Een enorme gebeurtenis: het verwijderen van Rogozin uit de functie van hoofd van het machtige Roscosmos [Russische ruimtevaartstaatsbedrijf] en de benoeming van Yuri Borisov op deze post. Deze gebeurtenis veroorzaakte een grote opschudding in de Russische media, waarbij men onmiddellijk begon te speculeren dat het Russische ruimtevaartprogramma zich nu meer op militaire toepassingen zal gaan richten (in het Russisch). Maar laten we even in herinnering brengen wie Joeri Borisov is – ja, hij is een van de belangrijkste drijvende krachten achter de modernisering en herbewapening van de Russische strijdkrachten, die een snelle en dramatische update ondergingen waardoor zij nu misschien wel de beste strijdmacht van het ogenblik zijn. De rol van Borisov daarin is enorm, om het zacht uit te drukken, schrijft Smoothiex12.

Borisov is een van die militair-technologische, technische en organisatorische genieën die een zeer zeldzaam ras zijn en die zelden op de hoogste niveaus van de politieke macht verschijnen. Dat geldt vooral voor het moderne militair-industrieel complex van een supermacht, omdat grote delen van die complexen in feite duale technologieproducerende industrieën zijn. Borisov heeft er mede voor gezorgd dat het Russische militair-industrieel complex een R&D- en productiegrootmacht is geworden zoals het nu is. Bovendien is Borisov een voormalig kadermilitair, een generaal, met een militaire academie achter de rug. Hij, die het commando over Roskosmos op zich neemt, kan heel veel dingen betekenen en die allemaal goed zijn voor Rusland. Vergeet niet dat het onder Borisov’s hoede was dat de Russische strijdkrachten een aantal uiterst geavanceerde wapensystemen begonnen in te zetten, waarvan vele geen analogen hebben in het Westen. Sommige – zullen er nooit komen. Met andere woorden, Borisov is een specialist in de meest geavanceerde militaire technologieën en dual use technologieën en het tot serieproductie brengen daarvan.

Een van de resultaten van Borisov’s leiding zijn zoals de nieuwe drager van de nucleaire “tsunami”-torpedo’s Poseidon, de Belgorod onderzeeër die enkele dagen geleden aan de Russische Marine is overgedragen, of de nieuwste Peresvet gevechtslasercomplexen, laat staan de RS-28 Sarmat of de 3M22 Zirkoon – dit is allemaal onder Borisov’s hoede gebeurd. Borisov laat het Russisch Militair-Industrieel Complex in een topconditie achter en Denis Manturov die er toezicht op komt houden weet dat en hij begrijpt zijn positie als “if ain’t broke, don’t fix it”. Borisov is op de post van Roscosmos aangesteld om enkele revolutionaire ruimtevaarttechnologieën in volle productie te INTRODUCEREN, waarvan wij alleen het nucleaire ruimtevaartschip Zevs kennen, maar wat nog meer? Verwacht betrekkelijk spoedig groot nieuws. Wat kan het zijn? Ik heb een hekel aan speculaties, dat weet u, maar de praatjes en geruchten over Ruslands gevechtsvliegtuig van de 6e generatie, dat in staat is om van lucht- naar ruimtevlucht over te gaan en terug, zijn hardnekkig. De volledige lijn van Angara, raketten en de ontwikkeling en invoering van een superzware draagraket zullen ook een prioriteit zijn. Evenals een verdere ontwikkeling van tegenmaatregelen tegen de militaire ruimtevaartprogramma’s van de VS. De benoeming van Borisov past buitengewoon goed in het programma van de volledige technologische onafhankelijkheid van Rusland. Met mensen als Borisov is die onafhankelijkheid niet alleen haalbaar, maar gebeurt zij ook al.

  Lepelbuiger Uri Geller geeft waarschuwing aan president Poetin - Dreigt Rusland met kernbommen te bestoken met zijn helderziende krachten

In aanverwant nieuws denken imbecielen in het Westen nog steeds dat zij (magische) krachten hebben om te voorkomen dat Rusland de Amerikaanse dollar om zeep helpt en doet wat zij moet doen.

