De Cubaanse Raketcrisis van 1962 was het bekendste en meest besproken “bijna-ongeluk” dat de wereld in de 20e eeuw had met een kernoorlog. Bij de vreedzame afloop ervan werden verschillende veiligheidsprocedures, of zoals wij ze nu noemen, “vangrails”, ingesteld om ervoor te zorgen dat de wedijver tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie om de controle over het lot van de mensheid niet plotseling zou escaleren tot een hete oorlog. Er werd een “rode lijn”-telefoon ingesteld om ervoor te zorgen dat de staatshoofden contact met elkaar konden opnemen als acties van de ene of de andere partij verkeerd geïnterpreteerd konden worden als een nucleaire aanval. Hiermee werd de spot gedreven in de anti-oorlogsfilm Dr. Strangelove, schrijft Gilbert Doctorow.

Decennium na decennium kwamen er in de vorige eeuw andere procedurele waarborgen in de vorm van verdragen over wapenbeperkingen en vervolgens over de vermindering van kernwapenarsenalen, met inspecties ter plaatse, allemaal met de bedoeling om het vertrouwen tussen de twee vijandige en wantrouwende partijen te vergroten.

Desalniettemin waren er verschillende gelegenheden waarbij alleen het koele hoofd van een officier met de macht om raketten te lanceren, hetzij Russisch of Amerikaans, kon voorkomen dat valse radargegevens over raketactiviteit van de andere partij resulteerden in een “preventieve” aanval, waarbij het principe van “use them or lose them” werd toegepast met betrekking tot het arsenaal dat onder zijn controle stond. Dat we de 20e eeuw zonder kleerscheuren zijn doorgekomen, kan worden beschouwd als “dumb luck”, zoals ze in Amerikaans Engels zeggen, of “miraculeus”, zoals mensen met een geloof in God zouden zeggen.

In deze context beweer ik dat wat gisteren in het Amerikaanse Congres gebeurde een daad van goddelijke interventie was om ons van onszelf te redden. De waarschuwingstijd van dertig minuten voordat een inkomende ICBM inslaat of een urenlange waarschuwingstijd voordat een nucleair bewapende bommenwerper het doel zou bereiken, zoals in het geval van Dr. Strangelove, is een luxe die niet meer bestaat. Het bestaan van nucleair bewapende Amerikaanse raketten voor de middellange afstand aan de Russische grenzen en hypersonische Russische raketten op kleine oppervlakteschepen of onderzeeërs in internationale wateren voor de kust van de Verenigde Staten, betekent dat de waarschuwingstijd is teruggebracht tot vijf of tien minuten, wat betekent dat er niet langer een buffer is tegen vals alarm en automatische lanceringen. Als de Verenigde Staten hun escalatiebeleid in Oekraïne zullen voortzetten, geholpen en bijgestaan door de Britten en de Duitsers, met hun eigen onlangs aangekondigde plannen om Typhoon jets of TAURUS raketten in de oorlog in Oekraïne te introduceren, dan zouden we nauwelijks een kans hebben om een verschuiving door de NAVO of door Rusland naar tactische en vervolgens naar strategische kernwapens af te wenden, wat het einde van de beschaving op aarde zou betekenen.

  Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut - De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug - De 5 dramatische minuten

Goddelijke interventie.

CNN, EuroNews, de BBC: hun uitzendingen van vanochtend gingen allemaal over de stemming gisteren in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de positie van de voorzitter “vrij te maken”, wat het ontslag van Kevin McCarthy betekent. Specialisten op het gebied van Amerikaans constitutioneel recht hebben de microfoon gekregen om uit te leggen wat de taken en bevoegdheden van de voorzitter zijn, om ons te vertellen hoe dit ongekend is, de eerste keer in de geschiedenis van de VS dat een voorzitter uit zijn functie is ontheven. Politieke analisten hebben in de uitzending uitvoerig gesproken over wie de acht waren die de stemming veroorzaakten die de Speaker ten val bracht. Ze werden beschreven als herrieschoppers, oproerkraaiers die alleen maar de werking van de federale regering willen belemmeren. Sommigen hebben deze gedragslijn teruggevoerd naar de Tea Party-rebellen binnen de Republikeinse Partij, en naar de latere opkomst van de meest fervente Trump-aanhangers die de consensus van de heersende elites van Amerika omver wilden werpen. Er zit veel waarheid in deze karakteriseringen, maar er wordt geen rekening gehouden met de positieve kant van het afzetten van de leider van het Huis en de effectieve uitschakeling van de wetgevende tak van de regering. Dat zal ik hier proberen aan te pakken.

