Het jaar 2023 is nu al een brutaal jaar voor de geopolitieke hegemonie van de VS – en het is nog niet eens halverwege. Een ongekende golf van “de-dollarisatie” overspoelt de wereld.

De-dollarisatie betekent dat landen die sinds de Tweede Wereldoorlog de Amerikaanse dollar hebben gebruikt voor de internationale handel, actief kiezen voor alternatieven, waardoor er een einde dreigt te komen aan de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt, schrijft Ben Bartee.

Sinds april is de Maleisische regering de laatste die aangeeft bereid te zijn de dollar in de steek te laten, in navolging van andere vitale nationale economieën.

Via Epoch Times:

“Maleisië vindt het niet langer noodzakelijk om afhankelijk te zijn van de Amerikaanse dollar, zei premier Anwar Ibrahim tijdens een toespraak tot het nationale parlement….

“Toen ik een ontmoeting had met president Xi Jinping,” zei hij onmiddellijk, ‘Ik verwijs naar het voorstel van Anwar over het Aziatisch Monetair Fonds, en hij verwelkomde discussies,’ vertelde Anwar wetgevers op 4 april. ‘Er is geen reden voor Maleisië om afhankelijk te blijven van de dollar.'”

Een korte samenvatting van enkele van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de-dollarisatie in de wereldeconomie:

  Megalopolis versus Rusland: Totaler Krieg

Dit alles is buitengewoon relevant omdat de VS hun munt decennialang hebben gebruikt als instrument voor geopolitieke overheersing.© Gabriel Meinert / Unsplash

Via European Conservative:

“Vrijwel zeker is de belangrijkste factor die landen ertoe aanzet om af te stappen van het huidige mondiale financiële systeem, dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bestaat, het vermogen – en de steeds grotere bereidheid – van de Amerikaanse regering om de dollar als wapen te gebruiken tegen haar politieke tegenstanders en degenen die weigeren mee te doen met haar politieke programma.”

Nog maar een jaar geleden zou het verlaten van de dollar door de meeste beleidsmakers als nationale zelfmoord zijn beschouwd. Maar uitgerekend een Euraziatische oorlog over een relatief obscuur stukje geografie maakte de weg vrij voor een heel nieuw paradigma.

Via NPR, februari 2022:

“De VS, Canada en Europese bondgenoten gaan bepaalde Russische banken uitsluiten van het SWIFT-bankberichtensysteem als onderdeel van een dramatische nieuwe sanctieronde om Rusland te straffen voor de huidige invasie in Oekraïne.

In een verklaring van het Witte Huis staat onder meer: ‘Wij zullen ervoor zorgen dat geselecteerde Russische banken worden verwijderd uit het SWIFT-berichtensysteem. Dit zal ervoor zorgen dat deze banken worden losgekoppeld van het internationale financiële systeem en hun vermogen om wereldwijd te opereren aantasten.'”

Rusland werd toen gedwongen om alternatieve economische regelingen te ontwikkelen – “noodzaak is immers de moeder van de uitvinding.” Het deed precies dat, en schepte het precedent voor de cascade van landen die nu hun ondergeschikte economische positie ten opzichte van de Verenigde Staten heroverwegen.

  Ergste gevechten die ik ooit heb meegemaakt: Buitenlandse huurlingen in Oekraïne 

Ervan uitgaande dat handhaving van de Amerikaanse hegemonie nog steeds het doel is (misschien is dat niet zo), heeft de multinationale bedrijfsstaat die de leiding heeft over het Westen een enorme misrekening gemaakt toen hij Rusland uit het internationale banksysteem sloot.

Wat betekent de-Dollarisatie voor oorlog en vrede? Als het historische precedent een betrouwbare indicator is, is het antwoord “niets goeds”. Bedenk bijvoorbeeld dat de Verenigde Staten een bloedige staatsgreep pleegden tegen de Libische president Moammar Kadhafi omdat hij probeerde een pan-Afrikaanse munt in te voeren ter vervanging van de dollar.

