Hezbollah Ababil UAV / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Verscheidene Israëlische media berichten over de militaire capaciteiten van Hezbollah, na een reeks aanvallen van het hoogste niveau die gericht waren op hoog geprezen Israëlische bewakings- en radarsystemen, terwijl nieuwe strijdmethoden werden geïntroduceerd.

De nieuwswebsite Ynet zei dat Israëlische officieren die aan het noordelijke front dienden, een waarschuwing hebben afgegeven over het feit dat Hezbollah een aanval kan lanceren op Israëlische soldaten in de buurt van de Palestijns-Libanese grens, 30 seconden nadat ze hen hebben gelokaliseerd. Dit vermogen werd getoond in verschillende video’s die zijn gepubliceerd door de militaire media-eenheid van de groep, waar Hezbollah zelfmoorddrones, geleide antitankraketten of verschillende soorten artilleriewapens gebruikte om Israëlische groepen en individuele soldaten aan te vallen, bericht Alethonews.

Bovendien zei de militaire correspondent van de Israëlische legerradio dat Hezbollah een aantal “kwalitatief hoogstaande aanvallen heeft uitgevoerd op verder weg gelegen doelen, met behulp van geavanceerdere militaire wapens.”

Hezbollah’s ‘verbazingwekkende capaciteiten’ getoond in allereerste luchtaanval

Op donderdag lanceerde Hezbollah een luchtaanval via een Ababil-T drone gewapend met twee Sovjet S-5 raketten op een groep Israëlische soldaten in Metulla. De aanval was de allereerste luchtaanval op Israëlische stellingen door een Libanese entiteit.

De correspondent van de Israëlische Army Radio zei dat Hezbollah het “normaal” heeft gemaakt om tientallen raketten en kruisraketten te lanceren in de richting van de militaire basis Meron Air Traffic Control, een van de strategische militaire locaties van de bezetter, die wordt gebruikt om zowel offensieve operaties te coördineren als om luchtdreigingen op te sporen en te ontdekken.

Wat de aanvallen van vandaag betreft, wees de correspondent op een aanval met meerdere kamikaze-drones die gericht waren op de verblijfskampen van Israëlische officieren en soldaten in Ga’aton. Over dit specifieke incident zei de correspondent van de Israëlische omroep Channel 14 dat de drone-aanval honderdduizenden Israëli’s in schuilkelders en bunkers bracht nadat de sirenes afgingen in Ben Ami, Gesher HaZiv, Evron, Nahariya, Sa’ar, Shlomi, Metzuba, Betzet, Achziv Miluot Industrial Zone, Liman, Rosh HaNikra, Avdon, Neveh Ziv, Manot, Ga’aton, Yechiam, Cabri en Ein Yacov gedurende 14 minuten.

  Klopjacht op Mossad-agenten in heel Turkije: 33 arrestaties door MIT - Erdogan verscheurt Israëlisch netwerk! (Video's)

Channel 14 meldde ook dat Israëlische functionarissen altijd hebben “geschat dat Hezbollah verbazingwekkende capaciteiten had die iedereen zouden verrassen.”

Hezbollah’s Tel Shamayim operatie deed de kaken van Israëlische functionarissen van elkaar vallen

De omroep zei ook dat de aanval van Hezbollah op de “zeer gevoelige” Tel Shamayim faciliteit “de kaken van elkaar deed vallen” van Israëlische veiligheidsfunctionarissen, het Northern Command van het leger en de Israëlische politieke leiding. De site, gelegen op 35 km van de grens, werd aangevallen door twee kamikaze-drones, die ontsnapten aan een complex en gelaagd luchtafweersysteem voordat ze hun doel troffen.

Het is vermeldenswaard dat het Sky Dew High Availability Aerostat System (HAAS) in kwestie hightech bewakingsapparatuur, vroegtijdige detectiesystemen en een AESA-radar bevat. Hezbollah heeft langzaam Israëlische surveillance- en radarsystemen ontmanteld in de bezette gebieden, door spyware te richten op sites in de frontlinie, de Meron Air Traffic Control Base aan te vallen, radars chirurgisch te raken, een surveillanceballon neer te halen en de Sky Dew HAAS neer te halen.

