Jaren van chronische onderfinanciering en achteloze hulptransporten naar Oekraïne hebben Europa’s dominante industriële macht in wezen onverdedigd achtergelaten, en bijna niemand in de regering lijkt zich daar iets van aan te trekken, schrijft Eugyppius.

Uit Welt (nadruk van mij):

Hoewel al lang bekend is dat de Bundeswehr met een munitietekort van 20 miljard euro kampt, blijkt uit vertrouwelijke documenten van het Bondsministerie van Defensie waarover Welt am Sonntag beschikt, dat de aankoop zo goed als tot stilstand is gekomen. Het ministerie heeft de begrotingscommissie van de Bondsdag dit jaar nog nauwelijks voorstellen voor grote munitieaankopen ter goedkeuring voorgelegd.

De geringe munitievoorraden worden beschouwd als een van de grootste zwakke punten van de Bundeswehr. Deskundigen schatten dat de huidige voorraden in geval van een conflict slechts één of twee dagen meegaan. Om tegen 2031 in de behoefte van de Bundeswehr aan munitie ter waarde van 20 miljard euro te voorzien, zou tot dan elk jaar 2,5 miljard euro moeten worden aangekocht. …

Niets van dat bedrag is toegewezen of kan worden toegewezen. Met uitzondering van enkele aankopen van geleide raketten voor marinefregatten en enkele toekomstige plannen om wat extra geweerkogels en Panzerhaubitze 2000 projectielen aan te schaffen, lijkt niemand in de lusteloze regering-Scholz zich er veel van aan te trekken. Het probleem is het gevolg van zowel jarenlange chronische onderfinanciering als van achteloze hulptransporten naar Oekraïne, die Duitsland zich slecht kan veroorloven. Van de 22 miljoen kleine wapens munitie die medio 2022 naar het oosten zijn gestuurd, heeft de Bundeswehr er bijvoorbeeld slechts 14,6 miljoen kunnen vervangen.

  Kunnen wij even stilstaan en onze emotionele reacties en verontwaardiging over wat zich afspeelt van elkaar scheiden?

Onder de voorganger van [minister van Defensie] Pistorius, Christine Lambrecht, had het ministerie in haar ontwerpbegroting voor 2023 slechts één miljard euro uitgetrokken voor de aanschaf van munitie. De begrotingscommissie verhoogde dit bedrag in november vorig jaar tot 1,125 miljard. Een woordvoerster van het ministerie van Defensie hield vol dat verdere financiering “onhaalbaar” zou zijn geweest, wijzend op andere financiële verplichtingen.

Eén ding dat de hopeloos gebroken politiek van Duitsland zou herstellen, is een einde aan de NAVO en alle bijbehorende Amerikaanse veiligheidsgaranties. Het kan geen toeval zijn dat er in de decennia na de hereniging zo’n groot politiek en cultureel verval is opgetreden. Omdat we geen existentiële bedreigingen meer kennen en overspoeld worden door rijkdom, hebben we niets anders gedaan dan onze grenzen openstellen, geld in windmolens pompen, massaal miljoenen mensen ingeënt tegen een griepachtig seizoensgebonden respiratoir virus en een kinderboekenschrijver de leiding gegeven over de economie. Als iemand die de leiding heeft de oorlog in Oekraïne daadwerkelijk als een bedreiging voor Midden-Europa zag, zouden we ons opnieuw bewapenen. In plaats daarvan geven we onze laatste kogels weg en subsidiëren we warmtepompen. Dit is het gedrag van een natie die geen interesse of enthousiasme heeft voor haar eigen toekomst. Ofwel schudt een echte crisis ons wakker voor het te laat is, ofwel zijn we verdoemd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

George Soros: “Wat in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project”Volg Frontnieuws op Telegram

  Rusland verplaatst kernraketten naar de grens met Finland in tegenreactie op NAVO-bod

Lees meer over:

Vorig artikelZijn de Chinezen aardig?
Volgend artikelInsecten, GMO’s, kunstmatig vlees & mRNA-geninjecties – Wat doen ze met ons voedsel?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. KOM OP EUROPA VAL AAAAAAAAAAAAAAAN DAN IS JE KANS 2 DAGEN EN RUSLAND IS VERSLAGEN HAHAHAHAHAHAHAHA MAAR ALLE REGERINGEN MET TASSEN DRAGERS VOOR OP😁

  • Dus ze hebben miljoenen tonnen chemicaliën opgespaard om jarenlang non-stop te kunnen chemtrailen, maar ze hebben geen munitie gespaard en niks voorbereid vwb een oorlog met Rusland??? Dat vind ik moeilijk te geloven. Wat is het plan???

  • In this large-scale NATO exercise, they waste the rest of the ammunition. Then it goes with batons and tear gas against the Russians. Has proven itself with the peaceful protesters against this Corona hysteria. Antifa will certainly contribute a few Molotov cocktails.

 2. We have those police thugs who beat up senior citizens and peaceful protesters against the Corona hysteria. They could get reinforcements from the Antifa mob. Who needs ammunition; batons and Molotov cocktails will do. Let’s see how this mob stands up to the Russian soldiers.

 3. Ik zie dit als uitlokking zo van kom maar Puttin. Maar dat gaat hij niet doen want de WEF heeft nog maar 1 kaart te spelen en dat is nucleaire strike maar dat kunnen zij niet zo maar doen. Zo wanhopig zijn ze geworden.

 4. Ik vind het wel goed, die Duitsers onderuit. Ze hebben zich na WOII alles laten voorkauwen en als je er iets van zegt kun je in het gevang belanden. Dit volk is letterlijk een kopje kleiner gemaakt en ze stonden erbij en keken er naar. Communisten hebben eindelijk gewonnen daar.

 5. onze overheden en de E C kunnen wel voor miljarden aan wapens aankopen.
  maar dan moeten ze afstand doen van hun veel te grote loon.
  dus dat gaan ze niet doen.

 6. Als we nu Russische uitrusting hadden gehad dan hadden we het voor maximaal 30% van de kosten kunnen doen, zonder al die mee-eters in de VS.
  Het is al WW3 en weer gaat de winst naar de VS maar misschien dit keer zal het ballonnetje wereldwijd niet opgaan.
  Na WW1 is de beurs van Londen naar Wallstreet verhuisd
  Na WW2 zijn de goudreserves naar de VS verhuisd
  Nu weer worden de “vrienden” bestolen maar 70% van de wereld kon het wel eens anders zien

 7. Welt AM Sontag , zoiets als MSM 🇳🇱

  interessant artikel, wat in de lijn ligt met mijn gedachtengoed.
  Duitsland ligt 💣💣💣💣🚀 vol

  evenals de rest van Europa. 💣💣💣💣💣💣💣💣💣💣💣🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

  Wachten op een gecontroleerd 🧨 moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in