De ontmoeting van president Poetin met een groep Russische oorlogscorrespondenten en Telegram-bloggers – waaronder Filatov, Poddubny, Pegov van War Gonzo, Podolyaka, Gazdiev van RT – was een buitengewone oefening in persvrijheid, schrijft Pepe Escobar.

Onder hen bevonden zich serieus onafhankelijke journalisten die zeer kritisch kunnen zijn over de manier waarop het Kremlin en het Ministerie van Defensie (MvD) bezig zijn met wat afwisselend kan worden gedefinieerd als een Speciale Militaire Operatie (SMO); een antiterreuroperatie (CTO); of een “bijna-oorlog” (volgens sommige invloedrijke zakenkringen in Moskou).

Het is fascinerend om te zien hoe deze patriottische/onafhankelijke journalisten nu een rol spelen die vergelijkbaar is met die van de voormalige politieke commissarissen in de USSR, die allemaal op hun eigen manier vastbesloten zijn om de Russische samenleving langzaam maar zeker naar het droogleggen van het moeras te leiden.

Het is duidelijk dat Poetin niet alleen hun rol begrijpt, maar soms, “shock to the system-style”, dat het systeem dat hij voorzit de suggesties van de journalisten ook daadwerkelijk uitvoert. Als buitenlands correspondent die nu al bijna 40 jaar over de hele wereld werkt, ben ik behoorlijk onder de indruk van de manier waarop Russische journalisten een mate van vrijheid genieten die in de meeste uithoeken van het collectieve Westen ondenkbaar is.

Uit het transcript van de vergadering in het Kremlin blijkt dat Poetin beslist niet om de zaken heen draait.

Hij gaf toe dat er “operettegeneraals” in het leger zijn; dat er een tekort is aan drones, precisiemunitie en communicatieapparatuur, dat nu wordt aangepakt.

Hij besprak de legaliteit van huurlingenorganisaties; de noodzaak om vroeg of laat een “bufferzone” in te stellen om Russische burgers te beschermen tegen systematische beschietingen door het Kievse regime; en hij benadrukte dat Rusland het door Bandera geïnspireerde terrorisme niet met terrorisme zal beantwoorden.

Na bestudering van de uitwisselingen kan een conclusie niet uitblijven: de Russische oorlogsmedia voeren geen offensief, zelfs niet nu het collectieve Westen Rusland 24/7 aanvalt met zijn enorme NGO/soft power media-apparaat. Moskou is – nog? – volledig verwikkeld in de loopgraven van de informatieoorlog; op dit moment spelen de Russische media alleen maar een verdedigende rol.

Helemaal naar Kiev?

Het belangrijkste citaat van de hele ontmoeting is waarschijnlijk Poetins beknopte, ijzingwekkende evaluatie van waar we nu staan op het schaakbord:

Terwijl sancties falen en Rusland oprukt, veranderen de westerse media hun toon over Oekraïne

“We werden gedwongen om te proberen de oorlog die het Westen in 2014 begon, met wapengeweld te beëindigen. En Rusland zal deze oorlog met wapengeweld beëindigen door het hele grondgebied van het voormalige Oekraïne te bevrijden van de Verenigde Staten en de Oekraïense nazi’s. Er zijn geen andere opties. Het Oekraïense leger van de VS en de NAVO zal verslagen worden, ongeacht de nieuwe soorten wapens die het van het Westen krijgt. Hoe meer wapens er zijn, hoe minder Oekraïners en wat ooit Oekraïne was zullen overblijven. Direct ingrijpen door de Europese NAVO-legers zal de uitkomst niet veranderen. Maar in dit geval zal het oorlogsvuur heel Europa overspoelen. Het lijkt erop dat de VS daar ook klaar voor is.”

In een notendop: dit zal alleen eindigen op de voorwaarden van Rusland, en alleen als Moskou vindt dat al zijn doelstellingen zijn bereikt. Al het andere is wensdenken.

Terug aan de frontlinies, zoals opgemerkt door de onmisbare Andrei Martjanov, heeft eersteklas oorlogscorrespondent Marat Kalinin overtuigend uiteengezet hoe het huidige metalen doodskisten tegenoffensief van Oekraïense zelfs de eerste Russische verdedigingslinie niet heeft kunnen bereiken (ze zijn een lange – snelweg naar de hel – 10 km er vandaan). Alles wat het beste proxyleger van de NAVO ooit heeft kunnen bereiken, was een genadeloze afslachting op industriële schaal.

Maak kennis met Generaal Armageddon in actie.