Neoliberale viersterrengeneraal Hillary Clinton lachte maniakaal in de camera toen ze van zijn dood hoorde.

Dit alles wil zeggen: een oorlog beginnen om economische redenen is voor deze mensen niets.

De architecten van de Amerikaanse oorlogsmachine begrijpen heel goed dat hun militaire superioriteit onverbiddelijk afhankelijk is van de Amerikaanse economische superioriteit. Als dat laatste wegvalt, valt het eerste weg.

Geopolitieke herschikkingen zoals die zich momenteel voordoen, verlopen zelden vreedzaam – de enige opmerkelijke uitzondering in de recente geschiedenis was de relatief bloedeloze ontbinding van de Sovjet-Unie in het begin van de jaren negentig.

Alle tekenen wijzen op oorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bush’s Freudiaanse bekentenis over Irak … “een volkomen ongerechtvaardigde en brutale invasie van Irak te beginnen”



Volg Frontnieuws op Telegram

  Brussel springt in een economische afgrond en sleurt de rest van Europa met zich mee

Lees meer over:

Vorig artikelMobiele kernraketlanceerinstallaties verplaatst naar Finse grens
Volgend artikelTientallen kinderen sterven na COVID-19 vaccinatie, en de auteurs concluderen: “Relatief veilig!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Als het toch zo moet zijn, laat het dan maar goed gebeuren ook. En hopelijk krijgt VS dit keer eens de volle laag, voelen ze ook eens wat ellende betekent en leren ze eens de grote bek dicht te houden. Maar het zal wel binnen Europa blijven, zoals altijd.

 2. OK jongens,ef OFF topic,dit bericht lees ik net op mijn buurtapp.Ik ga het letterlijk overtypen.Hold your shit.

  OUDERS: Waterpokken

  We willen graag dat onze zoon waterpokken via de natuurlijke manier op loopt.Vroegen ons af als iemand
  kind dt heeft.Alvast bedankt voor de reactie.

  Roos:de grammatica alleen al.Man man man…ben op zoek naar een boom.Begint die kut ook nog over hersenvlies onsteking en mazelen.Laat maar zitten….happy easter.

  • WTF are you yapping about, FFS?! Their grammer is much better than yours, cheese head! And when you find a tree, hang yourself!

   • Hou op….is toch niet normaal.Ze zoeken een ziek kind zodat hun kind ook ziek kan worden.does normaal loongetip? wtf? ahahahahahahahahaha…spoort toch niet.Dit is letterlijk wat ze vragen.Als jij dat normaal vindt,ben je ook niet normaal.En nu hou je mond.Ben wakanda aan het kijken.Het is VRESLIJK.Hoe kunnen we een stel negers er zo achterlijk mogelijk neer zetten.Serieus,die boom wordt steeds hoger.En waag het niet om terug te reageren idioot.Ach ,deze wereld.Wakanda ,verbale diaree.Hou op.

    • Dat is dus wel heel normaal Roos. Vroeger was het in veel landen normaal, ook in Nederland, en werden er zelfs een soort kinderfeestjes georganiseerd zodat ze een dergelijke ziekte allemaal tegelijk zouden hebben. Dan wisten de lokale huisartsen er ook van en kon het allemaal gecontroleerd in de gaten worden gehouden. En daarna waren ze ervan af.
     Dingen zoals waterpokken zijn vervelend, maar vrijwel nooit ernstig. En als ze het eenmaal hebben gehad zijn ze de rest van hun leven immuun.

     het idee dat je altijd alles maar zou moeten voorkomen door je kind met allerlei gifstoffen in te spuiten, dat is niet normaal.

