Foto Credit: Strategic-culture.su / (Public Domain)

Voor degenen die bereid zijn om de werkelijkheid objectief waar te nemen, liet deze week twee soorten wereldorde zien. Het bemoedigende nieuws is dat de ene zal zegevieren over de andere en zo een betere wereld voor de mensheid zal voortbrengen, een wereld van waardigheid en ontwikkeling voor het algemeen welzijn, schrijft Strategic Culture Foundation.

Het was een gedenkwaardige gebeurtenis deze week toen de Russische president Vladimir Poetin een bezoek bracht aan China, waar hij hartelijk werd begroet door zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping. Beide leiders bevestigden hun vriendschap en hun visie op een multipolaire wereld gebaseerd op partnerschap en wederzijds voordeel. Poetin en Xi ondertekenden talrijke overeenkomsten over een breed scala aan handels- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van energie, technologie, techniek, bouw, landbouw, infrastructuur en militaire defensie.

Het bezoek was Poetins tweede bezoek aan China sinds oktober vorig jaar. Het was zijn eerste buitenlandse reis sinds hij eerder deze maand werd ingehuldigd als president voor een vijfde termijn. Beide leiders hebben de traditie om elkaars land te bezoeken als eerste internationale stop na hun respectieve inauguraties. Bij het begin van zijn derde termijn als president van China in 2023 maakte Xi van Rusland zijn eerste internationale bestemming. In de afgelopen twee decennia hebben beide mannen elkaar als leiders bij ten minste 40 gelegenheden ontmoet.

De persoonlijke warmte getuigt van oprechte vriendschap en ook van een nauw gedeelde politieke visie op de wereld. Poetin en Xi hebben vurig gepleit voor een multipolaire wereld gebaseerd op respect, gelijkheid en samenwerking.

Tijdens zijn ontvangst in Peking deze week tijdens een tweedaags bezoek, prezen Poetin en Xi de groeiende alliantie tussen hun naties als een fundamentele factor voor het behoud van stabiliteit en vrede in de wereld.

Poetin verklaarde: “We werken solidair aan de vorming van een meer rechtvaardige en democratische multipolaire wereldorde die moet steunen op de centrale rol van de Verenigde Naties en zijn Veiligheidsraad, het internationaal recht en de culturele en beschavingsdiversiteit, een geverifieerde balans van belangen van alle deelnemers van de wereldgemeenschap.”

  Kiev's tegenaanval waarschijnlijk niet succesvol door groot aantal slachtoffers

Xi van zijn kant merkte op dat de banden tussen Rusland en China “een toonbeeld zijn van wederzijds respect, openhartigheid, harmonie en wederzijds voordeel” en hij benadrukte hun inzet voor “eerlijkheid en rechtvaardigheid.”

Beide mannen benadrukten dat hun alliantie en visie niet bedoeld waren om wie dan ook te bedreigen. Ze riepen op tot diplomatie en een redelijke dialoog bij het oplossen van internationale conflicten, waaronder in Oekraïne en het Midden-Oosten.

President Xi noemde geen specifieke landen, maar het was duidelijk dat hij naar de Verenigde Staten verwees toen hij de “Koude Oorlog-mentaliteit… unilateralisme, hegemonisme, blokconfrontatie en machtspolitiek” aan de kaak stelde als bedreigingen voor vrede en internationale veiligheid.

Van twee wereldstaatslieden die het progressieve humanisme vertegenwoordigen, mogen we ons daarentegen richten op het andere soort wereld dat deze week te zien was, het soort waar Xi op zinspeelde met zijn veroordeling van de Koude Oorlog-mentaliteit.

De tweede visie is anachronistisch, abject en falend. Het is de wereldorde die sinds de Tweede Wereldoorlog domineerde op basis van westerse hegemonie, of eufemistischer, de “op regels gebaseerde orde” genoemd. De belangrijkste hegemoon is de Verenigde Staten, wiens westerse bondgenoten vazallen zijn die hun orde van privileges en uitbuiting van anderen dienen in een neokoloniaal paradigma.

Vandaag de dag is deze door het Westen gedicteerde orde een hypergemilitariseerde wanorde waarin illegale oorlogen en clandestiene conflicten worden aangewakkerd om de hegemoniale suzereiniteit en het parasitisme te ondersteunen. Net als in de oudheid wordt de meerderheid behandeld als slaven die hun overheersers eer moeten bewijzen of anders worden gegeseld. Vandaag de dag uit het tribuutsysteem zich in uitbuiting van de handel, oneerlijke ruilvoorwaarden en financiële roofzucht door misbruik van de fiatvaluta, de Amerikaanse dollar. Er is geen partnerschap of wederzijdsheid in een dergelijke “orde” omdat het hele systeem gebaseerd is op privileges en uitbuiting, ondersteund door fascistische ideeën over superioriteit en exceptionalisme.

