De paniekerige speculatie over het gebruik van een vuile bom door Oekraïne neemt toe om een voorwendsel te verzinnen voor een NAVO-interventie in Oekraïne. Dat doet me sterk denken aan de eerdere pogingen van de Britten en de Yanks om in augustus 2013 een crisis in Syrië te creëren die de Verenigde Staten en de Britten zou overtuigen hun troepen te sturen om islamitische rebellen te helpen die de Syrische leider Assad omver wilden werpen. Barack Obama had in augustus 2012 gezworen dat elk gebruik van chemische wapens door de regering van Assad een rode lijn zou overschrijden, waarop vergelding door het Westen zou volgen. Waarom aarzelde Obama om te reageren op deze vermeende misdaad tegen de mensheid door Syrië? Sy Hersh gaf het antwoord:

Het antwoord ligt in een botsing tussen degenen in de regering die vastbesloten waren de rode lijn te handhaven, en militaire leiders die dachten dat een oorlog zowel ongerechtvaardigd als potentieel rampzalig was. – https://www.lrb.co.uk/the-paper/v36/n08/seymour-m.-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

We staan mogelijk aan de vooravond van een nieuwe provocatie, waarbij een vuile kernbom betrokken is. De Russische generale staf neemt deze dreiging serieus en belt Turkije, Frankrijk en China om te waarschuwen voor dit complot om een vuile bom te laten ontploffen en Moskou de schuld te geven. De Russen hebben duidelijk lering getrokken uit Syrië en sarin. Het valt nog te bezien of de huidige Amerikaanse militaire leiding de ruggengraat heeft die hun voorgangers in augustus 2013 toonden, schrijft Larry Johnson.

Laat me u 9 jaar terugnemen naar augustus 2013. De politieke klasse van Washington had Syrië-koorts – d.w.z. ze was erop gebrand om de Syrische Bashir Assad omver te werpen en de nieuwszenders waren doorspekt met rampzalige voorspellingen over Assads nakende ondergang. Toen kwam het bericht over een vermeende “sarin”-gasaanval op Syrische burgers door het leger van Assad. Tenminste, dat was het verhaal dat de media verspreidden.

Ik werkte toen in een SCIF in Fort Bragg en had toegang tot de inlichtingenrapporten over de aanval in Ghouta. Generaal Michael Flynn was toen het hoofd van DIA. In tegenstelling tot de propaganda van INR van het State Department, de CIA en de media – namelijk dat de Syrische rebellen de Syrische regering onder de voet liepen en dat de Syrische president Assad in de tang zat – deed de DIA uitstekend werk door eerlijk verslag te doen van de gevechtsactiviteiten en de slagorde. De DIA-rapporten vertelden een heel ander verhaal – het Syrische leger boekte vooruitgang bij het indammen van de opstand van de rebellen en de gevechtseffectiviteit van de rebellen nam af.

  Poetin: Lessen uit de kindertijd

Toen kwam de vermeende sarin-aanval door de Syrische regering in Ghouta. Dit bleek een leugen te zijn. Sy Hersh kreeg het verhaal en deed, zoals altijd, uitstekende verslaggeving:

Obama’s verandering van gedachten had zijn oorsprong in Porton Down, het defensielaboratorium in Wiltshire. De Britse inlichtingendienst had een monster verkregen van de sarin die bij de aanval van 21 augustus werd gebruikt, en uit de analyse bleek dat het gebruikte gas niet overeenkwam met de partijen waarvan bekend was dat ze in het arsenaal chemische wapens van het Syrische leger zaten. De boodschap dat de zaak tegen Syrië geen stand zou houden, werd snel doorgegeven aan de gezamenlijke stafchefs van de VS. Het Britse rapport versterkte de twijfels binnen het Pentagon; de gezamenlijke stafchefs maakten zich al op om Obama te waarschuwen dat zijn plannen voor een verreikende bom- en raketaanval op de infrastructuur van Syrië tot een bredere oorlog in het Midden-Oosten zouden kunnen leiden. Als gevolg daarvan gaven de Amerikaanse officieren op het laatste moment een waarschuwing aan de president, die er volgens hen uiteindelijk toe leidde dat hij de aanval annuleerde….