Rusland is van plan om in 2023 een eigen nationale oliebenchmark te creëren als middel om zijn inkomsten uit de olie-export te beschermen, terwijl het Westen de sancties tegen Russische olie opvoert, zo bleek vrijdag uit een document dat door Bloomberg News is ingezien. De Russische olieproducenten, zijn centrale bank en de betrokken ministeries werken aan de lancering van een nationaal handelsplatform voor Russische olie in oktober van dit jaar. Het doel zou zijn om voldoende buitenlandse partners aan te trekken om de Russische ruwe olie te kopen en voldoende volumes te genereren om ergens tussen maart en juli volgend jaar een nationale oliebenchmark op te zetten, aldus het document dat Bloomberg News heeft ingezien. De pogingen van Rusland om een nationale oliebenchmark in te stellen komen op een moment dat de westerse bondgenoten naar manieren zoeken om een prijsplafond op te leggen voor Russische olie die wereldwijd verhandeld wordt. Het prijsplafond zal naar verwachting de enorme olie-inkomsten schaden die Vladimir Poetin momenteel uit de energie-export haalt. Rusland van zijn kant wil zijn olie-inkomsten beschermen, en een van de manieren die het heeft bedacht is een nationale oliebenchmark.

Kan iemand die debielen uitleggen dat het onmogelijk is om de olieprijs af te toppen, en dat het benchmarken van haar eigen olie door Rusland veel bredere doeleinden heeft dan “het vermijden van een prijsplafond”. Maar ja, het is Bloomberg – een stelletje ongeletterde (en butt-hurt) journos met nutteloze “economie”-diploma’s en gebrek aan enig begrip van een geheel nieuwe geopolitieke werkelijkheid.

O, het drama! O, al die Russische gadgets!

U weet allemaal dat ik al vele jaren een eenvoudig tactisch en operationeel punt probeer over te brengen, namelijk dat het Amerikaanse leger nooit gevochten heeft onder de omstandigheden van een voortdurend vuurgevecht, niet alleen aan de frontlinies, maar ook in de operationele diepte, waar uw prepositioneringsgebieden, hoofdkwartieren van Divisies en Korpsen, munitie- en andere materieeldepots blootgesteld worden aan voortdurende aanvallen. Zoals de Oekraïense strijdkrachten gisteren weer leerde, toen een 3M-14 Kalibr de officiersclub van Vinnitsa binnenvloog en de top van de Oekraïense luchtmacht (wat er nog van over is) en buitenlandse “leveranciers” van de overblijfselen van de MiG-29’s en SU-25’s uit het Sovjettijdperk uit de voormalige landen van het Warschaupact, nu NAVO, wegvaagde (in het Russisch). Het leger van de Verenigde Staten heeft gewoon geen referentiepunt en alle luchtverdedigingscapaciteiten waarover de NAVO nu beschikt, zijn gewoon onvoldoende of technologisch verouderd om de salvo’s van de stand off wapens van Rusland aan te kunnen.

Kennelijk is dit feit op de een of andere manier doorgedrongen tot een van de Amerikaanse “veteranen”, die in een dramatisch vertoon van vastberadenheid en “toewijding aan de missie” besloten vrijwillig voor het regime in Kiev te gaan vechten.

  Geprikt, hersenletsel en gemeden door mijn man

Een veteraan van het Amerikaanse leger die onafhankelijk en vrijwillig in Oekraïne gevochten heeft, waarschuwde donderdag dat de moeilijkste dagen van de oorlogsvoering nog moeten komen, nu het Russische leger zijn controle over het grondgebied in het oosten van het land verscherpt. De gepensioneerde U.S. Army Staff Sgt. James Vasquez, die teruggekeerd is van gevechten in het land, maar van plan is terug te gaan, vertelde de Helsinki Commissie van het Congres tijdens een briefing dat het Oekraïense leger nu weliswaar beter af is door de toegenomen buitenlandse steun, maar dat de moeilijkste gevechten voor de soldaten nog in het verschiet liggen. “We hebben nu veel meer steun, en we hebben de wapens en de uitrusting die we nodig hebben om goed te kunnen vechten,” zei Vasquez tegen het panel. “De strijd is harder dan toen ik wegging. En dat was hard vechten toen ik wegging.” Vasquez deelde tijdens de hoorzitting ontroerende en soms moeilijke details van zijn tijd in Oekraïne, aan de zijde van de gepensioneerde Lt. Col. Rip Rawlings van het Korps Mariniers van de V.S., die logistieke steun verleent aan het Oekraïense leger via zijn en Vasquez’ stichting, Ripley’s Heroes. Vasquez, die een grote aanhang op de sociale media heeft gekregen door de video’s die hij deelt vanaf de frontlinies van de strijd, zei dat hij “zo ongeveer alles wat ik bezat” verkocht heeft, zodat hij terug kan keren naar de strijd in Oekraïne.

