The Wandering Jew by Gustave Doré (Public Domain)

De cryptische of spottende opmerkingen van het Westen over de verklaring van het Kremlin over de mislukte Oekraïense poging om president Vladimir Poetin te vermoorden, doen niets af aan het feit dat Moskou geen enkele reden heeft om zo’n ernstige beschuldiging te verzinnen die heeft geleid tot het inkorten van de viering van de Dag van de Overwinning op 9 mei, een triomfantelijk moment in de hele Russische geschiedenis, vooral nu het in zijn eentje opnieuw de strijd aanbindt met de heropleving van de nazi-ideologie in het politieke landschap van Europa, schrijft M.K. Bhadrakumar.

De snelheid waarmee de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, de bewering van het Kremlin ontkrachtte, verraadt wellicht het spel. Het zit in het DNA van de neocon om zich op zulke beslissende momenten te onttrekken. Voorspelbaar heeft Blinken echter ook de regering-Biden gedistantieerd van de aanval van het Kremlin.

Eerder deed de voorzitter van de Joints Chiefs of Staff General Marks Milley iets soortgelijks in een interview met het tijdschrift Foreign Affairs, waarin hij bij voorbaat elke verantwoordelijkheid voor het komende Oekraïense “tegenoffensief” afwees. Dit is het nieuwe refrein van de regering-Biden – hoor geen kwaad, spreek geen kwaad. Er wordt ook niet meer gesproken over het volledig steunen van Kiev “wat er ook voor nodig is” – zoals Biden voorheen altijd ad nauseam zei.

De kern van de zaak is dat het veelgeprezen “tegenoffensief” van Kiev het moeilijk heeft, ondanks de wijdverspreide westerse prognose dat het voorbestemd is om een flop te worden. De nadruk van de podcast van Buitenlandse Zaken deze week met generaal Milley lag eigenlijk ook op zijn terughoudendheid over de uitkomst. Milley weigerde categorisch te zeggen dat Kiev zelfs maar een “tegenoffensief” zou beginnen!

Er is een enorm dilemma nu het hele westerse narratief over een Russische nederlaag is ontmaskerd als een pak leugens, en daarnaast is de mythe van Kievs militaire bekwaamheid om het op te nemen tegen de veruit superieure militaire macht van een supermacht verdampt. Het Oekraïense leger wordt systematisch tot stof gemalen. In werkelijkheid is Oekraïne een open wond geworden die snel gangreen wordt, en er is nog maar weinig tijd om de wond te dichten.

  85% van de wereldbevolking doet niet mee aan sancties tegen Rusland - Bloomberg

Het regime in Kiev zit echter vol factievorming. Er zijn machtige kliekjes die afkerig zijn van vredesbesprekingen met Rusland zonder capitulatie van Moskou en in plaats daarvan een escalatie willen zodat de westerse mogendheden zich blijven inzetten. En zelfs na het vertrek van Boris Johnson hebben zij aanhangers in het Westen.

De militante kliek in de machtsstructuur in Kiev zou wel eens de daders kunnen zijn geweest van deze gevaarlijke provocatie tegen het Kremlin met een bijbedoeling om een Russische vergelding uit te lokken.

Uit de inhoudsloze opmerking van Blinken blijkt dat de neocons in de regering-Biden onder leiding van Victoria Nuland ook geen zin hebben om de buitenbeentjes in Kiev in toom te houden. Ook Europa heeft zijn stem verloren.

Dit zal waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaan als een historisch falen van Europees leiderschap en de kern daarvan is de paradox dat niet Frankrijk maar de Duitse regering zich in de Oekraïne-oorlog dichter bij de VS heeft geschaard en een intra-Europees “tijdperk van confrontatie” riskeert.

Ook anderszins zijn dit noodlottige tijden, nu het politieke middenveld in Frankrijk en Italië al is geslonken en in Duitsland zelf sterk is verzwakt door de pandemie, de oorlog en de inflatie. Belangrijk is dat dit slechts gedeeltelijk een economisch verhaal is, want de neergang van het centrum en de deïndustrialisatie in Europa zijn nauw met elkaar verbonden en het sociale weefsel dat het centrum ondersteunde is vastgelopen.

