© European Parliament / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

De niet aflatende kritiek van de regering Biden op de zittende Hongaarse regering is volkomen onevenredig en ongerechtvaardigd, en doet weinig om het huidige Amerikaanse regime te onderscheiden van de kwaadaardige grootmachten waarvan het zich wil distantiëren. De Hongaarse leider beseft dit en stelt de belangen van zijn eigen land boven die van de Verenigde Staten, bericht Thomas Brooke.

Ondanks de druk van de VS zei de Hongaarse premier Viktor Orbán dat zijn land niet onder druk kan worden gezet om zich aan de zijde van Oekraïne bij de oorlog aan te sluiten.

“De Verenigde Staten hebben hun plan niet opgegeven om iedereen, inclusief Hongarije, in een oorlogsalliantie te persen, om met de massa mee te gaan,” vertelde Orbán vorige week op een persconferentie.

“Maar ik heb meerdere malen duidelijk gemaakt, en de Hongaarse diplomatie heeft dit ook uitgesproken, dat de wil van het Hongaarse volk duidelijk is, en onze kennis van de geschiedenis is vrij solide, dus we zullen dit niet toestaan.”

“We zullen niet toestaan dat ze ons in een oorlog dwingen. We zullen geen wapens sturen, en we zullen niet betrokken raken bij een conflict dat niet onze oorlog is,” voegde de Hongaarse premier eraan toe.

De recente geringschattende opmerkingen van David Pressman, de topdiplomaat van Biden in Boedapest, waren minachtend over een land dat weliswaar op veel punten een conforme bondgenoot van de Verenigde Staten blijft, maar het lef heeft gehad om zijn eigen visie te vormen op zaken die zich voor zijn deur afspelen, en ervoor heeft gekozen om zich niet volledig ondergeschikt te maken aan de belangen van de VS, terwijl de twee landen een enorm verschillend wereldbeeld hebben en geconfronteerd worden met inherent verschillende geopolitieke bedreigingen.

EU "overbetaalt" €185 miljard voor gas als gevolg van Russische sancties

“Wij zijn bezorgd over de voortdurende gretigheid van de Hongaarse leiders om de banden met de Russische Federatie uit te breiden en te verdiepen, ondanks de aanhoudende brute agressie van Rusland tegen Oekraïne en de bedreiging van de trans-Atlantische veiligheid,” zei Pressman vorige week op een persconferentie in Boedapest, nadat hij kritiek had geuit op de Hongaarse regering voor het behoud van haar belang in de Russische Internationale Investeringsbank (IBB), waaraan de Amerikaanse regering vorige week sancties had opgelegd.

De Hongaarse premier Viktor Orbán hekelde op de staatsradio de kortzichtigheid van het besluit van de VS en verklaarde dat de in Boedapest gevestigde financiële instelling onder Russische controle “een serieuze rol had kunnen spelen bij de ontwikkeling van de Centraal-Europese economieën,” en toonde zich bezorgd dat de Verenigde Staten het geopolitieke klimaat gewoon niet begrijpen en moeten ophouden te doen alsof ze dat wel doen.

De Hongaarse regering trok haar lidmaatschap van de IBB in op de dag nadat de sancties waren opgelegd, waarbij Orbán verklaarde dat de Amerikaanse actie de activiteiten van de bank onmogelijk had gemaakt.

“Zij kan haar functie niet vervullen,” zei Orbán. “We hebben besloten dat onder deze omstandigheden de deelname van Hongarije aan de verdere werkzaamheden van de bank zinloos is geworden.”

Het is niet de eerste keer dat de Hongaarse regering gefrustreerd is door beslissingen die in het verre Washington worden genomen zonder inzicht in de genuanceerde gevolgen voor de regio.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben de Hongaarse regering regelmatig bekritiseerd omdat zij de Amerikaanse aanpak van het conflict in Oekraïne niet volgt, kritiek die de Hongaarse premier als misplaatst beschouwt.

"De Verenigde Staten wacht een Grote Depressie die erger is dan die van 1929": Trump noemt Biden een moderne Herbert Hoover

“Als ik hoor over kernwapens, of dat een West-Europees land wapens met verarmd uranium naar Oekraïne brengt, denk ik aan Tsjernobyl,” zei Orbán terwijl hij verwees naar het besluit van Groot-Brittannië om tankmunitie met verarmd uranium naar de Oekraïense strijdkrachten te sturen.

“Een Amerikaan zou hier nooit aan denken, maar we weten dat als er in Oekraïne iets gebeurt, het het beste is als de mensen niet de straat op gaan, dus we weten wat er dan gebeurd is.