  Oorlogsmisdaad: Oekraïense strijdkrachten doden visser in regio Kherson (Video)

De Amerikaanse president Joe Biden en vrijwel alle westerse politieke leiders hebben de wereld niets anders te bieden dan oorlog, conflicten, armoede en ontbering. Deze week zijn Biden en Westerse vazallen doorgegaan met het bewapenen en helpen en aanzetten tot de genocide in Gaza door het criminele Israëlische regime; ze zijn doorgegaan met het aanwakkeren van de oorlog en vernietiging in Oekraïne, waarbij ze elk oprecht streven naar vreedzame diplomatie afwijzen.

Slechts enkele dagen voordat Poetin in Peking aankwam, maakte de Chinese president Xi een officiële Europese reis waar hij een ontmoeting had met Emmanuel Macron uit Frankrijk, gevolgd door Viktor Orban uit Hongarije. Tijdens het Europese bezoek van Xi kondigde Biden een reeks anti-Chinese economische maatregelen aan, waaronder nieuwe heffingen op 18 miljard dollar aan Chinese exportproducten. Dat komt bovenop de tarieven die al zijn opgelegd op $300 miljard aan exportproducten die Biden handhaaft van de Trump-regering. Het lijdt geen twijfel dat Washington de gelegenheid heeft aangegrepen om de spanningen met China op te voeren toen Xi in Europa was. Dit is de Amerikaanse truc om verdeeldheid en antagonisme op te rakelen als een manier om te proberen zijn (tanende) wereldmacht te versterken.

Op een frivool niveau zagen we deze week Antony Blinken, de (zogenaamde) Amerikaanse topdiplomaat, die een bezoek bracht aan Kiev en beloofde meer wapens en miljarden dollars te leveren aan een hopeloos corrupt NeoNazi-regime. Nadat hij pizza had gegeten in een restaurant dat berucht was vanwege het tonen van nazi-regalia, ging Blinken later naar een bar waar hij gitaar tokkelde met een lokale rockband. Het nummer dat gespeeld werd was Rockin’ in the Free World van Neil Young. En dat terwijl er tot 500.000 Oekraïense soldaten zijn gedood in de door de VS gestimuleerde proxyoorlog tegen Rusland. Gênant is ook dat Blinken niet eens leek te beseffen dat Young’s harde nummer een sardonische afstraffing is van de Amerikaanse imperiale arrogantie.

  Oekraïne Situatierapport: Slechte demografie - Einde van de steun

Elders in Peking, nadat Poetin en Xi oprechte diepgaande ontmoetingen hadden gehad over het nastreven van wereldvrede en welvaart, genoten de twee leiders van een diner en woonden ze ’s avonds een prachtig concert bij met orkestmuziek ter ere van het eeuwenlange culturele erfgoed van hun landen.

De twee gebeurtenissen naast elkaar spreken boekdelen over de menselijke kwaliteit, gevoeligheid, intellect en bewustzijn van de diepgaande verplichting van de geschiedenis om de menselijke conditie te verbeteren.

Het empirische resultaat is dat de door het Westen gedomineerde wereldwijde wanorde verouderd en in verval is. Het door de VS geleide imperium van neokoloniale kapitalistische roofzucht en agressie sterft met de dag. Er ontstaat een nieuwe wereldorde gebaseerd op gelijkheid en oprecht democratisch respect. Die nieuwe wereld is al aanwezig en wordt geïllustreerd door de vriendschap tussen Rusland en China.

Er zijn goede, zij het betreurenswaardige, redenen waarom Amerikaanse imperialisten als Henry Kissinger en Zbigniew Brzezinski altijd vreesden dat de historische toenadering tussen Rusland en China een ramp zou betekenen… een ramp, dat wil zeggen, voor het Amerikaanse imperialisme.

Gelukkig is er voor de rest van de wereld hoop op een betere wereld van vrede en welvaart. Poetin van Rusland en Xi van China zijn voorbodes van die betere toekomst.

De gecombineerde militaire en economische kracht van Rusland en China en de politieke wijsheid van hun leiders staan garant voor een betere wereld, ondanks het immense gevaar dat uitgaat van de snode Neros van het decadente Westerse imperium.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dit is de manier waarop het Westen eindigtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

;

Vorig artikelStudie: DNA-verontreiniging in COVID-vaccin van Pfizer overschrijdt 354 keer de toegestane limiet
Volgend artikelIsraëlische functionarissen staan versteld over de complexe operaties van Hezbollah
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Hoe mooi kan het zijn voor deze wereld…en hoe jammer het is dat,.. daar én Hier die andere Haatvolle wereld bestaat waarin we geboren zijn.. gebaseerd op materialisme.. hebben en méér én meer en deze (onze) stelen moorden en verkrachten om…Nog Meer en nooit Minder.. gelukkig bestaat er nu een tegengewicht…♥️🇷🇺🇨🇳♥️🌹🌹🌹 Of het u nu aanstaat of niet…