   • Luister….dit is MIJN volk…en we zijn nog steeds zo….ahahahahahahaha…de ammies waren bang ahahahahahha….o wat erg dit.En ik zal vertellen we zijn nog steed zo.Het intereseerd me geen flikker als je me de tering schiet.Maarrrrr als ik eerder bij jou ben BEN JE DE LUL.Ik ben niet bang om te sterven…..die zooi zit in ons bloed.Maar kijk hoe de ammies over ons praten.AHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

    https://www.youtube.com/watch?v=nKLSJ6a3DmU

    vanaf 6:40 AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

    ik ga doood.Americane waren bang Grieken NIKSSSSSS.En zo werkt het nu nog jonge.Wij maakten onze bajonetten schoon ,SNAPJE ahahahahahahahahahahahha
    Wat ware ze bang AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA….MN ouwe zij altijd….we maakten ons mooi voor de strijd meis.And we DID…AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 3. Indonesia supports BRICS common currency initiative, experts say
  By Al Mayadeen English
  Source: Agencies
  5 Apr 22:10
  Indonesia plans to make preliminary studies on the creation of a BRICS common currency, but the initiative alone is not sufficient to consider joining the union.

  Sources told Sputnik on Wednesday that Indonesia’s financial community is supportive of the BRICS initiative to create a common currency that would replace the US dollar as the mutual exchange currency.

  “BRICS’ new initiative resonates with the progressive part of the Indonesian financial community, with those who strive for de-dollarization and digitalization. As you know, we have also been looking into alternative currencies to substitute US dollar and have started transitioning away from Visa and Mastercard to develop our own paying platforms. We do not want international payment systems to be used to sanction us,” Dodit Probojakti, a board member of the Credit Card Association of Indonesia (AKKI), told Sputnik.

  Probojakti added that Indonesia plans to make preliminary studies on the creation of a BRICS common currency, but the initiative alone is not sufficient to consider joining the union. There are major geopolitical issues to be wary of, he noted, adding that sole support from the financial sector would not be enough to ensure an overall sense of security.

  Read more: Indonesia loses U-20 World Cup host status over ‘Israel’ participation

  Another expert, financial market observer Ibrahim Asjuangbi, told Sputnik that he sees “great economic opportunities” in BRICS.

  “Many people believe that the BRICS countries are only interested in politics and want to stand against the West, but the main fight is going on in the economic domain, creating common institutions, and not in geopolitics. Russia and China have ended their dependency on Visa and Mastercard, they use their own currency. We have pulled the plug on them too, and this is what brings Indonesia with BRICS together. Besides, Russia has suggested that BRICS should use rare-earth metals as backing of the new currency, and this cannot but attract Indonesia’s attention, as the world’s largest nickel producer,” he said.

  Asjuangbi added that in the long run, Indonesia may completely abandon the US dollar as this measure is currently being contemplated by the Jakarta authorities.

  On March 30, State Duma Deputy Chairman Alexander Babakov said that the BRICS alliance is working on creating its currency and is scheduled to present ideas on the matter at the organization’s forthcoming summit in South Africa in August this year.

  Babakov further did not dismiss the possibility of the formation of a single BRICS currency. According to him, the currency would be secured not just by gold, but also by other groups of products, including rare-earth elements of the soil.

  On March 16, Indonesian President Joko Widodo called for his country to abandon the use of foreign payment networks like MasterCard and Visa and encouraged the public to adopt credit cards made by domestic banks.

  At a local business gathering, Widodo emphasized that “everyone [in Indonesia] should be able to use” Indonesian-manufactured credit cards so that “we can be independent,” as he explained that the aim is to avoid risking transactions in case of a geopolitical disruption that could economically affect the country.

  According to the President, the initiative “shows that Indonesia is following the pace of digital technology transformation in the economic sector.”

 4. De Amerikaanse economische superioriteit is al langer aan het wegvallen. Vertrouwen komt immers te voet en gaat te paard. Daar kunnen ze militair gezien weinig tegen doen. Het grootste gevaar is dat ze in hun wanhoop wild om zich heen gaan slaan.

  • Ook de technologische superioriteit waarmee ze overal ongegeneerd de schurk konden uithangen in de wereld, is verdampt.