Surovikin had acht maanden de tijd om zijn voetafdruk in Oekraïne te plaatsen en vanaf het begin begreep hij precies hoe hij er een heel nieuw balspel van moest maken. De strategie is waarschijnlijk om de Oekraïense strijdkrachten tussen de eerste verdedigingslinie – ervan uitgaande dat ze die ooit doorbreken – en de tweede linie, die vrij aanzienlijk is, volledig te vernietigen. De derde linie blijft verboden terrein.

De MSM van het collectief Westen gaat voorspelbaar over de rooie en begint eindelijk afschuwelijke Oekraïense verliezen te tonen en het bewijs te leveren van de volslagen incompetentie van de Kievse knokploegen en hun militaire handlangers van de NAVO.

En voor het geval het moeilijk wordt – voorlopig een kleine mogelijkheid – heeft Poetin zelf de routekaart geleverd. Zachtjes, zachtjes. Als in: “Hebben we een mars naar Kiev nodig? Zo ja, dan hebben we een nieuwe mobilisatie nodig, zo nee, dan niet. Er is nu geen behoefte aan mobilisatie.”

Oorlogstrommels slaan luider, Wereldoorlog III komt steeds dichterbij

De cruciale sleutelwoorden zijn “op dit moment”.

Het einde van al uw ingewikkelde plannen

Ondertussen, weg van het slagveld, zijn de Russen zich zeer bewust van de hectische geo-economische activiteit.

Moskou en Peking handelen steeds meer in yuan en roebel. De ASEAN 10 gaan helemaal los op de regionale valuta’s en omzeilen de Amerikaanse dollar. Indonesië en Zuid-Korea voeren de handel in roepia’s en won op. Pakistan betaalt voor Russische olie in yuan. De VAE en India voeren hun niet-oliehandel op in roepies.

Iedereen en zijn buurman staan op het punt om lid te worden van BRICS+ – wat een wanhopige Hegemon dwingt om een reeks hybride oorlogstechnieken in te zetten.

Het is al een hele tijd geleden sinds Poetin begin jaren 2000 het schaakbord bekeek en vervolgens een raketprogramma voor defensieve en offensieve raketten ontketende.

In de daaropvolgende 23 jaar ontwikkelde Rusland hypersonische raketten, geavanceerde ICBM’s en de meest geavanceerde defensieve raketten ter wereld. Rusland won de rakettenrace. Punt uit. De Hegemon – geobsedeerd door zijn eigen gefabriceerde oorlog tegen de islam – werd volledig overrompeld en boekte in bijna tweeënhalf decennia geen materiële vooruitgang op het gebied van raketten.

Nu is de “strategie” om uit het niets een Taiwanese kwestie uit te vinden, die het schaakbord configureert als de voorkamer van een onbeperkte hybride oorlog tegen Rusland-China.

De proxy-aanval – via Kievse hyena’s – op de Russofone Donbass, aangewakkerd door de Straussische neoconpsychopaten die de leiding hebben over het buitenlands beleid van de VS, heeft tussen 2014 en 2022 minstens 14.000 mannen, vrouwen en kinderen vermoord. Dat was ook een aanval op China. Het uiteindelijke doel van deze verdeel-en-heersgambiet was om China’s bondgenoot in het Heartland een nederlaag toe te brengen, zodat Beijing geïsoleerd zou raken.

Volgens de natte droom van de neocon zou al het bovenstaande de Hegemon in staat hebben gesteld om, zodra het Rusland weer had overgenomen zoals het met Jeltsin had gedaan, China te blokkeren van Russische natuurlijke hulpbronnen met behulp van elf task forces van Amerikaanse vliegdekschepen plus talloze onderzeeërs.

Alexander Dugin: Mijn visie op de nieuwe wereldorde en de Gaza-oorlog

Het is duidelijk dat de neocons, die geen militaire kennis hebben, zich niet bewust zijn van het feit dat Rusland nu de sterkste militaire macht ter wereld is.

In Oekraïne hoopten de neocons dat een provocatie Moskou ertoe zou aanzetten om naast hypersonische raketten ook andere geheime wapens in te zetten, zodat Washington zich beter kon voorbereiden op een totale oorlog.

Al die uitgebreide plannen zijn wellicht jammerlijk mislukt. Maar een logisch gevolg blijft: de Straussische neocons zijn er vast van overtuigd dat ze een paar miljoen Europeanen kunnen instrumentaliseren – wie is de volgende? Polen? Esten? Letten? Litouwers? En waarom geen Duitsers? – als kanonnenvoer, zoals de VS deed in WO I en WO II, uitgevochten over de lijken van Europeanen (inclusief Russen) die opgeofferd werden aan dezelfde oude Mackinder Angelsaksische machtsgreep.

