Beelden uit de ruimte helpen Oekraïne op het slagveld. Moskou dreigt daarom civiele Amerikaanse satellieten neer te schieten. Washington dreigt met vergelding.

In de oorlog in Oekraïne dreigt de ruimte nu ook een slagveld te worden. Een hoge functionaris van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat commerciële satellieten van de VS en hun bondgenoten een legitiem doelwit voor Rusland kunnen worden als ze bij de oorlog betrokken zijn, schrijft Bernd Müller.

Het was een “uiterst gevaarlijke trend,” zei de Russische functionaris volgens Reuters tegen de Eerste Commissie van de Verenigde Naties, dat westerse satellieten werden gebruikt om Oekraïne in de oorlog te steunen. Dergelijke steun was een “provocatie,” zei hij. “Quasi-burgerlijke infrastructuur zou een legitiem doelwit voor vergelding kunnen zijn,” benadrukte hij.

De ambtenaar, Konstantin Vorontsov, noemde geen specifiek bedrijf dat satellieten exploiteert. Maar het is niet vergezocht om aan te nemen dat hiermee ook het bedrijf SpaceX wordt bedoeld, dat diensten van zijn Starlink-netwerk aan Oekraïne levert.

Het is geen geheim meer dat ook andere bedrijven hun satellietdiensten aan Oekraïne leveren. De doelen voor aanvallen met de HIMARS-raketwerpers worden geselecteerd aan de hand van satellietbeelden en realtime informatie. Dit vertelde het plaatsvervangend hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, Vadym Skibitsky, in augustus aan de Britse krant Telegraph.

Satellietbeelden van het conflictgebied worden ook geanalyseerd om potentiële zwakke punten in de Russische linies aan te tonen.

Mocht Rusland deze aankondiging daadwerkelijk in daden omzetten, dan zou het conflict tussen het Westen en Rusland waarschijnlijk escaleren. Elke aanval op de Amerikaanse infrastructuur zou worden beantwoord, zei het Witte Huis donderdag.

  Jacques Baud: "Het verval van de Amerikaanse hegemonie in de komende decennia"

Regeringswoordvoerder John Kirby voegde aan de verslaggevers toe dat uit openbaar beschikbare informatie blijkt dat de Russen hebben geprobeerd anti-satelliettechnologieën te ontwikkelen. In 2021 had Rusland een anti-satellietraket gelanceerd om een van zijn eigen satellieten te vernietigen.

Kirby verdedigde de Amerikaanse steun aan Oekraïne. “Het enige gevaarlijke en provocerende is de oorlog die de Russische president Vladimir Poetin voert in Oekraïne. Wij zullen Oekraïne blijven steunen. De VS zullen alle middelen blijven aanwenden om Rusland te ontmaskeren, af te schrikken en ter verantwoording te roepen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa’s komende winter uit de hel: Bedankt voor je sanctieoorlog, EU!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin’s rechterhand Peskov is de bullshit zat …
Volgend artikelGeboortecijfer daalt wereldwijd, gynaecoloog slaat alarm: “Een regelrechte catastrofe!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

  • EMP is inderdaad een krachtig wapen, die ca 95% van alle apparatuur uitschakelt.

   Maar besef je wel, dat dit een atoombom is, die hoog boven een land tot ontploffing wordt gebracht? Besef je hierbij wel, dat deze EMP tevens voor miljoenen slachtoffers zorgt? Is dit niet direct, dan wegens de zgn nucleaire fall out, stralingsziekte, honger, opstanden etc.

   • Een NEMP wordt op zo’n 400 km hoogte gedetoneerd en veroorzaakt een sterke EMP die het energienetwerk en de meeste (niet EMP beveiligde) electrische en electronische apparatuur onklaar maakt.

    Nucleaire straling en fall out buiten de dampkring zijn geen gevaar voor de bevolking of de natuur. De schade zal komen door de bevolkingen waarvan de moderne samenleving ophoudt te bestaan. Ze zullen elkaar ombrengen en door honger en koude geveld worden.

    Het zelfde zou gebeuren na een zgn Carrington event (Coronal Mass Ejection).

 1. Verbazingwekkend dat ze dat nog niet gedaan hebben nu met de Engelse onderwaterdrones
  en de Whatsapp van Lizz Truss naar Blinken overduidelijk geworden is wie achter de Nordstream aanslagen zaten. Meer bewijs dan hetgeen we gezien hebben over 11 september, omdat Bin Laden geen proces gehad heeft.
  Ik denk dat ze het wel roepen, maar niet kunnen

 2. Heb ooit eens begrepen dat Israël militair gezien het meest geavanceerde wapentuig heeft. Is dat een onwaarheid of is het wachten totdat deze worden ingezet? Is het dan wellicht einde Israël? En daarna het verhaaltje uit? Paar gedachten welke door me heen gingen.

  • Uit je naam maak ik op, fat je christen bent.
   Hoe dan ook, lees Ezechiel 38. Daar worden met de oude namen voor Rusland, Iran, Turkeye, (deel) Afganistan, etc. genoemd, die in de laatste dagen (!) Israel zal aanvalken, maar dit mega-leger door God totaal vernietigd zal worden….

  • Israhell heeft in 2006 onnoemelijk op zijn bek gehad door wat niet eens de elite van de Hezbollah was. De ene na de andere ‘super’tank werd aan snot geschoten en wat nog heel was heeft de benen genomen… Dat was niet erg geavanceerd.