 5. PUTIN IS EEN GROOT STRATEEG❗️
  Een staaltje van het “ wereld overzicht “ wat hij heeft en nu toepast, zien we hier beschreven.
  Putin weet van Gaddafi, dat die vermoord moest worden omwille dat hij het wereldwijde dollar systeem dreigde aan te vallen.
  Libië had olie, veel olie en Gaddafi wilde beloond worden ,verdienen, hun land uit het slob halen met hun olie vermogen, zonder de USA inmenging, dus moest hij dood!
  Amerika viel Libië binnen zo doe je dat toch gewoon….. Gaddafi moest dood…..hij bedreigde hun afgod de dollar❗️

  Toen waren de landen die in “ ontwikkeling waren” nog niet zover dat ze een vuist konden maken tegen de USA, nu wel! !!! met de ontwikkeling van China en hun handel met vele landen, WEL.
  Putin heeft dat heel goed begrepen en onthouden en hij gebruikt deze zelfde tactiek nu.

  PUTIN ZAG HOE IN 2014 de door Amerika aangestuurde Maidan revolutie in zijn achtertuin ( Kiev) plaatsvond , nadat eerst half oost Europa was “ ingepalmd door het westen “, zowel de EU als de NAVO, en de Amerikanen stevig hadden “geshopt” in dit deel van de wereld om hun macht te versterken.
  Privé heeft Joe Biden via zijn zoon Hunter en de energie maatschappij Burisma flink financieel geshopt in Ukraine. Joe Biden is vreselijk corrupt in dit vieze spel…. Hij liet zelfs een onderzoeks rechter in de Ukraine ontslaan tijdens zijn Vice presidentschap onder Obama……..( Hier hoor je niets meer over maar het is een etterende wond in de USA. / Ukraine…….. ( dit gaat om miljoenen privé geld wat ze hebben opgestreken )
  Dit is een groot schandaal wat onder de pet moet blijven…. ❗️HYPOCRISIE ❗️

  Nu was Ukraine “ het NAZI afvalputje van Europa , maar wel grote delen Russisch sprekend en grote Russische verwevenheid: nu was het afval putje van Europa aan de beurt.

  Toen Ukraine zichzelf sterk genoeg vond ( Minsk accorden heb je niets mee te maken) wilde het na 14 jaar TERREUR strijd tegen de Russisch sprekende mensen in deze deel republieken en 15.000 doden in de Donbas en Lugansk nu eindelijk eens “ orde op zaken” gaan stellen en stond het Ukrainse leger gereed in deze deel republieken binnen te vallen…….. Dat was het begin……
  VERGEET DIT NIET DIT IS DE DIRECTE AANLEIDING VAN DEZE SMERIGE OORLOG.

  Putin had misschien niet direct op deze proxi oorlog en deze weerstand gerekend , maar hij had zijn plan al snel klaar.

  Putin werd door het kirrende wijfie van de EU madame Ursela, volop sancties opgelegd……

  ( hadden wij Nederland daar inspraak in ???? En zo ja wat doet Rutte dan om onze economie te redden ?)

  Putin werd AFGESLOTEN VAN ZIJN GELD, ZIJN DOLLARS WAT HIJ VERDIEND HAD DOOR GOEDKOOP GAS AAN EUROPA TE VERKOPEN….. HIJ KON ER OPEENS NIET MEER BIJ, bij ZIJN GELD.
  HET INTERNATIONALE SWIFT BETALINGS SYSTEEM WERD VOOR HEM AFGESLOTEN.‼️

  Dat liet hij niet over zijn kant gaan en ging op bezoek bij “ dollar gevoelige landen “ China en Saudie Arabië.
  Zij zagen het criminele gedrag van de Amerikanen door het afsluiten van het SWIFT betalings systeem ook, en zij vreesden dat ze wanneer ze iets deden wat de USA onwelgevallig zou zijn hun hetzelfde lot het te wachten stond.
  Eerst Gaddafi, nu Putin, maar het was nu een andere wereld geworden, China heeft macht, Saudie Arabië staat op eigen benen enz enz……. en vele andere landen kunnen in de de huidige tijd ook financieel voor zichzelf opkomen, en zo ontstond het BRICS verdrag met vele andere landen.
  Dit proces is nu in gang gezet…… dit gaat AMERIKA DE KOP KOSTEN EN MET HEN EUROPA OMDAT ONZE LEIDERS SLAPENDE ZIJN. …..DRONKEN VAN MACHT WAT ZE NIET ( meer ) HEBBEN.
  De rest gaat geschiedenis worden……
  LET OP PUTIN…….. HIJ IS EEN GROOT STRATEEG……. HIJ WEET VAN GEOPOLITIEKE ZAKEN EN HIERUIT ZIJN CONCLUSIES TE TREKKEN……
  ( Ik zie hem ook wel als een bedreiging, want hoever zal hij gaan????)
  Maar dit “ spel is meesterlijk “
  We leven in spannende tijden….