Hordes Europese 5e columnisten maken het zoveel gemakkelijker om de VS te “vertrouwen” om hen te beschermen, terwijl slechts enkelen met een IQ boven kamertemperatuur hebben begrepen wie Nord Stream 1 en 2 echt heeft gebombardeerd, met medeweten van de Duitse kanselier Leverworst.

Het komt erop neer dat de Hegemon gewoonweg geen soeverein, zelfvoorzienend Europa kan accepteren; alleen een afhankelijke vazal, gegijzeld door de zeeën die de VS controleren.

Poetin ziet duidelijk hoe het schaakbord is opgesteld. En hij ziet ook hoe “Oekraïne” niet eens meer bestaat.

Terwijl niemand oplette, verkocht de bende in Kiev vorige maand Oekraïne aan BlackRock met een waarde van $8,5 biljoen. Zomaar. De deal werd bezegeld tussen de regering van Oekraïne en BlackRock’s VP Philipp Hildebrand.

Ze zetten een Oekraïens Ontwikkelingsfonds (UDF) op voor “wederopbouw”, gericht op energie, infrastructuur, landbouw, industrie en IT. Alle overgebleven waardevolle activa in wat een romp-Oekraïne zal zijn, zullen door BlackRock worden opgeslokt: van Metinvest, DTEK (energie) en MJP (landbouw) tot Naftogaz, Oekraïense Spoorwegen, Ukravtodor en Ukrenergo.

Wat heeft het dan nog voor zin om naar Kiev te gaan? Het hoogwaardige giftige neoliberalisme is daar al aan het feesten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Pepe Escobar: Verdeeldheid broeit in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDoor zijn kernwapens te gebruiken kan Rusland de mensheid redden van een wereldwijde catastrofe – Voorzitter van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid
Volgend artikelUitleg over Macron en BRICS
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. Aha… dus wij mogen binnenkort samen met de Esten, Letten, Polen en Duitsers naar het front om de belangen van Blackrock veilig te stellen.

  • zeer juist..maar integenstelling van het einde dit bericht, is het nu juist van belang om dat wél te doen.. tenslotte is black-rock vanguard..amerika en frankrijk tegelijk..gooi die Bom verdomme..je hebt gelijk hoor.. tenslotte we zitten vanaf dag 1 met onze voeten in deze us/navo modder..

 2. Als Europa meegezogen wordt in deze waanzinnige oorlog en weer miljoen slachtoffers kent, dan is het smerige plan van usa om Europa te vernietigen bereikt.een potentiële concurrent is dan uitgeschakeld. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Rusland blijft overeind.
  De volgende kandidaat van usa is dan China. Zie nu al het gedonder om Taiwan.
  Maar door de gigantische schuldenberg in usa ( 32 biljoen dollar) en de groeiende afkeer van de dollar door steeds meer landen, zal ook usa ten gronde gaan. Dat zullen de neocons ook wel beseffen en dan is er voor hun maar één uitweg; OORLOG.
  Triest dat die bende in Brussel dit vuile spel meespeelt en het Europese volk laat barsten. Kijk maar naar de waanzinnige sancties, die als een boemerang tegen Europa terugkeren. Alles volgens plan om de nwo er door te drukken.
  Verdomme streef naar vrede en werk samen met Rusland en laat usa in haar eigen sop gaarkoken

  • Jan,
   Verdiep je wat meer in Putin en zijn schaakbord. en wat hij gezegd heeft om de hele Oekraïne te veroveren. Hij zei duidelijk.. ER IS GEEN ANDERE OPTIE.

   • Beste Mensen

    De vorige keer werd Duitsland amper voor de helft bevrijd
    Ditmaal word Duitsland in z’n geheel inclusief Spanje Frankrijk de Benenlux bevrijd laat staan de andere landen welken de vorige keer waren bevrijd
    Die worden zowiezo ook bevrijd van Homo Files richting gestoord gedrag vertoon zoals misbruik making kleine kinderen bijoorbeeld kinder verkrachters
    Mannen op Mannen klimmen , Vrouwen op vrouwen de Bimbo’s of de Bie Wezens Ego ladder mensen of op allerlei andere weerloze Wezens
    Die mogen allen een kopje kleiner worden gemaakt
    Dan is ik tenminste het Ego voor eventjes Kwijt
    Onders Raakt Moeder Aarde de Mensheid zelf kwijt ookal is dat niet voor Altijd maar wel voor heel lang

    Dank U

 3. jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fijn jongens en meiden en transgenders sterf voor de VK en de USA wat een vooruitzicht de EU bestaat dan niet meer en het VK is gezonken ik hoop alleen maar dat de USA ook mee gaat in deze rotzooi en er niets van overblijft dus RUSLAND doooooooooooorgaan tot de Noordzee

 4. Handelsblatt: Denemarken en Nederland zijn van plan Oekraïne te voorzien van een partij Leopard 2-tanks

  Kopenhagen en Amsterdam tekenden een contract voor de levering van 14 Leopard 2-gevechtsvoertuigen van Duitse makelij aan het Oekraïense leger. Dat melden de journalisten van het blad Handelsblatt.

