© Navy Medicine (Public Domain)

Een groot percentage van de gezondheidswerkers in Griekenland heeft negatief gereageerd op de aanstaande Covid-19 vaccinatie, waarbij de anti-vaccinatie artsen en het verplegend personeel in verschillende ziekenhuizen de meerderheid vormen.

Volgens een recente opiniepeiling van Pulse onder gezondheidswerkers is 29 procent van de respondenten tegen de vaccinatie, terwijl 15 procent zegt dat ze het vaccin nooit zullen nemen, meldt Greek Reporter.

Aangezien Griekenland de komst van het Coronavirus-vaccin aan het aftellen is, zijn de gezondheidswerkers volgens het regeringsplan de eersten die worden gevaccineerd, maar een groot deel van het medisch personeel in 12 openbare ziekenhuizen die op een ANT1-rapport hebben gereageerd, wil niet gevaccineerd worden.

Indicatief, in het Livadia Ziekenhuis, zegt 36,42 procent van het medisch personeel dat ze het Coronavirus-vaccin zullen nemen, terwijl 61,81 procent een negatieve reactie gaf. In Karditsa zijn de percentages 41,59 voor het vaccin en 58,41 procent tegen.

Het laagste percentage gezondheidswerkers die zeiden dat ze positief waren over het feit dat ze gevaccineerd worden, verschijnt in het ziekenhuis van Larissa met slechts 22,93 procent die zegt dat ze ermee instemmen om gevaccineerd te worden. Opgemerkt moet worden dat Larissa een van de steden is waar verhoudingsgewijs de meeste gevallen van Covid-19 zijn opgespoord.

Volgens POEDIN, de vakbond van het Atheense openbare ziekenhuispersoneel, is het aantal gezondheidswerkers om het vaccin tot zaterdag te krijgen vrij klein geweest, met slechts 20 procent van de gezondheidswerkers in Athene die de bereidheid hebben geuit om zich te laten vaccineren.

Een zorg van de gezondheidswerkers is de manier waarop de regering de kwestie van de vaccinatie behandelt.

  Familie van lerares die stierf na vaccinatie met AstraZeneca spant rechtszaak aan

Over het algemeen zijn de artsen van mening dat het vaccinatieproces in een zeer snel tempo verloopt, terwijl ze de druk die de regering op hen uitoefent onaanvaardbaar vinden. De onuitgesproken dreiging met disciplinaire maatregelen tegen artsen die openlijk weigeren zich te laten vaccineren, heeft veel reacties van de gezondheidswerkers teweeggebracht.

POEDIN pleit voor een goede voorlichting van het medisch personeel door de infectiecommissies en presentatie van argumenten voor vaccinatie.

In een gesprek met de website Iatronet zegt Matina Pagoni, voorzitter van de Attica Hospital Doctors Association (EINAP), dat de Attica artsen gevaccineerd zullen worden en dat ze geen enkele reactie heeft opgemerkt: “Ik zal eerst gevaccineerd worden, om een voorbeeld te geven”, aldus Pagoni.

Volgens Dr. Vassilios Kotsis van het Papageorgiou Ziekenhuis in Thessaloniki, “denken de jonge artsen dat het vaccin hen nu niet aangaat en zeggen ze dat ze op een later tijdstip gevaccineerd zullen worden. Ze geloven dat ze, omdat ze jong zijn, niet ernstig ziek zullen worden. Maar het gaat om de sociale bijdrage: Als ze ziek worden, zullen kwetsbare mensen om hen heen in gevaar zijn”.

Gewelddadige migranten uit Moria steken nu huizen van de eilandbewoners in brand

Vorig artikelAchtergrond van Coronavaccinatie: gezondheidskwestie of corruptie?
Volgend artikelPolen: techgiganten worden geconfronteerd met 2,2 miljoen dollar boetes voor het verwijderen van legale vrije meningsuiting – per keer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in