En dit reeds vanaf het begin. Dit is voor degenen die nog steeds op zoek zijn naar “duiven” in het Kremlin (Hint: Kremlin heeft geen “duiven”).

“Rusland staat open voor onderhandelingen over Oekraïne, maar elk akkoord met Kiev zou weinig geloofwaardig zijn omdat het door het Westen kan worden herroepen, zei perssecretaris Dmitry Peskov van het Kremlin zondag. Dit betekent dat elke mogelijke regeling in de eerste plaats met de VS moet worden besproken, voegde hij eraan toe. Elke unilaterale diplomatieke verbintenis met Oekraïne heeft weinig kans van slagen omdat “de beslissende stem bij Washington ligt”, zei de woordvoerder tegen de tv-zender Rossiya-1. “Het is gewoon onmogelijk om iets te bespreken, bijvoorbeeld met Kiev,” verklaarde hij. Volgens Peskov zou Rusland weliswaar kunnen proberen om met de Oekraïense president Vladimir Zelenski tot afspraken te komen, maar “gebaseerd op wat er in maart is gebeurd, zijn deze afspraken waardeloos, omdat ze op bevel van buitenaf onmiddellijk kunnen worden geannuleerd.” – RT

Duidelijker kan niet. Voor mensen die nog steeds volhouden dat het Kremlin wordt bestuurd door 15-jarigen die niet zien wat iemand met een IQ boven kamertemperatuur doet, nogmaals, lees de formuleringen van Peskov, schrijft Smoothiex12.

Potentiële gesprekken tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden zouden afhangen van de bereidheid van Washington om de veiligheidszorgen van Moskou aan te horen, zei de perschef van het Kremlin zondag. Dmitry Peskov zei tegenover de televisiezender Rossiya-1 dat er een nieuwe relatie op hoog niveau mogelijk is als de Verenigde Staten “aandacht schenken aan onze zorgen”. Dit zou afhankelijk zijn van “de wens van de VS om terug te gaan naar de stand van zaken van december-januari en de vraag te stellen: wat de Russen aanbieden is misschien niet voor ons allemaal geschikt, maar misschien moeten we toch met hen aan de onderhandelingstafel gaan zitten?”. De woordvoerder legde uit dat hij verwees naar de ontwerpdocumenten over veiligheidsgaranties die Moskou aan zowel Brussel als Washington heeft voorgelegd voordat het Oekraïne-conflict eind februari uitbrak.

Herinnert u zich het “Ultimatum” van december 2021? Ik herinner u aan de sleutelclausule van dit “Ultimatum”:

We maken gewoon duidelijk dat we bereid zijn om te praten over hoe het militaire scenario of het militair-technische scenario kan worden omgezet in een politiek proces dat de militaire veiligheid <…> van alle staten in de OVSE, Euro-Atlantische, Euraziatische ruimte daadwerkelijk zal versterken. Als dit niet gaat gebeuren, dan hebben we ze al aangeduid (NAVO – commentaar TASS), dan gaan we ook over op deze manier van het creëren van tegendreigingen, maar dan zal het te laat zijn om ons te vragen waarom we zulke beslissingen hebben genomen, waarom we zulke systemen hebben ingezet”.

Ik herhaal de fundamentele waarheid van oorlogen – oorlogen worden niet uitgevochten voor de optiek (nou ja, alleen de VS vechten zo), ze worden uitgevochten voor politieke doeleinden die variëren van economische, tot veiligheids-, tot religieuze en andere redenen. Rusland is een klassiek voorbeeld, zelfs ten tijde van de ideologiegedreven Sovjet-Unie, van een volledige ondergeschiktheid van het leger aan nationale belangen. Een voorbeeld van het tegenovergestelde zijn de Amerikaanse strijdkrachten, die voornamelijk (niet volledig) een witwasmachine zijn voor het Amerikaanse militair-industriële congres-mediacomplex. Vandaar dit radicale verschil in zowel filosofie als ontwerp achter wapensystemen en TOE (Table of organization and equipment) van Russische en NAVO strijdkrachten.

  Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense "collega's"

Laat me u eraan herinneren hoe ik destijds (december 2021) maatregelen heb beschreven die Rusland zal nemen na de absoluut verwachte sabotage door het Westen van Ruslands eisen die in dit “Ultimatum” zijn neergelegd.

Ik ben OP record voor jaren: Rusland heeft zowel een overweldigend militair voordeel als een escalatiedominantie in Oost-Europa, dus de dreigingen voor het geval de VS (NAVO) besluiten dat ze dom willen blijven spelen:

a) Wegnemen van garanties van niet-invasie van Oekraïne en in feite voorbereiden van regimewisseling in Kiev. Indien nodig kunnen (eventueel zonder waarschuwing) NAVO-infrastructuur en troepenbases worden weggevaagd als opwarmertje.

b) Rusland zal hypersonische wapens plaatsen, ook nucleair gewapend, in de buurt van NAVO-leden (zoals Baltische staten) en kan daarnaast:

c) Extra shock (in werkelijkheid -aanval) tanklegers creëren;

d) Rusland zal China eerdere versies van 3M22 leveren (mogelijk Kinzhal) en ervoor zorgen dat China een beslissend voordeel heeft op de VS en de Royal Navies in haar Eerste Eilandenketen, terwijl het China tegelijkertijd voorziet van de nieuwste AD/AM-verdediging. S-500 kan daar zelfs eerder verschijnen dan in India.

e) Er is een pool van Russische wapensystemen die we nog niet hebben gezien en ik kan me alleen maar voorstellen wat die kunnen doen. Ik denk dat sommige mensen in het Pentagon een idee hebben en dat ze daar niets mee te maken willen hebben.

f) Rusland zal zeker de herbewapening van pr. 949A tot 949AM en pr. 971M SSGN’s met 3M14 Kalibr en P-800 Onyx versneld herbewapenen en terugsturen naar patrouilles langs beide kusten van Noord-Amerika.

3. Rusland begrijpt de breuk met het Westen en is bereid alle gevolgen te aanvaarden, met inbegrip van, reeds afnemende, inkrimping van de handel en vermindering van de levering van koolwaterstoffen aan de EU. Laat de VS het maar afhandelen… Ah, wacht, de VS doen een slag in Zuidoost-Azië met de verkoop van hun LNG en eerlijk gezegd is de EU geen concurrent van Aziatische economieën die niet eens onderhandelen – ze kopen gewoon alle energie, ongeacht de prijs. Als Europa iets tegen Rusland wil zeggen, kunnen individuele landen naar Moskou gaan om te zien of Moskou daar iets om geeft.

De recente ervaring leert dat zelfs een enkele inzet van de Belgorod (K-329) onderzeeër in de Karazee onlangs een soort paniek veroorzaakte in de westerse media, zozeer zelfs dat het Russische spreekwoord “angst heeft zeer grote ogen” navolging vond, dat zelfs H.I. Sutton het bevestigde door in plaats van Belgorod foto’s te plaatsen van de good ol’ Yankee Stretch (pr. 667AN/09774 conversie) denkend dat het Belgorod was.

  Om een potentiële Russische invasie af te wenden, zou het Verenigd Koninkrijk "10 jaar voorbereiding" nodig hebben, aldus een topgeneraal

Dat was het niet. Het was Orenburg of een van de vele andere iteraties van de eerbiedwaardige Ivan Washingtons van de Sovjetmarine (in het Russisch). Maar echte paniek was er zeker.

Een Russische kernonderzeeër van de bovenste plank is verdwenen uit zijn haven in het noordpoolgebied, samen met zijn “doemsdagwapen”, volgens verschillende berichten. De NAVO heeft de leden naar verluidt gewaarschuwd dat de Russische Belgorod-onderzeeër niet langer leek te opereren vanuit zijn basis in de Witte Zee, waar hij sinds juli actief was. Functionarissen waarschuwden dat Rusland mogelijk van plan is het “Poseidon” wapensysteem van de Belgorod te testen, een drone uitgerust met een nucleaire bom waarvan Rusland heeft beweerd dat deze een “radioactieve tsunami” kan veroorzaken, aldus Italiaanse media. De drone kan op elk moment vanaf de onderzeeër worden ingezet en op een diepte van 1 kilometer bij een kustplaats tot ontploffing worden gebracht. Russische staatsmedia hebben beweerd dat het toestel een golf van 500 meter kan creëren die op de kust inslaat en deze bestraalt.