  “Oekraïne zal meer gevechtstanks van het type Leopard 2 ontvangen van zijn westerse partners. Denemarken en Nederland hebben de aankoop gefinancierd van 14 tanks die door Rheinmetall zullen worden geleverd”, meldt de Duitse publicatie.
  Eerder gaf militair expert Raul Kortet toe dat de strijdkrachten van Oekraïne verschillende Leopard-tanks zijn kwijtgeraakt die door Finland in de speciale operatiezone waren overgebracht. Volgens hem konden gevechtsvoertuigen worden vernietigd met antitankraketten.

  https://inforeactor.ru/24109993-handelsblatt_daniya_i_niderlandi_planiruyut_predostavit_ukraine_partiyu_tankov_leopard_2

 5. Heel informatief artikel.

  Let op de machten op de achtergrond : BlackRock.
  En andere investeerders : Vanguard, State Street, IMF [ WorldBank ];
  en : Monsanto, Soros, Gates, Shell, enz.

  • idd, en laat daar nu schijnbaar belangen liggen van vele westerse landen, ook van Nederland die daar veel geld van ons heeft staan dacht ik.

   en dus kunnen ze straks zeggen, die oorlog is voor ons, geld van ons zit nu bv in Oeki land en dat kun je dan kwijt raken als Rusland wint, of ze kunnen dan zeggen, we vechten voor uw land en rijkdommen… en dus moet je meedoen anders geld kwijt of weet ik wat.

   zo kunnen ze landen/D-elite (delete bad elite) er in mee trekken…

   nare tijden waar we in leven op deze aardkloot.

  • Cool Pete,
   De Oekraïne gaat over in Russische handen, en daar mee zal het Westen al hun investeringen die ze hebben gedaan verdampen. Net als al het oud ijzer wat ze naar de Oekraïne sturen.

 6. Beste Mensen

  Dat men het nog steeds niet kan inzien
  Alles maar dan ook echt alles is een verloren zaak
  Wat er ook word uitgericht
  De mensheid verlies ten aller tijde

  Zoals het er Nu voorstaat
  Betekend dat het einde van de Mensheid
  Gelijke als de Dino Saus Russen & de Last Dodo die door een NEDERLANDER WAS VERMOORD UITGEROEID
  De laatsten der Indianen ?
  Er zijn er nog een paar overlevenden beste Nederlanders
  Sla Uw slag
  Wie weet wie de aller laatsten der mensheid als laatst gaat uitroeien uitmoorden
  De vertegenwoordigers van de Negatieve entiteit
  De Duivel …. of God ?
  Onder de beschermings Paraplu genaamd Shaytaan=Satan Of Ego ik

  Dank U

 7. Dus Rusland vecht nu tegen BlackRock …… Dat is een interesante ontwikkeling….
  Geen land meer maar een multinational.
  Hoe criminelen inventief kunnen zijn.
  Dit zal voor Rusland wel een “ andere wending “ aan de oorlog geven.
  Waarschijnlijk agressiever…..

  • Beste Anna,

   Rusland zou wellicht heel de Oekraïne kunnen bezetten en uiteindelijk alle buitenlandse bezittingen kunnen confiskeren.
   Doet de EU en de VS nu ook met Russisch bezit buiten het gebied van Rusland.

   • Tigron,
    Dit heeft Putin ook duidelijk aangegeven. Oekraïne houd op te bestaan. We zullen de hele Oekraïne moeten veroveren. WE HEEBEN GEEN ANDERE OPTIE. Daarmee zullen alle Westerse investeringen verdampen. Voorbeeld: Canada heeft een Tupolev van Rusland in beslag genomen en aan Oekraïne geschonken. Dat is pure piraterij. Het geduld van Putin raakt op.

 8. Wat mij een glimlach op mijn gezicht geeft is dat Blackrock en Vanguard enorme investeringen kwijtraken als Oekraïne verdwenen is.

  En aan wie moeten dan de gestolen Russische ‘bevroren tegoeden’ gegeven worden?

  En Amerika staat voor de hele wereld aan de schandpaal voor het stelen van die tegoeden. Niemand wil toch handelen met geld dat zo ‘poef’ kan verdwijnen. Het gratis gedrukte geld komt dan puur voor rekening van de VS en gaat niet meer van de wereldwijde dekking af.

  Dit hele vuile spel explodeert als een kanon geladen met teveel kruit in het gezicht van de daders. En de bevolking die er dom op bleef stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in