Duitsland, de motor van Europa, heeft tot nu toe relatief veel geluk gehad. Het profiteerde van goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa en goedkoop gas uit Rusland. Maar dat is nu voorbij en het verval van de Duitse industrie is te voorzien. Wanneer de samenleving uiteenvalt, valt ook het politieke systeem uiteen en zal het steeds meer moeite kosten om dergelijke landen te besturen. Duitsland en Italië hebben een driepartijencoalitie; Nederland heeft vier partijen; België heeft een zevenpartijencoalitie.

  Totale ramp: De Russen vernietigden "in een oogwenk" 31 pantservoertuigen en nog twee Oekraïense konvooien - Kiev en het Westen in shock (Video's)

Voorlopig hebben de hardliners in Kiev het tempo van de gebeurtenissen bepaald en zullen de Europeanen gedwee volgen. Maar er is een “chill in the room” – om de woorden van Judie Foster in de horrorfilm Silence of the Lambs te gebruiken, toen Anthony Hopkins in een flits veranderde in Hannibal Lecter.

Vergis u niet, dit is een kantelpunt; de onhandige aanslag op het leven van Poetin doet de caleidoscoop onherkenbaar schudden. De enige geruststellende gedachte is dat de leiding van het Kremlin zich niet laat leiden door emoties. De weloverwogen reactie van het Kremlin blijkt uit de opmerkingen van de Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov:

“Hoe zouden de Amerikanen reageren als een drone het Witte Huis, het Capitool of het Pentagon zou raken? Het antwoord is duidelijk voor elke politicus en voor de gemiddelde burger: de straf zal hard en onvermijdelijk zijn.”

De ambassadeur trok verder de conclusie: “Rusland zal reageren op deze brutale en aanmatigende terroristische aanval. Wij zullen antwoorden wanneer wij dat nodig achten. We zullen reageren in overeenstemming met de inschatting van de dreiging die Kiev vormt voor de leiders van ons land.”

Er zijn geen overhaaste reacties te verwachten. Toch moet het terugschroeven van de viering van de Dag van de Overwinning op het Rode Plein zelf een moeilijke beslissing zijn geweest. De Dag van de Overwinning op 9 mei is de belangrijkste feestdag in Rusland waarop het publiek en de staat samenkomen in een patriottische viering waarin mensen hun familieleden herdenken die hun leven hebben opgeofferd om het nazisme te verslaan.

  Tactiek zonder strategie is het lawaai vóór de nederlaag

Veel van de kenmerken van deze dag – optochten, liederen en herdenkingspraktijken – dateren uit de Sovjettijd. Overwinningsdag is de enige belangrijke feestdag die de overgang naar het Rusland van na de Sovjet-Unie heeft overleefd. In een land dat met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie veel van zijn idolen en heldendaden verloor, bleef de overwinning op het nazisme een bron van enorme collectieve en persoonlijke trots.

Maar de handen van Poetin zijn gebonden wanneer het land in woede is en vergelding eist, zoals blijkt uit de opmerkingen van de voormalige Russische president en huidige vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van Rusland, Dmitri Medvedev: “Na de terroristische aanslag van vandaag zijn er geen andere opties over dan de fysieke eliminatie van Zelensky en zijn kliek.”

Wat Zelensky betreft, hij is gewoon uit Kiev vertrokken naar Helsinki – en daarna naar Den Haag, om op 13 mei in Berlijn aan te komen voor een staatsbezoek – misschien omdat hij gevaar voelde. Het lot van het Zelensky-regime lijkt inderdaad bezegeld. Zelensky doet ons denken aan de mythische Wandelende Jood, die Jezus beschimpte op weg naar de kruisiging en vervolgens werd vervloekt om op aarde rond te lopen tot de wederkomst.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland eist tribunaal voor Merkel en HollandeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRetoriek escaleert na drone-aanval op het Kremlin…!
Volgend artikelOver de hypocrisie van het nieuwe EU-sanctieregime
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Uitgerekend op 4 mei, de dag van de dodenherdenking, kwam de Oekraïense president Zelenski naar Nederland. Dat is puur toeval, zei minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra op de radio. “Wij hebben niet georkestreerd hem specifiek op 4 mei te laten komen.”
   Zelenski zei iets anders. Op de vraag van een journalist wat het meest indrukwekkende moment was van zijn bezoek aan Nederland, antwoordde hij: “Dat ik juist op deze dag ben uitgenodigd.”
   Zie filmpje op militaire basis Soesterberg.

   https://www.ninefornews.nl/was-het-nou-echt-toeval-dat-zelenski-op-dodenherdenking-naar-nederland-kwam/

   Ze hebben allemaal de zelfde baas ALLEMAAAL !!!!!

