© Felton Davis (CC BY 2.0)

Volgens het verslag van het British Medical Journal heeft Pfizer vaccins met gebrekkig mRNA aan de Europese Unie geleverd en stopt het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) de fraude in de doofpot, aldus het bericht.

In het tijdschrift wordt commentaar gegeven op de gegevens en e-mails van EMA-ambtenaren die bij een computeraanval in december vorig jaar werden gehackt.

Sommige van de eerste partijen van het vaccin van Pfizer vertoonden gebreken, waardoor de ambtenaren van het EMA zich zorgen maakten, zo blijkt uit de inhoud van e-mails die door de hackers zijn buitgemaakt.

Deze partijen hadden lagere niveaus intact mRNA dan verwacht, waardoor grote vragen rijzen over de wijze waarop dit nieuwe vaccin moet worden geëvalueerd.

Tijdens de analyse van het vaccin in december werd het EMA het slachtoffer van een hack. Meer dan 40 megabyte aan vertrouwelijke informatie van het agentschap belandde op het internet, en verscheidene journalisten en academici over de hele wereld, waaronder het British Medical Journal, verkregen kopieën van de gelekte informatie. Ze kwamen van anonieme e-mail accounts, maar de meeste pogingen om met de afzenders te spreken waren vruchteloos. Geen van de afzenders heeft zijn identiteit bekendgemaakt en het EMA zegt een onderzoek in te stellen.

Het British Medical Journal heeft de documenten bestudeerd, waaruit zijn bezorgdheid blijkt over onverwacht lage hoeveelheden intact mRNA in partijen van het vaccin die voor commerciële productie zijn ontwikkeld.

EMA-deskundigen waren belast met de kwaliteitsborging van de productie – de chemie, productie, en controleaspecten van de indiening van Pfizer bij het EMA – en maakten zich zorgen over de “afgeknotte en gemodificeerde mRNA-soorten die in het eindproduct aanwezig zijn”. Onder de talrijke gelekte bestanden wordt in een e-mail van 23 november van een hoge ambtenaar van het EMA een aantal problemen geschetst.

  Verzekeringen beginnen dekking te weigeren voor vaccinatieclaims

De commerciële productie produceerde geen vaccins volgens de verwachte specificaties, en de regelgevers waren niet zeker van de gevolgen. Het EMA reageerde door twee belangrijke bezwaren aan Pfizer voor te leggen, samen met een aantal andere kwesties die het wilde oplossen.

In de e-mail werd een significant verschil vastgesteld in het percentage afgekapt RNA-integriteit/specificiteit tussen de voorgestelde klinische en commerciële batches, van 78% tot 55%. De oorzaak is onbekend, en het effect van het verlies van RNA-integriteit op de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin moet nog worden vastgesteld, aldus de e-mail.

Uiteindelijk heeft het EMA op 21 december een vergunning verleend voor het vaccin van Pfizer. In het openbare beoordelingsrapport van het bureau, een technisch document dat op zijn website is geplaatst, staat dat “de kwaliteit van dit geneesmiddel, gepresenteerd in de noodcontext van de huidige pandemie, als voldoende consistent en aanvaardbaar wordt beschouwd”.

Het is onduidelijk hoe Pfizer op de bezwaren van het agentschap heeft gereageerd. Volgens een van de uitgelekte e-mails van 25 november verspreidde een niet-geïdentificeerde bron in de VS positief nieuws: “De laatste batches geven aan dat het percentage intact RNA weer rond de 70-75 procent ligt, wat ons voorzichtig optimistisch maakt dat er meer gegevens beschikbaar zullen komen”, aldus de e-mail.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Wat de Covid-vaccin hype niet vermeldt

Vorig artikelRapport in Canada toont aan dat er meer sterfgevallen waren door COVID-maatregelen dan door COVID zelf
Volgend artikel30-jarige Belgische verpleegster wordt blind kort na Covid-vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Nederland is de spil van heel veel ellende in de wereld. Het EMA in Amsterdam keurt gebrekkige vaccins goed en werkt mee aan genocide. De pedofiele servers staan voor 71% in Nederland en werkt mee aan kindermisbruik. Het Rothschild bank hoofdkantoor in Basel (BIS) is in 1930 ontstaan vanuit Nederland werkt mee aan het corrupte geldsysteem gebaseerd op schuld. Om nog maar te zwijgen over hoeveel Nederland aan landjepik gedaan heeft in het VOC tijdperk. Schande!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in