Ulf Kristersson / European Parliament / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

In een toespraak op zondag prees minister van Buitenlandse Zaken Tobias Billstrom het verwachte NAVO-lidmaatschap van zijn land als “de grootste verandering in het Zweedse veiligheidsbeleid in meer dan 200 jaar.” Hij waarschuwde echter ook dat “Rusland in de nabije toekomst een ernstige bedreiging zal vormen voor de veiligheid van Zweden en Europa.” Hij voegde eraan toe dat Stockholm “realistisch moet zijn en uit moet gaan van – en voorbereid moet zijn op – een langdurige confrontatie.”

Minister van Defensie Pal Jonson sloot zich hierbij aan en zei dat “oorlog ook naar ons kan komen”, waarbij hij stelde dat Oekraïne optreedt als “schild van Europa” in het conflict met Rusland.

Gezien het feit dat de meeste financiële hulp van Oekraïne uit het Westen komt, is het eigenlijk niet zozeer een schild als wel een proxy, maar dat weten de meesten van ons al. Er is altijd een kans dat de Verenigde Staten of andere westerse landen zich ook in een oorlog mengen. Is het niet deze tussen Rusland en Oekraïne, dan misschien wel die tussen Israël en de rest van het Midden-Oosten.

Friatider bericht:

Premier Ulf Kristersson wordt bespot omdat hij heeft gezegd dat alle Zweden nu klaar moeten staan om “onze waarden” te verdedigen “met wapens in de hand” en “met levens op het spel.”

Een bijna komische stemming van oorlogszucht kenmerkte de bijeenkomt van dit jaar van de Nationale Conferentie van Volk en Defensie.

Verschillende leiders hielden bombastische toespraken over hoe Zweden bereid moeten zijn om oorlog te voeren met Rusland na toetreding tot de NAVO.

  Het lijkt erop dat de CNN en de rest van de mainstream media moe worden van de oorlog in Oekraïne

Premier Ulf Kristersson was ook aanwezig en legde maandag in zijn toespraak uit wat hij van alle Zweedse burgers verlangt.

“Uiteindelijk gaat het erom Zweden, onze waarden en onze manier van leven te verdedigen met wapens in de hand en met je leven op het spel. Niet meer en niet minder. Burgerschap is geen paspoort,” zei hij.

“Onze waarden” verwijst in deze context meestal naar LGBTQ, multiculturalisme en dergelijke.

De opmerkingen van de heer Kristersson werden bespot door een aantal gebruikers op X.

“Nu vechten we voor Zweden! Nu vechten we voor ‘democratie’, feminisme en LGBTQ-parades met dildo’s!” schrijft een reaguurder.

Anderen vragen zich af of de premier zelf bereid zou zijn om zijn leven te riskeren in de geplande oorlog, of dat het gewoon iets is wat hij van anderen eist.

“Ik wil Uffe met wapens in de hand zien als de oorlog uitbreekt!” luidt een commentaar.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VIDEO: Er is iets vreselijks gebeurd in Zweden – 10-jarig Nederlands meisje op klaarlichte dag neergestoken door een immigrantVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet einde van pax americana
Volgend artikelZijn er winnaars in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

59 REACTIES

 1. Hij bedoelt het klootjesvolk, elite kinderen en ouders zullen veilig zijn. Dus het gewone volk gaat in de loopgraven van Oekraïne afgeslacht worden, want dat gaat er gebeuren.

  • Juist de rijke Oekraïners wonen in Monaco.

   Ik heb altijd dienst geweigerd. Het gewone volk wil geen oorlog maar een normaal leven in vrede…… HET ZIJN ALTIJD DIE K*T ELITE, BANKIERS, POLITICI DIE OORLOG WILLEN VOOR HUN GEWIN…..

   zonder soldaten geen oorlog !!!!!

   • Beter 1 jaar in de gevangenis dan jezelf als kanonnen voer laten gebruiken voor het gewin van de elite.

    Ik werk aan niets mee waar niet 100% van overtuigd ben…… ik heb mij nooit laten injecteren en zal ook NOOIT VECHTEN IN EEN GEPLANDE OORLOG !!!!!

    ALLES OM ZOVEEL MOGELIJK MENSEN OP TE RUIMEN !!!!

    Zij die wel in dienst gaan kunnen van mij totaal geen sympathie verwachten.

  • Ik vind het zo grappig dat het Westen nog steeds zegt te staan voor bepaalde waarden en normen, de rest van de aardkloot heeft zijn ogen en oren wel inmiddels wijd open hoor, het Westen heeft helemaal geen normen en waarden, het gaat alleen maar om economisch gewin en verder niks, ik herinner mij nog eens toen een Russische diplomaat reageerde op waarom de VS nog steeds in een gedeelte van Irak aanwezig was, zij waren daar alleen maar omdat daar olie in de grond zat, verder interesseerde het de VS zich geen reet wat er met de bevolking gebeurde, Rusland heeft meer normen en waarden dan het hele Westen bij elkaar en dat bezie ik al sinds men Nazi Duitsland heeft verslagen!!!

