Het Britse leger is er zo slecht aan toe dat het volgens een voormalige topgeneraal “vijf tot tien jaar” zou duren voordat het land de weerstand heeft opgebouwd die nodig is om een mogelijke invasie van Rusland af te slaan, schrijft Ethan Huff.

Generaal Sir Richard Barrons, die van 2013 tot zijn pensionering in 2016 diende als commandant van het Joint Forces Command (JFC) – JFC is inmiddels omgedoopt tot Strategic Command (StratCom) – had over deze kwestie een paar mooie woorden te zeggen tegen het slechte leiderschap van het Verenigd Koninkrijk.

“Tijdens de Koude Oorlog stond het leger te allen tijde klaar om te vechten op een termijn van vier uur,” vertelde Barrons de media over hoe het Verenigd Koninkrijk vroeger was wat betreft zijn verdediging. “Toen de Koude Oorlog eindigde en er geen sprake meer was van existentieel risico voor het Verenigd Koninkrijk, werd dat allemaal ontmanteld.”

“Nu zouden we vijf tot tien jaar van tevoren op de hoogte moeten zijn van een Russische verrassingsaanval om die het hoofd te kunnen bieden. Dat is niet cool … Het is zeer teleurstellend.”

Het Verenigd Koninkrijk zou binnen één dag door zijn munitie heen zijn, mocht Rusland binnenvallen

Momenteel telt het Britse leger slechts 137.000 actieve militairen, 5.015 gepantserde voertuigen en 227 tanks. Vergelijk dit met de Russische Federatie, die bijna anderhalf miljoen soldaten, meer dan 30.000 pantservoertuigen en ongeveer 12.500 tanks heeft.

De Britse Royal Navy heeft nog slechts 70 operationele schepen. Rusland daarentegen heeft er 605, bijna negen keer zoveel.

  Het lijkt erop dat de CNN en de rest van de mainstream media moe worden van de oorlog in Oekraïne

Groot-Brittannië is met andere woorden geen partij voor Rusland, dat de monarchie gemakkelijk zou verslaan en in stukken zou slaan, als het daartoe zou besluiten.

“Rusland is duidelijk boos en herbewapent zich zodat hun vermogen zal worden hersteld en wanneer het schieten in Oekraïne stopt, zal Rusland ons de schuld geven van het resultaat,” waarschuwde de voormalige commandant verder. “We zijn al in confrontatie met Rusland. Op dit moment hebben we ervoor gekozen er heel weinig aan te doen.”

Het Verenigd Koninkrijk heeft slechts genoeg munitie bij de hand voor ongeveer één dag, mocht Rusland binnenvallen. Het zou met andere woorden een gemakkelijke overwinning zijn voor president Vladimir Poetin.

De regering van de Britse premier Rishi Sunak is van plan de komende twee jaar 5 miljard pond (ruim 6, miljard euro) extra uit te geven aan het defensieapparaat van het land. Dit is veel minder dan de 11 miljard pond (ongeveer 13,58 miljard dollar) waar minister van Defensie Ben Wallace om had gevraagd.

Volgens generaal Sir Richard is 5 miljard pond bij lange na niet genoeg om de geplande bezuinigingen op het Britse leger terug te draaien, dat naar verwachting nog eens met 3.000 man zal afnemen, zodat er in totaal nog maar 73.000 manschappen overblijven.

Uit rapporten blijkt dat bijna alles van die 5 miljard pond al is gebruikt om de upgrade van de Britse nucleair bewapende onderzeeërs te betalen en om de munitievoorraden van het land, die door wapenleveringen aan Oekraïne sterk zijn uitgeput, aan te vullen.

“Het suggereert waarschijnlijk dat het hart van de regering het niet echt snapt,” betreurde de voormalige commandant. “De risico’s die ik en anderen zien, worden niet geaccepteerd door de premier en kanselier. Zij zijn tevreden om ons geld aan een hele reeks andere dingen uit te geven en zich later zorgen te maken over defensie.”