Of als ze in Amerika horen dat er iemand gestorven is aan het Oekraïens-Russische front, leven ze natuurlijk mee omdat het een verlies is, maar het is niet hetzelfde gevoel als bij ons, want ik denk meteen dat de persoon die gestorven is een Hongaar uit Transkarpatië zou kunnen zijn.

Alles wat daar gebeurt, wordt die dag een deel van ons leven.

De dimensie van de Amerikanen is heel anders, dus ik zeg dat we terecht verwachten dat de Verenigde Staten kennis nemen van de bijzondere situatie van Hongarije, de nabijheid van Oekraïne, en begrijpen dat we daarom aan de kant van de vrede staan en daar willen blijven.”

Gezien de aanhoudende vijandigheid van de VS tegenover de regering-Orbán zou men kunnen aannemen dat Hongarije een actieve rebellerende natie was in het conflict, en toch heeft Boedapest zich gehouden aan elke anti-Russische sanctie die door de Europese Unie is goedgekeurd, ondanks het feit dat het zich tegen deze acties heeft uitgesproken.

“Wij hebben nooit ingestemd met sancties, maar wij betwisten niemands recht, ook niet dat van de Verenigde Staten, om sancties op te leggen als zij dat nodig achten. Wij erkennen deze sancties en gaan ermee akkoord,” zei Orbán onlangs.

Duitse bondsminister van Economie geeft toe: Duitsland staat voor "economische ineenstorting"

Hongarije heeft tienduizenden Oekraïense vluchtelingen opgevangen en humanitaire hulp verleend aan Kiev en de getroffen gebieden, en het heeft de Russische invasie van Oekraïne vanaf de eerste dag veroordeeld.

Zoals het hoort, heeft Boedapest zijn neutraliteit met betrekking tot militaire interventie en hulp gehandhaafd en geweigerd zijn standpunt te wijzigen ondanks Amerikaanse protesten.

Orbán voegde eraan toe dat zijn regering volwassen genoeg is om de langdurige Hongaars-Amerikaanse alliantie te behouden, ondanks een verschil in benadering van het conflict in Oekraïne.

“De Amerikaans-Hongaarse vriendschap moet dit meningsverschil verdragen,” verklaarde hij vorige week.

Of Joe Biden en zijn politiek benoemde diplomaat in Boedapest bereid zijn een meningsverschil te accepteren en verder te gaan, valt nog te bezien.

Maar als we afgaan op de recente anti-Russische postercampagnes die met steun van de Amerikaanse ambassade over heel Hongarije zijn verspreid, is het moeilijk om in de nabije toekomst een verzoening tussen beide landen te zien, althans niet zolang de Democraten van Joe Biden in het Witte Huis zitten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland niet langer kan worden ontkend?



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom zit Europa in het slop? “Zijn economische zelfmoord”
Volgend artikelNiccos: Alles is communicatie
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

24 REACTIES

 1. Steun aan Orban. Die Ziomerikanen denken steeds maar dat iedereen voor hun karretje gespannen moet worden om hun economie in stand te houden. Parasitair gedrag op en top. Gek eigenlijk dat dit allemaal afspeelt tussen maar een paar mensen: de zgn staatshoofden en presidenten e.d. Hoor ik andere volkeren zeggen dat het Hongaarse volk het helemaal bij het rechte eind heeft en dat zij dit ook wensen? Die domme volkeren stampen maar mee met wat hun Pipo Staatshoofd voorkauwt. Net zoals in NL, waar ze nog steeds denken dat Ome Vladi een monster is. Ik hoor het nog elke dag. En ook hier in FR zie ik ze pamfletjes opplakken met steun Oekrie en stop de nukes (? huh…ja, stop de nukes.) Gelukkig dat er een verstandige vent is zoals Orban die van zijn volk een verstandig volk heeft gemaakt. En hopelijk blijven de Ziomericans met hun klauwtjes af van Orban.

  • Helemaal gelijk . Orban heeft hart voor zijn burgers . Wat wij hier hebben zijn geen mensen meer maar een stel onnozele droeftoeters die Nederland onder vuur zetten . Wij hebben maar te luisteren , dan denk ik dat we onderhand slaven zijn van deze criminele bende .
   Ook zijn het bangschijters …

 2. Inderdaad, niet onze oorlog ! Tenminste nog eentje met een greintje hersenen in de kop tussen al die overbetaalde trailer trash.