 2. In tegenstelling tot wat velen menen, ook vele zogenaamd ‘wakkeren’, gaan de zionisten Trump en Wilders ons niet redden. De ommekeer zal moeten komen van de BRICS onder aanvoering van Rusland. Mooi om te zien dat Rusland via de BRICS samenwerkingsverbanden aangaat met China en Iran op financieel-en economisch gebied, landen waar ze bepaald niet mee bevriend zijn. Deze landen hebben immers geen andere keuze dan samenwerken om onder het juk van de VS en de dollar uit te komen.

  • Jack,
   Ik beluister soms een Pepe Escobar, hij zegt dat hij soms gesproken heeft met Lavrov, de BRICS landen en die aansluitende landen zullen akkoord moeten gaan met een duidelijk,krachtig statement als het om de Palestijnen gaat, dat is nog niet allemaal op papier maar die BRICS landen willen dit echt gaan oplossen, Rusland heeft ertoe bijgedragen dat de Palestijnen 1 groep mensen zullen worden die hun volk gaan vertegenwoordigen, geen Hamas of de vroegere PLO, ik hoop echt op vrede en een toekomst, ik zag pas George Galloway daarover praten in het Lagerhuis, hij weet zoveel van heel de geschiedenis en herinnerde al die luisteraars daar aanwezig dat onder de Britten de zionistische terroristen mensen hebben vermoord en ook Britten op hebben gehangen, ook nu steunt het VK alles wat Bibi en zijn apartheidsregime nu flikken, hij die Galloway houdt hen allemaal een spiegel voor en zegt zijn jullie echt zonder schaamte, staan jullie echt meer nergens voor terwijl onder het Britse volk verwacht wordt dat jullie eens iets gaan doen om dingen op te lossen, ik deel Uw mening over de BRICS, ik ben 61 jaar inmiddels maar dat de hegemonie van de VS teneinde gaat komen was een droom van mij, een bevrijding voor de gehele mensheid, deze despoot met hun nazivrienden van vroeger en nu weer, geniet van de pracht dag en dat je kunt schrijven wat je wilt zonder meel in de mond, het is als vrij ademen!!!

 3. Henry Kissinger en Zbigniew Brzezinski zijn crypto joden. De toenadering tussen China en Rusland is hoofdzakelijk nadelig voor deze groep, en veel minder of kan zelfs ten goede komen van de gewone man in het westen, eens deze zijn verjaagd. Het probleem is dat onze “elite” zich moet terug trekken in het westen, dat geen economische slagkracht meer heeft, en die nu ook nog eens fysiek ondermijnt zijn door het vaccinatie experiment, waardoor de kans groot is dat ook wij zullen worden ingenomen door voornoemde grootmachten. Wat blijft er dan nog over van hun rijkdom?

 4. toch zet ik vraagtekens bij china.
  hoe zit het met de bevolking met zijn ID en iris scannen alleen al om je huis binnen te komen?
  ze verzuipen daar in de camera’s om je in de gaten te houden.

  ik ben nooit in china geweest dus kan er eigenlijk niets overzeggen maar als het zo is dan zit mij het niet lekker.

  • A lot what one hear from the west media about china is fake. Study China more, but not through the western media ,the are liars.

  • Ik heb vrienden waarvan de kinderen zeggen ik ga op vakantie naar Amerika.
   Hun Ouders zeggen dan, oké, maar je gaat eerst naar China, daar ligt de toekomst.!
   En die daar geweest zijn, en dan Amerika bezoeken zeggen dan, nergens zie meer de American Dream….!!!!

  • Weet niet waar je deze wijsheid weg haalt, maar zou toch wat meer onderzoek doen op de BETROUWBARE web sites, deze meeste Chinese (85%) zijn zeer gelukkig met hoe het nu gaat in China, voorbeeld mijn vriendin liet per ongeluk haar tas staan op het station en met alles erin, totale paniek zou dat hier in het westen geweest zijn, zij ging de volgende dag gewoon naar het station om haar tas op te halen en anders hadden ze deze gewoon gebracht, nog een voorbeeld straat tuig ( wat hier welig tiert en niets tegen ondernomen wordt) dat zul je daar niet meemaken en normen en waarden die bestaan daar tenminste nog evenals RESPECT, en zij is nu hier en wij gaan straks daar leven, heerlijk dit vooruitzicht.

  • @salvar: Xi doet niet stiekem over het systeem van de ‘Social Credit Score’, de ultieme staatscontrole, die in China al jaren operationeel is. De Chinezen zelf trouwens ook niet. Kwestie van (omgekeerde) kuddementaliteit: ‘Wat goed is voor de Staat is ook goed voor mij’.
   De westerling moet niets hebben van ‘Orwelliaanse controle en onderdrukking’; die zweert bij zijn heilige, wettelijke privacy, maar vergeet liever dat hij (wettelijk) net zo transparant en controleerbaar is als de Chinees’.