 6. Europa had allang zijn eigen swift systeem moeten oprichten voor de betalingen binnen de europese ruimte, (net als de brics landen). Dan ben je niet afhankelijk van het amerikaanse swift systeem. De VS is een slechte bondgenoot, als ze Europese bedrijven sancties opleggen omdat ze handeldrijven met landen waar de VS sancties (zo’n 40 landen) heeft opgelegd, zo ga je niet met elkaar om.

 7. Er zitten veel te veel stakeholders te wachten op betaling; Ursula en de NAVO aka de Ziomaffia aka de VS zullen echt niet ophouden rotzooi te blijven maken. Maar er komt echt geen bom. En mensen zitten nog steeds op terrasjes, vreten zichzelf nog steeds bomvol in restauranten, hele woonwijken worden uit de grond gestampt, de Ingespotenen lopen nog steeds rond, kinderen worden nog steeds geboren, de benzine auto wordt nog steeds verkocht, er is enorm veel ruimte in EU en op de Aarde, de chemtrails worden overal gesproeid, de ruimtevaart stampt verder, niemand maakt zich ook maar ergens zorgen over, en de 1% is lekker aan het vechten met elkaar. Heerlijk vinden ze het.

  • En wij wakkeren aanschouwen het allemaal machteloos en met lede ogen.

   Pfff… ik bid dat er een omslag komt. Een omslag waardoor de mensheid ineens terug in de realiteit van het aardse en aansluitend het geestelijke/spirituele komt… 70% van de mensheid weet dat het westen de vijand is. Het westen zit op terrasjes en in restaurants en koopt zich scheel in spullen die ze niet nodig hebben. Ik word er verdrietig van dat de mensen om mij heen lijken te degenereren en devolueren. Het kan zo makkelijk anders als WE bewust worden dat het leven draait om wat we nodig hebben ipv wat we willen. In wat WE willen zijn we oneindig verdeeld, maar wat we nodig hebben is voor iedereen gelijk! Kennelijk moet alles gewoon helemaal kapot zodat we, in ieder geval in het westen, moeten loslaten wat we willen en moeten verenigen in het organiseren van wat we nodig hebben. Hopelijk gaan we niet vechten, maar delen en samenwerken als alles implodeert.

   • Precies. Ik hoop dat ze het ooit gaan zien en meemaken. Maar de verslaving is een taaie…daar komen weinig mensen van af en daar maakt de 1% zwaar misbruik van. Verslaving aan de fopspeen.

 8. Waarom Amerika’s Khazariaanse/Joodse Elites de Derde Wereldoorlog zullen ontketenen

  Amerika’s geheime zionistische heersende klasse kan de Derde Wereldoorlog beginnen om de wereldwijde rijkdom naar de Verenigde Staten te laten stromen.

  Amerika’s geheime zionistische heersende klasse kan de Derde Wereldoorlog beginnen om de wereldwijde rijkdom naar de Verenigde Staten te laten stromen, zei een Amerikaanse politiek analist en anti-oorlogsactivist.

  “De oligarchen van Wall Street zijn wanhopig om de rijkdom van de wereld in hun schatkist te laten stromen. Ze dromen ervan de positie terug te krijgen die ze na de Tweede Wereldoorlog in de wereldeconomie hadden”, zei Bill Dores zaterdag in een interview met Press TV.