De joint chiefs wisten ook dat de publieke beweringen van de regering-Obama dat alleen het Syrische leger toegang had tot sarin niet klopten. De Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten wisten sinds het voorjaar van 2013 dat sommige rebelleneenheden in Syrië chemische wapens aan het ontwikkelen waren. Op 20 juni gaven analisten van de Amerikaanse Defense Intelligence Agency een zeer geheime briefing van vijf bladzijden uit voor de adjunct-directeur van de DIA, David Shedd, waarin stond dat al-Nusra een sarin-productiecel onderhield: het programma was volgens het document “het meest geavanceerde sarin-complot sinds de inspanningen van Al Qaida van vóór 11 september”. (Volgens een adviseur van het ministerie van Defensie wist de Amerikaanse inlichtingendienst al lang dat Al Qaida experimenteerde met chemische wapens, en beschikt zij over een video van een van haar gasexperimenten met honden). De DIA-paper ging verder: “De vorige IC [inlichtingengemeenschap] was bijna volledig gericht op Syrische CW [chemische wapens] voorraden; nu zien we dat ANF probeert zijn eigen CW te maken … De relatieve vrijheid van handelen van Al-Nusrah Front binnen Syrië brengt ons tot de inschatting dat de CW aspiraties van de groep in de toekomst moeilijk te verstoren zullen zijn. Het document was gebaseerd op geheime informatie van verschillende agentschappen: “Turkse en Saoedische faciliteerders van chemische stoffen”, aldus het document, “probeerden in bulk, tientallen kilo’s, precursoren van sarin te verkrijgen, waarschijnlijk voor de verwachte grootschalige productie in Syrië”. (Gevraagd naar het DIA-document, zei een woordvoerder van de director of national intelligence: “Een dergelijk document is nooit aangevraagd of opgesteld door analisten van de inlichtingengemeenschap.”)

Toen de eerste berichten opdoken over de aanval in Ghouta ben ik onmiddellijk gaan kijken naar de inlichtingenbrieven aan de Joint Chiefs of Staff die in de dagen voorafgaand aan de aanval waren gepubliceerd. Ik redeneerde dat als het Syrische leger de boosdoener was, de inlichtingendienst van de Verenigde Staten zou hebben ontdekt dat de Syrische eenheden voor chemische wapens zich opstelden en voorbereidingen troffen voor de aanval. Waarom? Omdat de Verenigde Staten deel uitmaakten van het waarschuwingssysteem voor Israël. De vrees bestond dat Syrië chemische wapens tegen Israël zou gebruiken en de Verenigde Staten gebruikten hun technische middelen om de activiteiten van de Syrische militaire eenheden te volgen die een dergelijke aanval zouden uitvoeren. De Syriërs gebruikten een binair chemisch wapensysteem. Dit betekent dat twee chemicaliën met elkaar moesten worden gemengd om een dodelijk brouwsel te creëren. Dat soort activiteit kan worden gedetecteerd door technische maatregelen van de inlichtingendienst. Vreemd genoeg waren er geen eerdere inlichtingen die wezen op enige activiteit van het Syrische leger in de dagen voorafgaand aan Ghouta. Niets. Nada. Nul. Nul.

  Het Westen support een nieuwe generatie nazi-oorlogsmachine in Oekraïne

Zou het u verbazen dat Britse en CIA-inlichtingenofficieren mogelijk betrokken waren bij het Ghouta-complot met als doel een casus belli te creëren die de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in staat zou stellen militair in te grijpen in Syrië?

Dat brengt ons terug bij Oekraïne. Er bestaat ernstige bezorgdheid dat het Westen opnieuw probeert een valse vlag te verzinnen die kan worden gebruikt om een terughoudend publiek tot oorlog met Rusland te bewegen. In plaats van chemische wapens zou het huidige plan bestaan uit het tot ontploffing brengen van een vuile kernbom in gebied dat ogenschijnlijk onder controle van Rusland staat. Het Oekraïense leger lijdt catastrofale verliezen en zal, ondanks de westerse propaganda, grote moeite hebben om welk dan ook offensief vol te houden. De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten beseffen dit en zoeken naar een voorwendsel om NAVO-troepen te hulp te laten schieten. Het lijkt erop dat het Westen overweegt de dreiging van het afslaan van een nucleaire aanval te gebruiken als rechtvaardiging om zijn eigen troepen in de Oekraïense gehaktmolen te sturen.

Ik denk dat de situatie in Oekraïne veel gevaarlijker is dan wat er in Syrië is gebeurd. De nationale veiligheid van Rusland staat op het spel en het Westen is in paniek bij het vooruitzicht dat Oekraïne tot onderwerping wordt gemept. Rusland doet tenminste het juiste – preventief optreden om de betrokken landen te waarschuwen dat het weet wat er wordt beraamd en dat het passende maatregelen zal nemen om een eventuele aanval af te slaan. We zitten op een nucleair kruitvat. Bid dat koelere hoofden zullen zegevieren.