Het meest positieve element is dat dit alles het “checks and balances”-idee van bestuur valideert dat een leidend principe was van de stichters van de natie. Het hele land is bestuurd onder opeenvolgende Democratische regeringen alsof er geen alternatief is, alsof “checks and balances” niet van toepassing zijn op degenen die de herauten van de progressieve mensheid zijn, waarmee zijzelf bedoeld worden. Iedereen die het niet eens is met de standpunten van de Democratische partij over van alles en nog wat zijn, in de treffende woorden van kandidaat Hilary Clinton in 2016 “deplorables”. Nou, gisteren hadden de deplorables hun dag in court en ze wonnen.

  De ultieme valse vlag - Rusland gaat Oekraïne nuken

Waarom zeg ik dit allemaal in een nieuwsbrief die gewijd is aan buitenlands beleid? Omdat het nettoresultaat van de afzetting van de heer McCarthy gisteren is dat al het substantiële werk om de federale begroting weer op ongeveer $6 miljard op de totale $24 miljard voor 2024 te brengen, voor onbepaalde tijd wordt stopgezet. Deze $6 miljard werd geschrapt uit het compromisvoorstel voor de begroting dat afgelopen weekend door het Congres werd goedgekeurd en door de president werd ondertekend om het werk van de federale regering voor de komende 45 dagen te financieren.

Ik neem aan dat “onbepaalde tijd” nogal lang is, aangezien de interne oorlog binnen de Republikeinse partij op Capitol Hill hevig en compromisloos is. Dit schept de reële mogelijkheid dat er geen list, geen vuile truc zal zijn die Biden en zijn mede-oorlogsmisdadigers aan de macht zullen gebruiken om de hulp aan Oekraïne voort te zetten. Zonder deze zuurstof zal de Oekraïense oorlogsinspanning vrij snel tot stilstand komen. Europa zal verbijsterd zijn, maar is niet in staat om de ontbrekende Amerikaanse bijdrage te leveren.

De ironie van deze ontwikkelingen is dat de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen eindigen om volstrekt willekeurige redenen binnen de Amerikaanse machtsstructuur. Alle inspanningen van Jeffrey Sachs en John Mearsheimer die de schuld van het Westen voor deze zogenaamde “niet-uitgelokte” oorlog onder de aandacht van miljoenen YouTube-kijkers hebben gebracht, zullen geen rol hebben gespeeld in de ontknoping. Ook zal men niet kunnen zeggen dat degenen in het Congres die tegen verdere hulp aan Oekraïne waren, dat niet deden omdat ze vredes-apostelen zijn, maar omdat ze liever met China strijden. Nee, de ineenstorting van de steun voor Oekraïne zal te wijten zijn aan de echte ineenstorting van de Amerikaanse politieke cultuur.

  "Rusland verliest de oorlog!" Echt? Is het "masterplan" van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?

Pundits spreken al meer dan een jaar over het risico van een burgeroorlog in de Verenigde Staten omdat alle interesse in de kunst van de politiek als de kunst van het compromis en het zoeken naar pragmatisme al lang geleden verdampt is. De schandalige gerechtelijke vervolging van Donald Trump om hem uit de verkiezingsrace in 2024 te verwijderen, heeft zich voor de hele wereld afgespeeld. Het schandalige, laten we zeggen verraderlijke gedrag van de zittende president toen hij als vicepresident onder Barack Obama diende, komt nu onder de aandacht nu het gerechtelijk proces wordt toegepast op zijn zoon en medewerker bij het omkopen van de Chinezen, Hunter. Velen hebben gevraagd hoe lang dit kan doorgaan zonder dat het systeem instort. Nou, vrienden, het is zojuist ingestort en ik zeg dat dat een godsgeschenk is in de letterlijke zin van het woord.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Geen tegengif”: Oekraïense troepen doodsbang voor onstuitbare precisie glijbommen van RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEn zo begint het… De grote ontrafeling
Volgend artikelGehele Oekraïense eenheid geeft zich over in Volksrepubliek Donetsk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