   Overigens is het beeld van de twee ‘stoere ridders’ die als Robin Hood opkomen voor het gepeupel, door de gemene westerse kapitalisten te bestrijden, wel een beetje naïef. Waar is het verschil tussen de westerse graaimentaliteit en hún ‘staatskapitalisme’, resp. ‘oligarchie’?

   In wezen is de hele wereld verworden tot één grote, geopolitieke eenheidsworst naar westers model, waarin de globalisten (Silicon Valley, Hollywood, Wall Street) al lang de dienst uitmaken.

 5. Het klinkt mooi…ik heb alleen wat moeite met
  a)–de centrale rol van de “Verenigde Nazies” en zijn “Veiligheidsraad”, — het internationaal recht…..
  b)– de culturele en beschavingsdiversiteit
  c)–een geverifieerde balans van belangen van alle deelnemers van de wereldgemeenschap…
  Dat is volgens mij hetzelfde allemaal als nu maar dat ligt er maar aan hoe je het interpreteert een beetje…
  Ik heb mijn twijfels voor het uiteindelijke doel ervan…Zou mooier zijn als ze eerst de hele “elitaire kring/ zng. elites eerst helemaal opruimen en al het geld en bezittingen van hen verdeelden onder de armen!!!

 6. Hoe eerder het gespuis wordt opgeruimd, des te eerder is de weg naar wereldvrede open.
  De globalisten lopen vanzelf in het mes, kwestie van tijd. Ze zijn een tribunaal onwaardig.

 7. Ik vraag mij af wat er door de hedendaagse politiek überhaupt overblijft voor integriteit van de vrije mens.
  Dit doet mij denken aan jezus die als offerlam naar zijn slachting werdt geleid, dankzei een corrupte massa waarvan ook ieder aspekt van vrijheid was afgenomen door de collectieve druk en door de macht van de heersers.
  Het volk, waar de hele democratie in feite op gebaseerd is, is een wassen neus.
  Dit is en blijft in mijn opvatting nog steeds niets anders als de onderdrukking van de vrije mens en zijn vrije wil, en daarmee onze toekomst tussen de sterren als een alliantie van de Galactische Federatie.
  Dit wordt ons ontnomen.

  • Steven,
   Wij, het Westen hadden het ping ping systeem al veel eerder dan China.. word wakker, en lig geen onzin uit te kramen. China ontwikkeld alles nu veel sneller.

 8. Iemand moet het eindwoord hebben.
  Met de huidige politieke leiders in het westen en hun symbiotische relatie met de steenrijke elite zien we wat de gewone burgers te wachten staat.
  Liegen, bedriegen, intimideren, chanteren, manipuleren zijn in het westen het nieuwe normaal geworden.
  Slechter kan gewoon niet.
  Een gouden kooi is ook een kooi.
  Laat de anderen het maar proberen.

 9. Humans will have 12 helix DNA by combining 2 helix DNA. The incredibly powerful vibe of the Super New Moon and The White Sun. You have to do this first for fully awareness to get into willingness….Your entire energy body is in fact connected to your chakras and your chakras are in constant communication and harmonization, in your whole systems as you alining with the new energy.⁠ As a result, there’s a constant exchange of energy going on as part of the natural process of ascension and union, and a precursor of the merging process. There are various manifestations of this energy exchange like telepathy, astral traveling, spiritual sexuality, and even higher dimensional through your journey whether in the 3D or in higher dimensions as we all wil evolve trough the 12 dimensions to become the I’Am.⁠ Is ignorance negative mindset in your surroundings.

  How to become the light warrior.
  https://youtu.be/FYbI0Wnfu6c?si=WFSI1JbA-JbVqKWb

  Why you getting overwhelmed and angry those days and how to overcome it. https://youtu.be/wkgCExUNnYw?si=dKNKQ0no-OwMjjoV

 10. De beoogde multipolaire wereld is natuurlijk beter dan de U.S.-hegemonie.
  Echter, de uitspraak dat de U.N. ook voor Rusland en China het middelpunt zal vormen, is verontrustend. Het braakbalprogramma #Agenda2030 zal dan ook door de Multipoalaire Orde doorgevoerd worden. Mèt de U.S. erbij, èn alle corruptie.
  Als het evenwel ook de bedoeling is de U.N. drastisch te hervormen, de globalisten eruit te gooien, dan zie ik ’t wel zitten. Indien niet, dan zal het voor Het Volk geen zier uitmaken of het Uni- of Multipolair Totalitarisme zal zijn. Een vuist is een vuist….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in