   Dit zijn hun bazen !!!
   Lees,
   The Hidden History of the Incredibly Evil Khazarian Mafia | Minds

   en lees nog meer over dat vuilnis (satanische kinderverkrachters c.q. moordenaars.
   The Truth About: The Georgia Guidestones | by Michael East | The Mystery Box | Medium
   En op schrift gesteld via De Protocollen van Zion
   Protocols of the Elders of Zion | Summary & Facts | Britannica

   Boeken over dat vuilnis in het Nederlands
   1: De 13 Satanische Bloedlijnen (ebook), Robin de Ruiter | 9789079680245 | Boeken | bol.com
   van Robin de Ruiter
   2:De Boogeyman, Peter Stuivenberg | 9789038918877 | Boeken | bol.com
   en speciaal aangeboden
   3:De schaduw van de ster, P. Edel | 9789064452642 | Boeken | bol.com

   En alle kwartjes vallen op hun plaats.
   Ze hebben ons bij onze ballen helaas
   Sterkte in de strijd zal ik dan maar zeggen.

   Harry

   En lees meer,

  • Corrie,
   Het volk bestaat voor +90% uit 🐑🐑🐑 NPO gehypnotiseerd. Onderweg naar het slachthuis hoor je slechts een lijdzaam bhèèè…

  • Welke feiten hebben jij om dit te zeggen. Dat Zelensky een misleider is met feiten te onderbouwen. Als ik mij niet vergis ben jij ook 1 of meerdere keren gevaccineerd.

 1. “De strijd aanbindt met de heropleving van de nazi-ideologie” ………… sjonge jonge. Wat een simpele ziel. Of een hele slechte ziel. Maar dit hele dodelijke toneelstuk heeft dus echt helemaal NIETS te maken met “Nazi’s”: Azov-strijders worden behandeld in het ziekenhuis in Israel. Azow gebruikt de dekmantel van de “Nazi’s”. Déze van oorsprong vaak Duitse Ukrainers waren in WOII dolblij dat de Duisres hen beschermden tegen de oprukkende horden van de Russische communisten. Ze haten de Russen en worden nu van de straat getrokken en naar de vleesmolens gestuurd.
  Het heeft daarentegen álles te maken met de oplichters die zichzelf joden noemen, terwijl ze geen enkele connectie hebben met het zogenaamde: Heilige Land”. Deze nep-joden gebruiken het (door hun toedoen) extreem beladen woord “Nazi” om iedere sukkel die naar de MSM kijkt de juiste kant op te laten denken.
  Zelensky is zo’n jood, Putin is zo’n jood. Ze werken allebei in opdracht van de joodse oligarchen, de billionairs, die de communistiese NWO willen implementeren, wereldwijd deze keer.

 2. Zelensky ZELF IS EEN OORLOGS MISDADIGER❗️
  Onder zijn presidentschap vanaf 2014 tot de inval van Rusland zijn er 15.000 etnische Russen in ZIJN LAND, de Donbas en Lugansk VERMOORD. ‼️ Dit zijn FEITEN ❗️
  Onder Zelensky zijn verantwoordelijkheid!!!! En hij DEED NIETS❗️
  Allen maar vermoord omdat ze Russen waren en hun eigen taal wilden spreken, en hun kinderen naar Russisch sprekende scholen wilden sturen en omdat zij naar de Russisch otherdoxe kerk wilden gaan……. Zomaar vermoord…… omdat je Russen/ bent en in Ukraine woonde……

  EN ZELENSKY DEED NIETS‼️ DIT IS NALATIGHEID: EEN OORLOGSMISDAAD. ❗️En dan op 4 mei hier ontvangen worden door de regering met Rutte als “ pronkhaantje”.dit is S C H A N D A L I G ‼️

  Als hij Zelensky tijdig zijn Nazi leger tot de orde had geroepen en hen tot stoppen van deze misdaden had GEDWONGEN dan was OOK DE MH 17 NIET NEERGESCHOTEN……. ‼️
  Dit is iets om over na te denken…..😳 de misdaden die in Ukraine gebeurden en werden toegelaten door Zelensky zelf,(!) zijn zodanig ontspoort, dat er onschuldige burgers met een lijnvlucht werden neer geschoten, en zijn eigen bevolking werd uitgemoord❗️
  Toen Rusland daar genoeg van had en Zelensky tot de orde wilde roepen met zijn speciale militaire operatie, begreep Zelensky direct wat hem boven het hoofd hing.

