De langdurige strijd om Bakhmut wordt in de pers afgeschilderd als een symbool van Russische zwakte. Ik weet dat veel westerlingen zich op het hoofd hebben gekrabd en zich hebben afgevraagd waarom er zo’n hevige strijd wordt gevoerd om dit specifieke stuk grondgebied. Het antwoord, denk ik, ligt onder de oppervlakte van Bakhmut/Soledar in de Soledar Zoutmijnen (aka Artyomsol Zoutmijnen). De zoutmijn is een monster, met 200 km aan tunnels, schrijft Larry Johnson.

Kijk eens naar deze beelden:

Evgeny Prigozhin, de schepper van de Wagner Group gaf de volgende update over de situatie in Bakhmut en noemt terloops de Zoutmijnen:

“Bakhmut is het centrale punt van het Oostfront en een serieus logistiek centrum. En onze taak daar is om zo weinig mogelijk te sterven en de vijand zoveel mogelijk te vernietigen. Het kenmerk van Bakhmut ligt in zijn unieke historische en geografische verdedigingsmogelijkheden, die ten eerste de verdeling van de stad in verschillende delen door waterbarrières omvatten. Ten tweede is de omgeving van Bakhmut een complex van nederzettingen die een verenigd verdedigingssysteem vormen. Ten derde is dit een uniek landschap, ravijnen en hoogtes, die natuurlijke tunnels vormen. En de kers op de taart is het systeem van Soledar en Bakhmut mijnen, eigenlijk een netwerk van ondergrondse steden. Hierin bevindt zich niet alleen een cluster van mensen op een diepte van 80-100 meter, maar bewegen zich ook tanks en infanteriegevechtsvoertuigen. En sinds de Eerste Wereldoorlog zijn er wapenvoorraden opgeslagen.”(c) Prigozhin – https://t.me/sonar_21/162

Ik denk dat er ondergronds meer gebeurt dan zoutwinning. Het is een beveiligde opslagplaats voor Oekraïens militair materieel. Het blog ScoopTrade geeft een goed overzicht:

  Rusland-Afrika Top een belangrijke mijlpaal op de weg naar een multipolaire wereld

Voor het begin van de speciale militaire operatie in Oekraïne was Artyomsol de grootste onderneming voor de winning en verkoop van keukenzout in Centraal- en Oost-Europa. Het bestaat uit vijf zoutmijnen, die zich binnen de stadsgrenzen van Soledar en Praskovievka bevinden: mijnen nr. 1, nr. 3, nr. 4, nr. 7 en de Volodarsky-mijn. Zij zijn onderling verbonden door spoor en weg, alsmede door een ontwikkeld systeem van ondergrondse communicatie, dat na het uitbreken van de vijandelijkheden werd verbeterd door het militaire personeel van de Oekraïense strijdkrachten.

Het Artemsoli-zoutmijnsysteem wordt door de Oekraïense strijdkrachten al gebruikt als ondergrondse vesting. Munitiedepots, personeelsverblijven en op sommige plaatsen zelfs hangars voor materieel zijn op grote diepte ingericht. En ze vanaf de oppervlakte vernietigen is bijna onmogelijk. Ondergrondse communicatiemiddelen worden ook gebruikt door Oekraïense militairen om zich tussen posities te verplaatsen, en de toegangen tot de mijnen en sommige ingangen zijn opgeblazen. Qua moeilijkheidsgraad voor de aanval kunnen de mijnen van Artemsol gemakkelijk concurreren met het beroemde Azovstal in Mariupol.

Dit verklaart waarom Oekraïne zoveel (en nu steeds minder) mankracht steekt in de vleesmolen-strijd aan de oppervlakte. Het is een kritieke faciliteit. Maar is het mogelijk dat Oekraïne bewijzen van zijn biowapenprogramma in de mijnen heeft opgeslagen? Dit is meer dan een belangrijk transport/logistiek centrum.

Vreemd genoeg begon een anonieme functionaris van het Witte Huis deze week te beweren dat Prighozin, die chef-kok is, slechts geïnteresseerd is in het verkrijgen van controle over de zoutmijn om financiële redenen (en misschien om zijn culinaire kwaliteit):

De Verenigde Staten zijn van mening dat de bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, Jevgeni Prigozjin, die de oprichter is van Ruslands machtigste huurlingengroep, geïnteresseerd is in het in handen krijgen van zout en gips uit mijnen bij de door Oekraïne bezette stad Bakhmut, zei een functionaris van het Witte Huis donderdag.