 1. zojuist dus oorlog uitgebroken in Israël, overal dode Israëli’s door Palestijnse moordcommando’s….ongeveer type Bataclan qua aanval…..benieuwd wanneer het hier losgaat, genoeg gekken die asiel hebben gekregen en nog een Joodje of synagoge willen meepakken om bij Allah in het paradijs te komen….

  Het is hier in Europa dus nu wachten op de copycats die hetzelfde hier gaan doen….zou zomaar de aftrap kunnen zijn voor ween burgeroorlog hier en zometeen…..

  • Onder het motto ‘never let a good crisis go to waste’ zouden onze politici dat wel eens kunnen aangrijpen om hier de noodtoestand af te kondigen zolang het conflict duurt, en die dus wellicht nooit meer zal eindigen en waarschijnlijk het nieuwe normaal zal worden.
   ‘Dank zij’ corona zijn daartoe ondertussen ook alle wetten gestemd en in plaats.
   En de Europese Internet censuur wetten zijn er ook. Allemaal toeval natuurlijk.

  • Ophouden over de Bataclan en Charlie Hebdo, allemaal Operatie Gladio “B” geleuter, oftewel false flags. Er is naar mijn weten nog nooit een serieuze terroristische aanval door welke bevolkingsgroep of eenlingen dan ook uitgevoerd, het waren altijd onze overheden en enkele naïve of belazerde scapegoats zoals Lee Harvey Oswald, de rijkeluiskinderen van de Rote Armee Fraktion of Amedy Coulibaly.

 2. Een goed artikel dank hiervoor.!
  Amerika is bezig met ZICHZELF te VERNIETIGEN alleen begrijpen ze dat zelf nog niet. ❗️

  Het artikel beschrijft duidelijk hoe Democraten altijd hebben gedacht dat er niets zonder hen kon gebeuren in het land. ( HOOGMOED)

  De Republikeinen daarentegen hebben al jaren als “ underdogs” jaren het overleg gezocht, maar de dems hebben zich in hun structuren zo diep ingegraven dat ze niet wilden overleggen en er is ( zeker met Biden ) nu groot wan beleid is ontstaan. …….
  Zie al de neocons de elite , de Clinton kliek, waaruit de grote stinkend rijke oligarchen zijn ontstaan. Ze doen maar wat ze willen…..
  Dit is niet op tijd aan banden gelegd en woekeren nu door als een staat in de staat.
  De bedrijven hebben meer geld en macht dan de regering….. dank zij het jarenlange domme beleid van de dems..

  Nu ook de dreiging vanuit het buitenland komt, financiel nog wel met de BRICS landen zal Amerika op den duur in verval geraken…… …..

  Met deze interne verdeeldheid en een grote wil om Rusland te vernietingen via Ukraine met zeer hoge kosten , komt hun financiële ondergang zeer dichtbij.❗️

  Dit zal ook consequenties hebben voor de zeker de NAVO ; en Europa in het algemeen….. wie zei het ook weer een tijdje terug…… we moeten ons meer op China richten…… MACRON hij werd nog net niet uitgejouwd…..
  Hoogmoed komt voor de val……‼️
  Hier geldt zeker wordt vervolgd.

  • “maar de dems hebben zich in hun structuren zo diep ingegraven dat ze niet wilden overleggen en er is ( zeker met Biden ) nu groot wan beleid is ontstaan. …….”

