Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De EU versnelt de wapenleveringen aan Oekraïne om Kievs tegenoffensief – dat niet goed verloopt – tegen de Russische troepen te ondersteunen, zei Thierry Breton, commissaris voor de interne markt, vandaag in een interview met de Franse krant Le Parisien, bericht Pronews.

“We zullen onze inspanningen om wapens en munitie te leveren versnellen, dit is een oorlog van grote hevigheid waarin zij een cruciale rol spelen. We bereiden ons erop voor dat de oorlog nog vele maanden of zelfs langer zal duren,” zei Breton, waarbij hij een toezegging noemde om de komende 12 maanden een miljoen groot kaliber artilleriegranaten te leveren.

Eerder deze maand lanceerde Oekraïne een tegenoffensief om grondgebied te heroveren op Russische troepen, en de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin riep afgelopen donderdag de bondgenoten van Kiev op om “diep in de buidel te tasten” om Kiev van meer wapens en munitie te voorzien.

Tegelijkertijd lijkt Kiev vastbesloten om alles wat het heeft in de strijd te gooien, nu het door de VS en de Europeanen onder druk wordt gezet om het offensief voort te zetten, koste wat het kost, ondanks de verliezen.

Op video is voor het eerst te zien hoe een Challenger 2 tank van Britse makelij deelneemt aan de gevechten in de frontlinie.

  Oekraïense nazi's blijven overgegeven Russische soldaten executeren

Het is onbekend waar deze video precies is opgenomen.

U kunt echter zien hoe de tank snel over de weg rijdt in de buurt van een woonwijk, met een woongebouw in de buurt. U kunt ook militair personeel van de Oekraïense Strijdkrachten bij de weg zien staan.

Groot-Brittannië had aangekondigd dat het 14 Challenger 2 tanks zou leveren aan Oekraïne, die ze allemaal in ontvangst heeft genomen.

Tijdens de gevechten hebben we nog steeds geen Amerikaanse M1 ABRAMS gezien die Washington aan Kiev had beloofd. De VS hadden aangekondigd dat ze 31 tanks aan Oekraïne zouden geven, die waarschijnlijk ook geleverd zijn.

In het dorp Pyatikhatki in de regio Zaporizhzhya zijn de Oekraïense troepen als enige doorgedrongen tot de Russische linies, maar ze lieten beschadigde tanks achter die door Russische artillerie waren geraakt.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde op zijn beurt dat het Oekraïense leger in Zaporizja 9 tanks en 10 infanteriegevechtsvoertuigen heeft verloren tijdens de aanval van gisteren, terwijl er in 24 uur meer dan 200 Oekraïense soldaten zijn gedood.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

  Amerikaanse functionarissen betwijfelen of de doelstellingen van Oekraïne zullen worden bereikt

Lees meer over:

Vorig artikelECB waarschuwt EU-politici voor het afromen van winsten van gestolen Russisch geld – FT
Volgend artikelTegen 2030 eet u geen vlees meer en mag u slechts drie nieuwe kledingstukken per jaar dragen, zegt rapport
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Thierry Breton. Ziet er uit als een demente oma, handelt overeenkomstig. Maar hij heeft gelijk. Het wordt een lange oorlog tegen de laffe corrupte eurocraten. Je kan je nieuwe toren van babel in brussel dan wel beschermen met een anti-tank poort, maar ondertussen is thierry wel weer een aantal punten gestegen op de schaal van ceausescu. Die begreep aan het einde ook niet wat hem overkwam.
  You can hide thierry, but you can’t run forever.

 2. Mooi nog meer schroot.
  Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg.
  Ze zullen en willen niet stoppen.Nou dan Rusland ook niet.
  Blijkbaar hebben ze nog niet geleerd,datmeer niet altijd beter is.
  Feit is,onze lijers hoeven niet te vechten.Dat doen de Ukraieners voor hen.
  Ik ga niet vluchten of schuilen.Ook mijn medemens hoef ik niet bij te staan.
  Ieder voor zich en GOD voor ons allen.
  Het is,zoals het is.Geen ontstnappen mogelijk,voor de niet welgestelden onder ons.

