Rapport in Canada toont aan dat er meer sterfgevallen waren door COVID-maatregelen dan door COVID zelf

0
1216

In een woensdag vrijgegeven rapport geeft Statistics Canada aan dat er in Canada meer sterfgevallen zijn dan in voorgaande jaren, maar dat deze sterfgevallen niet alleen te wijten zijn aan de pandemie, maar ook aan wat het “indirecte gevolgen van de pandemie” noemt, waarbij het vertragingen bij medische ingrepen als gevolg van de inperkingen en een toename van het drugsgebruik als voorbeelden noemt.

“In de eerste maanden van de pandemie lagen het wekelijkse aantal extra sterfgevallen en het aantal sterfgevallen ten gevolge van COVID-19 dicht bij elkaar en troffen ze vooral oudere bevolkingsgroepen, wat suggereert dat COVID-19 zelf de oorzaak was van de extra sterfte in Canada”, aldus Statistics Canada.

“De laatste tijd is het aantal extra sterfgevallen echter hoger dan het aantal sterfgevallen ten gevolge van COVID-19, en deze sterfgevallen treffen jongere bevolkingsgroepen, wat suggereert dat er nu andere factoren, waaronder mogelijke indirecte gevolgen van de pandemie, in het spel zijn”, voegt het rapport eraan toe.

Het verslag vermeldt dat vorig jaar in Canada bijna 300.000 sterfgevallen hebben plaatsgevonden, dat wil zeggen 13.798 meer dan zonder pandemie te verwachten was geweest, een stijging van 5%, bericht mpr21.

Het instituut voor de statistiek merkt op dat vorig jaar het aantal sterfgevallen door overdosis drugs in het hele land aanzienlijk is toegenomen, omdat verslaafden zich door COVID-restricties moesten terugtrekken uit behandelingsprogramma’s voor drugsverslaafden. Therapieën die hen zouden kunnen helpen.

Schokkend lek: Canada bouwt overal interneringskampen – Wat is er aan de hand?

Restaurant rekent klanten met mondkapjes 5 dollar extra - en 5 dollar extra als je opschept over je vaccinatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here