   In NL niets anders. dems = d66 en biden = rutte

   • Frans H klopt wat u zegt. De DEMS hun structuren zijn, dat ze GEKOCHT WORDEN zij komen met geld in de regering en dan moeten ze hun geldschieter bevoordelen.
    En als je dit jaren zo vol houdt dan wordt er niet meer geregeerd….. op dit punt zijn we nu aangekomen. ❗️Amerika zal roemloos ten onder gaan aan hun EIGEN CORRUPTIE‼️
    Waarom moest Trump steeds weg, omdat hij tegen deze structuren voor zover het mogelijk was in ging.
    Hij was op eigen kracht met eigen geld president geworden en dat was een grote schrik… voor de gevestigde orde….. dat mocht en kon niet gebeuren…… het moest de GEKOCHTE HILARY ZIJN‼️

    Waarom zitten die lieden anders tot hun 90 e in de senaat net zolang totdat ze half of soms helemaal seniele zijn…
    Wat heeft de familie Biden niet aan miljoenen “ verdient , weggesluisd “ uit Ukraine…… hij is gekocht vandaar zijn dwaze besluiten…..

  • Het is een enkele groep mensen in twee zogenaamde partijen die het voor het zeggen hebben in de VS, ook uit de republikeinse hoek komt uiteindelijk niks goeds.

 3. De Chinezen kunnen in hun handen wrijven want met een instortend Amerika hoeven ze niet meer te vrezen dat er een oorlog uitbreekt.
  Ze mogen de Russen dankbaar zijn omdat die het geduld hebben gehad om Amerika de gelegenheid te geven zichzelf te vernietigen.
  Natuurlijk spelen de samenwerking tussen Rusland en China op economisch en financieel gebied hier ook een grote rol in.
  Maar het is nog niet voorbij: sluit een valse hond op in een klein hok en probeer die maar eens te aaien. Hij zal er alles aan doen om die kooi af te breken om jou de keel door te bijten. (beeldspraak voor de echt bestaande mogelijkheid dat Amerika als laatste redmiddel toch op de rode knopjes gaat drukken)

 4. Burgeroorlog in Amerika. denk op korte termijn de eerste staten die van de unie afstand nemen…of vervroegde verkiezingen omdat Amerika anders uit elkaar valt en dus ook de macht van de Democraten….misschien komt er ineens bewijs dat Trump de president had moeten zijn en Biden onrechtmatig in het witte huis zat…

  je zou een wedkantoor in dit soort zaken moeten hebben…goud !!!

  • De usa burgeroorlog tegen de britten is vroeger gewonnen, maar de britten hebben Abraham Lincoln toen laten vermoorden installeerden Jefferson Davis, een handpop, in Washington DC.

   Dit smerige spel van coups en staatsgrepen en handpoppen spelen ze (de satanisten) al honderden, zoniet duizenden jaren. Steeds hetzelfde patroon. Zelensky is het meest recente voorbeeld, maar het hele westen zijn nagenoeg de complete regeringen handpoppen volgens hetzelfde principe. Stuk voor stuk corrupt. Klaus Schwab zei hardop dat hij daar trots op is, omdat ze anno 2023 niet alleen wat staatshoofden tot handpoppen hebben gemaakt, ze hebben via het WEF complete regeringen en banken en verzekeraars en beursgenoteerde bedrijven volledig geïnfiltreerd.

   Ze doen over hetzelfde kunstje… als een satanische maffia hebben ze alles overgenomen en de totale macht gegrepen. En de enige manier om die macht te houden is een totalitaire NWO.

   Wat een film zijn we in beland. Ongelooflijk. En deze film is al duizenden jaren bezig, maar de mensheid is aan het beseffen dat ze steeds hetzelfde patroon van leugens, bedrog en infiltratie gebruiken… het spel is bijna op, want wij beginnen heel helder te zien wat er voor spel wordt gespeeld. Zodra het duidelijk wordt en een eenvoudig verhaal wordt, zal het sneller en sneller gaan. Ik merk dat het in golven komt, en dat het verhaal bijna compleet lijkt. Binnenkort komt het aan de oppervlakte waar het oorlog/strijd zal gaan geven. De burgeroorlog in de USA is nooit geëindigd, hij gaat binnenkort oplaaien om voor eens en altijd te worden beslecht. Het wordt een hobbelige rit.

