Poetin: hoog tijd voor alle Syrische vluchtelingen om naar huis terug te keren 

0
3201
© Kremlin.ru

De miljoenen Syriërs die in verband met de oorlog naar het buitenland zijn verhuisd, moeten terugkeren naar hun vaderland. Dat zou het beste zijn voor zowel Syrië als de landen die de vluchtelingen hebben opgevangen, zegt de Russische president Vladimir Poetin.

Het was tijdens een ontmoeting met de Syrische president Bashar al-Assad op maandag dat Poetin de kwestie aan de orde stelde.

“Helaas bevinden zich momenteel meer dan 6,5 miljoen vluchtelingen buiten Syrië. De meesten van hen zijn inzetbare burgers die zouden kunnen en moeten deelnemen aan het herstel van hun land. Afgezien daarvan dient hun terugkeer de belangen van de landen van verblijf, in de eerste plaats van de buurlanden van Syrië”, aldus de Russische president in Sputnik News.

Poetin wees erop dat de landen die de Syriërs hebben ontvangen, gebukt gaan onder aanzienlijke kosten. Hij merkte ook op dat jonge vluchtelingen “vaak worden beïnvloed door radicalen, zich aansluiten bij militanten en een bedreiging kunnen vormen voor het land van verblijf”.

Vladimir Poetin verklaarde reeds enkele jaren geleden dat de situatie in Syrië veilig is en dat de vluchtelingen kunnen terugkeren. Rusland steunt ook al geruime tijd het initiatief van de Syrische regering om de terugkeer aan te moedigen.

Tot nu toe zijn meer dan 850.000 Syriërs teruggekeerd naar hun vaderland, aldus Poetin.

Denemarken: Nu trekken we verblijfsvergunningen voor Syriërs in – “Natuurlijk gaan ze naar huis”

Poetin: help Syrische vluchtelingen naar huis terug te keren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here