 3. Nog even dan worden we allemaal gedwongen munitie te maken om Rusland te vernietigen. Ik ben blij dat ik nazi Nederland ben ontvlucht.

   • Peterus, de geschiedenis herhaalt zich misschien. Een oom van mij (reeds overleden) werd in de tweede wereldoorlog door de Duitsers op transport gesteld om in Duitsland in een munitiefabriek te gaan werken. Hij maakte het mee dat de fabriek gebombardeerd werd door de Engelsen. In hun schuilplek moesten ze hun hand in hun mond steken om het luchtdrukverschil bij het bombarderen te weerstaan. Dit om de longen te beschermen. Mijn oom had het erover dat na de inslag alle lucht weggezogen werd en daarna brand uitbrak. Ook een kennis van mijn vader (alle twee overleden) werd naar Duitsland getransporteerd. Deze wist op slimme wijze te ontsnappen. Hij werd vervoerd in een vrachtwagen en zei dat hij moest plassen in het bos. Ze stopten en hij liep eerst een eindje en zette het vervolgens op een zigzag hardlopen waardoor hij uiteindelijk kon ontsnappen. Eenmaal in Nederland dook hij onder.

 4. Stuur eens liever 1 miljoen excuses naar Rusland!
  Het is gratis, kost niets en spaart vele mensenlevens en diepe ellende.

  Waar is de minister van Vrede ipv Defensie?
  We zijn overgeleverd aan maloten…..
  Meer van hetzelfde is meer van dezelfde uitkomst. Verschrikkelijk wat een terroristische daden deze EU en het Westen zijn bevolking en andere bevolkingen aan doen.

 5. En alles zal vernietigd worden, Ukrastan is straks niet meer.
  Het westen blijft volhouden, maar zullen niet zegevieren.

 6. Kijk eens aan het zelfde systeem komt weer boven drijven van 1938, Europese industrieën steunen steunen de Nazis in Oekraïne met alles en straks laten zij deze Nazis weer vallen als hun doel bereikt is. Media, overheden en industrie gaan hand in hand om de leugen te verkopen voor eigen gewin namelijk geld en macht maar zij komen er achter dat hun plannetje dit keer niet werkt en zelf alles zullen verliezen. Dus zullen ze 1 ding doen en dat is een kernoorlog ontketenen.

  • Freddy juni 18, 2023 at 18:40
   De steun voor nazi-Duitsland begon al eerder hoor.1938 Times:https://time.com/5573720/hitler-world-influence/
   Ze zullen de nazi’s laten vallen als een hete aardappel.
   Hun doel bereiken?Maak je bril eens schoon.

   Dus zullen ze 1 ding doen en dat is een kernoorlog ontketenen.

   En dat,beste Freddy,is het laatste argument.
   Daarna hebben ze nix meer.
   Weet je wat Rusland wel en wij NIET hebben?
   Een heel groot achterland.
   Net als in WOII.Tactieck van de verschroeide aarde.Wanneer Rusland zich terugtrok,was er echt niets,maar dan ook niets ten bate van de vijand.
   Er was geen gebouw,brandhout om je te warmen,helemaal niets en de Russen trokken zich verder terug,in de kou,naar het achterland.Welkom in de diepvriezer van Rusland.
   Nappie niet- Adolfje niet====> Collectieve westen gaat nu ook op zijn muil.

 7. Zouden deze betweterige Brusselse ambtenaren ook beseffen dat ze door nog meer wapentuig te leveren weer vele, vele doden extra op hun geweten hebben.
  Hoeveel soldaten moeten er nog opgeofferd worden om de krankzinnige dromen van de westerse psychopaten te bevredigen.
  Laten ze verdomme ( ik wordt zo boos als ik zulke waanzinnige berichten lees) zelf naar het front gaan en daar pang pang roepen. Dat durven de “ helden” niet. Dat mag het gewone klootjesvolk die Jan Soldaat heet oplossen. Die mag kapotgeschoten worden. Walgelijk.
  Zouden ze ook niet beseffen dat als de oorlog nog langer duurt, de gehele industrie en daarmee de economie in Europa naar de donder gaat? Welkom in het tijdperk van de werkloosheid en de armoede. De betweters worden “ bedankt”. Hopelijk komt eens de afrekening voor hun door een boos, heel boos verarmd volk.