    • De USA burgeroorlog werd beslist door de vloot van Tzaar Alexander II wat door de Amerikanen nooit werd vergeven en waarschijnlijk als oud zeer nog steeds het anti-Russische sentiment tegen Rusland voedt in de recente Oekraïne oorlog. Het Rand instituut wil Rusland opdelen wat nu niet zal doorgaan onder Poetin. Het ziet er naar uit dat het Oekraiense leger door Rusland beslissend wordt verlagen in 2024.

 5. “De ironie van deze ontwikkelingen is dat de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen eindigen om volstrekt willekeurige redenen binnen de Amerikaanse machtsstructuur.”

  De timing met de coup van de WHO is wel opvallend.

  • Zij proberen om hun macht te houden en te vereeuwigen door de USA op te heffen en de NWO te installeren. ‘The narrow window of opportunity’ dient zich aan. Het wordt erop of eronder.

 6. Eerlijk gezegd vind ik bovenstaand artikel nietszeggend; enkele anachronistische vergelijkingen, gevolgd door speculaties als gevolg van een politieke gebeurtenis in het congres die misschien nooit eerder gezien maar op zich niet spectaculair is omdat de macht en de kracht van America nog steeds in handen is van de Deep State mafia. Hopelijk heeft de auteur gelijk en komt er een einde aan de oorlog in Hoerkraiene, voorlopig echter is het wishful thinking, maar zoals het spreekwoord zegt, zolang er leven is, is er hoop wat op zich positief is. …en nu ga ik naar de ‘nieuwe’ oorlog kijken in Israel ! Man man , de gesofisticeerde Sapiens Aap is in de 21ste eeuw nog net zo primitief als 10000 jaar geleden, maar wel aardiger , kwaadaardiger, in dit geval .

  • ‘Man man , de gesofisticeerde Sapiens Aap is in de 21ste eeuw nog net zo primitief als 10000 jaar geleden, maar wel aardiger , kwaadaardiger, in dit geval .’

   Ik begin te vermoeden dat we 10.000jr geleden minder primitief waren en dat we juist zijn afgegleden tot de sneue amoebes die we nu zijn. We kunnen niks meer zelf en kinderen denken dat eten uit supermarkten komt en dat melk in fabrieken wordt gemaakt. Ouders geloven niet eens meer dat hun kind zelf dingen kan leren, ze moeten allemaal worden geprogrammeerd. En volwassenen kunnen niet eens meer zelf een broor bakken of wat groenten kweken.

   Nee… we zijn op het primitiefste domste punt beland, alle mensen voor 2023 waren intelligenter dan de slimme geprogrammeerde zombies die nutteloze kantoor kunstjes doen voor nepgeld. We zijn bijna op de bodem, nog ver onder de primaten die in een bos leven.

   • Dat waren nog eens tijden.
    Toen we allemaal nog met een knots rond liepen en iedereen de hersens in sloegen die ons niet beviel of als bedreiging zagen
    En je vrouw nog aan haar haren je grot in kon slepen.

    • Lol ! …maar toch heeft lgsto gelijk …denk ns aan die imposante bouwwerken zoals oa de piramiden die duizenden jaren gebouwd werden en waarbij ingenieurs van nu zich in de haren krabben , hoe ze het in hemelsnaam voor mekaar kregen….

    • Haha… is het ooit zo geweest of hebben ze ons dat verteld? De mens anno nu denkt dat hij superieur is, maar wij zijn anno 2023 de meest onderontwikkelde idioten ooit.

     Kijk bijv eens naar de architectuur van voor 1900 en na 1900… anno 2023 vinden we kubussen een hoogstaand ontwerp. Of kijk naar kunst of muziek. Of naar geneeskunde die niks meer met de natuur te maken heeft. Voedsel dat vol zit met kunstmatige E-rotzooi. En de meeste kinderen vinden water vies, die drinken liever een kunstmatig sapje met 1% fruit. De meeste mensen kunnen alleen nog maar consumeren/eisen/nemen en creëren/geven/delen niks. We zijn op ons einde.