 3. “Nee, we leveren geen wapens aan hoerkraïne” (om 3 maanden later wapens te leveren). “Nee, er zijn geen navo troepen op hoerkraïense bodem” (na 3 maanden toch allerlei navo tuig aanwezig). “Nee, tanks zijn de rode lijn voor Rusland” (3 maanden later komen de eerste tanks aan). “Nee, we gaan geen vliegtuigen leveren” (3 maanden later de eerste SU27’s). “Nee, we gaan geen geavanceerde luchtdoelraketten leveren” (3 maanden later staat de eerste patriot-batterij opgesteld). “Nee, geen verarmd uranium en clusterbommen op het slagveld” (3 maanden later…). “Nee, het is geen opstapje voor nato en eu lidmaatschap” (6 jaar later: “het is ook ónze oorlog, heel blij met kandidaat lidmaatschap eu”).
  Misschien herkent iemand hier een patroon? Ach nee, het is natuurlijk allemaal weer ‘rechts extremistisch complotdenken’.
  Sterf, stelletje liegende, corrupte, tot op het bot kwaadaardig en incompetent ongekozen ambtenarentuig.

 4. De Amerikaanse ambassade
  met anti Rusland posters over Hongarije is verontrustend .
  Houdt in dat er behoorlijke Amerikaanse invloeden werkzaam zijn.

  Verenigde Staten geven niet op
  Evenals andere nazi Staten .

  iedere week een inzicht geven over de geschiedenis van Hongarije , Rusland revolutie, EU oprichting , NWO op de radio .
  Lijkt mij zinvol.
  Om Plaatjes met verborgen boodschappen (brainwash) tegen te gaan .
  Anders gaan de Hongaren op Nederlanders lijken ; totaal dieptepunt .

  • Mogelijk was overheid Hongarije geen aanhanger / medepleger aan AH ‘s beleid , itt west Europa, VS, UK
   En verdeel en Heers marxisten Rusland .
   Georganiseerde oorlogen geven georganiseerde geschiedenis.
   Wellicht de reden dat er in Hongarije gezond verstand is. Recht is recht, niet recht is krom .

   • Mogelijk dat Oostblok is opgeheven omdat het niet rendabel genoeg was voor het westen. Echter nu techniek geïmplementeerd wordt, liggen de zaken anders.

 5. Orban heeft groot gelijk. Hij staat tenminste voor zijn volk. De rest van de Europese lijers denken alleen maar hun eigen voordeel als zij voldoen aan de idiote eisen van usa. Ze beseffen in usa blijkbaar nog niet zij in een eindstrijd terecht gekomen is. Dag dollar, dag usa, jullie overheersing en plundering van de vele, vele landen in de wereld is over en uit. Boontje komt om zijn loontje. Of wie een kuil graaft voor enz.
  Nu de Europese lijers nog. Zij hadden zich los moeten maken van de usa invloed. Ook hier geldt: boontje enz. Arm volk dat zulke lijers heeft. En datzelfde volk gaat nu gebukt onder de krankzinnige sancties die het corrupte Brussel opgelegd heeft. Ook dag pleuro, dag Europa.

  • @Het Mieke : Heel belangrijk bericht.

   Ben er van overtuigd, dat “9-11” een grote under cover operatie was :
   huur fanatieke islamisten in, en geef ze de mogelijkheden.

   Doel : excuus voor oorlogen voeren in Midden-Oosten : Irak, en : Syrie, Lybie, Yemen, Somalie;
   en later : Iran.
   Maar nu, anno 2023, ligt alles anders. Gelukkig.

   • De generale repetitie voor 9/11 door de khazaarse ziomaffia was op 26.02.1993, toen een zware bom ontplofte om 12:17 uur in de 53m diepe kelder van WTC 1 – – > 1 + 2 + 1 +7 = 11 ! ! !
    De aanslagen op 9/11 zijn trouwens op 03.06.1967 reeds aangekondigd door übercabalagent David Rockefeller (1915 – 2017) in het weekblad Newsweek.
    Hij prijkt prominent & breed lachend op de omslag en zijn horloge staat op 09:11 uur.

  • Haha, inderdaad, wij zijn ook de gelukkige eigenaren van een optrekje aldaar. Kan niet lang meer duren of we gaan er permanent heen.

 6. Geweldig goede premier, Victor Orban.
  Met zeer grote meerderheid gekozen.

  De V.S., via hun ambassade, USAID [ Samantha Powers ] en andere groeperingen [ Soros Foundations ],
  proberen Hongarije te destabiliseren [ color revolution ] ……………….
  Ongehoord anti-democratische inmenging.

 7. Amerika van nu is zoo duivels, zelfs in een neutraal land via US ambassade anti Russische posters uit delen. US laat weer zien dat zij schijt hebben aan alle landen. Hopelijk valt het impirium dit jaar snel in elkaar, dan is er in ieder geval 1 vijand minder voor de wereldbevolking.

 8. De extreem linkse multimiljardair,psychopaat en bilderberger george soros.Is jaren geleden door orban hongarije uitgeschopt,soros is nog steeds woest en wil wraak nemen op hongarije.

  • is ook een blunder van een fout; had geliquideerd moeten worden.
   Als je zo iemand laat leven laat je ook het probleem bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in