Victoria Agoglia, wiens dood politieoperatie Augusta heeft aangewakkerd. © Greater Manchester Politie

De politie en de gemeenteraad van Manchester weigerden om  verdachten van kindermisbruik te vervolgen uit vrees dat dit “rassenhaat kon ontketenen”, heeft een onafhankelijk onderzoek onthult.

De onthulling is gekoppeld aan een politieoperatie uit 2004 genaamd Operatie Augusta die begon na de dood van 15-jarig verkrachtingsslachtoffer Victoria Agoglia.

De operatie identificeerde 57 slachtoffers van seksueel misbruik, en 97 verdachten die in het gebied betrokken waren bij de grooming en het misbruik. De slachtoffers waren blanke meisjes tussen 12 en 16 jaar, en de verdachten waren voornamelijk afkomstig uit Azië.

Ondanks het feit dat de politie over namen, adressen en informatie over de werkplek van de verdachten beschikte, werden “zeer weinig van de betrokken daders voor het gerecht gebracht en werden hun activiteiten ook niet verstoord”.

Er werd bezorgdheid geuit over het risico van proactieve tactieken in verband met het aanzetten tot rassenhaat. De autoriteiten wisten dat veel meisjes werden onderworpen aan de meest ingrijpende mishandelingen en uitbuiting, maar beschermden hen niet tegen de daders. Dit is een deprimerend bekend beeld en is in veel andere steden in het land waargenomen, aldus het rapport.

Volgens de Independent kreeg het onderzoek naar de 97 verdachten niet voldoende middelen voordat het werd afgesloten met een totaal van slechts drie veroordelingen. Een recent incident van raciale spanningen als gevolg van niet-gerelateerde zaken waarbij de Koerdische gemeenschap betrokken was, heeft naar verluidt geleid tot terughoudendheid van de ambtenaren bij het onderzoek naar seksueel misbruik.

Ambtenaren van Manchester hebben in het licht van het nieuwe rapport hun verontschuldigingen aangeboden voor het falen.

Dit rapport is pijnlijk om te lezen. We erkennen dat een deel van de sociale werkpraktijk en het managementtoezicht zo’n 15 jaar geleden ver onder de hoge normen vielen die we nu verwachten. We betreuren het ten zeerste dat er destijds niet genoeg is gedaan om onze kinderen te beschermen, zegt Joanne Roney, hoofd van de gemeenteraad van Manchester.

Politierechercheurs zullen nu beginnen met het heronderzoek van de meer dan 15 jaar oude beschuldigingen.

Pedofiele aanvallen op BLANKE kinderen en jongeren

  Kledingbedrijf verontschuldigt zich voor 'verborgen racisme' - voor de zogenoemde bh-kleur 'tabak'
Vorig artikelPrognose: Sociale onrust en volksopstanden “exploderen” in 2020
Volgend artikelDuitse ambtenarenvereniging waarschuwt: Het systeem zal instorten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. NIET vervolgen is raciaal; dat wordt een kudde moraal loos moslimtuig in waarde boven dat van honderden blanke meiden gesteld, die verkracht, mishandels,gedwongen aan dope gebracht zijn,gedwongen prostitutie hebben moeten doen.

  beerput open.
  Laat ze maar om te beginnen een namenlijst van de “klanten” lekken. Dat kan niet al te moeilijk zijn….

  Zover is England gezakt, dat het belang eigen volk onderdat van dat tuig stelt.

  Recht zou zijn: dat tuigarresteren en vastzetten, in een BLANKE bajes; al hun bezit beslag nemen, ook dat in Pakistan (dat kan) hun gezinnen deporteren.
  En de meiden ruim compenseren, door ze b.v.een woning in eigendom te geven.

 2. Het zijn Pakistanen door John met de pet Paki’s genoemd. De linkse deugterm is Asians, wat in het stuk overgenomen is. Do dat eens gauw veranderen.
  De Paki’s doen dit overigens met opzet om blanke Engelsen te treffen. Zij doen dit in wijken waar sociaal zwakkere gezinnen wonen en de hulp van de overheid mondjesmaat aanwezig is. Ze weten dat de links deugende politie en politici niet durven in te grijpen

  Dit zijn ratten van het laagste soort die de zwaarst mogelijk straf verdienen: in een varkenshuid wikkelen en dan doodschieten met een kogel gedoopt in varkensbloed. Iedere oprechte moslim weet dat je dan het paradijs niet inkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in