Er zijn aanwijzingen dat de “obsessie” van Rusland en Prigozjin voor Bakhmut wordt ingegeven door monetaire motieven, voegde de functionaris eraan toe. Prigozhin is de eigenaar van het Russische militaire privébedrijf Wagner Group. – https://news.yahoo.com/u-thinks-putin-ally-prigozhin-224346077.html

  VS blijft militaire aanwezigheid in Europa opbouwen - Omdat Europa vermoord moet worden

Ik denk dat er meer aan de hand is dan alleen maar proberen vast te houden aan een winstgevende natuurlijke hulpbron. Oekraïne voert geen wanhopige strijd en offert niet duizenden van zijn troepen op om een lucratieve specerij te beschermen. Wat denkt u?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense soldaten filmen zichzelf terwijl ze de moeders van gesneuvelde Russische soldaten opbellen en hen bespottenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOp het web zijn beelden verschenen van een duel tussen Russische en Oekraïense tanks tijdens gevechten in de Donbas
Volgend artikelRussisch ministerie van Defensie: Meer dan 600 Oekraïense soldaten gedood als vergelding voor aanval op Makeyevka
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Wordt een harde noot om te kraken vrees ik…Geduld zal het sleutelwoord zijn…♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️🤨🤔

 2. Over de Azovstallen is ook van alles geschreven maar wat is er naar buiten van gekomen van wat zich daar allemaal afspeelde, ik vermoed niks.

 3. Bij alle mijnen zijn grote ventilatoren, om verse lucht naar binnen te blazen.
  Daarmee kan je gas–of gifgas naar binnen blazen; en als je dan gas neemt dat zwaarder is dan lucht, vind het vanzelf de Oekies.

  Makkelijker: alle in- en uitgangen en ventilatieschachten bewaken;maardat kan lang duren.Ik neem aan dat bij ammo ook nood voedsel is opgeslagen aldaar.

  Dan blijft binnengaan en delen opblazen de enige optie.

  • Nee Pierre als je stikstof bij de ventilatoren naar binnen blaast dan is het leed zo over .
   Zo bedoel ik en ligt aan het volume van de mijnen ,ja dat kan fff duren maar succes verzekerd en geen enkele slachtoffer in je eigen gelederen.

  • Kijk ook even naar de schaal op de foto’s. Ze kunnen in die mijnen complete steden bouwen. Ik heb op telegram wel filmpjes gezien van DUMB’s… je kan je niet voorstellen hoe groot dit is en wat ze allemaal verborgen houden. We gaan een bizar jaar krijgen vermoed ik.

 4. Afsluiten en wachten lijkt mij.
  Ze komen vanzelf een keer naar buiten.
  Doet mij denken aan een keer dat ik met vrienden op het dak van de metaalgieterij was geklommen om daar stiekem sigaretjes te roken. Maar waarschinlijk zijn wij gezien door iemand die de politie heeft gebeld. Zij waren wel erg kort na onze klim ter plaatse. Dus de politie staat beneden en wij zitten boven. “Kom naar beneden!” Roept een agent. Wij, stoere jonge jongens roepen terug: Kom ons maar helen!” Dus wij wachten op actie, maar die agenten deden niets. Er werd nog een busje aan de acherkant geparkeerd zodat wij via die weg ook niet konden ontsnappen. Wij op het dak. Zij daar beneden. Meer dan drie uren hebben wij op het dak gezeten, tot het donker werd. Uiteindelijk klommen wij beschaamd naar beneden en werden wij meegenomen naar het buro. Uiteindelijk hebben zij, om het ons even te laten voelen een paar uurtjes vastgehouden voor ondervraging, maar wij mochten gelukkig ne een stevige reprimande het buro weer verlaten.

 5. Er zijn veel overeenkomsten met de grey aliens,zijn ook geslachtloos,transgender en teren op negatieve energieën. Welke tech en contacten pakte Schwab Sr. Op antartica? En waarom kwamen de Yanks in 46 zo overdreven de boel overnemen in Schwabenland antartica en geldt er sindsdien een vliegverbod en bezoekverbod op 4000 wetenschappers na….Was nazi Schwab Sr. daar echt voor levertraan voor het duitse volk zoals ons werd wijs gemaakt?

 6. Gaat dat niet roesten dan ?

  Lijkt mij heel gevaarlijk als zo’n granaat of kogel vastloopt in de roestige loop van geschut of geweer.

  Wat ik mij ook afvraag,
  Zijn die buitenlanders vrijwilligers eigenlijk wel gevaccinneerd en geboosterd ?

 7. A. U. B. geen illusies maken, laat die zoutmijnen maar aan de Russen over. Zij zullen daar heus wel een goede oplossing voor weten. Let maar op, de tijd zal het ons leren.

 8. BEN JIJ HELEMAAL GEK GEWORDEN…gevax en geroosterd.. Krankzinnig Stomme Vraag…🤮🤮.. OPROTTEN..❗❗❗❗❗❗❗

 9. Mijn inschatting :

  in die zoutmijnen kan opgeslagen kern-afval liggen,
  maar ook in 1991 achtergehouden kernkoppen.
  Verder : materiaal van de vele Pentagon bio-labs.

  Ik zou zeggen : volpompen met een geschikt gas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in