  • Jan juni 18, 2023 at 18:44
   Hopelijk komt eens de afrekening voor hun door een boos, heel boos verarmd volk.
   Reken maar.
   Wat denk je dat al die asielegers hier is belooft?En nu buiten moeten slapen?
   Nu is het mooi weer.Valt nog mee.Maar met de desillusie die die mensen is verkocht,kon het wel eens zo zijn,dat die mensen nog sneller ontevreden zijn,dan de autochtone bevolking.
   En reken maar,die lui hebben hele andere mores dan ons westerse cultuur.

 8. ….en bankroet Belgie staat weeral klaar met tientallen miljoenen Euro humanitaire steun + miljoenen militaire uitrusting , het leven is fantastisch onder de paraplu van de Euromunt die zo maar kan gedrukt worden ….Welkom inflatie … het gaat niet weg en wordt nog erger …..Zimbabwe, here we come ….

 9. Thierry Breton is niet de enige demente oma… Ze zitten verdomme overal tegenwoordig. Echt waar, de ene demente gek na de andere die volslagen waanzin staat te leuteren. Bill Gates of Hell en zijn zon blokkering, Fausti de spuitmagnaat, Hagedisman Bourla, Trutsula van de Lijken, Poppa Klaus die iedereen maar nawauwelt maar niet eens weet of het haalbare kaart is, Poppa Joe de Potus die aan baby’s snuffelt, en dan het zooitje GenX’rs zoals onder meer de Muskrat, Kutte, Trutto en Le Petit Nain die hun demente meesters dienen. Er heerst vreselijke brain drain in de wereld maar de demente toeteraars verdommen het om met euthanasie te gaan. Niks aan te doen. Gewoon af wachten maar tot EU helemaal verrot is en dan mogen ze jankend bij Oom Vladi komen smeken. Als Tsar Medvedev dan inmiddels niet aan het roer zit, dan zijn de rapen helemaal gaar. America? Uhh, wat was dat ook alweer?

  • Immortal juni 18, 2023 at 20:16
   America? Uhh, wat was dat ook alweer?
   Het land van de verslaafde burger aan oxycodon,heroine,fentanyl.
   https://www.youtube.com/watch?v=82QhIOgJy1c&pp=ygUSd29yc3QgZHJ1Z3MgaW4gdXNh
   Alles in het belang van Big Pharma.Merck,J&J Pfizer.
   Zo gaan ze met hun eigen bevolking om.Dakloos zijn is ook een verdienmoedel.
   De stad (maakt niet uit welke) krijgt een grote som geld,ten bate van de dakloazen.
   Zouden ze de daklozen helpen,houd de stroom met geld op.Daarom doen ze er niets aan.
   Snap je nu waarom ik het steeds over de joenaaithetsteeds heb?
   Fonetische verbastering van U.S.A. die ik voreger zo hoofg in het vaandel had.

