Biden stopt de export van vaccin: West-Europa zal zonder zitten

6
5348
Joe Biden vaardigt een zogeheten executive order uit dat alle uitvoer van vaccins naar Europa verbiedt © White House /Adam Schultz (Public Domain)

Het besluit van West-Europa om de Russische Spoetnik V te boycotten en alles te investeren in westerse vaccins toont opnieuw het falen van Brussel aan. Dat bleek vrijdag toen de verstandelijk beperkte president van de Verenigde Staten Joe Biden plotseling alle export van vaccins stopzette.

De vaccins van Pfizer en BioNTech zijn voornamelijk in Duitsland ontwikkeld met steun van o.a. Nederlands belastinggeld via de EU. Maar de productie zou bijna volledig plaatsvinden in de faciliteiten van Pfizer op drie locaties in de Verenigde Staten, met slechts een kleine productie in een faciliteit in België.

Het is dit feit dat Joe Biden nu gebruikt om de productie van vaccins in beslag te nemen.

“We zullen het vaccin delen als we een overschot hebben”, zei Joe Biden vrijdag, bericht Reuters.

Het handelt zich niet alleen om het vaccin van Pfizer. Iets meer dan een maand geleden zou Astra Zeneca zijn leveringsproblemen oplossen via faciliteiten die het in de VS heeft, maar nu heeft de VS ook de export van dat vaccin stopgezet. Dit ondanks het feit dat het vaccin van Astra Zeneca nog niet is goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten.

“De Verenigde Staten hebben ons verteld dat er geen sprake van kan zijn dat het vaccin van Astra Zeneca naar de EU wordt verscheept”, vertelde een ambtenaar die deelnam aan de gesprekken tussen de EU en de Verenigde Staten aan Reuters.

Astra Zeneca probeerde het op te lossen met leveringen uit India, maar volgens vaccincoördinator Richard Bergström is ook daar een exportstop geweest.

Verkiezingswaarnemers getuigen over de massale Democratische verkiezingsfraude

Terwijl West-Europa, kennelijk om prestige-redenen, vasthoudt aan zijn globalistische idealen, hebben EU-landen als Slowakije en Tsjechië ingestemd met grote leveringen van het in Rusland geproduceerde vaccin Spoetnik. De Russen van hun kant zijn bereid te leveren en de helft van de doses kan nu in maart en april worden geleverd.

In een televisie-interview afgelopen zondag zei de Tsjechische premier Andrej Babiš dat het land niet kon wachten op de goedkeuring van het Russische vaccin door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), maar dat het hoe dan ook zou beginnen met vaccineren.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Linkse Time Magazine geeft toe dat er een samenzwering was om Trump te verwijderen en Biden te installeren

6 REACTIES

  1. Wellicht een strategie van kunstmatige schaarste creëren zodanig dat de schapen hun poten onder hun lijf gaan lopen om toch maar een vaccin te pakken te krijgen.

  2. @Doordenker 9.40
    Juist, de sheeple, begonnen te twijfelen, aan dit euthanasie vaccin, en nu word er een zogezegd tekort geschapen, waardoor ze inderdaad de poten van onder hun lijf gaan lopen, om toch maar doodgespoten te worden.
    Je kan het zo voorspellen.

  3. Allee seniel zijn heeft toch voordelen :)! Toch is er actie nodig, deze regering moet op de knieën ,deze virologen moeten voor de rechtbank staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here