Het vertrouwen in de Amerikaanse verkiezingen is onder de Republikeinse kiezers gekelderd. Minister van Justitie William Barr heeft nu aangekondigd dat hij van plan is te onderzoeken of er sprake is van verkiezingsfraude.

De Amerikaanse procureur-generaal William Barr schreef in een memorandum dat hij een onderzoek zal instellen naar verkiezingsfraude tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De meerderheidsleider in de Senaat Mitch McConnel gaf ook zijn steun aan Donald Trump om dergelijke onderzoeken uit te voeren.

In het memorandum schrijft Barr:

“Nu de stemming heeft plaatsgevonden, is het belangrijk dat het Amerikaanse volk erop kan vertrouwen dat de verkiezingen zo zijn verlopen dat de uitslag de wil van het volk weerspiegelt”.

Tegelijkertijd meldt het bedrijf Morning Consult dat de Republikeinse kiezers voor het merendeel van mening zijn dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Deze meninig  is vooral prominent aanwezig in staten waar het min of meer gelijk is tussen Trump en Joe Biden.

Zoals de bovenste grafiek laat zien, zijn slechts drie van de tien van mening dat de verkiezingsresultaten betrouwbaar zijn in staten als Arizona, Georgia, Michigan, Nevada en Wisconsin. In Pennsylvania gelooft slechts 23 procent van de Republikeinse kiezers in de verkiezingsuitslag. Ongeveer de helft van de geregistreerde kiezers in sommige staten is van mening dat de verkiezingen niet goed zijn verlopen, wat ook een opmerkelijk hoog cijfer is. Ten tweede, dat veel ernstiger is, is het vertrouwen in het Amerikaanse kiesstelsel onder de Republikeinse kiezers gedaald van de hoogste waardering van 68 procent op 25 oktober naar 34 procent op 9 november. Een daling van 34 procentpunten! In het geval van de Democratische kiezers is het eerder toegenomen, en dat geldt ook voor de onafhankelijke kiezers.

  Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC: 11.940 doden, 618.648 gewonden en 1.175 ongeboren baby's overleden na COVID-19 injecties

De vraag is dan ook waarom William Barr pas nu in actie is gekomen nadat uit opiniepeilingen is gebleken dat er een sterk wantrouwen ten aanzien van de verkiezingsuitslag en mainstream media heerst, terwijl Trump-kiezers sinds de verkiezingsnacht onregelmatigheden bij de verkiezingen hebben laten zien en eisten dat dit onmiddellijk moest worden onderzocht. Nadat Barr had aankondigd dat hij van plan was om verkiezingsfraude te onderzoeken, is Richard Pilger vertrokken, de ambtenaar die bij het Amerikaanse ministerie van Justitie de leiding heeft over onderzoeken van eventuele misdaden bij de verkiezingen. Hij nam ontslag uit protest tegen de nieuwe richtlijn van Barr.

Misschien zijn deze onderzoeken ingesteld als mistgordijn van het Republikeinse establishment om gefrustreerde Republikeinse kiezers te kalmeren? Het valt nog te bezien.

De kwestie kan natuurlijk ook zijn dat de Republikeinse leiders zich zorgen maken over hun toekomst, omdat hun kiezers niet langer geloven dat de verkiezingen correct zullen verlopen en het aantal stemmen voor hen dus zal afnemen, derhalve hun eigenbelang misschien de reden is. Het establishment is waarschijnlijk ook bezorgd, omdat de huidige stand van zaken steeds meer in twijfel zal worden getrokken door voornamelijk Republikeinse kiezers, die in hoge mate met vuurwapens gewapend zijn.

Trump nog steeds zegevierend: “We zullen winnen”

Vorig artikelTrump nog steeds zegevierend: “We zullen winnen”
Volgend artikelPoetin: hoog tijd voor alle Syrische vluchtelingen om naar huis terug te keren 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. CNN zegt nog steeds: “Biden, the president elected”….
  e vraag is niet OF er gefraudeerd is, maar hoeveel.
  –in 29 staten zijn er meerstemmers dan inwoners
  –veel doden zijn opgestaan en hebben gestemd
  –ballots zijn vervalst en op DEMS uitgeschreven
  –dubbel gestemd
  –programma dat 3% naar de DEMS schreef
  –ballots weggegooid…

  het beste zou zijn, de verkiezing als niet gebeurd te beschouwen, Biden een beroepsverbodvoor politiek geven en Trump gewoon4 jaar laten zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in