Ziekenhuisgebouw in Rasskazovo, Rusland / Alexander Novikov / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0)

Op het 2024 St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) heeft een Russisch parlementslid het internationale debat aangezwengeld door prioriteit te geven aan de bescherming van Russische levens boven de handhaving van intellectuele eigendomsrechten voor Westerse farmagiganten. Tijdens een paneldiscussie over medicijnveiligheid in BRICS-landen benadrukte parlementslid Aleksandr Petrov de Russische inzet om de gezondheid en het welzijn van zijn burgers en bondgenoten te beschermen, zelfs als dit betekent dat roofzuchtige patentwetten moeten worden aangevochten en een nationaal geneesmiddelenproductieapparaat moet worden opgezet, schrijft Lance D Johnson.

Rusland neemt harde houding aan tegen westerse farmaceutische bedrijven

Petrov’s standpunt vond bij velen weerklank en onderstreepte het belang van nationale gezondheidsprioriteiten en gezond economisch beleid in plaats van corporatieve bedrijfsbelangen die de medische systemen in het Westen bankroet laten gaan. Petrov waarschuwde Westerse farmaceutische bedrijven om niet te veel te vertrouwen op patentwetten en zei: “Als het gaat om de levens en de gezondheid van onze burgers en die van onze bondgenoten, dan zullen we die breken.”

Petrov’s standpunt is geen goedkeuring van intellectuele piraterij, maar een pleidooi voor legale mechanismen om de toegang tot essentiële medicijnen te garanderen, vooral met het oog op de stijgende prijzen van essentiële medicijnen en terwijl we geconfronteerd worden met een spervuur van economische sancties die een bedreiging vormen voor een eerlijke toegang tot levensreddende medicijnen voor het Russische volk.

Centraal in de discussie stond het geval van Ozempic, een cruciaal antidiabeticum dat wordt geproduceerd door de Deense farmaceutische gigant Novo Nordisk. Na onderbrekingen in de levering van het medicijn als gevolg van Westerse sancties, reageerde Rusland door noodlicenties uit te geven voor de productie van generieke versies in Rusland. Petrov prees de snelle reactie van Russische farmaceutische bedrijven en benadrukte hun vermogen om tekorten te beperken en de nationale medicijnveiligheid te handhaven.

  5G: Gevaccineerden EN ongevaccineerden zijn allemaal doelwitten

Het panel besprak ook het bredere regelgevingslandschap van de farmaceutische industrie. De Russische minister van Volksgezondheid, Mikhail Murashko, benadrukte het belang van effectieve regelgeving, met name in het licht van het covid-19 schandaal, dat de beperkingen van bepaalde reguleringsmechanismen van bepaalde landen aan het licht bracht. Murashko bekritiseerde de opzettelijke belemmering door de Amerikaanse regering van Russische Covid-vaccins ten gunste van in het Westen geproduceerde alternatieven. Op het forum verklaarde hij duidelijk dat “regelgevende mechanismen die bepaalde landen proberen op te leggen, niet noodzakelijk werken… voor de wereldgezondheid.”

De Amerikaanse regering gaf inderdaad niet het goede voorbeeld tijdens een wereldwijde crisis. De federale coronavirus taskforce legde ziekenhuisprotocollen op, censureerde goedkope maar effectieve behandelingen, terwijl ze precies die dingen negeerde die artsen, herbalisten en voedingsdeskundigen gebruikten om patiënten effectief te behandelen. Met de onthulling dat farmaceutische bedrijven en vaccinproducenten wetenschappers van de Amerikaanse National Institutes of Health hebben omgekocht, wordt het nog belangrijker voor de BRICS-landen om de banden met roofzuchtige invloeden te verbreken.