Belgorod is nu terug op de basis, maar wat ze deed, terwijl ze vermist was, in de Karazee of wat ze daar misschien heeft gedeponeerd zullen we misschien nooit weten. Laten we zeggen dat Belgorod bezig was het kader te scheppen voor toekomstige “onderhandelingen” met de VS over overgave. Militairen bestaan immers om de politieke doelstellingen van oorlogen te bereiken. De politieke doelstellingen van de SMO zijn vrij duidelijk – de verwijdering van het neonazistische regime van Kiev en het terugdringen van de NAVO waar deze in 1997 was. Ondertussen worden twee zaken schromelijk onderbelicht in de westerse media (niet op dit blog) en dat zijn:

  Kolonel MacGregor zegt dat wanneer het duidelijk is dat de media logen over Oekraïne, de VS zouden kunnen doordraaien

1. Gewoonweg verbazingwekkende prestaties van de Russische luchtverdediging, die eenvoudigweg catastrofale verliezen garandeert voor elke combinatie van strijdkrachten (dat wil zeggen de NAVO) die probeert Rusland vanuit de lucht aan te vallen – een fundament van de Amerikaanse “way of war”.

2. Maar dit is nog indrukwekkender: zonder veel ophef mobiliseerde Rusland 300.000 man personeel – toegegeven, niet zonder hobbels op de weg, met dank aan de “hervormingen” van de heer Serdyukov – en was het in staat om de Russische strijdkrachten in de voormalige Oekraïne binnen enkele weken te versterken, met meer getraind personeel dat naar de frontlinie-eenheden stroomt terwijl ik dit schrijf.

Het behoeft geen betoog dat een dergelijke mobilisatie en publieke steun in Rusland – ondanks de door de westerse media gespuwde propaganda – in het moderne Westen eenvoudigweg onmogelijk is, om nog maar te zwijgen van het feit dat de directe mobilisatiemiddelen van Rusland ongeveer 2,5 miljoen mensen bedragen. Met tot 20 miljoen anderen in reserve. Dus, tenzij men in het alternatieve universum verkeert dat is gecreëerd door NYT, WaPo, MSNBC en andere vertegenwoordigers van de media en het menselijk riool in de VS (hetzelfde geldt voor Amerika’s schoothondjes in Europa), kan men zien waar het überhaupt heen gaat. En dat Peskov dit “Ultimatum” van december 2021 noemt, is niet toevallig. Het is Poetin’s “algoritme” dat velen nu beginnen op te merken – elk volgend aanbod van Poetin zal altijd veel erger zijn dan het vorige. Oekraïne wordt ondertussen snel niet-onderhandelbaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU is medeplichtig aan VS-plan om Europa in chaos te stortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin: “De situatie is tot op zekere hoogte revolutionair”
Volgend artikelStar Wars: Rusland dreigt Westerse satellieten neer te schieten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Goed zo Peskov,

    Nu inderdaad geen BS meer, maar heel Oekraïne onder Russische bezetting, graag. Dan uitvogelen wie er achter de tralies gaat of dwangarbeid krijgt, en wiens koppen moeten gaan rollen.

    Dan uitvogelen welk stukje Oekiland nog zo mag heten, welke deeltjes er naar Hongarije, Polen en Roemenië gaan, en welk deel Russisch wordt. Liefst alles van de lijn Transdnistrië recht omhoog naar Wit-Rusland definitief bij de Russische Federatie trekken.

    Dan de NATO terug naar de (Oost-)Duitse grens, alle andere leden van na verenigd Duitsland zullen neutrale staten worden. De Yanks weg uit al die landen. Er op staan dat de vredesakkoorden tussen VS en Duitsland in orde gemaakt worden en de daarmee onwettig geworden bezetting van dat land door de VS beëindigen.

    De Yanks voor de veroorzaakte schades laten betalen en alle door hen onteigende middelen en bezittingen terug laten geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in