Ik denk dat het eindelijk tijd is om serieus te worden…?

RT:

De vooraanstaande Russische wetgever Vyacheslav Volodin heeft Moskou opgeroepen alle nodige wapens te gebruiken om het “naziregime” in Kiev te verwijderen. Het commentaar volgde op een mislukte Oekraïense drone-aanval op het Kremlin die naar verluidt gericht was tegen president Vladimir Poetin in de vroege uren van woensdagochtend.

“De terreurdaad tegen de president is een aanval op Rusland,” zei Volodin, die fungeert als voorzitter van de Doema, in een Telegram-post.

“Vladimir Zelenski, die opdracht gaf tot het uitvoeren van terroristische aanslagen, staat nu op één lijn met andere internationale terroristen”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de Oekraïense president. Volodin beweerde dat de regering in Kiev even gevaarlijk is als groepen als Al Qaida en Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS).

Hij beweerde verder dat de “criminele methoden” van Oekraïne duidelijk zijn geworden voor de hele wereld, en beschuldigde het land van tactieken als nucleaire chantage, de moord op publieke en politieke figuren, de sabotage van civiele infrastructuur, en aanslagen op het leven van Poetin.

Dat is allemaal waar, schrijft Andrew Anglin.

En Rusland heeft niets van dit alles gedaan.

Er is zeker een zeer grote kloof in de oorlogsmethoden tussen de twee partijen, en dit lijkt Rusland voortdurend in het nadeel te stellen.

Ik denk niet dat Rusland menselijke schilden moet gaan gebruiken zoals de hohol monsters, maar er moeten wel wat andere extremere opties op tafel liggen.

“Het terroristische regime in Kiev, dat een hele staat in zijn greep heeft, bedreigt de veiligheid van Rusland, Europa en de hele wereld,” voegde de Doema-functionaris eraan toe. Hij benadrukte dat de westerse landen die de regering van Zelenski van wapens voorzien, nu “rechtstreeks medeplichtig” zijn aan terroristische activiteiten.

  Oekrainse nazi's vermoordden minstens 12 burgers in de Donbass (Video's)

Volodin verklaarde dat er “geen onderhandelingen mogelijk zijn met het Zelensky-regime” na de aanslag op het Kremlin, en beloofde dat Russische wetgevers “het gebruik van wapens zullen eisen die het Kievse terroristische regime kunnen stoppen en vernietigen”.

De boodschap komt nadat Oekraïne naar verluidt twee drone-aanvallen had gelanceerd om de residentie van Poetin in het Kremlin aan te vallen, zoals het kantoor van de Russische president woensdag meldde. De vliegtuigen werden neergehaald met behulp van elektronische oorlogsvoering en veroorzaakten geen slachtoffers of schade. Poetin bleef ongedeerd en was ten tijde van het incident niet in het Kremlin aanwezig.

Ondertussen heeft Medvedev blijkbaar opgeroepen om Zelensky te vermoorden.

RT:

Voormalig Russisch president Dmitry Medvedev trok woensdag een vergelijking tussen Oekraïne en nazi-Duitsland, nadat twee drones het Kremlin als doelwit hadden gekozen. De vice-voorzitter van de nationale veiligheidsraad drong er bij Moskou op aan vergeldingsmaatregelen te nemen tegen president Vladimir Zelensky.

“Na de terreurdaad van vandaag blijven er geen andere opties over dan de fysieke verwijdering van Zelensky en zijn kliek,” schreef Medvedev op Telegram.

“We hebben hem niet nodig om hun onvoorwaardelijke overgave te ondertekenen. Zoals bekend heeft Hitler de zijne ook niet getekend. Er zal altijd iemand als admiraal Doenitz zijn om in te vallen als president,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de nazi-officier die Hitler officieel verving nadat deze in april 1945 zelfmoord had gepleegd en de capitulatie van Duitsland voorzat.

Medvedevs woede werd uitgelokt door de drone-aanval op Moskou van gisteravond, die Rusland aan Oekraïne wijt. Twee UAVs explodeerden boven het Kremlin en de Russische Senaat, waarbij de autoriteiten zeiden dat ze door de luchtafweer werden neergehaald. Er waren geen gewonden of meldingen van schade.