  Hij riep het Amerikaanse volk op om dringend te handelen om te voorkomen dat de bedrijfsdienaren in Washington de VS meesleuren in een wereldwijd conflict dat zou kunnen uitmonden in een nucleaire oorlog.

  “De dreiging van een volledige derde wereldoorlog, zelfs een nucleaire oorlog, is zeer reëel”, waarschuwde hij.

  “Het groeit met de minuut. Het komt niet uit Rusland of China of Iran. Het vloeit voort uit de financiële wanhoop van de heersende klasse van het Amerikaanse bedrijfsleven, die eigenaar is van beide politieke partijen, het Witte Huis, het Congres, het Pentagon en de CIA”, voegde hij eraan toe.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/04/why-americas-khazarian-jewish-elites-will-trigger-world-war-iii/

  • HAHAHAHAHA!
   “Amerika’s geheime zionistische heersende klasse kan de Derde Wereldoorlog beginnen om de wereldwijde rijkdom naar de Verenigde Staten te laten stromen.”
   Nou, ik kon wel even een goede grap hebben, maar dit slaat werkelijk alles.
   De rijkdom is de VS aan het verlaten. De meeste rijken zijn al druk bezig hun geld elders onder te brengen en hebben woningen in diverse landen want ze zien wat er aankomt.
   De VS staat op instorten. Ik woon er, dus ik weet waar ik het over heb. De hele infrastructuur is bagger, de meeste snelwegen zijn aangelegd in de jaren ’50 and ’60 en hebben al zeker 30 jaar geen goed onderhoud gezien. Veel bruggen idem en worden afgesloten voor zware vrachtwagens. Het spoorweg systeem (wat in de VS voor 95+% of zo alleen voor vrachtverkeer wordt gebruikt) is er al net zo slecht aan toe; er ontsporen gemiddeld 3 treinen per dag in de VS.
   Het financiele systeem staat op klappen. De staatsfinancien zijn een drama en dat wordt met de dag slechter aangezien steeds meer landen afstappen van de dollar.
   De productiecapaciteit is maar een fractie van wat het 60 jaar geleden was
   Het schoolsysteem is al jaren een drama en wordt steeds slechter. In veel plaatsen, zeker de grote steden en met name de steden die door zwarten worden bestuurd, heb je schoolverlaters die bijna analfabeet zijn.
   Het hele land is verdeeld; qua ras, taal, politiek en meer, erger dan het ooit is geweest.
   Hun voornaamste industrie, de wapenindustrie, is nu openlijk zichtbaar ontmaskerd; al die zogenaamde geweldige wapens presteren ver ondermaats in werkelijke oorlogsomstandigheden, wat de verkoop aan landen buiten de NAVO doet instorten.
   Daarnaast is het duidelijk dat de VS geen enkele afweer heeft tegen de Russische raketten en dus kwetsbaar is.
   De gezondheidszorg staat op klappen; Obamacare zuigt zoveel belastinggeld dat het direct na defensie de grootste kostenpost is en het aantal te vette, ongezonde mensen is nog nooit zo groot geweest en nog steeds groeiende.
   De afkeer onder de bevolking richting de superrijken groeit met de dag omdat de gewone man de rekeningen niet meer kan betalen. De meeste mensen worden wekelijks betaald en hebben enorme schulden omdat alles steeds duurder wordt. De onvrede groeit en in meer staten wordt er openlijk gesproken over het afsplitsen, wat een burgeroorlog zou betekenen.

   En gij denkt werkelijk dat die rijken denken dat ze daar lekker zullen vertoeven?

  • Adriaan, ja, het grote geld graaien. Alle rijkdom in en aan en op de aarde wordt weggegraaid door de 1%. De winnaar krijgt alles. En de Ziomaffia laat zich de kaas niet van zijn brood stelen, ook al verkeert dat hele Amuhrica in groot verval. Het zal ze een worst wezen want het welzijn vd bevolking boeit ze nooit. Laat de bevolking maar verrekken zolang ze hun eigen kas kunnen spekken met de wereld rijkdom. En dat zien we nu. De VS is al jaren in verval. Ik zag het al gebeuren toen ik er arriveerde in 1980. Wat een derde wereld was het toen al, en nu nog erger. Het maakt die Ziomaffia geen biet uit. Ze zijn verslaafd aan macht en rijkdom en gaan er voor over lijken. Goed stuk met harde feiten die dit laten zien!