 2. Hij voegde eraan toe dat Stockholm “realistisch moet zijn en uit moet gaan van – en voorbereid moet zijn op – een langdurige confrontatie.”

  Hij bedoelt oorlog voeren tot alles kapot is en de elites over de resten kunnen blijven regeren. Het vraagt een speciaal soort kwaadaardigheid om je eigen natie tot as te verbranden om de macht te behouden.

 3. Dus ook in Zweden zitten poppetjes die hun oren laten hangen naar wat de VS ze verteld.
  Rusland had helemaal geen interesse voor Zweden net als voor Finland.
  Nu beide landen onder de NAVO vlag (VS) moeten gaan leven en waarschijnlijk diverse VS bases gaan bouwen, gaan ze de bevolking waarschuwen voor Russische dreiging omdat ze best wel weten dat de Russen de ruime ervaring hebben hoe de NAVO werkt op internationaal vlak.

  Straks gaan de VS allerlei wapentuig daar plaatsen, gericht op Rusland waarbij Zweden en Finland niets te zeggen hebben, want contract…..
  Maar ach, ook daar mag een proxioorlog uitbreken om de Russen klein te krijgen.
  Dat raakt de VS niet het minst.

 4. Wat een sukkelaar. Laat hij zelf een camouflagepakkie aantrekken en vast gaan oefenen in Oekraine. En als hij dan eventueel nageslacht gelijk meeneemt, is dat probleem ook binnen de kortste keren opgelost 🙄

 5. ze zijn ongeveer allemaal door aan t draaien in het europa….het lijkt alsof het met de dag erger wordt. dit draait maar op 1 ding uit….

  • Besef goed dat dit soort wezens DE ENIGE reden zijn dat er oorlog is. En ze sturen ons als menselijke schilden de slagvelden op.

   Dit zieke rare clubje van psychopaten zit in Davos met elkaar te overleggen hoe ze ons kapot kunnen maken.

   Zij zijn met duizenden… WIJ ZIJN MET MILJOENEN EN MILJOENEN EN MILJOENEN EN MILJOENEN. Als wij er genoeg van hebben stopt dit heel snel. Zij zijn zo zwaar in de minderheid dat het bijna niet te bevatten is dat de monsters überhaupt enige macht hebben. Ze manipuleren ons met papieren tijgers.

 6. Deze zweetsok is zo dom dat hij niet eens begrijpt hoe hij zijn zweetse reet moet afvegen.
  Zijn landje is zo verpaupert en ge-islamiseert dat die zweetlulhannes niet ens buiten zijn beschermde resort durft te komen zonder beveiliging.
  Kortom….opzouten gek…..

  • De jarenlange frustratie om een zielloze carrière te maken kan zich blijkbaar niet anders uiten. Het motief van het beste, scheelkijkende jongetje in de klas ligt er weer dik bovenop. We moeten om echt mee te kunnen ons kleine volk verradend zorgen dat het numeriek meetelt met de grote jongens, zo worden we even groot als de VS en uiteindelijk qua bevolkingsomvang, door de immigranten, snel groter dan China. Zoals mede Verhofstadt het ziet.

 7. “Onze waarden”……. Die hebben ze al niet in dit ontwikkelings land..Ik zou ook niet weten waarvoor poetin interesse zou hebben in zweden… Ze hebben bomen, wat ijzererts en heel veel geluk zoekers…Dat is geen rus zijn leven waard…..idioten zijn het…Misschien is het de pijn van de verloren oorlog..Tijdens de Slag om Poltava in 1709 werd het Zweedse leger, onder leiding van koning Karel XII, verslagen door de Russen. De nederlaag leidde ertoe dat Zweden land in het huidige Estland, Letland en Rusland, het Zweedse Ingermanland, verloor aan het Russische rijk.

  • Heel de VS en zijn nazivrinden van de Navo kunnen niet winnen van de Russen maar Zweden maakt wel een kans, wat een humor die Zweden, alsof Rusland interesse in hun heeft, net zo belachelijk als die Baltische Staten, wat zouden hun kunnen beginnen tegen Rusland als Rusland echt interesse had, 0,00000!!! Lachwekkend dat stomme Westen met hun Navo en voor zoveel ellende verantwoordelijk in heel de wereld, normen en waarden, hoe durven ze het nog te zeggen als je kijkt naar de genocide op de Palestijnen en het Westen dit helpt en zijn goedkeuring draagt, om te kotsen zijn ze!!!

 8. “onze waarden” Wie bepaald wat onze waarden zijn? Wat de laatste jaren gebeurd is dat onze waarden en normen worden afgebroken/ afgenomen.