Waarom deze veteraan getuigde voor de Helsinki Commissie van het Congres – een frauduleuze uitlaatklep die alleen voor propagandadoeleinden gebruikt wordt – verbijstert mij volkomen, maar wat de beweegreden ook is, het is goed dat Vasquez, en deze gepensioneerde USMC Lt.Kolonel erkennen dat “de moeilijkste strijd nog voor ons ligt”. Correct, want zoals Vladimir Poetin duidelijk verklaarde:

Dat betekent dat indien nodig het volume en het “gewicht” van het vuursalvo tot de operationele diepte vergroot zullen worden, en dat er dan heel weinig militaire romantiek over zal blijven voor al die “veteranen” die gewend zijn te vechten tegen derderangs legers of tegen licht bewapende opstandelingen. Oorlog is niet alleen maar leren hoe je de “tactische uitrusting” moet dragen en hoe je vreemde explosieven en kleine wapens moet herkennen. Het gaat er, volgens onze goede oude vriend Clausewitz, om “de vijand te dwingen onze wil te doen”. De beste manier om de vijand te dwingen uw wil te doen, is zijn wil tot verzet te vernietigen. De beste manier om zo’n wil te vernietigen en de uwe op te leggen, is de vijand in industriële hoeveelheden te vernietigen, en die taak komt toe aan de verscheidenheid van vuurmiddelen (огневые средства) waarvan Rusland een enorme verscheidenheid en aantallen heeft. Zoals dit:

  Russische gevechtsvliegtuigen vallen Engels inlichtingenvliegtuig aan - Bereid te escaleren om de informatievoorziening van de NAVO aan Oekraïne te verbreken

U weet wel, deze Iz.305E- een mooie INS en GLONASS geleide raket met een bereik van 25 kilometer:


Of dit shaitan wapen. Die allemaal al een vuurdoop kregen in Syrië. Ik heb het natuurlijk niet over allerlei helse lange-afstandssystemen, zoals MLRS Tornado of Iskander, ook met allerlei heel mooie geleidingsmethoden, variërend van inertiaal, tot optronisch, tot GLONASS, tot radar, of alles bij elkaar. Ik durf te wedden dat de Taliban of het leger van Saddam die niet hadden. Daarom proberen al die Westerse “adviseurs” in Oekraïne vandaag wanhopig wat oorlogscorrespondenten te verzamelen om uit te zoeken hoe ze de veldhandleidingen en het aankoopbeleid van het Amerikaanse leger kunnen veranderen om een kans te maken tegen die vervelende vrijheidshatende Ruskies. Ik denk dat het te laat en te weinig is, maar ach, wie ben ik om voor de denkers van het Pentagon te beslissen hoe zij de strijd moeten aanbinden tegen de strijdkrachten waarvan zij, naar is gebleken, heel weinig verstand hadden.

Zoals een van de afgevaardigden opmerkte:

Rep. Joe Wilson (R-S.C.) prees de veteranen voor hun beslissing om zich vrijwillig in te zetten in het Oekraïense conflict tijdens de briefing. “Buitenlandse strijders hebben zich daadwerkelijk heldhaftig als vrijwilliger aangemeld en doorstaan intense gevechtsomstandigheden en zijn getuige van de grove schendingen van de mensenrechten door (Vladimir) Poetin.

Mijnheer Wilson, dat zijn niet echt “intense gevechtsomstandigheden”. Zoals de president van Rusland verklaarde – u hebt nog niets gezien. Maar zelfs wat er gezien is, heeft zeer velen in het Westen angst aangejaagd. En de voornaamste strijdkrachten van Rusland zijn nog niet eens voorgesteld. Dus, als vele verwarde en gedesoriënteerde “veteranen” uit het Westen een echte oorlog willen meemaken, zullen zij zeker verwelkomd worden door verkennings- en vuurkracht waarvan zij het bestaan niet eens wisten.

Maar nu, afgezien van de “geplande terugtrekking” (een eufemisme voor bang uit stellingen wegrennen) uit Seversk, die op het punt staat te vallen, heeft de Oekraïense minister van Defensie Reznikov, die nog maar een paar dagen geleden die plannen verkondigde om een tegenoffensief te beginnen met als doel Zuid-Oekraïne te heroveren op die Ruskies, plotseling (niet echt), en u raadt het al, aangekondigd (in zijn interview aan The Times) dat er een “misverstand” was en dat het gesprek alleen maar ging over “het ontwikkelen van plannen voor de-occupatie” (in het Russisch). No shit. Maar het drama, het drama! Ik vraag me af hoe het staat met de film, een Hollywood griezel die Sean Penn regisseert, over “heldhaftige” Oekraïners? Wanneer krijgen we dit oorlogsdrama te zien over het nazi-regime in Kiev en zijn enablers uit Washington, Londen en de westerse media en… Hollywood? Kan er niet op wachten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBurgemeester NYC zegt tegen de stedelingen dat zij “een tas moeten inpakken” en zich schrap moeten zetten voor een dreigende nucleaire holocaust
Volgend artikelSPIKE-EIWIT SYNDROOM overspoelt de wereld nu dodelijke aandoeningen uit het niets opduiken na de COVID-19 vaccinatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Wat mij opvalt is dat er door Rusland nog geen satelliet verstoringen zijn gedaan.
  Het moet toch technisch mogelijk zijn om de communicatie in de USA te verstoren. Dit kan geheel of gedeeltelijk. Ook de militaire communicatie kun je verstoren.
  Zo ook in Europa.