 3. Haha! Zei ik een tijdje terug toch al, ze gaan met elkaar’s satelleten klooien. Luchtgevechten. Nukes zijn zo passee… Zet je eBike helmpje maar op voordat het oude roest op je hoofd valt.

 4. Russia moet beginnen met de satellieten en de internet kabels tussen EU en amerika kapot maken en de UK issoleren totaal tot zijn economie valt uit elkaar. De schade van de amerikanen en EU colonisten tegen de armere landen moeten zij nu betalen het is tijd dat zij instorten.

 5. Hoe zou de VS reageren als Russische satellieten Arabische landen zou ondersteunen met lokaliseren van VS militaire bewegingen in het Midden-en Verre Oosten, Zuid-Amerika en Afrika?

 6. Dat ze dat nog niet gedaan hebben verbaast me.
  Deze satelieten worden gebruikt voor observatie en als richt middel voorde Himars.
  Afschieten; gisteren!

  Wat de Amerikanen balken: niet relevant; laat Biden maar een volle zin zeggen zonder fouten…..

 7. Wat betreft de Zwarte Zee: ik zou zeggen: Rusland blokkeer die schepen; of neem ze in beslag; en dan lossen, en geld innen….

 8. Een aanval op de infrastructuur, zal gezien worden als een aanval op het land. Aangezien NS 1 en 2 gefinancierd is door Nederland, Duitsland en Rusland, is er geen reactie gekomen vanuit Europa of Amerika. De sabotage actie is waarschijnlijk door Engeland in samenwerking met Amerika en Polen gedaan. Rusland heeft natuurlijk gehoopt dat Duitsland ging reageren. Maar, net als Nederland heeft Duitsland niets gezegd. Want Amerika is belangrijk voor gaslevering en als afzet markt voor goederen en diensten.
  Maar, een aanval van Rusland op de infrastructuur van het Westen, zal wel beantwoord worden.
  Dan zijn wij nog maar een paar seconden verwijderd van een WW3, een kernoorlog, want Rusland kan niet op tegen het Westen. Wat de rest van de wereld gaat doen, weet ik niet.

  • Een kernoorlog “wint” Rusland met gemak, aangezien zij voor miljoenen mensen schuilkelders heeft en het westen niet. Daarnaast heeft Rusland nog een voordeel doordat het land dun bevolkt is. Zij zullen gebieden hebben die de overlevenden kunnen gebruiken. Voor ons wordt dat een stuk moeilijker.

   Hoe het met een conventionele oorlog zit weet ik niet. Want Oekraine wordt met de modernste NAVO wapens en alle geld die ze maar nodig hebben overeind gehouden. Rusland wordt daartegenover gesanctioneerd en moet alles zelf doen. Het is maar de vraag wie er gaat winnen, al was het maar dat de VS al haar wapens over de oceaan en half Europa moet zien te krijgen.

  • MSM gelover,

   De RF heeft een defensief leger dat meer mensen op de been kan brengen dan de NATO, en bovendien meer dan genoeg materieel heeft om deze soldaten ruim van te voorzien. NATO is nu al door het grootste deel van zijn munitie heen, en heeft een jaarlijkse productie van munitie die genoeg is voor hooguit enkele dagen strijd zoals die nu in de Donbass plaats vindt. Een zielige situatie.

   Als je dan weet dat het aanvallende leger op zijn minst 3 maal zo veel manschappen en materieel nodig zal hebben dan het verdedigende leger, en bovendien de logistieke situatie van de NATO landen, en erger nog de VS en Canada, behoorlijk hopeloos is, weet je van tevoren al dat in geval van een conventionele oorlog tegen Rusland de NATO aan gehakt gemalen zal worden. De Rand Corporation heeft de laatste jaren meerdere simulaties gedaan die allen in een overwinning voor Rusland resulteerden.

   Rusland heeft geen enkele reden of voordeel in het nucleair gaan van deze oorlog, daarentegen zou de VS dit best als enige uitweg kunnen zien. Daar zit het gevaar voor de hele mensheid, Foggy Bottom & Co.

   Doe eens wat moeite jezelf te informeren over wat er op het slagveld aan de hand is. Hier 2 goede sites om mee te beginnen;
   https://smoothiex12.blogspot.com/
   https://www.youtube.com/c/TheNewAtlas/videos
   Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=w5oX4jKFR4I

  • Rusland lust het westen rauw en zonder saus, wij zijn stumpers, Rusland is technisch en militaire al veel verder dan word aangenomen, en Backup van het machtigste land ter wereld China en India, laat het westen maar komen, ik vecht in ieder geval voor Rusland en zal alle posities hier in Nederland door geven.

 9. Rusland heeft vast nog wel een p[aar duikertjes; zij kunnen de internet kabel op een paar plaatsen opblazen, als antwoord op de gas pijp….

  Wat betreft satelietjes: is het niet mogelijk die dingen te hacken en fout te programmeren, zodat de Himars naar de oekies gaan?

 10. Blijft over: maritieme schade.
  USA heeft dat slagschip en nu weer een paar andere schepen beschadigd.

  Tit voor tat:
  –paar graanschepen laten zinken;
  of
  –simpelweg de lading van de graanschepen in beslag nemen als dekking van de schade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in