 9. Ik ben benieuwd of Europeanen straks een rekening kunnen openen bij een BRICS bank. Wellicht zal onze overheid dat verbieden. Spannende tijden.

  • Magere Hein april 8, 2023 at 13:57

   Denk dat de overheid nog meer ijzers in het vuur hebben liggen om ons burgers het leven behoorlijk zuur te maken, en ik denk dat het digitale geld het niet zal toe laten om een rekening te openen bij een BRICS-bank, enfin het zijn vermoedens en het wachten is op de werkelijke klappen.

  • Magere Hein april 8, 2023 at 13:57

   Denk dat de overheid nog meer ijzers in het vuur hebben liggen om ons burgers het leven behoorlijk zuur te maken, en ik denk dat het digitale geld het niet zal toe laten om een rekening te openen bij een BRICS-bank, enfin het zijn vermoedens en het wachten is op de werkelijke klappen.

 10. Gelukkig heeft Griekenland aan de Noordzee een zeer gedreven Gazprom agent :”Turkey announces process of introducing legislative changes for gas. Turkish media reported earlier in the week that Turkey pushed forward the infrastructure projects to transform the country into an international “gas hub” as part of a project in coordination with Russia”.
  https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Turkey-Proposes-Reform-To-Advance-Plans-For-Natural-Gas-Hub.html
  https://english.almayadeen.net/news/politics/turkey-announces-process-of-introducing-legislative-changes

 11. Ik vraag me af hoe Amerika hun buitenlandse soldaten, en dat zijn er nog al wat in hun pakweg 800 basis, gaan betalen als de $ niks meer waard is en ze met een kruiwagen biljetten aankomen om een pintje te drinken in een plaatselijke kroeg.
  Ik denk dat er dan veel gaan deserteren en is de ‘macht’ van Amerika niet meer dan een lege blikken doos.
  Ik heb een beeld op mijn netvlies van de vreselijke toestanden en chaos tijdens hun snelle vertrek uit Afghanistan en zie voor me hoe dat proces op veel basissen gaat plaatsvinden maar dan echt tegen het Amerikaanse beleid in, dus in het nadeel van Amerika zelf.
  Hoe gaan ze zich hier uit l*llen? Een wereldmacht die niet meer in staat is om wereldwijd het kleinste dorpje aan te vallen, laat staan de tientallen ‘dissidente’ landen waarvan er een paar een stuk sterker zijn dan Amerika zelf.
  Als ze dus die 3e wereldoorlog willen starten moeten ze snel zijn want over pakweg 1 jaar is het te laat voor hun. Niet dat het veel uitmaakt want de slagkracht van Rusland is nu ook al een stuk sterker, dus verliezen de Amerikanen hoe dan ook.
  Dat krijg je dan als je wereldwijd een grote bek op zet.
  Probleem is dat ze (de laffe regeringen en de dictators in de EU) ons, het gewone vredelievende volk, er ook in meeslepen.

 12. Ik zie het met lede ogen aan hoe de verdeeldheid onder ons nog steeds ervoor zorgt dat de criminelen in de regeringen hun macht kunnen blijven misbruiken. Zijn we werkelijk zo dom? We hebben elkaar nodig om als een blok tegen deze terreur op te treden. Richt je boosheid en frustratie niet op elkaar maar tegen de tiran die ons allen kapot wil maken

 13. Er is een oorlog gaande die zich afspeelt tussen het door de elite aangestuurde gestuurde westen.
  een oorlog in alle westerse landen veroorzaken kunne ze niet!
  dus die komt er ook niet.
  het rotten zit van binnen, komt van binnenuit.
  bijna onzichtbaar verdwijnen deze kwijnende monsters uit het wereldbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in