Rusland probeert beperkende patenten tegen te gaan waardoor westerse farmaceutische bedrijven mensen kunnen domineren

Bij het bevorderen van de samenwerking binnen BRICS benadrukte Alexandre Cordeiro Macedo, voorzitter van het Braziliaanse mededingingsagentschap, het belang van concurrentie om de geneeskunde vooruit te helpen. Westerse farmaceutische bedrijven genieten marktexclusiviteit met hun octrooien, waardoor de prijzen stijgen en de toegang tot geneesmiddelen in wezen wordt beperkt wanneer generieke versies gemakkelijk beschikbaar zouden kunnen worden gemaakt. Hij is van mening dat regeringen moeten zorgen voor zowel gezondheidszekerheid als eerlijke concurrentie in de farmaceutische sector, door een einde te maken aan de roofpraktijken van de farmaceutische industrie. Door stelling te nemen tegen farmaceutische belangen zou Rusland een nieuw tijdperk van botanische geneeskunde, voeding en ontgifting kunnen verwelkomen, waarmee onderliggende problemen van de wereldwijde epidemie van chronische ziekten kunnen worden aangepakt.

  Nu ook in Hong Kong: onderzoeken naar overlijden en ernstige bijwerkingen

De toewijding van Rusland aan innovatie en toegankelijkheid van de gezondheidszorg binnen BRICS werd tijdens de discussie benadrukt. Murashko en andere sprekers benadrukten Ruslands ontwikkeling van geavanceerde medische oplossingen, waaronder vooruitgang in radiotherapie, anti-allergievaccinatie en gepersonaliseerde kankerbehandelingen. Moskou wil zijn expertise inzetten om de samenwerking op het gebied van gezondheidszorg tussen BRICS-leden te verbeteren en tegelijkertijd de onevenwichtigheden in de wereldwijde handel in medicijnen aan te pakken.

Rusland heeft nu plannen om alle grondstoffen te importeren die nodig zijn om hun eigen medicijnen te produceren. De mislukkingen van het globalisme dwingen landen om grote stappen te zetten in de bescherming van de burgers van hun individuele landen. De naties die het snelst en efficiëntst handelen om hun eigen productie, energie, voedselproductie en medicijnen te herstellen, zullen als eerste hun soevereiniteit behouden en zichzelf van de ondergang redden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe verwijder je grafeenoxide uit je lichaam?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelG-7 omarmt een krankzinnig Oekraïens beleid
Volgend artikelWe hebben een nieuw Nederlands kabinet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Ik kan alleen ook maar weer meet bericht terug denken aan het geen ik gisteren hierop de website ook schreef, het meisje in Vlaardingen, ik dacht 10 jaar in een pleeggezin, verschillende signalen kwamen er naar buiten dat er slecht met haar werd omgegaan door die ouders, maar de kinderbescherming deed niks, het meisje is nog net op tijd gered van de dood blijkbaar, de organisatie die heet, de kinderbescherming maar zij deden niks, ander voorbeeld, in het VK als je daar naar de EHBO moet dan moet een persoon blij zijn als hij/zij binnen 24 uur geholpen kan worden, beiden feiten zijn bizar toch, de gezondheidszorg, en dan verbaast schrijven in de media waarom is er door vooral Westerse bevolkingen zoveel wantrouwen naar de overheid toe, deze Rus beschreven in zijn betoog, is gewoon een sociale vent en begaan met zijn volk, ik geloof zeker dat de Russen en hun bevolking dan ook echt furieus zijn om het geen het Westen allemaal doet tegen hun regime en hun steun aan het nazismeregime van Zelensky, dit houd allemaal verband met elkaar, ik zie en begrijp de connectie, wou dat Nederland zo een parlementslid had, voor mij zou dat Renkse Leijten kunnen zijn, nu hebben we denk ik niemand meer zo maar het is zo hard nodig, ik zie het dan ook niet die kant op gaan in ons Europa en het Westen, de burgers willen gewoon een overheid die ze kunnen vertrouwen, dat de gezondheidszorg betaalbaar is en voor iedereen en dat die big pharma niet ons de baas is maar wij hun, zij dienen de mensen te dienen en niet andersom, geniet van jullie weekeinde allen, van het weer waarschijnlijk niet, dank voor dit artikel, ik voel net als velen hier ook zoveel boosheid geloof me, het is allemaal gekozen beleid en bewust gekozen en kijk in wat voort situatie we nu zitten, save us zingt Evergrey!!!