 9. De Zweden proberen zich groot te praten. Door iedere keer de NAVO te noemen proberen de Zweden hun bevolking zich zelf een beeld te vormen dat de NAVO alles is. Helaas is de NAVO slechts een papieren afspraak. Geen enkel NAVO lid of Europees land kan tegen de Russische militaire macht. Het is allemaal groot spraak.

  • Geen enkel NAVO lid of Europees land kan tegen de Russische militaire macht. Het is allemaal groot spraak.

   En de nato in zijn geheel kan ook niet tegen Rusland op. Allemaal wijven die minister van defensie zijn. Het gekibbel zal niet van de lucht zijn als ze echt iets moeten opzetten. Kortom, vergeet het maar. Laten we gaan handelen met Rusland. Het gaat toch gebeuren, we zullen heus wel wer vriendjes worden en het geld is inmiddels al weer ruimschoots verdiend. Jammer voor de weduwen in Oekraïne, dat is nou eenmaal de prijs maar de cognac en sigaren zijn ook in prijs gestegen. Ja toch?

 10. Pal Jonson sloot zich hierbij aan en zei dat “oorlog ook naar ons kan komen”….

  Het verhaal zal wel zo worden dat ze de oorlog gaan opzoeken, uitlokken en dan de russen betichten dat ze europa zijn binnen gevallen. En zo ruimt de bevolking vanzelf op!

  • Henk,
   In de grote Zweedse steden zijn inderdaad hele grote problemen en de drugsproblemen zijn denk ik niet meer onder controle te krijgen, ze zullen heel veel moeten ondernemen want het lijkt daar in sommige gebieden wel op Mexico, delen waar je niet meer durft te komen als gewoon burger, ach in Nederland heeft de drugswereld ook wel veel macht inmiddels hoor, Peter R de Vries doodgeschoten natuurlijk en die advocaat waar ik de naam even niet meer weet en natuurlijk Weski die je ook niet meer hoort, angstig is dat, in het Italiaanse deel van Europa heeft men de maffia wel degelijk veelal verslagen maar dat gaat niet zo maar, Nederland en Zweden zijn verre van dat, zeer zorgwekkend!!!

 11. Trump had het er al over Groenland te kopen, nadat de VS Scandinavië al in zijn zak had.
  De Amerikanen krijgen het heet onder de voeten, ze klaagden al dat er enkel in IJsland nog blanken bestaan. Gelijk begonnen ze daar negers te importeren om hun eigenheid te bewijzen.

 12. Van de ruim 323.000 banen die grote bedrijven in 2021 aan de Amerikaanse beroepsbevolking hebben toegevoegd, ging volgens Bloomberg 94% naar gekleurde mensen, schrijft Jason Walker.

  De gegevens zijn afkomstig uit een analyse van 88 demografische rapporten over het personeelsbestand die door bedrijven uit de S&P 100 zijn ingediend bij de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission. Tot de bedrijven behoren industriegiganten Apple, Wells Fargo en Walmart.

  Van de 88 bedrijven, die samen 9 miljoen mensen in dienst hebben, zagen 74 een toename van het aantal gekleurde werknemers tussen 2020 en 2021.

  Blanke werknemers waren goed voor 20.524 banen of slechts 6%, terwijl gekleurde mensen 300.000 banen voor hun rekening namen. Latijns-Amerikaanse individuen waren met 40% goed voor de meeste aanwervingen, gevolgd door zwarte en Aziatische mensen met respectievelijk 23% en 22%.

 13. Burgemeester Abu Taleb Rotterdam verlaat voortijdig zijn post, maakt zijn laatste termijn van zijn 3e periode van 6 jaar niet af, iets de ratten verlaten het zinkende schip Nederland.

  • Aboutaleb is voor Rotterdam een hele goede burgemeester geweest van wat ik heb vernomen van hem, denk dat hij tegen veel vooroordelen heeft moeten vechten vanwege zijn Marokkaanse achtergrond maar Rotterdam heeft hem ook zien optreden toen de Turken probeerden de stad over te nemen en hij dat voorkwam door goed op te treden en die Erdoganaanhang en die ambassadeur met de staart tussen de benen afdropen, verder heb ik niet zoveel met burgemeesters en van allure zijn er zeker niet veel te vinden, zou er geen 1 kunnen noemen in Nederland in ieder geval.

 14. Hahaha de Zweedse adel …. Laat me niet lachen … ijzererts rendeert het meest als je er wapens van maak dus je verkoop het aan Israël en Palestijnen, zakken vullen heet dat in gewoon Nederlands

 15. dit is enkel de wil van de elite die europa tegen de Russen wil uitspelen om er zelf beter van te worden want ze hebben schrik de controle te verliezen als de EU zaken doet met het vriendelijke Rusland dat nog nooit een Europees land heeft aangevallen terwijl de US altijd ergens aan het stoken is

 16. Wat een dom volk daar in Zweden om zich zo te laten manipuleren!!! Net als de rest in Europa die wapens leveren aan de oekraine!!!

