Een Israëlische rechtbank heeft bepaald dat werknemers die een vaccinatie tegen Covid-19 of regelmatige tests weigeren, niet meer op het werk mogen terugkeren. Volgens het arrest is het recht van vaccinatieweigeraars niet sterker dan het recht op leven.

Een arbeidsrechtbank in Tel Aviv heeft met zijn uitspraak een precedent geschapen. Volgens de uitspraak, die zondag is gepubliceerd, kan werknemers die een vaccinatie tegen SARS-CoV-2 of regelmatige tests weigeren, de toegang tot het werk worden ontzegd. Israël telt reeds een aantal bedrijven die sancties hebben opgelegd aan hun werknemers die weigeren zich te laten vaccineren, bericht RT.

Het specifieke geval betrof de klacht van een leraar die zowel vaccinatie als tests had geweigerd. De werknemer van een lagere school in Kokhav Ya’ir in een centraal district van het land had een rechtszaak aangespannen tegen de eis van het gemeentebestuur dat het schoolpersoneel om de zeven dagen hetzij een inentingsbewijs, hetzij een negatieve test moet voorleggen om de betrokken onderwijsinstelling te mogen betreden.

De rechtbank verwierp de aanklacht en oordeelde dat het recht van de leraar niet sterker was dan het “recht op leven van de studenten, ouders en faculteit”. Tegelijkertijd riep hij de wetgever op duidelijkheid te verschaffen over deze kwestie. De gemeenteraad verwelkomde de uitspraak. De advocaat van de eiser zei dat hij zou overwegen tegen de beslissing van het hof in beroep te gaan.

Sinds het begin van de vaccinatiecampagne in de staat in het Midden-Oosten met ongeveer 9,3 miljoen inwoners, hebben al meer dan 5,1 miljoen Israëli’s een primaire vaccinatie gekregen en meer dan 4,5 miljoen een secundaire vaccinatie. De infectiecijfers dalen langzaam maar gestaag, evenals het aantal ernstig zieken.

  Helft van de Duitse zorgverplegers bedankt voor de eer om zich te laten vaccineren tegen Corona 

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De Israëlische regering verkoopt zijn bevolking als laboratoriumratten in een grootschalig Pfizer experiment

Vorig artikelDe geschiedenis van het Pharma-kartel
Volgend artikelGlobaal lockdown-beleid in naam van een pandemie: een scenario “gepland” door de Rockefeller Foundation en Global Business Network
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in