 2. Patenten op chemische pillen en spuiten. Als regeringen echt hart hebben voor de mensen dan zetten ze vol in op voorlichting over sport, gezond eten en drinken, gezonde leefomgeving, etc etc. Niks pillen en spuiten. Antidiabeticum ook… de meeste diabetici moeten hun leven drastisch omgooien en gewoon gezond gaan leven ipv zich volvreten en alcoholische- en suikerdrankjes naar binnen gieten. Je wordt diabeet door je levensstijl en je komt er ook weer vanaf door je levensstijl.

  • Jij Bas de 1ste, wil nu bepalen dat sport gezond is voor het menselijk lichaam en geest? Dat ik geen energie drankjes mag gebruiken of niet mag roken. Jij bent een dictatortje die voor andere mensen gaat uitmaken wat ze wel en niet mogen, wat gezond zijn is. Laat ik je dit zeggen “ik maak zelf uit wat goed voor mij is”.
   Mijn shag en alcohol haal ik wel in Duitsland want ik gun de staat helemaal niks dus Bas….. laat mij met rust met je achterlijke en dictatoriale rutte commentaar.

   • Wat jij kom een hier eigenlijk doen… ontsnapt uit een instelling zeker ??? hollands uitwerpsel… toevallig is BAS een zeer gewaardeerde gast in deze groep..kruip terug onder uw steen… ziekelijk 🤏🤏 aanhangsel 🤮

    • Raphaël Vangestel,
     Doen jullie hier aan groeps en vriendjespolitiek.En moet jij dan maar meteen iemand blokken, die zijn mening zegt. Wie is hier dan het Hollands uitwerpsel. En die Djennis is jullie Ja-knikker,. wat mij al vaker is opgevallen.

   • Hier is toch niets dictatoriaals aan? Natuurlijk mag jij leven zoals jij wilt en alles in je lijf stoppen wat je lekker vind. Maar mensen voorlichten hoe gezond te leven en te voorkomen dat zij later medicijnen moeten gebruiken in plaats van pas in te grijpen wanneer het al te laat is, lijkt mij een goede zaak. Al vind ik dat die taak bij de arts hoort te liggen en niet bij de regering, want dan word het wel degelijk dictatoriaal en met zekerheid een mislukking.

  • je hebt maar een klein beetje gelijk jij…………ik heb ook diabetes , heb gewoon normaal gegeten , niet gerookt , maar zelden iets met alcohol bv. kreeg diabetes toen ik begin 40 was . erfelijk en pech denk ik maar het is wel een rotziekte want je moet altijd rekening houden met alles dus ook vooruitdenken ivm spuiten…..oja en altijd gewerkt…

  • Klopt toch niet helemaal, diabetis type 1 heeft niets met levensstijl te maken. Want vaak krijg je dit op jonge leeftijd (pancreas naar de vaantjes) , voorlopig niet geneesbaar, maar volgens mij wel mogelijk. Dus je logica super gezond eten en veel bewegen is niet altijd van toepassing. Er zijn genoeg zeer gezonde mensen getroffen door dodelijke ziektes. Kanker is eerder een welvaartsziekte waar de pharma miljarden aan verdienen.