  De "zinloze PR-actie" van Zelensky bij Snake Island leidde tot zware verliezen

“We zijn nog steeds bezig met het oude model om de NHS (National Health Service), migratie en gaten in de grond op te lossen en dan, als het echt moet, laten we onze defensie aanmodderen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Is de VS wereldorde in verval?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe transsoldaten van Klaus Schwab verklaren de Jihad tegen christenen
Volgend artikel“Verdeel en heers” wordt “verenig en werk samen” naarmate Xi, Poetin, Raisi, Farhan Al-Saud en anderen de nieuwe wereldregels bepalen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Wie wil er überhaupt dat klootjes eiland van de Engelen veroveren ? Geen Rus die daar aan denkt en mocht het niet anders zijn dan tovert men het liever om naar een onleefbare Sahara met een Satan 2 raket 🚀.

  • Volgens de natorichtlijnen zou een verwoesting van het VK volledig gerechtvaardigd zijn (zie verwoesting van Irak door de nato). Er zijn namelijk geruchten dat het VK over massa vernietigingswapens beschikt!

 2. Misleiding en illusie op Hollywood leest gebracht, zijn dit soort interviews.

  Ze zijn ABSOLUUT voorbereid zo ook in Nederland,
  In 2020 is alles in gereedheid gebracht, nav aanwijzingen, mits je verbanden legt, kan ik dit niet onder het tapijt vegen.
  Dacht toen dat het tegen Nederlandse bevolking was, kan nog steeds het geval zijn.

  Misleiding , brainwash daar wordt men 1000 + jaren mee ingepeperd.

    • Mogelijk dat ik paar jaar geleden ook een genetisch gemanipuleerde schorpioen heb ontmoet;
     indrukwekkend contact gehad, helaas, ik ben niet gestoorder als U , moet er nog steeds 1 gaan bekijken ter vergelijking.

     • Nu ik toch bezig ben;
      Trans humane agent too.
      Mijn keuze ; Liever de schorpioen.
      op respectvolle en vriendelijke wijze bejegend natuurlijk.

     • Kan nergens een afbeelding vinden op internet. Van een schorpioen die op 2 benen staat,
      Had ‘T Uiterlijk en verhouding van een mens , gespierde benen, en lijf, kaal hoofd, man, keek erg boos .
      Wellicht bang dat ik op hem zou gaan staan was mijn indruk .
      Wie er een afbeelding kan sturen , graag.

  • zo ook belziek lol…daarmee dat nato in oekiestan zware verliezen lijdt, en ja, ik zeg nato…, want de meesten die er vechten zijn natosoldaten, engelsen, polen, amerikanen enzovoort….
   is bevestigd door het feit dat de ‘chatter’ op de radio’s quasi allemaal in het pools of engels is…..nauwelijks nog oekies te horen….maar soit…
   voorbereid…rofl…
   hier in belziek maken ze de mensen die durven zeggen dat we de russen zwaar onderschatten, dat we ALLESBEHALVE voorbereid zijn, af….ze worden ofwel afgeknald in de kazerne (een jurgen komt ter gedachte) ofwel in het midden van de nacht door de ‘oproer’politie uit het bed gelicht en doodleuk neergeschoten thuis….
   voorbereid….lol….weet niet echt van nederland, maar voor zover ik gehoord heb van mijn engelse vrienden en voor zover ik hoor van kennissen hier in belziek, ex militairen zijn we juist rien de knots, nada, niente, de hond zijn botten voorbereid…
   ff f_ck…het amerikaanse leger zelf is meer bezorgd over het gebruik van de ‘juiste voornaamwoord’ dan het op peil houden van zijn leger…
   en ja…heb daar ook kennissen ……ben getrouwd met amerikaanse, heb heel wat veteranen op mijn fbpagina….
   het enige waar onze landen (legers) zich op ‘voorbereiden’ is op het ‘juist leren inschatten’ van de ‘juiste gender en voornaamwoord’…dat is belangrijker…:p

 3. Beste Mensen

  Alsof de Russen Nu achterover geleund uit hun neuzen zitten te vreten als de Amerikanen/Europeanen
  Van Lui lekkerland

  Dank U

  • Je hebt gelijk hoor, 0 plannen. Rusland wil het VK niet, en ook niks uit de EU, hooguit de Baltische staten. Ze hebben veel liever goed contact met hun buren, maar dat mag niet van uncle Sam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in