     Binnenkort zullen we wel weer even terugvallen in rondlopen met een knots… 🤣

     • Dan mag ik wel gaan uitkijken of dat ik nog ergens een mooie grot kan vinden met een beetje mooi uitzicht.
      Of een diepe kuil in de grond graven met wat takken eroverheen.
      Met die hoge huurprijzen is het ook niet meer te doen.

   • Let God sort them out oktober 7, 2023 Bij 10:36
    Het zou me ook niet verbazen! Wat een beschavingen bestonden er kennelijk! Wie heeft bijv ooit zo’n pyramide kunnen bouwen! Ik verbaas me ook over de enorme kathedralen, die kennelijk meer te maken hadden met geluidsgolven dan met de hemel en hel. Dit (die eerdere beschavingen) zou dan betekenen dat er steeds weer nieuwe beschavingen ontstaan, met een nieuw soort van creatuur dat op Aarde kan gedijen. Men beweert bijv dat er ‘reuzen’ bestonden, waarvan botten gevonden waren. Wie weet. Maar dit zielige stumperdje van een mensdier is werkelijk een grote treurnis en doet zichzelf geen eer aan. En met de gifspuit is het nog erger geworden. Proberen te genieten van die paar jaartjes dat we hier nog rondzwerven, zou ik zeggen. Groeten.

    • @Immortal
     Waarde .
     Je hebt gelijk .
     Je kunt je verbazen over de bouwkunde naadloos enorme blokken .
     Idd niet te bevatten de schoonheid van de werken overal op deze bol.
     En wat er nog niet gevonden is.
     Ademloos toekijken .
     Je hele leven knaagt er een achtergrond dat er zoveel meer is .
     Quote “Proberen te genieten van die paar jaartjes dat we hier nog rondzwerven, zou ik zeggen ” Ik wacht idd op de bus met een koffer vol herinneringen. Bewust zijn is een draak , recept voor dwaling, eerst door bergen onkunde graven en dan amechtig boven komen .
     De bel gaat voor de volgende in de wachtkamer als je nummer oplicht boven de uitgang 😂
     Groeten >

   • Net gelezen dat de Gallische stamleiders verplicht eerst allemaal goed dronken moesten zijn alvorens te vergaderen.
    Omdat dronken mensen meestal de waarheid spreken, was er dus minder kans dat ze mekaar zouden bedriegen…

  • Patrick oktober 7, 2023 Bij 10:21
   Hahaha, ja de aap is hard gegroeid wb technologie en hardware van allerlei aard, maar volwassen is hij nog steeds niet. Al eeuwen niet. En nu hebben de gulzigaarden dus de technologie waarmee ze de boel naar de verdommenis kunnen helpen met hun stomme koppen. Technologie is op zich niet zo bijzonder, die bouwt net als legosteentjes voort op de reeds bestaande technologie. Maar volwassen worden is een heel andere zaak. Het stond toch al in de Bijbel, meen ik, eet niet van de boom der kennis, maar geniet van het paradijs. Zelfs de space alien in “Encounters” zei het, word niet ‘getechnologeerder’. Ik vermoed dat het eea de ingebouwde manier is om de mens van zich af te schudden, als ze teveel de Aarde aan het vernielen zijn. Wat kan het anders zijn, als er al eeuwen parasieten in het mensdier zitten. De vraag is waarom bestaan deze parasieten. Lijkt me toch niet een succesvol ontwerp. Groeten.

   • @Immortal…

    Ons ego is de parasiet… die gaat binnenkort sterven door alle trauma om ons heen, dat is de apocalypse die aanstaande is. Daarna komt de wederopstanding van de ziel, dan worden we weer bewust doordat trauma ons terugwerpt in de realiteit. Dan eindigt slimheid (getraind geheugen) en neemt onze intelligentie het weer over en gaan we leven uit compassie ipv egoïsme.

    Het ego is de parasiet in ons die alles vernietigd en verstoord.