  Ze spraken... ...tete-a-tete voor... vier en een half uur

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeef ons heden ons dagelijks GEÏNFLATEERD BROOD
Volgend artikelAlles wordt opgebouwd naar een grote krachtmeting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. De situatie is inderdaad véél ernstiger. De dam weetjewel. Zodra alle kerncentrales van Zaporizja stilgelegd zijn en de brandstofstaven verwijderd kan je met een gerust hart de dam opblazen en dan is dat plaatselijk een vuile bom met stroomafwaarts radioactieve besmettingen tot gevolg, met de brandstofstaven nog in het reactorvat wordt een meltdown hoewel niet erg waarschijnlijk, al mogelijk maar als er ook maar één van die reactoren in werking is zal die in elk geval in meltdown gaan als je de dam opblaast, en geen mogelijkheid in te grijpen in dat overstroomde gebied. Dus Chernobil maar dan nog veel erger. Als de wind goed zit een radioactieve stoomwolk tot in Moskou. Bij andere windrichtingen Turkije en Iran vergiftigd en bij zuid-oostenwind koop maar een voorraad duct-tape, een hazmat-suite en een gasmasker in West-Europa, want die stoomwolk is op het nippertje vermeden in Chernobil en zal nu meteen ontstaan.

 2. De situatie is gevaarlijk.
  Het westen en malle pers agenten enz zal met graagte geloven dat Putin een nucleaire bom gooit.
  De voorbereidingen om dit ( het gebruik van nucleaire middelen ) te geloven en te gebruiken zijn al lang in gang gezet.
  Het westen luistert niet naar de toespraken van PUitn waarin hij heel duidelijk zegt dat hij uitsluitend kernbommen zal gebruiken als zijn land ermee wordt aan gevallen en het bestaan van Rusland op het spel staat.‼️ PERS DOE JE HUISWERK ❗️
  In die situatie zal hij niet aarzelen ze te gebruiken en dat is geen bluf zei hij er achteraan.En juist dat zinnetje wordt uitvergroot❗️Hoe ziek is ook de pers….

  Dus Rusland niet en nooit als eerste….. ‼️
  Dus wat zal Putin doen als er echt een vuile bom gaat ontploffen in Ukraine….
  Ik denk afwachten……….. En proberen aan te tonen waar die bom vandaan kwam…
  Hij zal geen bom naar de USA sturen want die vallen hem op dat moment niet aan.
  Daar heeft hij officieel geen conflict mee…
  Officieel is Putin niet in oorlog met de USA.! Zelfs niet eens met Ukraine, daar voert hij “slechts” (nou ja ) een speciale militaire operatie uit.
  Hij zal zelf geen bommen op Ukraine gooien want dat is overkill in dat land, en niet nodig. Hij kan het met “ gewone wapens “ ook wel aan.
  Hij gaat zonder dit wapentuig toch wel winnen EN dat is nu juist de CLOU…….. Zalensky staat zo onder druk van zijn NAZI LEGER dat hij dit wel moet doen, moet proberen de NAVO EN AMERIKA ZE GEK TE KRIJGEN VOOR ZIJN EIGEN HACHJE.ZALENSKY ZIJN. LEVEN STAAT OP HET SPEL‼️
  Ze maken hem af als deze oorlog mislukt. Dit was al vanaf het begin bekent.
  Zalensky moet voor wapens zorgen, zijn leger vertrouwde hem al vanaf het begin niet maar als hij voor wapens zorgde mocht hij blijven.
  En dat is hem aardig gelukt.
  De wereld staat nu op het randje van een WO!
  Dankzij deze idioot ZALENSKY

  Hopelijk mislukt dit plan, en zal Putin heel nuchter reageren.

  Biden is geen president het zijn de haviken rond om hem die de beslissingen nemen, dus ook dat maakt de reacties onvoorspelbaarder en gevaarlijker.
  Deze idioten zien op dit moment overal tegenwerking in de “westerse gebieden “ en dat maakt hen kwaad. Ze zijn getergd daar in de leiding van het Witte Huis daar in Amerika kwaad Op Iran Op China Op Turkije,op Saudie Arabië, en op Rusland wat ze graag willen vernietingen. Op Europa, daar vernietigen ze de pijp leiding……KWAAD OP ALLES EN IEDEREEN….. DUs gevaarlijke lieden daar. In het WH…..

 3. Ik herinner mij dat in Ghouta Syrië uit onderzoek is gebleken dat het GEEN Sarin was maar gewoon vaten chloor (geconcentreerd?). Daarom waren er ook geen of weinig doden en die dode kinderen op de armen waren nep doden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in