9A83ME launcher from the S-300VM Antey-2500 missile system. © Vitaly V. Kuzmin / Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Russische strijdkrachten zouden Israëlische gevechtsvliegtuigen in Syrië hebben beschoten. Dit is nog nooit eerder gebeurd en kan “een belangrijke verandering in de houding van Moskou tegenover Israël inluiden”.

Vorige week hebben Russische strijdkrachten naar verluidt met geavanceerde S-300 luchtafweerraketten het vuur geopend op Israëlische gevechtsvliegtuigen. Dit volgens een verslag in een Israëlische nieuwsuitzending van Channel 13, schrijft The Times of Israel.

Volgens het rapport vond het ongekende incident vrijdagavond plaats toen de Israëlische luchtmacht verschillende doelen bombardeerde in de buurt van de stad Masyaf in het noordwesten van Syrië.

Op de heenweg werden de jets bestookt door tientallen luchtafweerraketten, die tot dan toe niet doeltreffend waren geweest om de aanvallen tegen te houden. Deze keer waren het de S-300 batterijen van Russische makelij van Syrië die het vuur openden, iets wat volgens het rapport niet kan gebeuren zonder de toestemming van Rusland. Het is niet bekend of dit een eenmalig incident is of “een Russisch signaal aan Israël dat het zijn beleid heeft gewijzigd”, aldus het verslag.

De luchtmacht van Israël heeft sinds het begin van de Syrische burgeroorlog honderden luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd, aldus het nieuwsorgaan. Vaak zouden de aanvallen gericht zijn tegen “wapentransporten die op weg zijn naar de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah in Libanon en andere met Iran gelinkte plaatsen”.

Rusland steunt Syrië en Iran, maar heeft tegelijkertijd getracht goede betrekkingen met Israël te onderhouden, ook al zijn die de laatste jaren ijziger geworden. Sinds het Oekraïne-conflict, waarbij Israël tegen Rusland in ging, zijn de betrekkingen tussen Rusland en Israël echter steeds gespannener geworden, met Russische hints dat het Jeruzalem niet als zijn hoofdstad erkent en verklaringen waaruit blijkt dat Rusland Israël als anti-Russisch beschouwt.

  12.000 Tsjetsjenen klaar voor inzet in Oekraïne - Kadyrov Tsjetsjeense strijders steunen de interventie van Moskou in de Oost-Europese natie

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Israëlische troepen in Oekraïne om Rusland te bestrijdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel959 Oekraïense militanten gaven zich tot nu toe over in Azovstal-fabriek – Leugenaar Zelensky noemt het een humanitaire missie onder toezicht van Oekraïne
Volgend artikelBritse regering geeft toe: COVID-19 vaccins SCHADEN PERMANENT het natuurlijk immuunsysteem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Zionisten zijn niet te vertrouwen en gebruiken anderen en de ellende van anderen om hun eigen doelstellingen te bereiken.

  • Het gaat allemaal maar over beesten en horens en rode draken etc, het zegt mij gewoon helemaal niks. Ik wil er graag in geloven, maar in zulke beeldspraak kan ik het niet geloofwaardig vinden. Bovendien gaat God echt niet eerst ‘ingrijpen’ om dan de ‘anti-christ’ vrijelijk te laten rotzooien. De parasieten zijn de boel nu aan het leegzuigen, en dat boeit God echt niet. Bovendien is God geen mens, geen man, niet mee te vergelijken. God is iets dat wij niet kunnen bevatten. Dus om te zeggen wat God gaat doen, is totale larie.

 2. Beter is de S400 of S500 serie te gebruiken. De S300 luchtafweer is een verouderd type. Israël vliegt met opgewaardeerde F16 en F15 toestellen.

 3. De vriend van mijn vijand is mijn vijand.
  Logisch.
  Maar wel betere systemen gebruiken.

 4. Uit alle bewegingen die Rusland maakt op financieel gebied krijg ik de indruk dat het Rusland aan het lukken is om onafhankelijker te worden van het door internationale banken beheerste financiële stelsel. Dat maakt dat het aanvallen van Israël steeds minder economische gevolgen heeft voor Rusland.

 5. >>> Zionisten zijn niet te vertrouwen <<<

  Noem die klootzakken gewoon bij naam: joden (ashkenazi jews aka FAKEjews welteverstaan!!) zijn niet te vertrouwen. NEVER! Zoveel heeft de geschiedenis hopelijk wel duidelijk gemaakt hoewel sommigen imo stront onder hun schedeldak hebben zitten om dit te kunnen herkennen 🙁

 6. Wat een business die wapenhandel, en al die debiele oorlogen om die business ‘in leven’ te houden. Ziek, ziek zieke shit. Maar zouden die wapenhandelaars niet balen dat de gifspuit de bevolking vermindert? Wie kunnen ze dan nog neerknallen om geld aan te verdienen? Op kale gronden bommetjes laten ontploffen en wapens sturen? Hahaha. Ik snap er af en toe echt niks meer van, over de kortzichtigheid van al die “Agenda’s”. Volgens mij lopen ze allemaal langs elkaar heen, net zoals je ziet bij de meeste corporaties in het bedrijfsleven, en elke Agenda zit maar wat te bekokstoven en weet niet wat de impact van de andere Agenda is. Volgens mij zijn al die gasten achter de Agenda’s zo stom als runderen, net zoals die schapen die door de ene Agenda ingespoten worden. Zodra al die schapen liggen te kreperen, heeft de andere Agenda weer geen mesthoop meer. En hoe gaat de volgende Agenda dan nog boeren aan de gifspuiterij als de schapekudde zwaar verpieterd is? Volgens mij zitten die parasieten alleen maar met hun eigen gulzigheid in hun kop. Mijn voorspelling is dat het rond 2040 goed naar de kloten is overal, als ze niet een beetje gaan nadenken over de consequenties van al die belachelijke Agenda’s. Sustainability? gimme a break… het gaat er om welke Agenda gaat het winnen, want dat gevecht moet ook nog gevoerd worden als elke Agenda de mesthopen van de andere Agenda’s aan het roven of afbouwen is. En die Agenda’s vertellen elkaar kennelijk ook niet alles op een transparante manier over wat ze in hun Agenda hebben staan. “Agenda’s, The Final Battle” coming to a theater near you.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in