  Zelfs in Ukraine werkt internet nog wat zou de reden zijn dat Rusland dit niet verhinderd???

  • Ze zouden OF die satelieten moeten hacken, of vernietigen.
   Voor beiden hebben ze de mogelijkheden….

   nou heeft NL en DE en IT en BE lichte atoombommetjes gekregen om RU aan te vallen.

   het zit in de lucht en is er makkelijk uit teschieten? Juist een vliegtuig; vraag maar aan Zelensky–de MH17….

   Wat zit NL kabinet en legertop toch vol met ontieglijk stomme lullen; lijken wel vrijwilligers van het COC

  • omdat een groot deel van oekraine aan de russische kant staan en Rusland de infrastructuur van het land niet wil vernietigen maar alleen ‘opschonen’. Daarom gaat het -voor onze -begrippen – ook zo langzaam. En er zijn nog genoeg mensen die op een goede manier versclag doen van wat er echt gaande is daar. Enkele zitten op youtube:
   Patrick Langcaster, Emil Cosman, Eva Bartlett, Gonzalo Lira, en nog enkele anderen. Die zitten er middenin. Het zou jammer zijn als we daar niks meer van vernamen via internet.
   bijvoorbeeld de zgn. ‘gepensioneerde veteraan’ James Vasqez hierboven in dgenoemde in dit artikel klopt geen hout van .https://youtu.be/UL5LTXgEstE

 2. James Vazquez is volgens Gonzalo Lira nooit aan het front geweest en is vooral bezig geweest met het maken van propaganda films. Hij plaats Vazques bij de achtergrond figuren van de oorlog en mogelijk een of andere geheime dienst. De “stoere” Vazques kreeg op een treinstation een paar tikken van een klein negertje en maakte niet de indruk een veteraan te zijn. Lira toont aan dat de video’s van Vasquez fake zijn en de oorlogsscènes gespeeld.
  https://www.youtube.com/watch?v=UL5LTXgEstE
  https://www.youtube.com/watch?v=cp41QhVEFZQ&t=0s

  • Ik lach me altijd kapot hoe Gonzalo alles aan de kaak stelt en op wat voor manier! Frontnieuws zou er goed aan doen zijn kanaal ook eens goed in de gaten te houden, want hij krijgt altijd gelijk.

 3. Over Roscosmos gesproken…
  Als Rusland nog steeds niet behoort tot het WEF ben ik Sinterklaas!
  De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos en NASA hebben een deal afgesloten over ruimtevluchten naar het International Space Station.
  Dankzij dit akkoord kunnen de Amerikaanse astronauten en Russische meevliegen met ruimtevaartuigen van de respectievelijke organisaties…

 4. Het verwijderen van Rogozin uit de functie van hoofd van Roscosmos en de benoeming van Yuri Borisov op deze post is logisch. De aan Oekraïne geleverde Amerikaanse wapensystemen als HIMARS, en het recent door de Britten geleverde vergelijkbare raketsysteem, werken met GPS. Zonder GPS zijn dat gewone domme raketten (goed mikken, en dan nog…). Dus zal Rusland graag het al ingeoefende vernietigen van satellieten gaan toepassen, namelijk het uitschakelen van GPS-satellieten. Maar GPS is een essentiëel onderdeel van de Amerikaanse defensie. De derde wereldoorlog wordt een ruimte-oorlog. Storingen op uw GPS zal u vertellen dat de wereldoorlog begonnen is nog vooraleer de media dat doen.

 5. Ik weet niet waar roscosmos naar toe gaat met hun space ships😂….Maar het is dan natuurlijk dezelfde melkkoe als Nasa. Een pot nat dus. Feit is dat ze beide bedriegen, misschien dat ze nu wat nuttigs gaan doen ipv cgi filmpjes maken zoals wapens maken zodat ze ons eindelijk kunnen nuken ipv van een slow death. Maak er dan gvd een einde aan ipv dat domme dreigen😂. Wat een kleuter wereld leven we toch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in