 17. alle Zweden nu klaar moeten staan om “onze waarden” te verdedigen “met wapens in de hand” en “met levens op het spel.”
  Was het verhaal niet met toetreding tot de NATO werd het zoveel veiliger voor Zweden.
  En nog steeds blaten de schaapjes vrolijk verder.
  Jammer dat de wakkeren mogen mee bloeden.

 18. Nationalisme wereldwijd afschaffen en dan verwachten dat het volk zich in een oorlog stort dat het nooit gewild heeft, om het voortbestaan van hun unieke souvereiniteit, te garanderen.

 19. Laat deze lulhannes zichzelf opofferen voor de ‘fijne waarden’ van het westen, zoals het platbombarderen van burgers, of het nu die in Dresden, Nagasaki, Servië, Jemen, Donetsk, Libanon of Gaza betreft, echt wel ‘onze’ waarden.

 20. Het lijkt wel of al die bobo`s eenmaal met de `groten` mee mogen praten (lees: bevelen opvolgen) ze vergeten dat zij de burgers vertegenwoordigen en niet zichzelf.

  Gaan al die moslims ook de `Zweedse waarden`verdedigen?

 21. de Vikingen van toen bestaan niet meer hoor..en van de migranten kun je toch niet verwachten dat ze een zwaard kunnen opheffen…🤣😂 eerder een mes om hun vrouwen te verkrachten..

 22. “Onze waarden”?. Die hypocriete waarden van het zgn democratische Westen? Man, laat me niet lachen.de smerige schoothondjes van de usa in het westen willen weer een oorlog tegen Rusland? Heeft Washington hun opdracht gegeven om het gewone volk voor deze waanzin rijp te maken? Laten die smerige oorlogophitsers zelf naar het door hun gewenste front gaan en daar lang, pang roepen. Dat durven de smeerlappen niet. Zouden ze dollars gekregen hebben? Of gechanteerd worden door onze ?
  “ Vrienden “ overzee? Of beiden?
  De westerse politici zijn echt knetter en knettergek en volledig onder de knoet van de oorlogophitsers in usa, de WEF bende en die zooi van de WHO.
  Walgelijke lieden, die heel veel bloed aan hun politieke handjes hebben. Weg ermee.
  Streef verdomme naar vrede met R, drijf handel met elkaar dan bouw je iets op ipv de waanzin.

 23. let u even op.

  1 persoon die stelt dat een miljoenen bevolking zich dient op te offeren

  voor zijn persoonlijk ideaal.
  dit lukte deze wezen duizenden jaren lang.
  en wij als mensen maar orders volgen.

  parasieten op ellende.
  lach ze uit en ze sterven uit.

 24. Alle Europese kopstukken praten naar de mond van de VS. Hoe meer soldaten naar de “oorlog” gaan des te sneller neemt de bevolking af. BINGO! De bevolking stimuleert daarmee het decimeren van de wereldbevolking! De Agenda punt van de ELITE!

 25. als schapen (zweden) blijven slapen dan vriezen ze dood (vooral als het nu min 40 graden onder nul is daar!!!! Deze Zweedse Tobias is een schoothondje van de EU/WEF?USA en een landverrader die ze meteen moeten opknopen omdat die een gevaar is met zijn visie dat Zweden bedreigd zou worden door Rusland?? Neen ook deze idioot met nazie waanzin verkoopt zijn eigen volk aan het oorlogszuchtig USA met medewerking van de EU?/WEF Ook in Nederland roep de minister van defensie dat jongeren zich zouden moeten melden voor het leger en is de dienstplicht naderbij gekomen, als die doorzet Ook die opdracht heeft hij gekregen van de Navo Net zoals Hugo had gekregen om een pandemie met dwang in te voeren om de bevolking te reduceren en in het begin van die waanzin opzettelijk mensen die covid 19 hadden te laten sterven om zijn spuitcampagne kracht bij te zetten Hieraan zie je dat de EU staten bezig zijn om de bevolking te reduceren om het ,,,klimaatprobleem,,,op te lossen Echter de natuur doet wat ze wil en heeft geen boodschap aan de mens waarvan het verstand sterk is afgenomen en door computers is vervangen………

 26. De Zweden hebben hun gat verbrand. Ze zijn misleid door de belofte van groot gedeeld profijt, de aanstaande plundering van Oekraïne en Rusland, na de overwinning die Het Westen ging behalen. Nu hebben ze hun 200 jaar neutraliteit ingeruild voor permanente bedreiging als lid van de Navo-gangsters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in