  HIJ WAS AL AAN HET ONDERHANDELEN MET DE RUSSEN IN TUKIJE …….. OVER EEN STAAKT HET VUREN….. TOT OPEENS JOE BIDEN ZICH ERMEE GING BEMOEIEN……. DE OPDRACHT WERD” VECHTEN TEGEN RUSLAND…” ..
  Het nazi Leger van Ukraine had daar wel oren naar en zo begon deze SMERIGE PROXI OORLOG VAN AMERIKA….. TEGEN RUSLAND WAAR WIJ ALS NAVO ALLEMAAL IN MEEGESLEURD WORDEN.

  En nu wil deze schoft lid worden van de NAVO, als hij dood is valt heel Ukraine uit elkaar.
  Ze vechten ELKAAR DOOD DAAR IN DAT LAND….❗️
  En de oorlog stopt dan vanzelf……

  • Waarom kan je geen reactie schrijven zonder rode uitroeptekens en hoofdletters?
   Los van dat lijkt het wel dat je het begrijpt maar geen oplossing aandraagt.

 3. Het merk van de globalisten Zelensky is sinds 20 mei 2019 president van Oekraïne. Voordat hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap was hij alleen op de tv bezig om het moraal van de bevolking af te breken.

  Na de staatsgreep door de neonazi’s in 2014 was Soros de schaduw president van Oekraïne.

 4. Bevrijdingsdag en de massabegoocheling. Wisselvallig weer.
  Ik zat wat op een bankje en de passanten zeggen nu allemaal gedag. De vlaggen hingen overal uit. Aanvankelijk was het enkel de buurman die me een klootzak noemde toen ik hem 1 keer niet terug groette. WhatsApp. Nu is het een sociaal model geworden dat ik afdwing omdat ik niet terug groet, en waaraan ik ook iedereen afmeet. Simpele mensen en staatshoofden, overal bestaat dezelfde onmin, tot en met de atoombom die bediend wordt door dezelfde debielen. Ik heb nu wel uitgelegd als ik een koffie bestel dat ze beter eerst kunnen inschenken en daarna het wisselgeld geven, want dat kan in de tussentijd, terwijl de koffie uit de machine in het bekertje loopt. Zo win je tijd. Gierigheid verhindert misschien de juiste volgorde, en zo verkwisten de meeste mensen hun leven. IQ test 10 jarige. Daar heb je geen zelfscanner voor nodig. Ik haalde al ergens anders koffie, maar sinds de prijs weer omhoog ging krijg ik maar een half bekertje van het steeds sympathieker lachende vrouwtje. Ik kon mentaal een tijdje afdwingen het goed te doen, maar het kost me te veel energie. Haar man kan het wel, maar het kost kracht, en de bediening moet altijd om en om. Zo is het met overal waar men prat gaat op zijn intelligentie.
  Hard werken voor je geld.
  Ik ging op de fiets naar huis toen het na een paar buien droog was, er kwamen met loeiende sirene wel 4 ambulances en zeker 3 politiewagens langs. Bijna thuis zag ik de ambulances al terugkomen uit een zijweg. Echter ze gingen niet dezelfde weg terug, maar de andere kant. Ze waren kennelijk voor niets gekomen en ze waren alweer onderweg naar het volgende adres, nu ze toch bezig zijn. Ik zag wat verder, bijna thuis nog een boer mijn kant komen van de plaats van het ongeval.
  Vroeger werd er ook gebruik van me gemaakt, maar het was enkel informeel. Romantiek. Nu is alles per meter geregeld bij wet, dus de voorwaarden zijn ook van mijn kant veranderd. Omdat mensen me toch enkel imiteren, heb ik nieuwe regels ingesteld voor de toepassing van de inhoud, die men kwijt is. Nu deel ik zelf alles in volgens dezelfde logica. Je kunt eigenlijk geen grenzen stellen aan anderen, enkel aan jezelf. En daarmee de ander. Dezelfde energie is niet meer beschikbaar via andere compartimenten. Dat zijn de kanalen nu. En als ik dat zo doe zal niemand erbij kunnen, hoe hard dezelfde vrouwen me ook proberen te verleiden; ze zijn niet knap genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in