   • Dutch Mountains juni 18, 2023 at 20:26
    DM, hahahahah, ja ik ben ook niet in de haystack geboren hoor! Ik weet wat je bedoelt met je Ufuckusallthetime. Wij noemen het de United States of Assholes. Al in 1980 toen ik daar landde zag ik wat een derdewereld land het aan het worden was, er werd toen ook al gerommeld met het weer. En ik hoor van mijn vrienden daar dat het steeds slechter wordt. Zoals bijv de diefstallen in de Duane Read en zo in de grotere steden zoals Boston, Chicago, NYC, Philly, etc. Gasten mogen de winkels beroven tot 1000 dollar, en dan blijven ze vrij. De verzekering betaalt zegt de winkel, en ontslaat het personeel dat de dief probeert weg te jagen. Is echt gebeurd. Dan is er de dope, constant, overal. In de jaren 80 was dat coke. Iedereen snoof maar coke, city counsel, leraren, studenten, iedereen. Nu is het phentanyl. De marihuana stelt niks voor. Destijds in China werd de opium gebruikt om China kapot te maken, weet je nog. Ziomerica verrot zichzelf op soortgelijke manier. Wat hebben die mensen verder voor kansen… de military in? Ja, want universitatire opleidingen zijn duur, en vergen heel veel discipline als je ook nog eens moet werken daarnaast. Niet veel die dat volhouden. Dan zijn er de tent cities, bijv op Randalls Island, waar ik vroeger veel fietste, mooi uitzicht etc, en de Cirque de Soleil kwam daar, en nu staat er een tent city. (Google) En dan die wegen… constant onderhoud door de hele VS, het houdt niet op, ze kunnen het niet bijhouden. En de mensen worden zo minderwaardig behandeld, het is zo treurig… bijv die twee weken ‘vakantie’ per jaar. Hou op man… Ach, ik kan je zoveel vertellen over Ziomerica… Het is einde verhaal daar, dat weet ik zeker. En wie komt het weer opbouwen..? De BRICS weten wel beter. Maar er zitten heel grote ratten, zoals Bill Gates, en wat rare knakkers op Harvard U, dus daar moet je voor oppassen, dat is nog lang niet einde verhaal.

    • tot de verzekering overkop gaat of torenhoge premies begint te eisen…
     dan sluiten die winkels leukweg hun boel en trekken ze weg…
     zie maar naar chicago, los angeles, san francisco…ettelange winkelstraten die leeg staan…staan te verkrotten…
     in chicago hebben recent nog vier walmarts hun deuren gesloten…het liberalisme (pik maar wat je kan…) was te duur geworden…
     mijn vrouw is amerikaanse, ik zou je dingen kunnen vertellen…je gaat het gewoonweg niet geloven…nog niet, maar we zijn er ook naartoe aan het gaan…we gaan het hier ook wel bemerken hoe goed dat nationaal socialistisch (links liberaal) bewind wel niet is voor de doorsnee burger…
     you will own nothing and be happy, want alles zal staatsgereguleerd zijn…tot het kunnen aanschaffen van voedsel, kledij, of wat dan ook….

     • Ja, en dat terwijl de BRICS in Oost Aarde het welvarende deel van de wereld gaan zijn. En wij zitten hier in West Aarde op de smeulende bende. Weet je nog hoe het was in Rusland ten tijde van die plandemie? Het leven ging gewoon door! En iedereen zat hier te creperen! Dankzij die demente reutelaars die vereerd worden. Waarom is EU zo volgzaam? Wat krijgen die gasten in het EUnuch bolwerk dat ze allemaal die ballen van von der Leyen en Ziomerica maar blijven likken? Worden ze zo gegeseld door Trutsula van de Lijken? Heeft niemand daar nog een eigen denkvermogen? En de EU burger betaalt voor de oorlogen en de rotzooi die Ziomerica op zijn geweten heeft, die betaald zijn met dat nepgeld van ze, want de stakeholders willen nu uitbetaald worden voor de Oekrie beloftes!

  • p.s.en al die demente ratten denken ‘als wij het niet kunnen pikken, dan krijgt niemand het, dus we knallen het helemaal naar de verdommenis, en dan krijgen die Russen ook niks, lekker puh.’ Maar ze laten straks een enorme vuilnisbelt achter voor die hulpeloze, platgespoten generatie die zich nu aan het ontwikkelen is. Hoe gaan die de boel oplappen… En ondertussen trekken de BRICS landen in de moderne, samenwerkende wereld op naar de Toekomst. Wat je ook denkt over Erdogan, Xi Jinping, Putin en andere zgn dictators, ze zitten allemaal op dezelfde golf en willen samenwerking zonder de waanzin van GMO voer, pedocriminaliteit, transhumanisme, transgenderisme, en al die andere mentaal gestoorde ziektes die het sociale gebeuren verontreinigen. Het is niet te volgen, hoe de EU zichzelf totaal verneukt om die parasitaire krachten maar te blijven bevredigen, tot hun laatste rochelende ademstoot.