    • Het ‘ego’ is een uitvinding van Freud (Freud was een mens, niet een kosmische wet). Ego, en het superego, en het id zijn alle drie uitvindingen van Freud. Wat blijkt uit die uitvindingen? Het superego is iets dat meer ontwikkeld zou moeten worden, ipv het ego afbouwen. Het superego staat voor moralen en obstakels, sociale waarden en een geweten. Het superego moet volgens Freud het ego in bedwang houden. Dit is niet meer of minder dan het morele kompas dat bij vele mensen ontbreekt. Het ego op zich is niet zo slecht, omdat het je positie in de samenleving ondersteunt, maar het morele kompas, juist daar is meestal een groot gebrek aan. En zodoende kunnen mensen hun positie in de samenleving naar hartelust en gulzigheid en dominantie uitbouwen. Ik zou zeggen, spoor mensen aan hun superego te ontwikkelen en te gebruiken! Het morele kompas! Dan gehoorzaamt het ‘ego’ vanzelf.

 7. Hebben demonratten McCarthy verdreven om chaos te creëren?

  De kop zegt dat Matt Gaetz en een handvol rechtsextremisten voorzitter McCarthy hebben verwijderd, maar in feite stemden slechts acht Republikeinen, samen met 208 Democraten, om de voorzitter af te zetten. .

  Nadat je vorige week een sluiting van de overheid had voorkomen, zou je denken dat de Demonrats McCarthy zouden redden. De verklaring voor het in de steek laten van hem was dat zijn pogingen om ‘rechts’ in zijn partij te kalmeren hen boos maakten. Dus hij zat gevangen tussen een rots en een harde plaats. Wat denk je?

  https://www.washingtonpost.com/politics/2023/10/03/kevin-mccarthy-democrats-vote-speaker-house/

  De verwijdering van McCarthy heeft voor veel onzekerheid gezorgd. Noem mij paranoïde, maar ik denk dat ze het deden om meer chaos en vernietiging te veroorzaken. Is het vernietigen van Amerika niet hun credo? Zie hieronder het logo van de Demonrat Nation Convention 2020. (Satan vernietigt Amerika.)

  Jim Jordan en Byron Donald zijn koplopers om McCarthy te vervangen als nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden
  Rep. Greg Murphy (R-NC) zei dat er dinsdag een kandidatenforum zal zijn, gevolgd door een stemming op woensdag.

  https://thepostmillennial.com/jim-jordan-byron-donalds-frontrunners-to-replace-mccarthy-as-new-house-speaker

  (Ster van Baphomet ‘Death’ to America. Verstop je in het volle zicht, maar let op en je bent een ‘complottheoreticus.’)

  Scalise is een kanshebber
  https://news.yahoo.com/hardline-duo-emerge-frontrunners-succeed-141210744.html

 8. Destijds bij Share las ik dat het meest aantrekkelijk en onvermijdelijk of nodig zal worden dat een meester van wijsheid het roer overneemt als staatshoofd of adviseur in de VS. Dat idee zag ik wel zitten omdat ze (althans voor mij relatief) alwetend zijn, maar vooral onsterfelijk, dat is de praktische kant voor de scepticus die daar zelf naar zoekt (godzijdank is het niet zo simpel voor de ambitieuzeren), dat wil zeggen dat ze een fysiek lichaam uit de ether precipiteren. En ze het plan van dienst aan de evolutie steunen. Ze zeggen dat alle ellende voortkomt uit het verbreken van kosmische wetten die zij dienen.
  De onpraktische kant is dat hun gave van overwinning op tijd en ruimte weliswaar maar bijzaak is aan de ‘Grote Dienst’ maar hoofdzaak voor de egoïstische kiezer die zich al onsterfelijk waant. En dan krijg je weer die debielen uit het voetbal die met Mandela paraderen voor de camera als God.

  • John oktober 7, 2023 Bij 10:46
   Frans Bardon sprak over de wetten van de Logos (de kosmische wetten). Zodra je die misbruikt, doe je aan zwarte magie. Dat is precies wat ‘ze’ doen. En zo ontwikkelt de mens zich nooit, zolang ze aan zwarte magie doen en zolang de kudde meeloopt met de zwarte magie. Alleen de Bron moet gevolgd worden, daarin ligt het ‘onsterfelijke’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in