • Dank je free klopt helemaal en al dat gelul is FEARPORN en gaat nooit gebeuren…

   Net als chernobyl… Fallout mensen zwaar dodelijk behalve voor de oude mensen die er zijn blijven wonen na de ¨meltdown¨ en nergens last van hadden en allemaal gemiddeld 90 jaar oud zijn geworden…

   Op de tour waar ze met geigertellers alleen gaan meten op bepaalde locaties waar er wat uranium in de grond is begraven meet je 100 meter verderop is er niks aan de hand…

  • Goed gezien, allemaal gebakken lucht.
   Een voorspellingen ze zetten in op een atoonbom, roepen de krijgswet uit en voeren verplichte vaccintie in.

 1. “Zwijg gewoon”: de Britten reageerden op het hoofd van hun generale staf na de woorden over Rusland

  02.10.2022 – 11:20

  “Hou je mond”: de Britten reageerden op het hoofd van hun generale staf na de woorden over Rusland | Russische lente
  Lezers van de Britse krant Daily Mail discussiëren actief over de verklaring van het hoofd van de Britse generale staf, Tony Radakin, dat Rusland het land van verschillende kanten kan aanvallen, ook vanuit de ruimte.

  ‘Deze oude admiraal zwijgt nooit, hij is net zo gek als Truss. Hij lijkt constant aandacht nodig te hebben! – schreef een van de commentatoren.

  “Nog meer angstaanjagende onzin”, echode een ander.

  “Hou je mond met je speculaties, je maakt mensen nerveus”, voegde een derde eraan toe.

  “Het is niet nodig om onze schepen aan te vallen, omdat ze zichzelf breken”, grapte de gebruiker.

  “Deze idioten leiden onze strijdkrachten. Moge God ons helpen’, vatten de lezers samen.

  Eerder in een interview met de Telegraph zei Tony Radakin dat Moskou de mogelijkheid heeft om communicatiesystemen en satellieten uit te schakelen, wat het Verenigd Koninkrijk effectief van de wereld zou isoleren.

  In januari publiceerde de Noord-Atlantische Alliantie het “Alomvattende NAVO-ruimtebeleid”, waarin de intentie werd vastgelegd om de collectieve verdedigingsprincipes van de organisatie uit te breiden naar de ruimte.

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei op zijn beurt dat deze stap destructief is en erop gericht is de ruimte in een arena van vijandelijkheden te veranderen. Tegelijkertijd was het eerder Rusland dat pleitte voor het sluiten van een juridisch bindende overeenkomst van alle ruimtemachten over een verbod op de militarisering van de ruimte.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1664698815

 2. Aan alles wat hier in de reguliere media verkondigd wordt, duidt erop dat ze Oost Indische doof, blind en analfabetisch zijn. Wat ze daar uitkramen, kun je amper nog aanhoren. Wat een rampzalige randdebielen niveau, een klein kind van 4 praat al een stuk intelligenter, dan de bagger en fantasie verhalen in de reguliere media. Poetin heeft het woord kernwapens niet uitgesproken, hij heeft enkel gesproken over alle middelen die we hebben zullen we gebruiken.

  Door nu in de westerse media over kernwapens te spreken, wordt het westerse volk angstig en bang gemaakt. Zodat ze haat tegen Rusland kunnen aanwakkeren en zo kunnen de regeringen hiervan misbruiken maken. Door een noodtoestand uit te roepen en om dan zogenaamd de burger bevolking in veiligheid te brengen door ze in kampen (op te sluiten) te plaatsen. Zodat de vrij gekomen woningen aan de asiel vluchtelingen gegeven kunnen worden.

  • Ja die gewone media is om gek van te worden inderdaad, waar gaan we in g.dsnaam naar toe mensen, Queensryche zong het eens, we are on the roads to madness, we are on the roads to madness !!!!

  • de kernbommen die destijds gebruikt zijn in Hirochima en nagasaki bestaan niet meer , nu zijn ze 1000 x sterker , nu blazen ze het slachtoffer honderden km. verder tot die opgebrand is.
   ik denk dat ze deze machten nooit gaan gebruiken want dan schiet er niks meer over om te leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in