   • Immortal ja klopt,Veel wist ik al wel.Alleen niet Uw persoonlijke ervaringen.
    Wie komt het weer opbouwen?
    Ik zie mezelf een beetje als een hillbilly.
    Kan mezelf donders goed redden.Kom van het platteland en heb me aardig ontwikkeld.
    Met of zonder mensen,ik zou prima een homestead kunnen runnen.
    Niet perse in de states,maar waar dan ook.
    In Twente wordt het ook al aardig vol.Vluchten wil ik niet.
    But I want to thrive,not just survive.Net Wat Peter R. de Vrieszei:
    “on bended knee,is no way to be free”

   • Destijds in China werd de opium gebruikt om China kapot te maken, weet je nog.
    Ja de opium-oorlog begon bij de engelsen,volgens mij.
    Maar de Chinezen zijn niet dom,en herinneren het zich ook.
    Dus China betaalde USA terug,met behulp van de Mexicanen.Zie ik het goed?

    • Nee hoor.
     Als er handelaren kwamen in China, moesten ze wachten in een gebouw; soms een paar week, soms 2 jaar.
     Dan konden ze tegen willekeurige prijzen tweede keus rotzooiu kopen.

     Todat de handelaren erachter kwamen dat ze liever opium hadden dan geld; dus gingen de nederlanders opium maken in In donesie.
     Die opium gebruikten ze als betaal middel in China, en ze verkochten het ook aan de Engelsen.

     Op e3en gegeven moment wilde de Chinese staat niet meer leveren.
     De engelsen stuurde 11 schepen; twee ervan stoombootjes; die konden de rivier opvaren.
     Deden ze naar het Chinese leger.
     20 minuten vuur van hun kannonetjes, en de Chinezen waren verslagen

     Dat was de opium oorlog.

    • De Mexicanen, velen zijn alweer teruggestuurd. Maar China bezit ook heel wat onroerend goed in de VS. Ik weet niet precies hoeveel, geloof dat het iets van 40% was. Dan zijn er tolwegen die in handen zijn van andere landen, en de vrachtwagens betalen dus tol aan die landen, en indirect de burger die de tol weer op zijn voedsel betaalt. (Ik ben even de details kwijt, het was een Arabische naam die deze tolweg in beheer heeft.) Dan is er Obama, die Musk bijna 500 miljard gaf voor zijn space gekte. “We gaan de hele wereld internet geven!” en “We gaan een kolonie op Mars bouwen!” Wat een kinderlijke zakken zijn het toch, en wat heeft het voor nut voor de bevolking? Wat is het nut voor de economie? En wat kwam er te voorschijn –> Starlink! een ijzeren muur om de Aarde heen om de burgers te bespioneren. En zo is er veel meer in Ziomerica waar schijn bedriegt, keer op keer op keer. En nu die enorme verslaving, klopt wat je zegt, ook winstbejag. Ik denk dat je je als hillbilly in de toekomst wel aardig kan bedruipen als je in de VS de boel wilt oplappen. Ik denk dat het deze keer een soort van vriendelijke wildernis wordt, waar goodwill en stevige kerels weer een plek gaan krijgen, een soort van nieuwe settlers, een tweede frontier of zo, met een tweede ronde van migranten uit EU. Laten we ons maar vast houden aan dit soort positieve ontwikkelingen. We zijn met uren nog niet uitgepraat.

 10. De Russen hebben sinds kort een war satelite; die ziet alle militaire doelen; en scanned Banderastan twee maal daags.
  Komen er voertuigen in bepaalde gebieden: artillerie of drone, en kalboem–weg issie…..
  Meer tanks en zo: kost wat granaatjes en drones, maar dat is alles.

 11. De waanzinnig geworden politici denken van Rusland te kunnen winnen en wij de bevolking worden er keihard voor afgestraft met een giga inflatie en als maar stijgende prijzen.
  Stop deze gekken voor het te laat is, ze slepen ons Wereld oorlog 3 in !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in