Hezbollah’s ATGM’s, drones ontwijken Israëlische luchtafweersystemen, elektronische oorlogsvoering

Het Britse The Independent merkte op dat Hezbollah zijn aanvallen in de afgelopen weken heeft aangepast en erin is geslaagd om het aantal strijders dat verloren gaat in confrontaties te verminderen.

Tegelijkertijd heeft Hezbollah nieuwe methoden geïntroduceerd voor haar aanvallen, waardoor de uitvoer van operaties hoog blijft, inclusief complexe en samengestelde aanvallen.

De Israëlische nieuwswebsite Intelli Times zei dat “Hezbollah erin slaagt om kamikaze-drones en televisiebeeldgeleide precisiewapens te gebruiken,” terwijl de Israëlische strijdkrachten “niet de mogelijkheid hebben om ze te onderscheppen.”

  Ontwrichting, afscheiding of WO III?

Volgens de website is dit “verbazingwekkend” en roept het vragen op over de elektronische oorlogsvoering van Hezbollah en het mogelijke gebruik van het Russische satellietnavigatiesysteem. De krant noemde de bovengenoemde operaties “verontrustend” en benadrukte dat Hezbollah “alles zal doen om zoveel mogelijk [Israëlische] systemen uit te schakelen,” ter voorbereiding op een Israëlische invasie in Libanon.

“Israël vuurde 5 Iron Dome raketten af op 3 drones [en misschien meer] en schoot er slechts één neer. Wat doen we als er een zwerm van 100 of 200 aankomt?”

Intelli Times beweert dat Hezbollah zijn drones niet lanceert om “Israël” aan te vallen, maar om de paraatheid van Israëlische luchtafweersystemen te onderzoeken en te scannen en te zoeken naar blinde vlekken.

“Dit is wat het publiek moet weten. Dit is misschien een eng vooruitzicht, maar het zal waar worden,” voegt de website eraan toe.

Kolonisten niet opgewassen tegen Hezbollah operaties

Het hoofd van de nederzettingenraad Merom HaGalil, Amit Sofer, zei in een interview voor Channel 12: “We staan hier voor bewoners en mensen die niet weten in hoeverre ze sterk en standvastig kunnen blijven,” eraan toevoegend dat zulke gevoelens “dag na dag worden verpletterd.”

Sofer merkte op dat elke Israëlische moord op een Hezbollah-officier heeft geleid tot grootschalige aanvallen op Meron.

“Na elke reactie ervaren we oneindige spanning, en dat moeten we volledig en definitief stoppen,” voegde hij eraan toe.

Sofer riep de Israëlische autoriteiten op om te streven naar een oplossing voor de confrontaties en zei dat de voortdurende betrokkenheid een economische bedreiging vormt “die maand na maand toeneemt.” Geobsedeerd door de huidige stand van zaken, riep Sofer het Israëlische leger op om “voor één keer [Hezbollah] te laten zien dat de eigenaar van het huis gek is geworden.”

  Peter Zeihan en het Einde van de Wereld

“De situatie hier is uiteindelijk ondraaglijk. Mensen storten hier dag na dag in,” benadrukte Sofer.

Een foto van het type drone dat vandaag de dag door Hezbollah wordt gebruikt. Het draagt ​​afzonderlijke raketten.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Netanyahu lokt de VS in een oorlog met IranVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin en Xi zijn wereldstaatsmannen terwijl de westerse elites de echte bedreiging voor de wereldvrede blijken te zijn
Volgend artikelZelensky hekelt het Westen voor het willen beëindigen van het conflict
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. mooi, go Hezbollah, wapen je tegen de AshkeNazi’s overheersers die Libanon en andere landen al tig jaren binnenvallen met hun bommen en granaten alsof hun (IS RA EL) de baas is en zo gedragen ze zich met hun militaire voertuigen e.d. ben er persoonlijk getuige van! dat ze dat al tig jaren doen die IDF e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in