 3. Het feit alleen al dat ze in de EU het voorzorgsprincipe hebben afgeschaft geeft al aan waar al die lobbygelden naar toe zijn gegaan. Vroeger moest IEDER ingredient op de verpakking staan, toen kwamen de “E” nummers met een zogenaamde ‘door de EU goedgekeurde hulpstof’. Wat die ‘hulpstof’ in werkelijkheid is daar komen we niet zomaar achter. Iets met patenten en bedrijfsgeheimen.
  Nu hoeven (voor ons giftige?) insecten niet eens op de verpakking vermeld te worden, dus men weet niet meer wat men eet en of het gezond of schadelijk is.
  Niet iedereen kan bij de boer om de hoek terecht en zijn afhankelijk van supermarkten, mede ook omdat die supermarkten er voor hebben gezorgd dat de kleine buurtsuper het loodje moest leggen wegens oneerlijke concurrentie.

 4. Heel belangrijke stap.

  De “Westerse” pharmaceutische industrie en hun patenten,
  moet volledig aan banden gelegd worden.
  Hun praktijken schenden o.a. de Neurenberg code en de rechten op zelf-beschikking.

 5. en alweer Schitterend wat Poetin’s RUSSIA daar al weer doet… gewoon Fantastisch..Gates en hun acolieten de Pharmaceutical-mafia-Joden… zitten nu al schuimbekkend hun Kranten, Dokters én Apothekers te waarschuwen pas op of… Epstein was (of is) daar een snotneus tegen…ook benieuwd naar die andere Ziekelijke presidentskandidaat Trump gaat wauwelen…van de Biden regering weten we het al…ik zie de Koppen al Poetin wil alle zieken mensen hun Medicijnen afpakken..🤣😂♥️🇷🇺🇷🇺🌹🥊

 6. Food is Medicine
  Medicine is Food

  Eet VERS, prioriteit op vlees, vis, eieren, boter en dierlijke vetten, ZEEzout naar smaak
  ELIMINEER alle suikers, alle granen en alle “plantaardige” fabrieksvetten, alle producten met meer dan 5 ingredienten, gedurende minimaal 30 dagen en 👀👀 wat er met je gezondheid verbetert.
  Gebruik je medicijnen ? Dan goed opletten en contact met een goede arts houden, je dosis zou waarschijnlijk lager of 0,00 moeten worden 😲

 7. Waarom zou Rusland die patenten moeten respecteren? “Force majeure”! De geplande No Limit wet (USA, 2024) verbiedt gewoon alle handel met Rusland, rechtstreeks of via derde landen. Ze gaan dus gewoon zelf alles maken of via alternatieve circuits invoeren uit bevriende landen.

 8. Echt natuurlijke gezonde land- en tuinbouw, écht gezonde voeding en leefstijl en je wordt nooit meer ziek. Zeker niet van zoiets als die flutcovid en soortgelijke aandoeninkjes…Nauwelijks of géén ziekenhuizen en volksverradende, hun Hippocrates-eed brekende medicijnmannen en -vrouwen meer nodig…Helemaal niets van al die rotdrugs meer nodig… Dat ze in Rusand en bij de BRICS eens meer luisteren op dit punt naar Loekasjenko en dat hoofd van de Russische militaire geheime dienst/inlichtingendienst, die heel de zogenaame pandemie en ‘vaccin’nonsens tot pure westerse commerciële kwakzalverij verklaarde…omwille van kapitaal en macht… Dan pas lachen ze echt de hele rest van de wereld uit.. En dat ze dat met name meneer Xi van China eens goed onder de neus wrijven, want die schijnt op dat vlak eerder bij de grote boosdoeners te horen…
  De grote Volksverlakkerij en Kwakzalverij ís niet iets van de laatste 4 jaar, het is al vele decennia dominerend en de mensen verziekend en drugsverslaafd makend en alles trapte en trapt er nóg maar in…

 9. Dit wordt een heel goeie in het conflict Westen/China-Rusland: veeg de vloer aan met het betalen van exuberante bedragen voor het gebruik van (Westerse) patenten. Weldra zwaait dan de poort open voor de Derde- Wereldlanden en zit Het Westen helemaal op zijn gat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in