  Poetin verklaart bevrijding van Donbas via VN Artikel 51 (Nederlands transcript)

Ik weet niet of de drone-aanval een moordaanslag was. Als je naar de video kijkt, lijkt het erop dat hij bedoeld was om de vlag te elimineren.

Hij lijkt niet groot genoeg om een lading te dragen om de koepel te vernietigen.

Natuurlijk heb ik de inlichtingen niet, ik kijk überhaupt alleen maar naar een video.

Ongeacht het doel, het gaat te ver. Je kunt niet zomaar het Kremlin aanvallen, ook al is het symbolisch bedoeld. Stel je voor dat er een drone op het Witte Huis werd afgestuurd.

Rusland heeft geen wapens naar de residentie van Zelensky gestuurd.

Op dit moment denk ik dat het logisch zou zijn om gewoon het centrum van Kiev op te blazen, genoeg om de regering volledig te onthoofden. Ik betwijfel of dat echt zal gebeuren, maar de nieuwe retoriek is opwindend.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Red de Oekraïners van henzelf

Vorig artikelAuteur van “De Grenzen aan de Groei” promoot de genocide op 86% van de wereldbevolking
Volgend artikelHet lot van het Zelensky-regime is bezegeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Ja mijn gedacht ook. Ik begin meer en meer het idee te krijgen dat Rusland, Amerika, Oekraine en Europa door dezelfde poppenspeler aangestuurd worden. Ondertussen lijdt de gewone burger onder dit gebeuren.

 1. Het kan best nog spannender!
  Wij sidderen nog niet in onze bureaustoel.
  De spannigen worden opgevoerd om tot implosie te komen.
  Kom laat het tot een einde komen. Dan kunnen we verder.

 2. Vanaf 2014 tot 2017, in Oekraïne heb ik verbleven. Ik spreek enkel beetje Russisch. Maar werd als Rus behandeld. Service kreeg ik niet. Ik drink liever een glas wodka met een stel Russen, dan met Oekraïners.
  IK heb veel Russische vrienden, maar ik laat ze niet vallen. IK steun hen. Nationalistische Oekraïners gaan eruit.
  Krim is mij bekend, daar maken ze erg goede wijn.

 3. Zou de luchtverdediging in Moskou zo slecht zijn dat een langzaam vliegende drone niet allang uit de lucht was geschoten voor het bij het Kremlin aankwam. Nordstream waren de Amerikanen maar deze aanslag lijkt op een false flag.

 4. geen idee wat de Russen zouden moeten doen, maar ik begrijp natuurlijk hun enorme boosheid wel, die is ook terecht, zij bombarderen Kiev toch al, zijn ze tot nu toe gewoon te netjes geweest, ik weet het niet, de tegenpartij wie daar ook achter zitten, dat weten zij wel, ze kunnen het niet bewijzen, het is allemaal psychologische oorlogsvoering om hun te provoceren, we volgen het verder op de voet.
  Amerika zou zelf helemaal los gegaan zijn als dit gebeurde op hun witte huis trouwens, wanneer is echt de grens bereikt, die vraag is het die mij bezig houd.

 5. Ik kan de boosheid begrijpen, maar ik hoop dat ze zich de slimste tonen.
  Wat mij boos maakt is de eenzijdige vedslaggeving in de leugenpers, en dat ik mij tot Nederlandse sites moet wenden om wat meer genuanceerde berichten te lezen. In Vlaanderen lijken zowat alle (zelfs in normale omstandigheden wat meer kritische) nieuwskanalen te zijn omgekocht.

  • Fredje,
   Als Nederlandstaligen hebben we diverse mogelijkheden om ander nieuws te vinden, er is blckbxtv, een website met gastsprekers (blackbox tv) sommigen vind ik overigens helemaal niks maar anderen juist heel goed, alternatief tv van Ab Gietelink, veelal columns, er is Cafe Weltschmerz met van alles en nog wat, Gezond Verstand met Karel van Wolferen of kleiner de gulden middenweg van Peter Baars, al met al diverse Nederlandstalige kansen, aan tafels zijn dikwijls ook Vlaamse gasten te vinden, een naam was dacht ik Desmet, voornaam weet ik niet meer, vandaag is erop blackbox tv een uitzending, zoek hun eigen website op en kijk op de lifestream vandaag om 19.00 uur, misschien leuk om het eens te beluisteren, horen en dan oordeel je of het blijvend interessant, groet van mij aan jou!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in